Connect with us
Publicitate

Eveniment

DSP Botoșani: 94 de cazuri noi de COVID. Situația pe județ

Publicat

Publicitate

Potrivit Direcției de Sănătate Publică Botoșani, în ultimele 24 de ore, la Botoșani, au fost raportate 94 de cazuri noi de COVID, dintre acestea două fiind reinfectări.

Rata de contaminare la nivelul municipiului Botoșani este de 18,98 la mia de locuitori, iar la județ indicele de contaminare este 9,90 la mia de locuitori.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un șofer din Dobârceni a dat o raită cu mașina cu toate că era beat. Polițiștii l-au dat jos de la volan la Dângeni

Publicat

Publicitate

Luni, polițiștii din cadrul  Poliției Orașului Săveni au oprit pentru control, pe drumul județean  D.J .294, în comuna Dângeni, un autoturism condus de un bărbat, de 35 de ani, din comuna Dobârceni.

 

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat alcoolscopic, valoarea rezultată fiind de 0,68 mg/l alcool pur în aerul expirat.  Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

Publicitate

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Tineri din Dorohoi reținuți pentru tâlhărie

Publicat

Publicitate

Luni, polițiștii din Dorohoi au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri, din municipiul Dorohoi, bănuiți de comiterea infracțiunii de tâlhărie.

 

În urma verificărilor efectuate, s-a stabilit faptul că aceștia, în aceeași zi, în timp ce se aflau în proximitatea unui magazin, prin folosirea violenței, ar fi sustras telefonul mobil, unui bărbat de 53 de ani. Ulterior, după ce au fost identificați a fost recuperat și prejudiciul cauzat victimei.

Publicitate

 

Cei doi au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de tâlhărie.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Proiectul „Un Paște pentru toți”, derulat de un grup de elevi de la Colegiul Național „A.T.Laurian”, un exemplu demn de urmat

Publicat

Publicitate

În prima zi a Săptămânii Mari, un grup de elevi de la Colegiul Național ,,A.T.Laurian” a organizat o activitate caritabilă prilejuită de Sărbătorile Pascale. Proiectul a avut ca scop ajutorarea a o sută de copii care provin din familii vulnerabile din Darabani.

Pe parcursul lunii aprilie, elevii clasei a IX-a G, coordonați de profesoara Irina Siminiceanu, au demarat proiectul Un Paște Pentru Toți cu dorința de a oferi câteva clipe de bucurie în preajma sărbătorilor unor copii mai puțini norocoși decât ei. Astfel, aceștia au amenajat în școala lor un stand unde cei ce au dorit au putut face donații, s-au ocupat de promovarea proiectului printr-un afiș realizat și distribuit de ei în clase și, în cele din urmă, au ajuns la Darabani, văzându-și scopul împlinit.

Răzvan Carcea este cel care a venit cu ideea proiectului care, ulterior, a fost îmbrățișată de colegi: ,,Proiectul este inspirat de acțiunile realizate de mama mea, Adelina Carcea, care, la rândul ei, ajută Asociația <Luisa Maria>, de cinci ani deja. Din fericire, colegii și doamna dirigintă au fost foarte colaborativi, astfel proiectul s-a desfășurat fără mari probleme. Cu siguranță ar fi fost mult mai greu fără ajutorul și înțelegerea lor. Le mulțumesc colegilor mei și doamnei diriginte pentru înțelegere și le mulțumesc elevilor din Laurian pentru generozitatea lor. Nu este ultimul proiect pe care îl vom realiza”.

Publicitate

Donațiile laurienilor au ajuns la Asociația „Luisa Maria din Darabani ce ajută, în prezent, 36 de copii care suferă de autism și Sindromul Down și la alte familii vulnerabile din zonă. Asociația există de cinci ani și oferă servicii precum terapia logopedică, terapia ocupațională, consilierea, kinetoterapia și terapia comportamentală, beneficiind de trei specialiști angajați.

Mihai Manole este președintele Asociației ,,Luisa Maria”, denumirea acesteia provenind chiar de la fiica sa care suferă de Sindromul Down. El consideră că principala problemă pe care oamenii o au este percepția acestora asupra persoanelor cu dizabilități, dar crede în puterea generațiilor tinere de a schimba aceste lucruri: ,,Ideea deschiderii asociației a venit din nevoia de terapie în zonă pentru că, la momentul respectiv, nu era nicio instituție în care copiii să beneficieze de ajutor în acest sens. Ulterior au venit specialiști, dar când am început noi nu erau. Asociația are cinci ani, dar sunt 12 ani de când am început să mergem cu fiica noastră, Luisa, la școală, la alte asociații. Ulterior, ne-am adunat mai mulți părinți, ne-am dat încredere, ne-am sprijinit și am evoluat”, a declarat Mihai Manole.

Cei ce doresc să ajute copiii Asociației Luisa Maria din Darabani o pot face prin donații constând în haine, jucării, alimente etc.

Publicitate

 

Publicitate
Citeste mai mult

Administratie

Camera Deputaţilor a decis: Mamele minore, care au împlinit vârsta de 16 ani, au dreptul să decidă cu privire la copilul lor

Publicat

Publicitate

Plenul Camerei Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege care reglementează faptul că mamele minore, care au împlinit vârsta de 16 ani, pot decide pentru ele şi pentru copilul lor în relaţia cu instituţiile statului, dar şi în obţinerea unor drepturi financiare, cum ar fi alocaţia de stat pentru copii sau indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului.

Proiectul de lege are ca obiect de reglementare dobândirea capacităţii de exerciţiu depline a minorelor care împlinesc vârsta de 16 ani şi care dau naştere unui copil, astfel încât acestea să poată decide pentru ele şi pentru copilul lor, în relaţia cu instituţiile statului, dar şi în obţinerea unor drepturi financiare, cum ar fi alocaţia de stat pentru copii sau indemnizaţia lunară pentru creşterea copilului.

 

Publicitate

 

Publicitate

“Mamele minore, care au împlinit vârsta de 16 ani, au dreptul să decidă cu privire la copilul lor, putând să semneze documente cu caracter medical şi/sau administrativ care au legătură cu îngrijirea, creşterea şi dezvoltarea copilului. (…) În cazul mamelor minore care au împlinit vârsta de 16 ani, indemnizaţia pentru creşterea şi îngrijirea copilului, alocaţia de stat pentru copil, atât a mamelor, cât şi a copilului/copiilor lor, precum şi orice alte drepturi legale financiare de care beneficiază copilul/copiii acestora, se acordă mamelor, la solicitarea acestora”, se arată în proiect.

Iniţiativa legislativă a fost adoptată şi de Senat, iar Camera Deputaţilor este for decizional în acest caz. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending