Connect with us
Publicitate

Administratie

DRDP Iași, LUCRĂRI la podul de pe DN 29 din orașul Săveni. Șoferii, rugați să dea dovadă de înțelegere

Publicat

Publicitate

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iași a anunțat astăzi că începând de mâine, 04.08.2023, vor fi executate mai multe lucrări la podul de pe DN 29 din orașul Săveni.

Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iași a anunșat că este vorba de lucrări de înlocuire aparate de acoperire a rosturilor de dilatație la podul de pe DN 29, în orașul Săveni, județul Botoșani.

DRDP Iași a făcut cu această ocazie și un apel către șoferii care circulă în această zonă.

Publicitate

“Cu acest prilej reiterăm apelul la înțelegere din partea conducătorilor auto pentru disconfortul produs în trafic, cu recomandarea de a respecta semnalizarea instituită în zona de lucrări”, a transmis Direcţia Regională de Drumuri şi Poduri Iași.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

APIA eliberează adeverințe pentru beneficiarii măsurilor și intervențiilor gestionate în cadrul Campaniei 2024

Publicat

Publicitate

Agenția de Plăți și Intervenție pentru Agricultură (APIA) Centrul județean Botoșani informează că începând de astăzi, 09 mai 2024, eliberează adeverințe pentru beneficiarii unor măsuri și intervenții implementate de APIA, respectiv pentru: Sprijin de bază pentru venit în scopul sustenabilității (BISS), Sprijin redistributiv complementar pentru venit în scopul sustenabilității (CRISS), Măsura 10 – Agro-mediu şi climă, Măsura 11 – Agricultură ecologică, DR-01 – Agro-mediu și climă pe pajiști permanente, DR-02 – Agro-mediu și climă pe terenuri arabile, DR-04 – Agricultură ecologică – conversie, DR-05 – Agricultură ecologică – menținerea certificării, DR-09 – Zone afectate de constrângeri naturale – Zona Montană (ANC_ZM), DR – 10 – zone afectate de constrângeri naturale semnificative și DR-11 – Zone afectate de constrângeri naturale specifice.

Astfel, potrivit convențiilor, la solicitarea scrisă a fermierului, APIA eliberează o adeverință prin care confirmă că acesta a depus Cererea de plată pentru anul 2024, solicitând finanțare pentru măsurile și intervențiile indicate mai sus.

Prin adeverință se confirmă, la data emiterii acesteia, suprafața determinată la plată pentru intervențiile și măsurile care fac obiectul convenției încheiate cu instituțiile bancare și nebancare, că s-a efectuat controlul administrativ sau datele au fost preluate din informațiile existente în cererea închisă în aplicația IPA online și înregistrată în IACS, după caz, asupra cererii de plată a beneficiarului referitor la eligibilitatea pentru intervențiile și măsurile implementate de APIA prevăzute în Convenție.

Publicitate

Totodată, adeverința eliberată certifică faptul că beneficiarul nu face obiectul excluderilor de la plată și că îndeplinește condițiile generale pentru acordarea sumelor cuvenite, în conformitate cu legislația în vigoare.

Valoarea creditului poate fi de până la 90% din valoarea sumei calculate conform adeverinței eliberate de APIA.

Fondul de Garantare a Creditului Rural IFN – SA (FGCR) şi Fondul Naţional de Garantare a Creditului pentru Întreprinderi Mici şi Mijlocii IFN – SA (FNGCIMM) garantează creditele acordate de bănci fermierilor.

Publicitate

Reamintim fermierilor că potrivit Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr. 50/2017 de modificare a Ordinului Ministrului Agriculturii și Dezvoltării Rurale nr.703/2013 pentru aprobarea condițiilor în care se vor încheia convențiile dintre instituțiile financiar-bancare și nebancare și APIA, în vederea finanțării de către acestea a activităților curente ale beneficiarilor plăților derulate de instituția noastră în baza adeverințelor eliberate, dobânda aferentă acordării creditelor va fi de RON-ROBOR 6M + maxim 2%.

În ce privește comisioanele practicate de instituțiile finanțatoare, APIA atrage atenția fermierilor care doresc să acceseze credite pentru finanțarea capitalului de lucru în vederea desfășurării activităților curente, să analizeze cu atenție sporită soluțiile de finanțare propuse de instituțiile financiar-bancare și nebancare în ceea ce privește costul acestora, astfel încât să aleagă modalitățile de finanțare care răspund cel mai bine necesităților proprii.

Pentru facilitarea comunicării, protejarea mediului și reducerea încărcării administrative, fermierii pot solicita eliberarea adeverințelor prin transmiterea unei cereri prin mijloace electronice către Centrele APIA.

Publicitate

Toate convențiile încheiate între APIA, instituțiile bancare și nebancare și FGCR/ FNGCIMM vor fi postate pe site-ul instituției, la adresa: www.apia.org.ro, în secțiunea Convenții, Acorduri, Protocoale.

           APIA, mereu alături de fermieri!

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Lângă noi: Patru copii răniți într-un accident la Suceava

Publicat

Publicitate

Potrivit anchetei polițiștilor, miercuri, la orele 13:40,  o femeie din Voitinel conducea un autoturism Hyundai Santa Fe pe DN 17A, pe raza localității Sucevița, având direcția de deplasare spre Pasul Palma.

La un moment dat, într-o curbă periculoasă la stânga, din cauza neadaptării vitezei de deplasare la condițiile de drum, femeia a pierdut controlul volanului, a părăsit partea carosabilă intrând în coliziune cu un arbore de pe marginea parții carosabile.

În urma impactului, a rezultat  rănirea ușoară a conducătorei auto cât și a unui număr de 4 copii minori ai săi, cu care sa afla în autoturism, motiv pentru care au fost transportați la Spitalul Municipal Rădăuți, toți fiind răniți ușor, fără a rămâne internati.

Publicitate

Conducătoarea auto a fost testată cu aparatul alcooltest, rezultatul fiind 0,00 mg/l alcool pur în aerul expirat, ulterior fiindu-i recoltate probe de sânge în vederea stabilirii alcoolemiei.

În acest caz s-a întocmit dosar de cercetare penală pentru săvârșirea infracțiunii de vătămare corporală din culpă”.

Sursa: newsbucovina.ro

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Producătorii care au redus gramajul unui produs vor fi obligaţi să semnaleze asta vizibil pe ambalaj

Publicat

Publicitate

Producătorii vor fi obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj, în cazul în care au redus gramajul unui produs. Premierul Marcel Ciolacu anunţă că urmează să fie elaborată o reglementare în acest sens, informează alba24.ro

„Unii comercianţi au scăzut gramajul la produse, dar au lăsat preţurile la fel de mari. Consider că aceasta este o formă de înşelăciune împotriva consumatorilor!

Este de fapt o scumpire ‘camuflată’, nejustificată economic, sub un ambalaj foarte asemănător. Cer tuturor autorităţilor de control din România să intervină urgent!

Publicitate

Iar în paralel, să pregătim o reglementare, pe modelul francez: producătorii să fie obligaţi să semnaleze vizibil pe ambalaj că au redus gramajul, dacă preţul produsului a rămas neschimbat.

Şi, evident, sancţiuni dure pentru nerespectarea acestei obligaţii”, a precizat Ciolacu, citat de Agerpres.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Ziua Europei a fost marcată și la Instituția Prefectului Botoșani, cu participarea a zeci de elevi din județ și cadre didactice

Publicat

Publicitate

La eveniment au participat, prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, subprefecții județului Botoșani, Paula Berențan și Cristina Breșug, directorul Cancelariei Prefectului, Cătălina Acatrinei, Comisar șef Alin Popovici – șef serviciu SPCP Botoșani, Subcomisar de poliție Sorin Stoeleriu – împuternicit șef serviciu SPCRPCIV Botoșani, Sergiu Balanovici – muzeograf, Cristina Bălăucă – Inspector Școlar General Adjunct, Giosu Constantin – Inspector școlar – proiecte educaționale și aproximativ 70 de elevi însoțiți de cadre didactice de la Colegiul Național ”A.T. Laurian” Botoșani, Liceul ”Regina Maria” Dorohoi, Colegiul Economic ”Octav Onicescu” Botoșani, Colegiul Național ”Grigore Ghica” Dorohoi, Colegiul Național „Mihai Eminescu” Botoșani și Liceul de Artă ”Ștefan Luchian” Botoșani.

Evenimentul a debutat cu intonarea imnurilor României şi Uniunii Europene, a urmat cuvântul de deschidere al prefectului județului Botoșani, Sorin Cornilă, iar domnul Sergiu Balanovici a prezentat semnificația zilei de 9 mai.

În continuare, elevii prezenți și-au împărtășit experiențele dobândite în cadrul proiectelor europene la care au participat.

Publicitate

Sorin Cornilă, prefectul județului Botoșani: ” Ne face o deosebită plăcere să vă avem invitați astăzi și să sărbătorim împreună Ziua Europei, o sărbătoare anuală a păcii și unității în Europa.

Data de 9 mai marchează aniversarea momentului istoric reprezentat de ”Declarația Schuman”, prin care a propus ideea unei noi forme de cooperare politică în Europa. Declarația a fost citită pe 9 mai 1950. Momentul de răscruce care a constituit începutul integrării și cooperării europene pentru pace și unitate.

O vorbă din popor spune: ”toate la timpul lor”. Voi sunteți acum în acea perioadă din viață când învățați, experimentați și descoperiți. Iar foarte mulți dintre voi ați descoperit deja multe țări din Europa, fie în vacanțe împreună cu părinții, fie ghidați de domnii și doamnele profesor în cadrul proiectelor Erasmus.

Publicitate

Aceste oportunități vă oferă posibilitatea să învățați, să descoperiți și să experimentați. Iar toate aceste lucruri vă modelează ca oameni și vă clădesc viitorul. Pentru că fiecare dintre noi suntem suma experiențelor trăite și acumulate, a lucrurilor învățate și a interacțiunilor cu alți oameni. Zi de zi facem alegeri. Iar toate aceste lucuri învățate și alegerile făcute vă vor ghida în viață.

Și va venit acea etapă din din viața voastră când voi veți modela viitorul țării și al Uniunii Europene. Iar când va veni acel moment veți fi pregătiți să realizați lucruri mărețe, să modelați viitorul, să inventați, să creați și să dezvoltați

Și sunt convins că lumea făcută de voi, modelată de voi, va fi o lume mai bună. Aveți încredere în voi. Eu am, părinții voștri au încredere în voi, domnii și doamnele profesori au încredere în voi și în alegerile voastre.

Publicitate

În încheiere, vreau să vă vorbesc un pic și despre alegerile electorale. Pe 9 iunie, europenii, ies la vot și-și aleg reprezentanții în Parlamentul European. În aceiași zi, toți cetățenii cu drept de vot din Uniunea Europeană își votează preferații. Aleg și votează.

Peste cîțiva ani, când veți fi majori, veți vota și voi pe cine să vă reprezinte în Parlamentul European. Și unii dintre voi veți fi candidați pentru un post de europarlamentar. Dar nu vă grăbiți să ajungeți în acea perioadă a vieții. Bucurați-vă de fiecare etapă, de fiecare experiență, de fiecare moment și fiți fericiți. Pentru că, nu-i așa, toate se întâmplă la timpul lor.”

Ziua Europei este organizată anual la 9 mai pentru a sărbători pacea și unitatea în Europa și pentru a marca aniversarea semnării declarației Schuman.

Publicitate

Declaraţia rostită pe 9 mai 1950 de Robert Schuman, ministrul francez de externe de la acea vreme și viitor președinte al Parlamentului European, a rămas înscrisă în istoria construcţiei europene, ca o propunere de organizare a statelor Europei sub forma unei comunități supranaționale.

 

https://bt.prefectura.mai.gov.ro/eveniment-organizat-de-institutia-prefectului-judetul-botosani-pentru-a-marca-ziua-europei/

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending