Connect with us
Publicitate

Eveniment

Dramă la fabrica de cașcaval de la Ibănești. Patru bărbați au căzut în bazinul de decantare. Doi au murit pe loc

Publicat

Publicitate

Patru bărbați au căzut într-un bazin de decantare din curtea unei fabrici de cașcaval din localitatea Ibănești, a anunțat ISU Botoșani.  

La caz au ajuns, în cel mai scurt timp, cinci echipaje din cadrul Detașamentului Dorohoi și Botoșani, cu două autospeciale de stingere dotate cu kit-uri de salvare din spații înguste, trei ambulanțe SMURD, dintre care și cea de terapie intensivă mobilă, dar și o ambulanță SAJ.

Cele patru persoane, cu vârste cuprinse între 47 și 56 de ani, au fost scoase din bazin de către pompieri și preluate de echipajele medicale aflate la fața locului. Una dintre victime era conștientă și a fost transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate.

Pentru celelalte trei persoane, găsite în stop cardio-respirator, s-au inițiat manevre de resuscitare cardio-pulmonare. Una dintre ele a răspuns manevrelor de resuscitare.

Victima care a răspuns manevrelor de resuscitare a fost urcata în elicopterul SMURD. Se continuă manevrele de resuscitare în cazul celorlalte două victime.

A fost solicitat și elicopterul SMURD Iași. Acesta a aterizat pe un teren viran de lângă fabrică.

Publicitate

Din nefericire, cei doi bărbați, în vârstă de 50 respectiv 52 ani, nu au răspuns manevrelor de resuscitare. Medicul de pe echipul de terapie intensivă mobilă SMURD a declarat decesul acestora.

Un echipaj mixt Inspectoratului de Poliție Județean  și Sectorului Teritorial al Poliției de Frontieră asigură măsurile de ordine și siguranță la fața locului.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Rata șomajului înregistrat la Botoșani la sfârșitul lunii trecute

Publicat

Publicitate

La sfârșitul lunii septembrie 2024, în evidențele Agenției Județene pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani erau înregistrați 4.944 șomeri (din care 2.297 femei), rata șomajului fiind de 4,49%.

Din totalul de 4.944 persoane înregistrate în evidențele AJOFM Botoșani, 879 erau beneficiari de indemnizaţie de şomaj, iar 4.065 erau șomeri neindemnizați. În ceea ce privește mediul de rezidență 3.528 șomeri provin din mediul rural și 1.416 sunt din mediul urban.

Structura șomajului pe grupe de vârste se prezintă sugestiv astfel:

 

Grupa de vârstă Stoc la finele lunii
Total 4.944
< 25 ani    438
între 25-29    197
între 30-39    788
între 40-49       1.330
între 50-55 1.062
peste 55 ani       1.129

 

Șomerii cu nivel de instruire gimnazial au ponderea cea mai mare în totalul şomerilor înregistraţi în evidenţele AJOFM Botoșani 43,12%. Șomerii cu studii primare si fara studii cu reprezintă 21,36% din totalul șomerilor înregistrați, cei cu învățământ liceal 15,41%,  cei cu învățământ profesional 15,92%,cei cu studii superioare sunt 3,01% iar cei cu învățământ postliceal  1,17% .

Publicitate

Structura șomerilor înregistrați pe nivel de ocupabilitate, stabilit prin profilare, se prezintă astfel: 331 persoane foarte greu ocupabile, 3.323 greu ocupabile,1.262 mediu ocupabile, iar 28 sunt persoane ușor ocupabile. Încadrarea  într-o categorie de ocupabilitate se realizează ca urmare a activităţii de profilare a persoanelor înregistrate în evidenţele noastre.

Informaţii detaliate despre structura şomajului la nivelul judeţului Botoșani sunt afişate pe pagina agenției la adresa www.anofm.ro/AJOFM Botoșani .

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cine sunt cei 14 politicieni care cer voturile românilor

Publicat

Publicitate

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din acest an începe vineri, la ora 00,00, şi se va încheia pe data de 23 noiembrie, la ora 7,00. 14 politicieni s-au înscris în cursa pentru președinția României, scrie alba24.ro.

Reamintim că alegerile prezidenţiale sunt programate, în acest an, pe 24 noiembrie – primul tur de scrutin şi pe 8 decembrie – turul al doilea.

Televiziunea Română intenționează să organizeze o dezbatere la care să fie invitați cei 14 candidați la alegerile prezidențiale, a precizat directorul general Dan Cristian Turturică.

Pe 24 noiembrie, românii vor putea alege viitorul preşedinte al României dintre cei 14 candidaţi înscrişi în cursa electorală – 10 candidaţi propuşi de partide politice şi de către o organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi 4 independenţi.

Biroul Electoral Central a stabilit, pe 10 octombrie, prin tragere la sorţi, ordinea în care candidaţii vor fi înscrişi pe buletinul de vot la alegerile prezidenţiale, transmite Agerpres.

Aceasta este următoarea:

Publicitate
  • poziţia nr. 1 – Elena-Valerica Lasconi – Uniunea Salvaţi România;
  • poziţia nr. 2 – George-Nicolae Simion – Alianţa pentru Unirea Românilor;
  • poziţia nr. 3 – Ion-Marcel Ciolacu – Partidul Social Democrat;
  • poziţia nr. 4 – Nicolae-Ionel Ciucă – Partidul Naţional Liberal;
  • poziţia nr. 5 – Hunor Kelemen – Uniunea Democrată Maghiară din România;
  • poziţia nr. 6 – Mircea-Dan Geoană – candidat independent;
  • poziţia nr. 7 – Ana Birchall – candidat independent;
  • poziţia nr. 8 – Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru – Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională;
  • poziţia nr. 9 – Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie;
  • poziţia nr. 10 – Ludovic Orban – Forţa Dreptei;
  • poziţia nr. 11 – Călin Georgescu – candidat independent;
  • poziţia nr. 12 – Cristian Diaconescu – candidat independent;
  • poziţia nr. 13 – Cristian-Vasile Terheş – Partidul Naţional Conservator Român;
  • poziţia nr. 14 – Silviu Predoiu – Partidul Liga Acţiunii Naţionale.

Pentru derularea campaniei electorale, Biroul Electoral Central a stabilit o serie de măsuri.

ncepe campania electorală: măsuri dispuse de BEC

Astfel, este interzisă acordarea sau formularea promisiunii de acordare a unor beneficii şi recompense de orice fel pentru participarea la vot.

Integritatea panourilor, afişelor electorale şi a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locuri autorizate este asigurată de primar, cu sprijinul poliţiei locale sau, în localităţile unde poliţia locală nu este constituită, cu sprijinul efectivelor Ministerului Afacerilor Interne.

Publicitate

La alegerile pentru preşedintele României din anul 2024, primarii asigură competitorilor electorali panouri electorale distincte de cele amplasate pentru asigurarea locurilor de afişaj electoral la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din acest an.

Pe un panou electoral fiecare candidat poate aplica un singur afiş electoral.

Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat.

Totodată, este interzisă utilizarea în scop electoral a vehiculelor inscripţionate sau colantate cu sloganuri de campanie sau cu imagini ale candidaţilor, precum şi cu alte referiri la competitorii electorali, utilizarea vehiculelor care difuzează materiale audio, în mers sau staţionar, organizarea de spectacole, serbări, focuri de artificii, utilizarea de bannere, mesh-uri, corturi publicitare, pavilioane publicitare, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcţionale, structuri de publicitate autoportante, mijloace de publicitate, panouri publicitare, proiecte publicitare speciale, publicitate luminoasă şi oricare alte materiale electorale care nu sunt prevăzute la art. 36 alin. (2) din Legea nr. 334/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Este interzisă continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale.

Prin continuarea propagandei electorale după data încheierii campaniei se înţelege: afişarea, lansarea sau distribuirea de materiale electorale de orice tip, precum şi difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice, private sau prin intermediul unor vehicule special amenajate, care se referă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024; sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze anumiţi candidaţi la aceste alegeri.

De asemenea, după încheierea campaniei electorale, menţinerea conţinutului cu caracter electoral referitor la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024, ce a fost publicat pe durata campaniei electorale pe paginile de internet şi pe platformele online de socializare şi care nu face obiectul unei promovări plătite pentru afişarea respectivului conţinut ulterior încheierii campaniei electorale, nu constituie acţiune de continuare a propagandei electorale după încheierea campaniei.

După încheierea campaniei electorale la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024, continuarea propagandei electorale care se referă exclusiv şi neechivoc la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din acest an nu constituie continuare a propagandei electorale după încheierea campaniei electorale la alegerile prezidenţiale din anul 2024, după cum a precizat BEC.

În perioada cuprinsă între momentul încheierii campaniei electorale şi până la încheierea votării, organizatorii evenimentelor de orice gen şi participanţii la acestea nu pot derula acţiuni de propagandă electorală.

Citeste mai mult

Eveniment

Șase mandate de percheziție în județul Botoșani, într-un dosar penal privind infracțiuni de evaziune fiscală

Publicat

Publicitate

În cursul zilei de astăzi, 24 octombrie 2024, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în cadrul operațiunii Jupiter, se desfășoară 36 de acțiuni operative, fiind efectuate 232 de percheziții, și emise 51 de mandate de aducere în diverse orașe din țară.

Acțiunile menționate reprezintă un efort coordonat pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, spălării banilor, infracțiunilor de fals, precum și al contrafacerilor, infracțiunilor de mediu și fraudelor informatice. De asemenea, sunt vizate și infracțiunile infracțiuni de obținere ilegală de fonduri, înșelăciune, proxenetism, tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, împreună cu ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, pun în executare 6 mandate de percheziție în județul Botoșani, într-un dosar penal privind infracțiuni de evaziune fiscală.

În acest caz, se reține faptul că în anul 2023, administratorul unei societăți comerciale de pe raza județului Botoșani a evidențiat în actele contabile, documentele legale de achiziții de mărfuri în valoare de 2.345.245 lei, ce nu au la bază operațiuni reale, creând bugetului de stat un prejudiciu un cuantum de 193.644 lei.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

„Ziua recoltei” la Liceul Tehnologic Ștefan cel Mare și Sfânt Vorona. Peste 150 de copii au organizat o expoziție cu fructe și legume

Publicat

Publicitate

Elevii Liceului Tehnologic Ștefan cel Mare și Sfânt Vorona, alături de cei de la grădiniță, au reușit și anul acesta să aducă un omagiu Toamnei și au „țesut” împreună o expoziție, ingrediente fiind bogăția de fructe, legume, frunze și culori ale toamnei. Acțiunea a luat naștere din dorința cadrelor didactice din liceu și grădiniță de a transmite copiilor principalele repere ale acestui minunat anotimp, să le ofere experiențe care să le rămână întipărite în suflete.

Elevii claselor primare Step by Step ai Liceului Tehnologic Ștefan cel Mare și Sfânt și cei de la grădiniță , îndrumați de cadrele didactice au sărbătorit în Săptămâna verde Ziua recoltei. In acest sens cei peste 150 de copii au organizat o expoziție cu fructe și legume, precum și dovleci sculptați.

Activitatea s-a finalizat în pași de dans precum și cu acordarea de diplome.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending