Connect with us
Publicitate

Actualitate

Din acest an, Spitalul Județean de Urgențe „Mavromati” Botoșani va putea pregăti rezidenți

Publicat

Publicitate

Spitalul Județean de Urgențe „Mavromati” Botoșani va putea pregăti rezidenți începând din acest an, după o schimbare a strategiei în ceea ce privește politica de sănătate publică a autorităților de la Botoșani.

Anunțul a fost făcut de Consiliul Județean Botoșani care a explicat că unul dintre pilonii importanți ai noii strategii este atragerea de cât mai mulți medici tineri pentru acoperirea posturilor deficitare din Spitalul Județean „Mavromati” și dezvoltarea unor noi servicii medicale pentru botoșăneni.

Practic, s-au scos zeci de posturi la concurs, s-au încheiat contracte cu medici noi și acum, pe început de an, ministrul Sănătății, social-democratul Alexandru Rafila, a semnat avizul ca Spitalul Județean „Mavromati” să poată derula programe de rezidențiat.

Publicitate

“Este rezultatul muncii unei întregi echipe, care a reușit să pună în practică cheia de boltă a proiectului de management al doamnei Doina Caba, cea care a demarat proiectul de readucere a rezidenților la Spitalul Județean „Mavromati”. Felicitări, doamnă manager Doina Caba!”, a explicat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Spitalul Județean „Mavromati” a anunțat și în ce specializări va putea derula programe de rezidențiat:

– Anatomie patologică

Publicitate

– Anestezie și terapie intensivă

– Boli infecțioase

– Cardiologie

Publicitate

– Chirurgie generală

– Chirurgie pediatrică

– Chirurgie plastică, estetică și microchirurgie reconstructivă

Publicitate

– Diabet zaharat, nutriție și boli metabolice

– Epidemiologie

– Medicină de laborator

– Medicină de urgență

– Medicină fizică și de reabilitare

– Medicină internă

– Medicină legală

– Neonatologie

– Neurologie

– Obstetrică – ginecologie

– Oncologie medicală

– Ortopedie și traumatologie

– Otorinolaringologie

– Pediatrie

– Psihiatrie

– Radiologie și imagistică medicală

– Urologie

În paralel continuăm proiectul de recrutare a specialiștilor, pentru că avem nevoie de tineri capabili, de medici în diferite specializări! De asemenea, pregătim proiecte noi de dezvoltare a sistemului sanitar, proiecte care dorim să devină realitate în cel mai scurt timp posibil, pentru că obiectivul principal este să recuperăm ceea ce nu s-a făcut în ultimii ani, pentru că și pacienții botoșăneni trebuie să beneficieze de cele mai înalte standarde de tratare a afecțiunilor de care suferă”, a mai adăugat președintele Consiliului Județean Botoșani, Doina Federovici.

Schimbarea strategiei autorităților de la Botoșani vine după ce ani la rând au făcut eforturi pentru a atrage medici pe specializările Spitalului Județean de Urgențe „Mavromati”, însă cele mai multe dintre ele au fost declinate de medicii pregătiți de sistemul de învățământ românesc.

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Un cutremur slab cu magnitudinea 3,1 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, în zona seismică Vrancea

Publicat

Publicitate

Un cutremur slab cu magnitudinea 3,1 s-a produs în noaptea de miercuri spre joi, la ora locală 1:20, în judeţul Buzău, zona seismică Vrancea, potrivit informaţiilor publicate de Institutul Naţional de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP).

Seismul a avut loc la adâncimea de 113,1 kilometri, în apropierea următoarelor oraşe: 48 km nord-vest de Buzău, 60 km vest de Focşani, 67 km sud-est de Sfântu-Gheorghe, 69 km est de Braşov şi 70 km nord-est de Ploieşti.

De la începutul lunii mai, în România s-au produs 24 de seisme cu magnitudini între 2,1 şi 4,1.

Publicitate

Anul trecut, cea mai puternică mişcare tectonică, de 5,7, a avut loc în data de 14 februarie, în judeţul Gorj, la o adâncime de 6,3 kilometri. AGERPRES

Citeste mai mult

Cultura

Precizări cu privire la numărul volumelor intrate în concurs pentru Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum

Publicat

Publicitate

Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” aduce la cunoștință că lista volumelor intrate în concurs pentru Premiul Național de Poezie „Mihai Eminescu” – Opus Primum este completată cu încă un volum:

Ion Gheorghediac, „Amintiri din prezent”, Editura Cartea Românească Educațional.

Volumul a intrat în concurs fiind expediat pe adresa Memorialului Ipotești anterior datei de 15 mai 2024. Din motive independente de Memorial Ipotești și Editura Cartea Românească Educațional, volumul a ajuns însă după data trimiterii primului comunicat în presă.

Publicitate

Reluăm, așadar, lista volumelor intrate în concurs (ordinea este alfabetică):

Ioana Bulancea, Situs inversus, Vinea

Adrian Casoni, De dor, de drag, de vechi și nou, Casa Cărții de Știință

Publicitate

Anamaria Chelaru, Nemurire, Quadrat

Daniel Coman, Polaroide, OMG

Călin Dănilă, Orchestra π, Junimea

Publicitate

Victor Fală, Zvâc, Cartego

Sandu Frunză, Iubirea ca un vis infinit dăruit unei clipe, Eikon

Alexandru Funieru, Candelabre în valul artificial, Casa de Editură Max Blecher

Publicitate

Ion Gheorghediac, Amintiri din prezent, Editura Cartea Românească Educațional

Vasile Gribincea, Coerența labirintică, Cartier

Antonia Ilie, InfrasonoR, Charmides

Maria Martelli, Cea mai norocoasă ființă, Fractalia

Maria Matean, Atmosferă de vânzare, Eikon

Dumitru Viorel Neagu, Cântece și descântece clasice, Eikon

Mădălina Oprea, Curriculum: refrene ale recuperării memoriei, Fractalia

Laura Partin, Creaturile pădurii, Fractalia

Alberto Păduraru, Cartea cu moace, Dezarticulat

Lidia Zadeh Petrescu, Intuiții, Eikon

Nicole Sere, Femeia indigo, Eikon

Cătălin Șuteu, Apelofo_b, OMG

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Cum va arăta programul lui Cosmin Andrei pentru continuarea digitalizării serviciilor primărie în mandatul 2024-2028

Publicat

Publicitate

În 2023 municipiul Botoșani a fost premiat drept „orașul cu cel mai accelerat potențial de dezvoltare” pentru atragerea celor mai mari investiții prin fonduri europene într-un an de zile. Edilul a declarat că pe lângă proiectele actuale finanțate prin programele europene câștigate, precum și cele care urmează să intre la finanțare, este interesat să eficientizeze cât mai mult interacțiunea dintre serviciile primăriei și botoșăneni.

Voi continua și în următorul mandat împreună cu echipa de la Primărie să accelerăm soluțiile pentru a ușura relația dintre instituția Primăriei și cetățean. Deja lucrăm la dezvoltarea aplicației „Botoșani City Report” cu noi facilități pentru afișarea evenimentelor locale, traseelor turistice și altor obiective de interes public. De asemenea avem în vedere un sistem online pentru transmiterea și primirea documentelor către și dinspre Primărie, precum și un portal digital pentru consultarea informațiilor privind planurile și datele urbanistice. Mă interesează să nu mai punem oamenii pe drumuri și la cozi în fața ghișeelor, vor rămâne și acestea accesibile, dar vom trece cât mai mult putem din serviciile noastre în mediul online. Voi implementa în cel mai scurt timp un nou sistem de audiențe online și vom asigura accesul pe internet în direct la toate ședințele Consiliului Local, care să poată fi urmărite de fiecare botoșănean”, a declarat Cosmin Andrei.

În toate proiectele care se află în derulare sau urmează să înceapă administrația Cosmin Andrei a reușit să introducă elemente care la finalul următorului mandat 2024-2028 să transforme municipiul Botoșani într-un smart city în adevăratul sens al cuvântului.

Publicitate

Începând de la dotarea școlilor cu noi echipamente digitale până la construcția de blocuri pentru tineri cu un consum redus de energie, stațiile inteligente pentru transportul în comun cu panouri digitale pentru informarea călătorilor, sisteme automate de emitere a tichetelor de călătorii și încărcarea cardurilor, noi insule ecologice digitalizate pentru deșeuri în cartiere, instalarea unui sistem automat de camere video pentru monitorizarea și managementul traficului, ruta turistică Mihai Eminescu, Parcul Primăriei care va fi dotat cu elemente extrasenzoriale pentru copiii cu nevoi speciale, toate investițiile realizate au câte o componentă inteligentă care vor face din municipiul Botoșani un oraș smart”, a subliniat primarul.

 

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Doina Federovici despre atacurile candidatului PNL pentru Consiliul Județean Botoșani

Publicat

Publicitate

Am văzut că unii candidați tot încearcă să ne provoace să intrăm în tot felul de scandaluri. Aruncă jigniri total neadecvate în dialogul cu o doamnă. Eu nu intru în astfel de scandaluri cu niciun candidat. Am spus de la început că PSD va face o campanie pozitivă centrată pe soluții. Deci noi vom prezenta soluțiile noastre. Ceilalți să rămână cu scandalurile. Am văzut că tot ne provoacă. Nu vom răspunde. Noi am spus că Lucian Trufin este singurul candidat pentru Consiliul Județean cu experiență administrativă, ceea ce e adevărat. Alții sunt începători pentru că nu au nicio zi în administrația publică, ceea ce este iar adevărat. Lucian Trufin este pregătit pentru această funcție, a scris proiecte europene, a făcut o școală de meserii care e un model de succes, a făcut legi pentru fermierii români, a înregistrat la nivel european un produs fabricat în Botoșani. Lucian Trufin știe exact ce are de făcut din prima zi, ca să nu pierdem banii europeni pe care i-am obținut prin multă muncă pentru județul nostru”, a declarat Doina Federovici.

Pe TRUFINLUCIAN.RO puteți găsi detalii despre soluțiile lui Lucian Trufin pentru județul Botoșani.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending