Connect with us
Publicitate

Eveniment

De astăzi: elevii din clasele primare se întorc în bănci

Publicat

Se astăzi, elevii din ciclul primar și preșcolarii se întorc în bănci, relatează alba24.ro. Mai este o săptămână din primul semestru, potrivit calendarului școlar modificat.Nu vor fi testați deocamdată elevii, pentru că licitațiile pentru testele pe bază de salivă sunt în faza de contestații.

De asemenea, în școli, dar și în celelalte spații de interior sau exterior nu sunt acceptate măștile textile. Sunt obligatorii cele medicale, potrivit celor mai recente decizii ale autorităților.

Elevii din clasele pregătitoare și I-IV revin la școală după vacanța de iarnă și după o săptămână de cursuri vor intre direct în al doilea semestru. Nu mai este vacanță intersemestrială. În ceea ce privește vacanța forțată de o săptămână din noiembrie 2021, aceasta va fi recuperată în aprilie 2022, în perioada Școala Altfel.

Următoarea vacanță pentru toți elevii și copiii de grădiniță va fi din 15 aprilie, cea de primăvară.

Vacanță de iarnă:

  • vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 2 ianuarie 2022, pentru clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal
  • vineri, 24 decembrie 2021 — duminică, 9 ianuarie 2022, pentru grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar

Cursuri:

  • luni, 3 ianuarie 2022 — vineri, 14 ianuarie 2022, pentru clasele din învățământul gimnazial, liceal, profesional și postliceal
  • luni, 10 ianuarie 2022 — vineri, 14 ianuarie 2022, pentru grupele/clasele din învățământul preșcolar și primar.

Semestrul al II-lea (17 ianuarie 2022 – 10 iunie 2022)

Cursuri: luni, 17 ianuarie 2022 — joi, 14 aprilie 2022

Vacanță de primăvară: vineri, 15 aprilie 2022 — duminică, 1 mai 2022

Cursuri: luni, 2 mai 2022 — vineri, 10 iunie 2022

Vacanță de vară: sâmbătă, 11 iunie 2022 — data din septembrie 2022 la care încep cursurile anului școlar 2022—2023.

Anul școlar 2021 – 2022 a început la data de 1 septembrie 2021, se încheie la data de 31 august 2022 și are 34 de săptămâni de cursuri.

Cursurile anului școlar 2021 – 2022 au început la data de 13 septembrie 2021.

Prin excepție de la prevederile acestea, se stabilesc următoarele:

a) pentru clasele a XII-a zi, a XIII-a seral și frecvență redusă, anul școlar are 32 de săptămâni de cursuri, care se încheie la data de 27 mai 2022;b) pentru clasa a VIII-a, anul școlar are 33 de săptămâni de cursuri, care se încheie la data de 3 iunie 2022

c) pentru clasele din învățământul liceal — filiera tehnologică, cu excepția claselor prevăzute la lit. a), și pentru clasele din învățământul profesional, anul școlar are 37 de săptămâni de cursuri, care se încheie la data de 1 iulie 2022.

În zilele nelucrătoare/de sărbătoare legală prevăzute de lege și de contractul colectiv de muncă aplicabil nu se organizează cursuri.

 

Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Și 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat tot sub influența alcoolului înseamnă. Săvinean fără permis la volan oprit de polițiști

Publicat

Polițiștii din cadrul Poliției Orașului Săveni au oprit pentru control, la data de 13 aprilie 2024, pe drumul public din orașul Săveni, un autovehicul condus de un bărbat, de 66 de ani, din aceeași localitate.

În urma verificărilor efectuate efectuate s-a stabilit faptul că nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

“Mai mult decât atât, în urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,16 mg/l alcool pur în aerul expirat”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

30 de permise de conducere reținute de polițiști un ultimele 24 de ore la Botoșani în acțiunea BLOCADA

Publicat

În decursul ultimelor 24 de ore, polițiștii din Botoșani au efectuat operațiuni preventive în întreg județul, în conformitate cu planul de acțiune BLOCADA.

Astfel, au fost organizate 4 acțiuni punctuale, cu sprijinul jandarmilor, prilej cu care s-a acționat atât pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, cât și pentru impunerea unui climat de siguranță rutieră.

În urma neregulilor constatate au fost aplicate peste peste 400 de sancțiuni contravenționale în valoare de aproximativ 260.000 de lei și au fost reținute 29 permise de conducere și 12 certificate de înmatriculare.

“Cele mai multe sancțiuni au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier și pentru nerespectarea normelor de conviețuire socială”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

 

Citeste mai mult

Administratie

Bucecea: Marcaje rutiere NOI în toată localitatea. Încercați să evitați să treceți cu roțile peste marcajele proaspăt vopsite

Publicat

Administrația publică a orașului Bucecea a lansat la finele acestei săptămâni un nou proiect prin care se refac toate marcaje rutiere din micul orășel din județul Botoșani.

În aceste condiții, administrația publică a făcut un apel către populație prin care roagă șoferii să încerce să evite să treacă cu rotile peste marcajele proaspăt vopsite până când vopseaua se usucă.

“Am demarat un proiect de amenajare a marcajelor rutiere în întreaga localitate. Această inițiativă continua efortul nostru constant de a îmbunătăți condițiile de circulație și siguranța pe drumurile localității. Marcajele rutiere bine întreținute contribuie la imaginea estetica a orașului. Împreună, prin participarea și cooperarea dumneavoastră, putem menține acest loc mai organizat, mai plăcut de tranzitat și mai sigur. Vă rog de asemenea sa încercați evitarea trecerii cu rotile peste marcaje în timpul când se toarnă”, a transmis primarul orașului Bucecea, Angel Gheorghiu.

Citeste mai mult

Eveniment

A doua tranșă de 250 de lei a început să fie virată pe CARDURILE SOCIALE pentru alimente

Publicat

A început să fie virată a doua tranșă de 250 de lei pentru cardurile sociale destinate alimentelor. Aceste carduri, acordate persoanelor vulnerabile cu venituri sub 2.000 de lei, au început să fie încărcate cu a doua tranșă a acestui an la sfârșitul săptămânii trecute.

Pe rețelele sociale, mai mulți cetățeni din țară au semnalat că sprijinul de 250 de lei a fost virat pe carduri începând de vineri, 12 aprilie, relatează alba24.ro. Reamintim faptul că Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene (MIPE) a anunțat recent că voucherele pentru alimente vor fi încărcate cu suma de 250 de lei în perioada 15-25 aprilie.

Românii cu venituri reduse vor primi în luna aprilie a doua tranșă din acest an pentru achiziționarea de produse alimentare și mese calde, în cadrul programului „Sprijin pentru România”.

Guvernul a stabilit recent că valoarea tichetelor sociale va rămâne la 250 de lei în 2024, însă în următorii trei ani urmează să fie redusă la jumătate, respectiv la 125 de lei.

Carduri sociale pentru alimente. Cine primește carduri de alimente

Persoanele care beneficiază de aceste carduri sociale sunt cele ce au o situație financiară defavorizată. Dacă acestea îndeplinesc criteriile de eligibilitate stabilite de Ministerul Muncii și Solidarității Sociale (MMSS), cardul le va fi livrat direct de către angajații Poștei Române, fără a fi necesar să inițieze personal vreo procedură.

Pentru anul 2024, beneficiarii de tichete sociale pe suport electronic pentru alimente şi mese calde sunt:

  • pensionarii sistemului public de pensii, pensionarii aflaţi în evidenţa caselor de pensii sectoriale şi beneficiarii de drepturi acordate în baza legilor cu caracter special, plătite de casele teritoriale de pensii/casele de pensii sectoriale, ale căror venituri lunare realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • persoanele – copii şi adulţi – încadrate în grad de handicap grav, accentuat sau mediu, ale căror venituri lunare proprii realizate sunt mai mici sau egale cu 2.000 lei;
  • familiile cu cel puţin 2 copii în întreţinere ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale 675 lei;
  • familiile monoparentale ale căror venituri lunare realizate pe membru de familie sunt mai mici sau egale cu 675 lei;
  • familiile şi persoanele singure care au stabilit dreptul la ajutorul de incluziune, în condiţiile Legii nr. 196/2016 privind venitul minim de incluziune, cu modificările şi completările ulterioare;
  • persoanele fără adăpost astfel cum acestea sunt reglementate potrivit prevederilor legale în vigoare.

Sprijinul poate fi utilizat pentru achiziţionarea de produse alimentare şi/sau mese calde.

Carduri sociale pentru alimente. Calendarul acordării tranșelor în 2024

Românii cu venituri reduse ce fac parte din categoriile sociale vulnerabile (pensionari, persoane cu handicap, etc.) primesc, prin programul „Sprijin pentru România”, o dată la două luni, câte 250 de lei pentru a-şi cumpăra alimente de bază.

În anul 2024, calendarul acordării celor șase tranșe de câte 250 de lei este următorul:

  • februarie;
  • aprilie;
  • iunie;
  • august;
  • octombrie;
  • decembrie.

Carduri sociale pentru alimente. Din 2025, valoarea voucherelor se reduce la jumătate

Potrivit autorităților, cardurile sociale de 250 de lei pentru alimente se vor acorda până în 2027.

În anul 2024, tichetele sociale au valoarea nominală de 250 lei.

În perioada 2025-2027, acestea vor avea o valoare nominală de 125 lei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending