Connect with us

Eveniment

Dacă vă planificați vacanțele: Ianuarie, luna în care biletele de avion sunt mai ieftine chiar și cu 60%

Publicat

Publicitate

Ianuarie rămâne luna celor mai mici prețuri la biletele de avion, în medie cu până la 60% sub nivelul obișnuit către destinații precum Milano, Paris, Londra, Leeds, Malaga, Pescara, Viena, Londra sau Bari, arată o analiză publicată de o platformă de rezervări online, relatează agerpres.ro.

‘După îndelungi analize ale sistemelor de rezervare de bilete de avion și ale rezervărilor făcute de români, Vola.ro confirmă că luna Ianuarie este cea mai bună pentru a rezerva bilete de avion la cele mai mici prețuri. Zborurile cumpărate de Ieftinuarie sunt, în medie, cu până la 60% mai ieftine decât cele achiziționate în restul anului. Pe lângă cele mai mici tarife ale anului, această ediție de Ieftinuarie aduce și un parteneriat exclusiv cu Revolut, banca digitală cu peste patru milioane de clienți în România. În perioada Ieftinuarie, cele mai accesibile biletele de avion de pe Vola.ro sunt sub 30 de euro, pentru destinații precum Milano, Paris, Londra, Leeds, Malaga, Pescara, Viena, Londra sau Bari. De asemenea, există și numeroase zboruri sub 50 de euro spre orașe ca: Pisa, Basel, Roma, Oslo, Napoli, Stockholm, Valencia sau Copenhaga’, menționează reprezentanții companiei, într-un comunicat.

În plus, destinațiile care sunt de obicei mai scumpe beneficiază de prețuri speciale în ianuarie, iar printre orașele care pot fi vizitate în 2025 cu sub 100 de euro se află: Marrakech – cu prețuri de la 62 de euro, Dublin (de la 63 de euro), Lisabona (de la 66 de euro), Salzburg (de la 74 de euro), Helsinki (de la 79 de euro), Mykonos (de la 90 de euro), Santorini (de la 91 de euro) și Zurich (de la 95 de euro).

De asemenea, există rute noi cu plecare din România sau destinații mai puțin cunoscute, cu prețuri accesibile: București – Leipzig, cu zboruri de la 43 de euro, București – Salerno (de la 47 de euro), București – Riga (de la 77 de euro) și București – New York (de la 500 de euro).

Potrivit sursei citate, clienții care vor să își planifice următoarele călătorii pot profita de campania Ieftinuarie pentru a rezerva zboruri la tarife accesibile pentru întregul an.

Totodată, cei care cumpără bilete de avion în această perioadă și vor efectua plățile prin Revolut Pay vor primi de zece ori mai multe RevPoints.

Publicitate

Datele recente de la Revolut arată că românii au cheltuit aproximativ 600 de milioane de euro în Germania, Italia, Marea Britanie, Spania și Olanda, primele cinci destinații în funcție de sumele cheltuite. Utilizatorii români Revolut au efectuat tranzacții în valoare de 66 de milioane de euro în străinătate, cele mai multe (7,5 milioane) fiind realizate în Germania.

Cheltuielile totale în străinătate au crescut cu 42%, în 2024 comparativ cu 2023, în timp ce suma medie pentru plata cu cardul peste hotare a fost de 21 de euro.

Vola.ro este lider de piață în România, compania având o prezență puternică și în Polonia, Bulgaria și Moldova. De la înființarea din 2007, Vola.ro a înregistrat o creștere rapidă, extinzându-și constant atât cifra de afaceri, cât și numărul de angajați și clienți.

În 2024, Resource Partners, unul dintre cei mai importanți manageri regionali de fonduri de tip private equity din Europa Centrală și de Est achiziționează o participație de 80% din capitalul grupului ITH din care face parte Vola.ro.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

Jandarmii botoșăneni, lecție de civism pentru elevi: Prevenirea violenței și importanța apelului 112

Publicat

Publicitate

Aproximativ 100 de elevi și cadre didactice de la două școli gimnaziale din comunele Lozna și Dersca s-au întâlnit azi cu jandarmii botoșăneni în cadrul programului național ,,Ora de civilizație”, inițiat de Inspectoratul General al Jandarmeriei Române și finanțat prin Mecanismul național de susținere a prevenirii criminalității.

Jandarmii au discutat cu elevii din clasele V-VIII despre efectele negative ale bullying-ului, prevenirea violenței și a faptelor antisociale cu incidență în mediul școlar.

De asemenea, în contextul sărbătorii Zilei Europene a Numărului Unic de Urgență 112, au fost prezentate situațiile în care acesta poate fi apelat.

În România, Sistemul Național Unic pentru Apeluri de Urgență – SNUAU 112 funcționează din anul 2005, fiind disponibil non-stop și gratuit în Uniunea Europeană.

SNUAU 112 asigură preluarea apelurilor de urgență de la cetățeni și transmiterea acestora către agențiile specializate de intervenție, în vederea asigurării unei reacții imediate, uniforme și unitare pentru soluționarea urgențelor.

În anul 2024, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoşani a intervenit direct la 516 solicitări, în urma cărora au fost constatate 14 infracțiuni și au fost aplicate 498 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 270.000 de lei.

Publicitate

Este esențial ca apelarea numărului de urgență 112 să fie efectuată doar în situații de urgență.

Apelarea abuzivă sau falsă a SNUAU 112 se sancţionează cu amendă contravenţională, conform prevederilor legale.

Cu prilejul activităților preventiv-educative organizate în instituțiile de învățământ din județul Botoșani, jandarmii informează elevii cu privire la importanța apelării responsabile a numărului unic de urgență 112, pentru prevenirea apelurilor abuzive sau false.

Citeste mai mult

Administratie

Ilie Bolojan va asigura interimatul funcției de președinte al României, din 12 februarie. Decizie la CCR

Publicat

Publicitate

Interimatul funcției de președinte al României se asigură de președintele Senatului, Ilie Bolojan, a comunicat, marți Curtea Constituțională, informează alba24.ro. Totodată, CCR a constatat că funcția de președinte al României devine vacantă în urma demisiei lui Klaus Iohannis.

Curtea Constituțională a luat act de demisia președintelui Klaus Iohannis. Ca urmare, în numele legii, CCR hotărăște: „Constată că funcția de Președinte al României devine vacantă, începând cu data de 12 februarie 2025, ca urmare a demisiei domnului Klaus-Werner Iohannis din funcția de Președinte al României”.

Totodată, CCR „constată că vacanța funcției de Președinte al României este o împrejurare care justifică interimatul în exercitarea funcției de Președinte al României, începând cu data de 12 februarie 2025”.

De asemenea, CCR „constată că, în conformitate cu dispozițiile art.98 alin.(1) din Constituție, interimatul funcției de Președinte al României se asigură de președintele Senatului, domnul Ilie-Gavril Bolojan, începând cu data de 12 februarie 2025”, potrivit Mediafax.

Decizia este definitivă și general obligatorie. Prezenta hotărâre, pronunțată în ședința din data de 11 februarie 2025, se comunică Parlamentului și Guvernului și se publică în Monitorul Oficial al României, Partea I, a precizat CCR.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Ministrul Dezvoltării, Attila Cseke, susține construirea unui pod nou la Mateieni

Publicat

Publicitate

Proiectul de reabilitare a podului de la Mateieni a fost depus încă de anul trecut la Compania Națională de Investiții, fiind propus pentru includerea pe Lista Sinteză a proiectelor în cadrul Subprogramului „Lucrări în primă urgență”.

Împreună cu președintele PSD Botoșani, senatorul Doina Federovici, deputatul Marius Budăi și consilierul de stat Florin Gavril, primarul comunei Dimăcheni, Marinel Moruz, a avut o întâlnire cu ministrul Dezvoltării, Attila Cseke.

Primarul Marinel Moruz a făcut demersuri pentru reabilitarea podului încă de la sfârșitul anului 2020. „Contrar afirmațiilor președintelui Consiliului Județean Botoșani, Valeriu Iftime, am lucrat la acest proiect încă de la preluarea mandatului. Am clarificat regimul juridic al podului, pentru că el figura atât în evidența comunei Dimăcheni, cât și a comunei Corlăteni, am refăcut intabulările, Cartea Funciară, după care am realizat expertiza podului și Studiul de Fezabilitate necesar obținerii finanțării. Toate aceste documente le-am depus la CNI, dar fără un proces-verbal al CJSU, prin care să se constate că podul nu mai poate fi folosit în siguranță, finanțarea investiției nu se putea obține în regim de urgență”, a declarat primarul Marinel Moruz.

La sfârșitul lunii ianuarie, comisia de evaluare a CJSU a încheiat un proces-verbal de constatare că podul nu mai prezintă siguranță în exploatare, iar săptămâna trecută, în baza acestui proces-verbal, a fost adoptată hotărârea CJSU prin care se interzice circulația pe pod din motive de siguranță.

Valoarea investiției de la Mateieni, potrivit Studiului de Fezabilitate, se ridică la aproximativ 3 milioane de lei.

„Avem susținerea ministrului Dezvoltării pentru finanțarea cu celeritate a acestui proiect atât de important pentru comunitatea locală. Proiectul construirii unui nou pod peste Jijia la Mateieni va fi inclus pe Lista sinteză a «Lucrărilor în primă urgență» pe care le finanțează CNI, urmând a intra la evaluarea documentației tehnice. Așa cum am mai afirmat și demonstrat de-a lungul anilor, vom susține proiectele primarilor din județul nostru. Dincolo de competiția politică, suntem cu toții parteneri în procesul de dezvoltare a comunităților locale”, a conchis senatorul Doina Federovici, președintele PSD Botoșani.

Publicitate

Citeste mai mult

Cultura

Programul evenimentului „Zilele Lecturii – Ziua Lecturii”. Expoziții temporare deschise la Ipotești

Publicat

Publicitate
Memorialul Ipotești ‒ Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, instituție de cultură aflată în subordinea Consiliului Județean Botoșani, propune, pentru ediția din 2025 a Zilei Naționale a Lecturii, o gamă extinsă de activități ‒ Zilele Lecturiipentru cât mai mulți participanți, instituții partenere și public vizitator. Începând cu 12 februarie 2025, în incinta Bibliotecii Naționale de Poezie Mihai Eminescu va putea fi văzută expoziția temporară Cartea și ipostazele ei (sec.XIX – sec. XX), care va cuprinde volume raredin Donația Mihai și Gheorghe Ursachi ‒ ediții în mai multe limbi ale textelor sacre, ediții germane de epocă ale scrierilor lui Goethe, Schiller, Schelling ‒ și edițiile Maiorescu ale operei eminesciene. Vernisajul va avea loc la ora 10:00. 11.00 – „Bucuria lecturii”/ „Muzică, mișcare, culoare și comunicare” Amfiteatrul „Laurențiu Ulici” Parteneri: Școala Gimnazială nr. 10, Școala Gimnazială nr. 12 Botoșani Îndrumători: prof. Nicoleta Șuhan, prof. Loredana-Florentina Burlacu și prof. DianaGabriela Prescorniță 13 februarie 13:00 – Semnal editorial „Colecția Ipotești – 2025” Lansarea volumului Congresul propriilor conștiințe rotitoare, autor – Stelorian Moroșanu Partener: Biblioteca Municipală „Păstorel Teodoreanu” Dorohoi Moderator: Mihaela Anițului 14 februarie 10:00 – ZIUA NAȚIONALĂ A LECTURII: TRAIECTORIE 2025 Parteneri: Ministerul Culturii al Republicii Moldova și Biblioteca Națională a Republicii Moldova (BNRM), Biblioteca Națională pentru Copii „Ion Creangă” (BNC), Muzeul Național de Literatură „Mihail Kogălniceanu” Moderator: Elena Pintilei, director general al BNRM Mesaje ale reprezentanților: – Parlamentului Republicii Moldova: Liliana Nicolăiescu-Onofrei, Angela Munteanu- Pojoga, Marcela Nistor – Ministerului Culturii – Sergiu Prodan, ministru Bibliotecii Naționale a Republicii Moldova – Elena Pintilei, director general BNRM Start activități Eminescu… prin ochii experților literari – Lucia Țurcanu, cercetător științific la Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii „Mihai Eminescu” „Trei proiecte și toată țara”: discuții despre proiectele prioritare pe segmental promovării lecturii sub egida MC: Lansarea PNLC, Cartea deschisă, Citim împreună: – Elena Pintilei, BNRM; Maria Șleahtițchi, MNLR „Mihail Kogălniceanu”; Eugenia Bejan, BNC „Ion Creangă” Dezvoltarea competențelor de lectură, în contextual obiectivelor PNLC 2025, Hotărârii Parlamentului de a declara anul 2025 – „Anul Mihai Eminescu”   – Ludmila Corghenci, șefa Centrului de Formare Profesională Continuă în Biblioteconomie și Știința Informării, BNRM Programul Național Lectura Central: obiective și priorități 2025. – Vera Osoianu, director adjunct BNRM 10:00 – Atelier „Semne de carte” Sala Castel Partener: Scoala Gimnazială „Elena Rareş” Botoșani Organizator: Magda Atănăsoie 15 februarie 9:00 – Atelier „Cartea născută din imagini – „Când desenele prind glas” 10:00 – Atelier „Puzzle literar: Expoziția textelor renăscute” Sala „Horia Bernea” Parteneriat: Centrul Județean de Excelenta Botosani Moderator: Oana Petronela Buzatu Iliescu 12:00 – Atelier de lectură regizată: Momente și schițe de I.L.Caragiale Amfiteatrul „Laurențiu Ulici” Partener: Școala Gimnazială „Mihai Eminescu”, Ipotești Moderator: Elena Smaranda Berescu, Adina Elena Cojocariu Expoziții temporare deschise la Ipotești Sala „Horia Bernea”: Alex Bodea și Ciprian Mureșan. Ilustrat, tipărit, copiat, învățat – o expoziție propusă de galeriile Plan B (Cluj – Berlin) și Lutnița (Chișinău) și îngrijită de Mihai Pop la Memorialul Ipotești Holul Corpului administrativ: Poster X Poem Holul Bibliotecii Naționale de Poezie, etaj: Cartea și ipostazele ei (sec.XIX – sec. XX)

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending