Connect with us
Publicitate

Eveniment

Dacă plecați la drum: Transalpina, închisă în weekend

Publicat

Publicitate

Traficul pe Transalpina va fi restricționat în 22 și 23 iulie, pentru desfășurarea etapei a treia din cadrul Campionatului Național de Drift, potrivit TVR.

Accesul pe tronsonul Novaci – Rânca va fi oprit în ambele zile în intervalele orare 08:00 – 13:00 și 14:00 – 20:00.

Așadar, cei care tranzitează zona vor putea circula pe respectivul tronson numai între orele 13:00 și 14:00.

Pentru a traversa Carpații în cele două zile, șoferii mai au și varianta Drumului European E79, care străbate Valea Jiului, și care adaugă un ocol considerabil pe traseu.

O altă variantă este Drumul European E81, care străbate Valea Oltului.

foto: arhivă

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

“O masă sănătoasă” la Mehedinți: 90 de copii și părinți au ajuns la SPITAL după ce au mâncat paste la ȘCOALĂ

Publicat

Publicitate

90 de persoane au ajuns joi la spital în urma unui focar de toxiinfecţie alimentară apărut în judeţul Mehedinţi, a anunţat Ministerul Educaţiei. Sursa posibilă sunt preparatele care ar fi fost furnizate de o firmă de catering în şcoli, relatează mediafax.ro. Mai exact, este vorba de pastele furnizate în cadrul programului “O masă sănătoasă”  de către o firmă de catering.

Potrivit unei informări a Ministerului Sănătăţii, la Spitalul Judeţean de Urgenţă Drobeta Turnu Severin s-au prezentat 79 de persoane cu greţuri, vărsături şi astenie, 4 persoane la Spitalul Clinic de Boli Infecţioase Craiova şi 7 persoane la Spitalul Municipal Băileşti.

„Formele de boală sunt uşoare şi medii. În urma evaluării medicale, 26 dintre pacienţi au fost externaţi, iar alţi bolnavi urmează să fie externaţi în această seară”, a transmis ministerul.

Conform instituţiei, sursa posibilă a toxiinfecţiei sunt preparatele alimentare furnizate în şcoli de către o firmă de catering.

Direcţia de Sănătate Publică Mehedinţi a informat DSVSA Mehedinţi cu privire la suspiciunea de toxiinfecţie alimentară, precum şi prestatorul de servicii. Au fost iniţiate controale atât la firma de catering, cât şi în unităţile de învăţământ unde s-a servit meniul. Au fost recoltate probe alimentare, precum si probe biologice de la pacienţi.

ISU Mehedinţi a anunţat joi că zeci de copii şi adulţi care prezintă stări de rău şi simptome de toxiinfecţie alimentară au avut nevoie de asistenţă medicală şi au fost cerute în sprijin echipaje de la ISU Caraş-Severin, ISU Dolj şi ISU Gorj.

Publicitate

La spital au ajuns şi câţiva părinţi care au mâncat din pastele pe care unii copii le-au dus acasă, relatează și agerpres.ro.

Potrivit purtătorului de cuvânt al Serviciului de Ambulanţă Judeţean (SAJ) Mehedinţi, Zenaida Jugravu, toţi copiii sunt stabili, dar cu simptomatologie de gastroenterocolită, cu dureri abdominale, greaţă, vărsături, scaune diareice, tegumente palide. Toţi au fost transportaţi la spitalul din Drobeta Turnu Severin.

“În momentul de faţă sunt 72 de copii centralizaţi de Serviciul de Ambulanţă Mehedinţi şi ISU, iar activitatea este în desfăşurare, fiind în continuare solicitări. Cazurile sunt de toxiinfecţie alimentară la Almăjel, Oprişor, Salcia şi Ştircoviţa, dar am avut solicitări şi la Schela. Unii au ajuns şi cu maşinile proprii la spital. Toţi copiii sunt stabili, dar cu simptomatologie de gastroenterocolită, cu dureri abdominale, greaţă, vărsături, scaune diareice, tegumente palide. Toţi au consumat astăzi paste la şcoală. Am avut şi adulţi, pentru că unii copii nu au mâncat la şcoală şi au dus caserola acasă şi au mâncat şi părinţii. Chiar acum am transportat un tătic de 34 de ani de la Almăjel cu colică abdominală, greaţă, vărsături, scaune diareice. Încă se mai sună la ambulanţă”, a declarat, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al SAJ Mehedinţi.

Publicitate

Peste 70 de copii dar și mai mulți adulţi din localităţile Almăjel, Oprişor, Salcia, Ştircoviţa şi Schela au nevoie de asistenţă medicală în urma unei toxiinfecţii alimentare provocată de pastele de care le-au consumat la şcoală, mâncare primită în cadrul programului “O masă sănătoasă”, de la acelaşi furnizor. Din cauza numărului mare de cazuri, în judeţ a fost activat Planul Roşu de intervenţie.

S-a intervenit cu peste 15 echipaje de la SMURD, autospeciale de transport personal şi victime multiple, ambulanţe SAJ, microbuz şcolar.

În sprijin au fost trimise două autospeciale de transport personal şi victime multiple cu doi paramedici şi un microbuz din cadrul ISU Caraş-Severin; două autospeciale de transport personal şi victime multiple din cadrul ISU Dolj; o autospecială de transport personal şi victime multiple cu doi paramedici din cadrul ISU Gorj; două echipaje de prim ajutor din cadrul ISU Gorj.

Citeste mai mult

Eveniment

Încă o zi, încă un scandal MONSTRU în Centrul Istoric din Botoșani: Beții, scandaluri și înjurături vegheate de polițiști

Publicat

Publicitate

Încă o zi, încă un scandal monstru în Centrul Istoric din municipiul Botoșani, un “no man’s land” pe care autoritățile locale din Botoșani și nici polițiștii par tot mai des că nu pot să-l mai țină sub control.

Polițiștii locali din cadrul Serviciului Dispecerat de la Botoșani au anunțat astăzi că în ziua de 18 septembrie a.c., în jurul orei 18⁰⁰, pe timpul îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, conform competențelor reglementate prin Legea nr. 155/2010, au observat pe una din camerele de supraveghere instalate în Centrul Istoric a municipiului Botoșani, un grup de aproximativ 15 persoane care prin țipete și larmă deranja ordinea și liniștea publică din zonă.

Datorită faptului că, între aceștia a izbucnit un scandal, imediat au sesizat patrula de ordine și liniște publică a Poliției Locale din zona de responsabilitate dar și Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani pentru aplicarea măsurilor care se impun, au transmis polițiștii.

În aceeași zi, tot în Centrul Istoric, polițiștii locali din cadrul Serviciului Ordine și Liniște Publică, au aplicat un număr de 7 sancțiuni contravenționale cu amendă în cuantum total de 2.800 lei, unor persoane care au încălcat prevederile Legii nr. 61/1991 (consum de băuturi alcoolice pe domeniul public, adresarea de injurii și expresii jignitoare dar și tulburarea ordinii și liniștii publice), fapte vizualizate și prin intermediul camerelor de supraveghere din zonă.

Citeste mai mult

Eveniment

Rezultatele tragerilor la LOTO de joi, 19 septembrie 2024

Publicat

Publicitate

LOTERIA ROMÂNĂ a continuat, joi, 19 septembrie 2024, seria extragerilor Loto 6/49, Noroc, Joker, Noroc Plus, Loto 5/40 și Super Noroc.

Numerele extrase, 19 septembrie 2024:

Loto 6/49: 13, 36, 47, 5, 25, 33

Loto 5/40: 28, 24, 27, 29, 26, 1

Joker: 15, 40, 33, 19, 41 + 6

Noroc: 5 6 2 5 4 9 8

Publicitate

Noroc Plus: 1 3 7 5 4 7

Super Noroc: 6 1 6 2 0 8

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Tinerii din Botoșani, invitați să vină cu IDEI la Forumul ONG-urilor de Tineret din județul Botoșani

Publicat

Publicitate

Fundația Județeană pentru Tineret Botoșani, în parteneriat cu Fundația Națională pentru Tineret și Fundația Județeană pentru Tineret Prahova, a lansat astăzi o invitație la Forumul ONG-urilor de Tineret din județul Botoșani, care va avea loc pe 20.09.2024, începând cu ora 11:00, în Amfiteatrul Corp B al Liceului „AT Laurian”.

Evenimentul este dedicat tuturor tinerilor care doresc să afle mai multe despre activitățile organizațiilor de tineret și despre oportunitățile de implicare în comunitate.

“Veți avea ocazia să cunoașteți organizațiile active din județ, să participați la discuții și ateliere interactive și să vă implicați în inițiative locale de impact”, au transmis organzatorii.

Forumul va include:

Prezentări ale ONG-urilor de tineret;

Sesiuni de networking și discuții deschise.

Publicitate

„Invităm toți tinerii interesați de voluntariat, educație non-formală și implicare în comunitate să participe la acest eveniment. Este o oportunitate excelentă de a afla mai multe despre organizațiile de tineret și de a contribui activ la dezvoltarea comunităților locale,” a declarat Cristina CARCIUC, președinte al Fundației Județene pentru Tineret Botoșani, organizator al evenimentului.

Forumul face parte din proiectul „Acțiunea Înseamnă Schimbare”, care sprijină tinerii din județele Botoșani, Suceava și Prahova să devină lideri activi și implicați în comunitățile lor.

Acțiunea va avea loc la Liceul „AT Laurian”, Amfiteatru (Corp B), Botoșani, 20.09.2024, începând de la ora 11:00, find un „Proiect cofinanțat de Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse”.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending