Connect with us
Publicitate

Eveniment

Dacă e VINERI, FC Botoșani îl anunță pe Adams FRIDAY la clubul de pe municipalul din nordul României

Publicat

Publicitate

FC Botoșani a anunțat astăzi, vineri, 4 august 2023, transferul unui nou mijlocaș la echipa de pe municipalul din Botoșani.

Este vorba despre Adams Friday, a cărui nume se traduce chiar “vineri”, un mijlocaș dreapta care a mai evoluat în campionatele din Rusia și în prima ligă armeană.

“Bine ai venit, Adams Friday.

FC Botoșani anunță transferul unui mijlocaș dreapta, Adams Friday, din Nigeria. Născut în 2002, fotbalistul a mai evoluat la FDC Vista și FC Noah.

Mult succes, Adams Friday, și să ai parte de o perioadă cât mai frumoasă alături de noi, plină de reușite!”, a transmis FC Botoșani pe pagina de socializare după ce Adams Friday “Vineri” a îmbrăcat tricoul roșu alb albastru.

Conform transfermarkt.com, noul mijlocaș de la Botoșani este cotat la 150.000 de euro.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Valoarea bonurilor de masă a crescut. Ordinul, în Monitorul Oficial

Publicat

Publicitate

Ministerele Finanțelor și cel al Muncii au mărit valoarea tichetelor de masă cu 4 bani, la 40,04 lei, conform unui ordin comun publicat în Monitorul Oficial.

„Pentru semestrul II al anului 2024, începând cu luna octombrie 2024, valoarea nominală a unui tichet de masă (…) nu poate depăşi cuantumul de 40.04 lei”, scrie, mai exact, în proiectul de ordin al Ministerului Muncii, relatează bzi.ro.

Această valoare se aplică începând din luna octombrie 2024 până în martie 2025.

Reamintim că valoarea unui bon de masă a crescut de la 1 ianuarie 2024 la 40 lei, de la 35 lei anterior. În plus, tot de la 1 ianuarie au fost suprataxate prin Legea 296/2023. Astfel firmele care le acordă angajaților plătesc și CASS (contribuția la sănătate) de 10% pentru ele.

Valoarea tichetelor este stabilită potrivit prevederilor art. 33 din Normele metodologice de aplicare a Legii nr. 165/2018 privind acordarea biletelor de valoare, aprobate prin Hotărârea Guvernului nr. 1045/2018.

Proiectul de ordin a fost pus în dezbatere publică de către Ministerul Muncii, din 9 septembrie.

Publicitate

Tichetul de masă este valabil în anul calendaristic în care a fost emis
Angajatorii nu sunt obligați să acorde angajaților valoarea maximă a tichetelor. Aceștia pot acorda bonuri de masă care au o valoare nominală sub nivelul stabilit prin ordonanța citată.

Tichetul de masă este valabil în anul calendaristic în care a fost emis, cu excepția tichetului emis în perioada 1 noiembrie – 31 decembrie, care poate fi utilizat până la data de 31 decembrie a anului următor.

Salariații beneficiază lunar de un număr de tichete de masă cel mult egal cu numărul de zile lucrate, iar acest număr nu poate depăși numărul de zile lucrătoare din luna pentru care se acordă tichetele.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Trei sute de locuri sunt puse la dispoziția tinerilor care își doresc să fie pompieri

Publicat

Publicitate

Trei sute de locuri sunt puse la dispoziția tinerilor care își doresc să urmeze cursurile Școlii de Subofițeri Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu” din Boldești. În sesiunea octombrie – decembrie 2024, au fost scoase la concurs 275 de locuri de subofițer de pompieri și protecție civilă și 25 de locuri de maistru militar auto.

Calendarul concursului de admitere este următorul:

– până pe 6 octombrie 2024 (inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică) – depunerea cererilor de înscriere (completate de către candidați în mod lizibil și semnate), exclusiv în format electronic la adresa de e-mail: resurse_umane@isubotosani.ro;

– până la data de 24 octombrie 2024 – depunerea documentelor pentru dosarul de recrutare, la sediul ISU Botoșani, strada Calea Națională, nr. 28 A, municipiul Botoșani;

– 1 -6 noiembrie 2024 – susținerea probei de evaluare a performanței fizice, la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu”, conform planificării;

– 9 noiembrie 2024 – susținerea probei de evaluare a cunoștințelor, la Școala de Subofițeri de Pompieri și Protecție Civilă „Pavel Zăgănescu”;

Publicitate

– 13 noiembrie – 23 decembrie 2024 – examinarea medicală (doar candidații care se încadrează în numărul total de locuri scoase la concurs, în ordinea descrescătoare a notelor finale);

– 24 decembrie 2024 – termen de afișare a rezultatelor finale pe site-ul unității de învățământ.

Evaluarea psihologică a candidaților se realizează de specialiști din cadrul MAI, în conformitate cu Dispoziția directorului Centrului de Psihosociologie al MAI, potrivit planificării întocmite împreună cu structurile cu atribuții de recrutare.

Publicitate

Durata de școlarizare va fi de un an, pentru ambele specializări.

Condițiile legale și criteriile specifice de recrutare, calendarul concursului de admitere, precum și alte informații de interes pot fi consultate accesând pagina https://www.isubotosani.ro/resurse/fisiere/resurse-umane/2024.09.24/2024_09_24_anunt_recrutare_boldesti.pdf .

Citeste mai mult

Eveniment

Cine NU poate cumula pensia cu alte venituri? Situațiile prezentate de Casa Națională de Pensii

Publicat

Publicitate

În condițiie în care la 1 septembrie 2024 a intrat în vigoare noua lege a pensiilor (Legea 360/2023), Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a făcut recent o serie de precizări legate de cumulul pensiilor cu alte venituri.Cine poate cumula pensia cu salariul? Casa Națională de Pensii Publice a anunțat recent situațiile din noua lege a pensiilor în care pensia poate fi cumulată cu alte venituri, scrie alba24.ro.

În condițiie în care la 1 septembrie 2024 a intrat în vigoare noua lege a pensiilor (Legea 360/2023), Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a făcut recent o serie de precizări legate de cumulul pensiilor cu alte venituri.

Potrivit CNPP, pot cumula pensia cu alte venituri pensionarii sistemului public de pensii care realizează venituri din:

  • activități pentru care se datorează contribuţii de asigurări sociale (CAS), potrivit Codului fiscal;
  • activități în calitate de prestator casnic, potrivit Legii nr. 111/2022, pentru care se datorează contribuţia de asigurări sociale, indiferent de nivelul veniturilor.

Veniturile pentru care se datorează contribuţii de asigurări sociale, conform Codului fiscal, sunt următoarele:

  • venituri din salarii sau asimilate salariilor;
  • venituri din activități independente;
  • venituri din drepturi de proprietate intelectuală;
  • indemnizații de șomaj;
  • indemnizații de asigurări sociale de sănătate.

Pensionarii de invaliditate pot cumula pensia cu alte venituri indiferent de gradul de invaliditate, potrivit Legii 360/2023.

Persoanele care cumulează două sau mai multe pensii de serviciu, reglementate de legi cu caracter special, vor putea opta pentru dreptul cel mai avantajos, în termen de 30 de zile.

Publicitate

De asemenea, persoanele care îndeplinesc condițiile pentru acordarea unei pensii pentru activitatea prestată într-un sistem propriu de asigurări sociale neintegrat sistemului public de pensii pot cumula această categorie de pensie cu pensia din sistemul public de pensii, pentru activitatea prestată în acest sistem.

Potrivit CNPP, în vederea valorificării stagiului de cotizare realizat după data înscrierii la pensie, pensionarii pentru limită de vârstă pot solicita recalcularea pensiei prin adăugarea acestuia, în condiţiile legii, o singură dată într-un an calendaristic.

Stagiul de cotizare realizat în regim de cumul nu intră în calculul punctelor de stabilitate.

Publicitate

Cine nu poate cumula pensia cu alte venituri?
Pensionarii care nu pot cumula pensia cu alte venituri sunt:
soţul supravieţuitor beneficiar al unei pensii de urmaş, care realizează venituri lunare mai mari decât salariul minim brut pe ţară garantat în plată (3.700 lei începând cu data de 1 iulie 2024);
pensionarii beneficiari ai unei pensii anticipate, care realizează venituri lunare:în baza unui contract individual de muncă;
în baza unui raport de serviciu;
ca persoană care îşi desfăşoară activitatea în funcţii elective sau care este numită în cadrul autorităţii executive, legislative ori judecătoreşti, pe durata mandatului, precum şi membrul cooperator dintr-o organizaţie a cooperaţiei meşteşugăreşti, ale cărui drepturi şi obligaţii sunt asimilate, în condiţiile legii, cu cele ale persoanelor susmenționate.
Persoanele care îndeplinesc condițiile pentru acordarea unei pensii pentru activitatea prestată în sistemul public de pensii și/sau într-un sistem propriu de asigurări sociale neintegrat sistemului public de pensii nu pot cumula această categorie de pensie cu pensia de urmaș.

Persoanele care îndeplinesc condițiile pentru obținerea mai multor pensii de urmaș reglementate de legi cu caracter special vor opta pentru obținerea uneia dintre acestea.

 

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfânta Cuvioasă Eufrosina

Publicat

Publicitate

Sfânta Eufrosina a trăit pe vremea împăratului Teodosie cel Mic (408-450) şi era singurul copil al unui om puternic, slăvit, credincios şi milostiv, pe care-l chema Pafnutie, din cetatea Alexandriei.

Pe când avea 18 ani, tatăl ei a logodit-o cu un tânăr nobil, însă ea iubea mai mult viaţa monahicească. Drept aceea, pe orice călugăr primit în casă şi ospătat de tatăl ei, ea îl întreba despre viaţa fraţilor din mănăstire. Astfel, odată, pe când tatăl ei nu era acasă, fericita Eufrosina a părăsit lumea şi deşertăciunile ei şi a fugit pe ascuns din casa părintească, schimbându-şi portul, adică îmbrăcându-se în haine bărbăteşti şi numindu-se Smarald. Tunzându-şi părul capului a intrat într-o mănăs¬tire, dându-se drept famen.

Şi a stat acolo, nevoindu-se şi strălucind în mijlocul bărbaţilor precum piatra cea scumpă, timp de 38 de ani. Apoi, căzând într-o boală grea, Sfânta Eufrosina s-a mutat la Domnul.

Din iconomia lui Dumnezeu, se afla atunci în mănăstire şi Pafnutie, tatăl ei, căruia i s-a descoperit înainte de a-şi da duhul.
„O, tată, eu sunt Eufrosina, fiica ta, şi tu eşti tatăl meu”, a zis ea.

Pafnutie, văzând acestea, s-a cutremurat, dar totodată s-a şi bucurat. Pentru aceasta şi-a împărţit toată averea săracilor şi s-a făcut şi el monah, luând asupra sa asprimea nevoinţelor pustniceşti. Şi s-a arătat vrednic urmaş şi moştenitor, atât al chiliei şi al rogojinii pe care se odihnea Cuvioasa Eufrosina, cât şi al râvnei şi bunătăţilor fiicei sale. Şi s-a mutat Pafnutie la Domnul, bucurându-se.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending