Connect with us

Actualitate

Cum se folosesc aplicațiile Avansis Mobile și Avansis Online, implementate de Primăria Botoșani pentru plata taxelor online

Publicat

Primăria Municipiului Botoșani a implementat Avansis Mobile și Avansis Online, aplicații integrate de gestionare a relației dintre primărie și contribuabil.
Prin aceste aplicații, cetățenii din municipiul reședință de județ își pot plăti Online taxele și impozitele, pot solicita și consulta documente sau pot face programări la administrația locală.
Aplicația Avansis Mobile poate fi utilizată de pe orice telefon cu sistem de operare Android sau IOS.
Primul pas: instalarea aplicației pe telefon prin scanarea Codului QR sau prin accesarea link-urilor de mai jos:⬇️
Aprobarea contului se va realiza de către Direcția de Impozite și Taxe Locale Botoșani (DITL), 🔹online, prin încărcarea fotografiei contribuabilului cu actul de identitate în mână, pe lângă fotografia actului de identitate sau 🔹fizic, prin prezentarea la unul din ghișeele DITL pentru validarea identității.
Aplicația Avansis Online poate fi utilizată de pe orice Calculator cu sistem de operare Windows /Mac.
Primul pas: accesarea paginii web : online.primariabt.ro
După ce cererea contribuabilului este preluată în procesare de către DITL, aprobarea contului se poate realiza Online și/sau Fizic.
Online:
– prin semnarea „CerereInrolareV1_Nume contribuabil”, cu semnatură electronică a solicitantului, cu precizarea acordului de prelucrare a datelor conform GDPR și cu mențiunea deținerii semnăturii electronice calificată printr-un mesaj din Meniu-Profil-Cerere de înrolare.
Titularul contului revine cu apel video (whatsapp) la nr. 0791.007.103 pentru persoane fizice și nr. 0791.007.102 pentru persoane juridice, pentru aprobare cont în următoarele intervale:
Luni, marți, joi, între 08.30-16.00
Miercuri: 8.30 – 18.00
Vineri: 8.30-13.30
Foarte important! Trebuie prezentată cartea de identitate în original!
Fizic:
– prin semnarea „CerereInrolareV1_Nume contribuabil”, cu semnatură olografă a solicitantului, și ulterior, prezentarea acestuia la unul din ghișeele DITL pentru validarea identității.
În cazul reprezentării unei persoane fizice sau juridice, împuternicirea trebuie semnată electronic, de către contribuabilul reprezentat, sau prezentată în original la sediul DITL Botoșani pentru validare.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.

1 Comentariu

1 Comentariu

  1. Luca

    sâmbătă, 08.01.2022 at 20:44

    Aplicaţie cu fâs.Înghesuiala pe funcţii la Taxe şi mulgeri rămîne aceeaşi.Si creşte înghesuiala pe scări şi la ghişee.Omul pe post de inspector trebuie să aibă si calitatea de încasator.Un telefon non-stop pentru lămurirea cetăţeanului ar fi mai etc.Băgaţi aplicaţia în cafeaua Primarului.

Lasă un comentariu

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Eveniment

Județul Botoșani, doar o singură zi pe harta României. ProTV a scos județul de pe hartă de la rubrica meteo

Publicat

Doar o singură zi a rezistat județul Botoșani pe harta meteo a României din grila ProTV. Postul de televiziune făcuse ieri o surpriză micului recitator genial de la Botoșani, Rareș Prisacariu, care își dorea ca județul geniilor din România, în care s-au născut Eminescu, Iorga, Enescu sau Luchian, să apară pe harta meteo de la ProTv.

Prezent la emisiunea La Măruță, Rareș Prisacariu spunea că aceasta ar fi cea mai arzătoare dorință, iar postul tv renumit din România i-a îndeplinit dorința.

Pentru o zi botoșănenii au putut să se mândrească că județul face parte din România și nu mai sunt considerați ca fiind din “țara paielor” și nici “sârma wăi” și nici din Republica Moldova, cum îi consideră sudiștii de la București, însă doar atât.

Astăzi, ProTV a revenit la standardul hărții meteo, așa că botoșănenii care au așteptat cu sufletul la gură să vadă județul pe harta meteo, au avut parte de o mare dezamăgire, gestul de ieri ai ProTv fiind doar o mișcare de marketing.

Citeste mai mult

Eveniment

Tot mai periculoși: Infractorii cibernetici folosesc inteligența artificială pentru fraude online

Publicat

Noile tentative de fraudă din mediul online identificate la început de an au la bază texte în limba română din ce în ce mai bine scrise și adaptate rigorilor limbii, relatează alba24.ro.

Este un semn clar că atacatorii folosesc tehnologie din ce în ce mai avansată pentru a obține o rată de succes mult mai mare, inclusiv inteligența artificială, spun specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică.

Astfel, mesajele-capcană devin aproape imposibil  de depistat doar prin analiza textului.

Printre cele mai utilizate metode folosite de infractori cibernetici pentru accesarea datelor personale ale utilizatorilor, se numără e-mail-urile de tip phishing prin care se solicită actualizarea datelor, anunțurile privind false investiții sau contractarea unor credite internaționale, dar și „ofertele de nerefuzat”.

Totodată, multe mesaje înșelătoare sunt promovate și pe platformele de social media și motoarele de căutare.

În trecut, greșelile gramaticale și exprimările neadecvate reprezentau semnale de alarmă care dădeau în vileag mesajele frauduloase. Odată cu apariția platformelor de inteligență artificială ce traduc sau pregătesc texte pe baza unor cerințe, tentativele de fraudă devin mai greu de detectat.

Sursă: dnsc.ro

Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat din Frumușica, dispărut de ieri după ce a plecat de acasă, este căutat de familie cu poliția

Publicat

Familia și polițiștii din Flămânzi caută un bărbat din Frumușica dispărut în urmă cu o zi și care nu a mai dat niciun semn de viață, înciuda apelurilor disperate ale familiei.

La data de 28 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.8 Flămânzi au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 69 de ani, din comuna Frumușica, a părăsit domiciliul, la data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 17:00, iar până în prezent nu a revenit.

ROHOZEANU CONSTANTIN are aproximativ 1,80 m înălțime, păr grizonat, ochi căprui, constituție  astenică.

Vestimentație la momentul plecării era geacă de culoare închisă, hanorac de culoare portocalie, cu glugă, pantaloni închiși la culoare, în picioare purta adidași de culoare alb cu albastru.

“Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adrezese celei mai apropiate unități de poliție!”, au transmis polițiștii de la Botoșani.

Citeste mai mult

Administratie

VIDEO. Cosmin Andrei despre lucrările de la Teatrul Mihai Eminescu: Avem parte de un constructor foarte serios

Publicat

Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că a inspectat astăzi șantierul deschis în urmă cu aproximativ 3 luni de la Teatrul Mihai Eminescu pentru a analiza ritmul lucrărilor și evoluția acestora, și dă asigurări că lucrările sunt în grafic.

Întrucât termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2023, pentru a se asigura că această dată va fi respectată, constructorii erau la datorie și astăzi în ciuda temperaturilor scăzute și a vremii nefavorabile, desfășurându-și  activitatea cu precădere în interior, a explicat municipalitatea de la Botoșani.

Cosmin Andrei spune lucrările sunt în grafic iar până acum s-a finalizat aproape în totalitate etapa de decapare, atât pe interior cât și pe exterior, în timp ce la etajul al doilea s-au executat lucrările de tencuire și execuție instalație electrică în proporții mari.

De asemenea, cupola exterioară este refăcută în totalitate și pregătită pentru a fi acoperită când vremea va permite, în timp ce instalația electrica de la subsol este făcută în totalitate. De asemenea, se lucrează la restul acoperișului și la refacerea sălii de spectacole, ajunsă într-un grad ridicat de degradare!

“Avem parte de un constructor foarte serios, care astăzi este în grafic cu lucrările, organizând șantierul de așa natură încât vremea să nu reprezinte un factor de stopare a acestora. Vom susține aceste vizite în mod regulat pentru a informa botoșănenii și pentru a-i asigura că vom termina acest șantier așa cum ne-am asumat, la sfârșitul anului 2023”, a precizat primarul Cosmin Andrei.

Edilul botoșănean a dat asigurări că va depune toate diligențele pentru ca toate plățile să fie efectuate la timp, astfel ca lucrările să se desfășoare fără întreruperi.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate
Publicitate
Publicitate