Connect with us
Publicitate

Actualitate

Cum poți avea acces la Wi-Fi gratuit de la hotspoturi publice în UE. Aplicația care te conectează la internet în toată Europa

Publicat

Publicitate

WiFi4EU este o inițiativă condusă de Comisia Europeană pentru a aduce conexiuni publice Wi-Fi la municipalitățile locale și și-a propus să îmbunătățească conectivitatea în întreaga Europăm scrie alba24.ro.

WiFi4EU urmărește să creeze o rețea paneuropeană de hotspoturi publice pentru europeni în municipalitățile din întreaga Uniune Europeană.

Potrivit portalului Comisiei Europene, cu ajutorul aplicației WiFi4EU, poți localiza rapid hotspot-urile disponibile din apropierea ta și poți să accesezi o rețea de peste 93.000 de hotspot-uri în întreaga Europă, inclusiv Islanda, Marea Britanie și Liechtenstein, având o experiență online privată, fără urmărire sau colectare de date.

WiFi4EU este complet gratuit
Municipalitățile locale au solicitat un voucher în valoare de 15 000 EUR, care acoperă costurile de instalare a unui hotspot Wi-Fi în oraș, care funcționează pe o perioadă minimă de trei ani. Toți locuitorii locali și vizitatorii municipalităților de succes au acum acces liber la internet.

Normele stabilite de Comisia Europeană garantează că nici remunerația monetară, nici alte forme indirecte de plată, prin publicitate sau agricultură de date, nu se află în rețeaua WiFi4EU pentru o perioadă de trei ani de angajare.

Cum poți avea acces gratuit la rețelele WiFi4EU din toată Europa
Poți descărca aplicația (disponibilă pentru iOS și Android), accesând acest link.

Publicitate

După ce ați descărcat aplicația, deschideți-o și va afișa automat hotspoturile WiFi4EU din apropiere. Apoi, puteți găsi hotspoturile Wi-Fi pe dispozitivul mobil.

Inițiativa WiFi4EU a fost lansată oficial de Comisia Europeană în anul 2018, ca parte a unui efort amplu de a reduce decalajul digital dintre cetățenii din diferite regiuni ale Uniunii Europene.

Scopul principal al acestui program este de a oferi acces gratuit la internet de mare viteză în spațiile publice din orașele și comunele din Europa, inclusiv din zonele mai puțin dezvoltate sau izolate, unde accesul la internet nu este atât de facil.

Publicitate

Vouchere WiFi4Eu pentru comunitățile locale

Administrațiile locale din întreaga Uniune Europeană au avut oportunitatea de a aplica pentru voucherele WiFi4EU cu o valoare de 15.000 de euro, în mai multe runde de finanțare, fiecare rundă fiind extrem de competitivă.

Cererea de finanțare a fost mare, iar alocarea fondurilor s-a făcut pe principiul „primul venit, primul servit”.

Administrațiile selectate au avut la dispoziție un termen limitat pentru a implementa punctele de acces Wi-Fi, în colaborare cu furnizori de echipamente specializați. În total, bugetul s-a ridicat la 108 milioane de euro alocați în patru apeluri de proiecte.

La conectarea la rețeaua Wi-Fi gratuită pentru prima dată, veți fi redirecționat către o pagină de conectare securizată (un portal captiv).

Veți putea să vă conectați cu o simplă funcționalitate click-to-connect. Odată ce v-ați conectat la rețeaua Wi-Fi, puteți începe să navigați liber utilizând WiFi4EU! Mai mult, dacă vă deconectați și vă reconectați într-o perioadă de 12 ore, nu vi se va cere să vă conectați din nou.

România a fost unul dintre beneficiarii majori ai programului WiFi4EU, multe administrații locale primind finanțare pentru a implementa puncte de acces Wi-Fi în spații publice scrie Economica.net.

În total, țara noastră dispune de 8.000 de hot spoturi publice gratuite atât în orașe, cât și în zone rurale.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


LIFESTYLE

Doi tineri din Ungureni au fost reținuți, după ce s-au bătut cu ce le-a căzut în mână. Un bunic a vrut să-i despartă și a fost rănit

Publicat

Publicitate

Luni, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere, pentru 24 de ore, pe numele a doi tineri, de 26 și 27 de ani, din comuna Ungureni, bănuiți de comiterea infracțiunilor de lovire sau alte violențe, tulburarea ordinii și liniștii publice, încăierare și violare de domiciliu.

 

Din cercetările efectuate până în acest moment a reieșit faptul că aceștia, împreună cu încă patru  tineri, cu vârstele cuprinse între 23 și 28 de ani, pe fondul unor discuții în contradictoriu, s-ar fi agresat reciproc, în drumul public din localitate, folosind obiecte din lemn și spray paralizant, prilej cu care și-au provocat leziuni fizice.

 

Un bărbat de 76 de ani, a intervenit pentru aplanarea conflictului, împrejurare în care a fost agresat de unul dintre tineri, provocându-i leziuni fizice.

 

Publicitate

La eveniment au fost direcționate mai multe echipaje de poliție formate din polițiști de ordine publică și cei de la acțiuni speciale, conflictul fiind aplanat. În urma evenimentului, toate persoanele implicate au fost preluate de echipajele mediclae solicitate să intervină, pentru acordarea îngrijirilor medicale.

 

Ulterior, polițiștii au emis patru ordine de protecție provizorie, la solicitarea persoanelor implicate, prin care cei doi tineri, față de care a fost dispusă măsura reținerii sunt obligați să păstreze o distanță de minim 150 de metri.

Publicitate

 

Cei doi tineri au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă al I.P.J. Botoșani, cercetările fiind continuate pentru stabilirea tuturor împrejurărilor comiterii faptelor.

Fotografie cu caracter ilustrativ

Citeste mai mult

Eveniment

Femeie de 41 de ani, din municipiul Botoșani, reținută pentru furt

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani – Biroul de Investigații Criminale au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore, pe numele unei femei de 41 de ani, din municipiul Botoșani, bănuită de comiterea a două infracțiuni de furt.

 

În urma probatoriului administrat de către polițiști s-a stabilit faptul că aceasta, în timp ce se afla în apropierea unui magazin, precum și într-un mijloc de transport în comun, profitând de neatenția victimelor, ar fi sustras din geanta acestora portofelul ce conținea documente și bani, prejudiciul creat fiind estimat la 300 de lei.

 

La data de 14 octombrie 2024, polițiștii au pus în executare un  mandat de percheziție domiciliară la locuința persoanei bănuită de comiterea faptei, prilej cu care au fost identifiate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, mai multe bunuri care prezintă interes în cauză.

 

Publicitate

Ulterior percheziției, femeia a fost condusă la sediul poliției în baza unui mandat de aducere, ulterior, față de acesta fiind dispusă măsura reținerii pentru 24 de ore.

Citeste mai mult

Eveniment

Percheziții la Botoșani: Șapte persoane reținute de polițiști în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la peste 50 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate 182 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 90.000 de lei, au fost reținute 14 permise de conducere și  certificate de înmatriculare și au fost reținute pentru 24 de ore, 7 persoane bănuite de comiterea infracțiunilor de furt, lovire sau alte violențe și tulburarea ordinii și liniștii publice.

 

Totodată, au fost puse în executare patru mandate de percheziție domiciliară la locuințele persoanelor bănuite de comitere a faptelor.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

CFR: 90 de cazuri de electrocutare în zece ani. Mulţi tineri au ignorat semnele de avertizare pentru un selfie

Publicat

Publicitate

În ultimii zece ani, 90 de persoane s-au electrocutat în zonele de cale ferată din ţară, Compania Naţională de Căi Ferate (CNCF) “CFR” SA arătând că, de-a lungul timpului, mulţi tineri au ignorat semnele de avertizare a pericolului şi au fost grav răniţi ori şi-au pierdut viaţa pentru un selfie făcut la înălţime, pe vagoanele de tren sau pe podurile feroviare.

Potrivit CNCF “CFR” SA, accesul persoanelor neautorizate în zona de siguranţă a infrastructurii feroviare, care cuprinde fâşiile de teren în limita a 20 metri fiecare situate de o parte şi de alta a axei căii ferate, este strict interzis.

“În zona căii ferate electrificate, accesul persoanelor la o distanţă mai mică de 1,5 metri de linia de contact aflată sub tensiune este strict interzis. Tensiunea în linia de contact este de 27.000 de volţi. Cablul sub tensiune creează un câmp electric care poate fi periculos la distanţe mici. Un om care se apropie de cablu, urcându-se pe vagon sau pe locomotivă, devine un fel de paratrăsnet. Adică, fiind neutru din punct de vedere electric, are loc o străpungere a aerului şi o descărcare electrică, formându-se astfel un arc electric (care se formează la o distanţă mai mică de 1,5 metri de linia de contact)”, a transmis pentru AGERPRES, CFR SA.

Compania de căi ferate atrage atenţia că semnalizarea zonelor de siguranţă ale infrastructurii feroviare, precum şi a zonelor cu potenţiale pericole de producere a unor accidente grave se face prin afişe sau alte semne corespunzătoare, iar pe stâlpii liniei de contact şi pe alte construcţii feroviare aflate în zona de influenţă a liniilor electrice aeriene sunt inscripţii de avertizare privind pericolul electric existent şi interzicerea atingerii elementelor liniei de contact.

“Deşi este interzis şi periculos să-ţi faci poze pe calea ferată, în ultimii ani, destul de mulţi tineri au ignorat semnele de avertizare a pericolului, şi au fost grav răniţi sau şi-au pierdut viaţa, pentru un selfie făcut la înălţime, pe vagoanele de tren sau pe podurile feroviare. Menţionăm faptul că, atât CFR, cât şi Poliţia TF au organizat campanii publice de conştientizare a pericolului existent pe calea ferată, atunci când sunt ignorate semnele şi indicatoarele de avertizare din zona feroviară. Prin urmare, tragem un semnal de alarmă şi le reamintim oamenilor, dar în special tinerilor, că este interzis şi periculos să se urce pe vagoane, să atingă cablurile electrice, şinele sau orice fel de instalaţie electrică sau să traverseze prin locuri nemarcate sau nesemnalizate. Statistica accidentelor prin electrocutare din ultimii 10 ani: 2014 – 2020: 60 de cazuri de persoane electrocutate în zonele feroviare; 2021 – 2023: 27 de cazuri de persoane electrocutate în zonele feroviare; 2024 (ianuarie – august) – 3 cazuri de persoane electrocutate”, informează sursa citată. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending