Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cum va fi vremea în următoarea perioadă. Prognoza meteo pe patru săptămâni, în intervalul 12 iunie – 10 iulie

Publicat

Publicitate

ANM a emis estimarea valorilor termice și a precipitațiilor pentru următoarele patru săptămâni, în perioada 12 iunie – 10 iulie.

Administrația Națională de Meteorologie a explicat că temperaturile vor fi în general apropiate pentru cele normale, excepție prima săptămână a intervalului prognozat, când va fi mai răcoare. De asemenea, sunt prognozate aporturi diferite de precipitații, în diverse regiuni ale României.

Prognoza meteo pe patru săptămâni, până în 10 iulie

Publicitate

Săptămâna 12.06.2023 – 19.06.2023

Valorile termice vor fi mai coborâte decât cele specifice pentru această săptămână în cea mai mare parte a țării, dar cu o abatere termică negativă ușor mai accentuată în regiunile vestice și sud – vestice.

Cu excepția regiunilor sud-estice, unde regimul pluviometric va fi deficitar, cantitățile de precipitații vor fi excedentare, mai ales în sud-vest, în zona Carpaților Occidentali și în vestul Carpaților Meridionali.

Publicitate

Săptămâna 19.06.2023 – 26.06.2023

Temperaturile medii vor fi apropiate de cele normale pentru această perioadă, în cea mai mare parte a țării.

Regimul pluviometric va fi excedentar în cea mai mare parte a țării, dar mai ales în zonele montane.

Publicitate

Săptămâna 26.06.2023 – 03.07.2023

Temperatura medie a aerului va avea valori apropiate de cele normale pentru acest interval, la nivelul întregii țări.

Cantitățile de precipitații vor fi ușor deficitare în sud-vest și la munte, iar în rest vor fi în general apropiate de cele normale pentru această perioadă.

Publicitate

Săptămâna 03.07.2023 – 10.07.2023

Mediile valorilor termice se vor situa în jurul celor specifice pentru această săptămână, pe întreg teritoriul României.

Regimul pluviometric va fi în general aporpiat de cel normal pentru această perioadă, cu posibilitatea unui ușor excedent local.

Cum va fi vremea în perioada 12-25 iunie în MOLDOVA

Intervalul de prognoză va debuta cu vreme rece, astfel că mediile maximelor vor fi de 20 de grade, dar se va încălzi treptat până în data de 15 iunie, când acestea vor atinge 28 de grade.

După această data, oscilațiile termice vor fi mici, între 26 și 28 de grade mediat regional.

Minimele vor fi în medie între 12 și 16 grade, cu cele mai scăzute valori în 12, 13 și 14 iunie.

Probabilitatea pentru averse pe arii mai extinse va fi mai mare în 13 și 14 iunie și din nou între 17 și 20 iunie iunie, insă acestea se vor semnala cu precădere după-amiaza și seara.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Omul de afaceri Remus Dăscălescu vrea să fie primarul municipiul Botoșani. Și-a depus candidatura

Publicat

Publicitate

Omul de afaceri Remus Dăscălescu, de la Partidul Mișcarea România Suverană, și-a depus candidatura pentru funcția de primar al municipiului Botoșani.

Omul de afaceri botoșănean spune că are un plan prin care vrea să dezvolte municipiul Botoșani și să folosească experiența acumulată în toți acești ani de business. Se declară un familist convins, dedicat valorilor care ne unesc și ne definesc ca și societate. Remus Dăscălescu spune că iubește mult Botoșaniul și crede cu tărie că poate deveni un oraș minunat. Și se bazează de faptul că știe valoarea muncii, din postura sa de antreprenor.

Omul de afaceri Remus Dăscălescu intră astfel în luptă cu fostul primar Cătălin Flutur și actualul edil Cosmin Andrei, cu toții dorindu-și fotoliul de primar al municipiului Botoșani.

Publicitate
Citeste mai mult

Administratie

Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Botoşani în perioada sărbătorilor pascale

Publicat

Publicitate

Programul de lucru al Serviciului Public Comunitar de Paşapoarte Botoşani se va prelungi cu o oră, în perioada 13-16.05.2024, respectiv 20-23.05.2024 şi va fi următorul:

  • luni, marţi, joi: 08.00-17.00;
  • miercurea: 08.00- 19.00.

 

„Menţionăm că întreaga activitate sus-amintită va presupune lucru cu publicul, urmând a proceda la modificarea prezenţei pe platforma de programare on line prin suplimentarea locurilor puse la dispoziţie.

Publicitate

În perioada 1-6 mai 2024, Serviciul Public Comunitar de Paşapoarte Botoşani nu va avea program cu publicul”, se arată în comunicat.

https://bt.prefectura.mai.gov.ro/pasapoarte/

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: 500 de detectoare de fum și monoxid de carbon instalate și tot atâtea locuințe sigure

Publicat

Publicitate

Pompierii militari și voluntari au istalat toate cele 500 de detectoare de fum și monoxid de carbon, în mai puțin de două săptămâni de la demararea campaniei „Detector pentru viață” în județul Botoșani. Activitățile s-au derulat în Albești, Brăești, Coțușca, Cristești, Frumușica, Havârna, Hudești, Lunca, Românești, Suharău, Știubieni, Trușești, Ungureni, Vorona, Ștefănești și Hilișeu-Horia, fiind vizate casele persoanelor în vârstă, cu dizabilități sau din medii sociale defavorizate, familiilor cu mulți copii, unde încălzirea locuințelor se face cu sobe sau alte mijloace similare.

Mulți dintre beneficiari au afirmat că, în trecut, au avut de suferit din cauza sobelor defecte care le-au umplut casele cu fum, în timp ce dormeau. Toți au înțeles că astfel de dispozitive, care semnalează imediat apariția unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon în spațiile în care sunt amplasate, le pot salva viața.

Activitatea s-a desfășurat cu sprijinul primăriilor și Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență din Albești, Brăești, Coțușca, Cristești, Frumușica, Havârna, Hudești, Lunca, Românești, Suharău, Știubieni, Trușești, Ungureni, Vorona, Ștefănești și Hilișeu-Horia.

Publicitate

Pe lângă instalarea detectoarelor, pompierii au instruit familiile beneficiare cu privire la modul de utilizare și întrebuințare a acestor dispozitive. La fiecare casă, au lăsat și materiale informative din campanile naționale – „Împreună pentru siguranță”, care au ca obiectiv reducerea numărului de victime generate de incendiile de locuințe în rândul persoanelor vârstnice, precum și materialele din cadrul celorlalte campanii, respectiv – RISC – „Renunță, Improvizațiile sunt Catastrofale”, „Ai grijă la cea mai mare grijă – Siguranța copilului tău”, „Stop incendiilor de vegetație uscată”, Îndepărtează pericolele! Protejează-i pe cei dragi!” și „Un cămin sigur pentru copilul tău”.

Vă reamintim faptul că, Departamentul pentru Situații de Urgență și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență derulează, în 20 de județe printre care și Botoșani, campania „Detector pentru viață”, pentru a evidenția importanța montării unor astfel de dispozitive cu rol de avertizare, care să semnaleze imediat apariția unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon.

Fiți responsabili și instalați detectoare de fum, monoxid de carbon și de gaze în locuințe! În caz de pericol, acestea vor declanșa alarma în timp util și, în acest fel, veți putea reacționa la momentul potrivit.

Publicitate

Atenție! Detectoarele nu alertează în mod automat autoritățile, nu este interconectat cu sisteme de stingere a incendiilor – rolul lui este doar de avertizare a ocupanților construcției de izbucnirea unui incendiu sau prezența monoxidului de carbon.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro și aplicația de mobil DSU care poate fi descărcată gratuit din App Store și Google Play.

Publicitate
Citeste mai mult

Administratie

FOTO: Drumul Județean 296 Botoșani-Cișmea-intersecție Costești este în plin proces de asfaltare

Publicat

Publicitate

Consiliul Județean Botoșani, prin Direcția Județeană de Drumuri și Poduri, continuă lucrările de reparații și întreținere a rețelei de drumuri județene din județul Botoșani.

Unul dintre cele mai importante sectoare de drum, aflat în aceste momente în plin proces de asfaltare, este drumul județean DJ 296 Botoșani-Cișmea-intersecție Costești, acolo unde sunt executate lucrări de reparații prin turnare a unui covor asfaltic într-un strat pe o lungime de aproximativ 2,5 kilometri. În prealabil, pe acest drum s-a executat și un strat de egalizare peste care s-a așternut un strat de geotextil.

Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, împreună cu senatorul Lucian Trufin, consilierul județean Gabriel Galan și directorul Direcției Județene de Drumuri și Poduri, Cătălin Gheorghian, au efectuat o vizită pe acest sector de drum pentru a verifica ritmul și calitatea lucrărilor.

Publicitate

„Lucrările se desfășoară într-un ritm susținut, lucru care mă mulțumește și îmi dă speranțe că în cel mai scurt timp circulația se va putea relua în condiții normale și cu un grad de siguranță sporit. DJ 296 Botoșani – Cișmea – intersecție Costești este un drum cu trafic destul de intens, iar refacerea lui a reprezentat unul dintre punctele prioritare ale Planului de reparații și întreținere a infrastructurii rutiere județene. Ne dorim ca toate lucrările pe care le executăm pe drumurile pe care le avem în administrare să presupună termene de execuție cât mai scurte, pentru ca disconfortul creat cetățenilor să fie cât mai redus”, a declarat Dorin Birta, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani

Lucrările sunt executate din bugetul propriu al Consiliului Județean Botoșani și fac parte din Planul anual de reparații și întreținere a drumurilor județene.

„Investițiile în drumuri trebuie să fie o prioritate pentru orice administrație județeană, iar echipa de conducere a Consiliului Județean Botoșani a avut întotdeauna printre obiectivele sale principale rezolvarea a cât mai multe din problemele care afectează viabilitatea drumurilor județene. Am depus toate eforturile pentru a interveni cu lucrări pe cât mai multe sectoare de drum pentru că toți locuitorii județului au nevoie de drumuri bune. Ne vom menține acest stil de lucru și vom continua să alocăm resursele necesare pentru ca rețeaua de drumuri județene să poată susține procesul de dezvoltare a județului nostru”, a precizat Doina Federovici, președinte al Consiliului Județean Botoșani.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending