Connect with us
Publicitate

Eveniment

CSM Botoșani, interzisă la meciul de ieri în Sala Polivalentă din cauza datoriilor. Arbitrii și echipele au “pupat ușa”

Publicat

Publicitate

Lidera seriei A din eșalonul secund masculin traversează momente extrem de dificile, după ce i s-a ridicat dreptul de a face transferuri din cauza datoriilor către Bogdan Șoldănescu.

Magnum Botoșani nu a putut disputa partida din ultima etapă a sezonului regulat, cu CSM II Vaslui, care ar fi trebuit să aibă loc în Sala Polivalentă ”Elisabeta Lipă” miercuri, de la ora 12.00.

Astfel, cele două echipe și arbitrii s-au prezentat la locul de desfășurare, însă administratorul le-a interzis accesul pe teren din cauza neplății chiriilor de către echipa din Botoșani.

Mai mult, președintele lui Magnum, Cătălin Stoleru, nu a venit la sală.

Cristian Adomnicăi, decanul de vârstă al echipei din Botoșani, a contactat HandbalMania.ro și a precizat că șeful clubului a fost găsit în stare de inconștiență la domiciliu și a fost transportat la spital. Cristi Adomnicăi a explicat: ”Eu știu că azi trebuia să se facă o plată pentru chirie, însă în această situație chiar nu ne-a mai stat gândul la handbal. Mai știu că azi a intrat o tranșă de bani de la primărie, așa că nu cred că era o problemă chiria”.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Sute de oameni au participat festivitățile prilejuite de Ziua pompierilor, la Darabani

Publicat

Publicitate

În fiecare an, pe 13 septembrie, pompierii își sărbătoresc ziua. Anul acesta, festivitățile au avut loc la Darabani, unde sute de oameni s-au adunat în centrul orașului pentru a-i ovaționa.
Au fost prezente, ca în fiecare an, oficialitățile județului, colegi ai acestora și directori de instituții.

La festivitățile din Darabani a participat și Ovidiu Jitaru, primul pe lista candidaților PNL la Senat în Botoșani. Acesta s-a declarat un admirator al pompierilor, pe care îi consideră adevărați paznici ai vieților.

Prefectul liberal al județului, Dan Nechifor, a fost prezent la sărbătoarea de astăzi chiar în ziua în care a fost instalat în funcție. El susține că pompierii reprezintă viața și că meseria pe care aceștia o practică este una dintre cele mai dificile, deoarece zilnic, în acțiunile lor, își asumă riscuri imense.

Au avut loc avansări în grad, s-au acordat distincții, iar toți pompierii au defilat pe străzile din Darabani spre deliciul publicului adunat în centrul orașului. Zece salvatori care au participat la diferite concursuri internaționale și naționale, au primit diplome de apreciere. Copiii au admirat mașinile de serviciu ale pompierilor, autoutilitarele, mascota unității, cu care s-au înghesuit să facă poze, și uniformele de intervenție.
Parada pompierilor si a tehnicii a încheiat festivitățile, însă darabănenii, de la mic la mare, au rămas în zonă pentru a se bucura de prezența salvatorilor de vieți.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: O șoferiță de 49 de ani s-a răsturnat cu mașina la Draxini

Publicat

Publicitate

O femeie de 49 de ani a avut nevoie de îngrijiri medicale în urma unui accident rutier ce s-a produs, în această după-amiază, în localitatea Draxini. În eveniment a fost implicat un singur autoturism.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Detașamentului Botoșani, cu o autospecială de stingere, dotată cu modul de descarcerare și o ambulanță SAJ.

Pompierii au găsit mașina răsturnată pe plafon. Femeia care se află la volan era ieșită din interior. Aceasta a fost preluată de ambulanța SAJ și transportată la Unitatea de Primiri Urgențe Botoșani.

Pompierii au asigurat măsurile de prevenire a incendiilor.

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani recomandă conducătorilor auto să dea dovadă de prudență la volan, să respecte toate regulile de circulație pentru propria lor siguranță, dar și a celorlalți participanți la trafic.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri cu 350.000 de lei, cu ocazia împlinirii a 118 ani de activitate

Publicat

Publicitate

Loteria Română pune la dispoziţia jucătorilor câştiguri suplimentare de 350.000 de lei, cu ocazia împlinirii a 118 ani de la înfiinţare, potrivit unui comunicat al companiei, remis AGERPRES.

Astfel, Loteria Română organizează duminică, 15 septembrie, Tragerile Speciale Loto Aniversare, eveniment care presupune două trageri pentru fiecare din jocurile Loto 6/49, Joker şi Loto 5/40.

Pentru cea de-a doua tragere, cea suplimentară, Loteria Română suplimentează fondul de câştiguri al categoriei I, după cum urmează: Loto 6/49 – 200.000 de lei, Joker – 100.000 de lei, Loto 5/40 – 50.000 de lei.

De asemenea, Loteria Română anunţă un report de peste 28,71 milioane de lei (peste 5,77 milioane de euro) la categoria I a jocului Loto 6/49.

La Noroc este în joc un report cumulat în valoare de peste 9,97 milioane de lei (peste 2 milioane de euro).

La Joker, la categoria I, se înregistrează un report în valoare de peste 11,60 milioane de lei (peste 2,33 milioane de euro), la categoria a II-a este în joc un report în valoare de peste 481.900 de lei (aproximativ 96.900 de euro). La Noroc Plus se înregistrează la categoria I un report în valoare de peste 137.700 de lei (peste 27.700 de euro).

Publicitate

La Loto 5/40, la categoria I, este în joc un report în valoare de peste 762.600 de lei (peste 153.300 de euro). La Super Noroc se înregistrează un report la categoria I în valoare de peste 150.300 de lei (peste 30.200 de euro).

La tragerea Loto 6/49 de joi, 12 septembrie, la categoria a II-a, s-au înregistrat două câştiguri în valoare de 120,094.76 de lei fiecare. Biletele norocoase au fost jucate prin aplicaţia amparcat şi la o staţie de plată parteneră.

La tragerea Joker, la categoria a III-a, s-a înregistrat un câştig în valoare de 97,967.22 de lei. Biletul norocos a fost jucat la o agenţie din Deva, judeţul Hunedoara. AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: 13 septembrie- Ziua Pompierilor. Șase angajați din cadrul ISU Botoșani, avansați în grad înainte de termen

Publicat

Publicitate

Ziua Pompierilor din România este sărbătorită, în fiecare an, pe 13 septembrie, marcând un moment important din istoria Armei. Această zi comemorează eroismul pompierilor care au luptat în Bătălia din Dealul Spirii, în anul 1848. În acea zi, pompierii, conduși de căpitanul Pavel Zăgănescu, au înfruntat trupele otomane și au apărat revoluționarii care luptau pentru libertate și independență. Chiar dacă erau depășiți numeric, aceștia au dat dovadă de un eroism remarcabil.

Astăzi, Ziua Pompierilor este o ocazie de a aduce un omagiu celor care au luptat în trecut și au dat dovadă de sacrificiu, dar și de a evidenția curajul, altruismul și solidaritatea pompierilor care sunt mereu pregătiți să intervină în situații de urgență pentru a proteja viețile și bunurile cetățenilor.
Instituţia pompierilor români s-a dezvoltat continuu, de la primele intervenţii pentru stingerea incendiilor, la actuala gestionare a tuturor situaţiilor de urgenţă: inundaţii, alunecări de teren, mişcări seismice, epidemii, înzăpeziri, secetă, accidente tehnologice, radiologice, nucleare, biologice sau alte calamităţi naturale, descarcerare şi prim ajutor acordat persoanelor aflate în situaţii deosebite.

La ceas aniversar, șase pompieri din cadrul ISU Botoșani, care s-au evidenţiat prin modul exemplar de îndeplinire a atribuţiilor de serviciu, au fost înaintați în gradul militar următor, înaintea expirării stagiului minim.
Astfel, Ioan Ștefan – Teodorescu, Ionuț Honciuc, Cătălin-Eugen Gavriliu, Iulian-Alexandru Ciobanu, Marius Zoițanu și Lucian Simion au fost avansați în gradul de plutonier adjutant șef.
Cu ocazia sărbătoririi a 176 de ani de la Bătălia din Dealul Spirii și a Zilei Pompierilor din România, următorii pompieri au primit diplome de apreciere, asfel:
– maistru militar Eduard Narcis HOREA, pentru curajul, promptitudinea și stăpânirea de sine de care a dat dovadă în data de 21 august 2024, când a intervenit pentru limitarea propagării unui incendiu izbucnit într-o gospodărie din localitatea Brusturi, judeul Neamț;
– plutonier adjutant Ovidiu Mihai JITARU, pentru curajul, promptitudinea și stăpânirea de sine de care a dat dovadă în data de 27 iunie 2024, când a intervenit pentru acordarea primului ajutor victimelor unui accident rutier produs pe raza localității Hârlești, județul Bacău;
– plutonier adjutant Adrian Ionuț HOLBURĂ, pentru curajul, promptitudinea și stăpânirea de sine de care a dat dovadă în data de 8 septembrie 2024, când a intervenit pentru resuscitarea unui tânăr înecat.
– plutonier Andrei PUIU, pentru curajul, promptitudinea și stăpânirea de sine de care a dat dovadă în data de 22 august 2024, când a intervenit pentru acordarea primului ajutor unui tânăr rănit grav în urma exploziei unui cauciuc;
– sergent major Marius Ionuț CESANE, pentru spiritul civic de care a dat dovadă în timpul liber, ajutând un botoșănean să își recupereze portofelul pierdut.
Alți zece pompieri, care au participat la diferite concursuri internaționale și naționale au primit diplome de apreciere.
Este vorba de:
– plutonier adjutant Ionuț HONCIUC, pentru rezultatele obținute, împreună cu lotul IGSU, la etapele internaționale ale concursurilor Rescue Great Day, la Sevilia – Spania și GRIMPDAY 2024, la Namur, în Belgia, dar și la etapa națională a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență;
– plutonier adjutant Dorin SOBARIU, plutonier adjutant șef Doru DUTCOVSCHI, – plutonier adjutant Ionuț HONCIUC, plutonier Andrei OCHIAN, Sergent major Andrei BALTAG, Soldat Bogdan DASCĂLU, Soldat Andrei ROMAN, Soldat Cosmin SILION, Soldat Eusebiu DUTCOVSCHI și Soldat Răzvan AMARIEI, pentru rezultatele obținute la etapa națională a Concursurilor Serviciilor Profesioniste pentru Situații de Urgență.
Alături de pompieri, la acest moment festiv au fost prefectul județului, Dan Nechifor, președintele Consiliului Județean, Doina Elena Federovici, vicepreședintele Consiliului Județean Botoșani, Dorin Birta, suprefectul județului Cristina Breșug, șefii structurilor Ministerului Afacerilor Interne și ai Ministerului Apărării Naționale, comandantul Penitenciarului Botoșani, reprezentanții UPU -SMURD Botoșani, Serviciului Județean de Ambulanță, Direcției de Sănătate Publică, Spitalului Județean de Urgență Mavromati Botoşani, Spitalului Municipal Dorohoi, reprezentanți ai Direcției Silvice Botoșani, primarii orașelor Darabani și Săveni, comunelor Coțușca, Păltiniș, Mileanca, Suharău și Hudești, dar și câteva sute de locuitori ai orașului Darabani.

În cadrul ceremonialul militar, care s-a desfășurat în Parcul orașului Darabani, s-au citit și mesajele autorităţilor administraţiei publice centrale şi locale, precum și Ordinul de zi pe unitate al Inspectorului Șef al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă “Nicolae Iorga” al Judeţului Botoşani.
Ceremonialul militar s-a încheiat cu defilarea gărzii de onoare, a plutoanelor de pompieri și a tehnicii de intervenție.
Manifestările au fost organizate cu sprijinul Primăriei Orașului Darabani.

Mesaj de felicitare al Inspectorului General al IGSU, General Iamandi Dan-Paul

„Astăzi, 13 septrembrie, sărbătorim Ziua Pompierilor din România, o zi cu încărcătură istorică deosebită, care ne amintește de sacrificiul eroilor pompieri din Dealul Spirii, în anul 1848. Este ziua în care onorăm curajul, devotamentul și spiritul de sacrificiu al tuturor celor care, de-a lungul timpului, au apărat cu prețul vieții lor siguranța cetățenilor și a comunităților.
În contextul tot mai variat și complex al misiunilor noastre, de la intervenții pentru stingerea incendiilor, acordarea asistenței medicale de urgență, descarcerarea victimelor implicate în accidente, până la gestionarea situațiilor de urgență generate de calamități naturale, rolul fiecăruia dintre voi este vital.
Prin misiunile îndeplinite cu succes, demonstrați că aveți nu doar abilitățile și pregătirea necesară pentru a face față celor mai dificile provocări, ci și o voință neclintită de a proteja și de a salva vieți și bunuri.
Serviciul oferit comunității este fundamental activității noastre, iar acesta trebuie să fie susținut neîncetat prin pregătire riguroasă și echipamente de intervenție moderne. De aceea, proiectele menite să îmbunătățească performanța și instruirea voastră au fost și vor rămâne întotdeauna prioritare.
Profilul salvatorului arată dragoste și empatie față de semeni, iar curajul și ambiția de a reuși se evidențiază prin succesul intervențiilor desfășurate, atât pe plan național, cât și internațional.
Angajamentul României de a spori sprijinul acordat statelor Unuiunii Europene prin participarea cu forțe și mijloace, sub egida Mecanismului European de Protecție Civilă, trebuie să continue. Răspunsul rapid și eficient oferit la solicitările țărilor afectate de situații de urgență au demonstrat solidaritatea noastră față de comunitățile aflate în dificultate, chiar și dincolo de granițele țării.
Vă îndemn să purtați cu mândrie uniforma, să rămâneți la fel de dedicați și să continuați să faceți cinste acestei profesii atât de nobile.
La ceas aniversar, vă adresez mulțumiri pentru sacrificiile pe care le faceți zi de zi și pentru modul în care puneți întotdeauna pe primul loc binele celorlați. Mult succes în toate misiunile viitoare, sănătate și putere de muncă!”

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending