Connect with us

Administratie

COMUNA TUDORA. Comunicat de presă: FINALIZARE PROIECT ACHIZIȚIE ECHIPAMENTE DE PROTECȚIE MEDICALĂ PENTRU ȘCOLILE DIN TUDORA

Publicat

Publicitate

Comunicat de presă

FINALIZARE PROIECT

„ACHIZITIE ECHIPAMENTE DE PROTECTIE MEDICALA PENTRU SCOLILE DIN COMUNA TUDORA, JUDETUL BOTOSANI” cod SMIS: 149545

COMUNA TUDORA, CIF 3672030, cu sediul in comuna Tudora, str. Primariei, nr. 2, judetul Botosani, cod postal 717410, telefon: 0762200504, e-mail: primariatudora@yahoo.com, anunta finalizarea proiectului „ACHIZITIE ECHIPAMENTE DE PROTECTIE MEDICALA PENTRU SCOLILE DIN COMUNA TUDORA JUDETUL BOTOSANI” – cod SMIS: 149545, in baza contractului de finantare nr. 1233/24.03.2022.

Proiect cofinanțat din Fondul European de Dezvoltare Regionala prin Programul Operational Infrastructura Mare 2014-2020, Axa Prioritara 10 – Protejarea sanatatii populatiei in contextul crizei sanitare cauzate de COVID-19, cresterea eficientei energetice si utilizarea surselor regenerabile de energie.

Publicitate

Valoarea totala a proiectului: 1.008.413,74 LEI, din care valoarea cofinantarii FEDR REACT-EU: 1.002.548,74 LEI.

Autoritatea de Management: Ministerul Investitiilor si Proiectelor Europene

Organismul Intermediar: Direcția Regională Infrastructură Bacău

Proiectul s-a derulat in comuna Tudora, judetul Botosani, pe o perioada de 30 luni, de la data de 11.01.2021 avand ca data maxima de finalizare 30.06.2023.

Obiectivul general al proiectului: asigurarea unei capacitati adecvate de gestionare a crizei sanitare existente in unitatile scolare din comuna Tudora: Scoala Gimnaziala Tiberiu Crudu si Scoala nr. 1 Tudora, in acest sens adoptandu-se diverse masuri in vederea diminuarii riscului de propagare a infectiei cu SARS – COV – 2 in sistemul public de invatamant.

Obiectivele specifice ale proiectului: asigurarea gestionarii corespunzatoare a procesului de implementare a proiectului, asigurarea unei capacitati de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infectiei cu virusul SARS-COV-2 in sistemul public de educatie prin dotarea unitatilor scolare cu echipamente de protectie medicala si asigurarea actiunilor obligatorii privind transparenta pentru proiecte finantate din fonduri europene, conform prevederilor Manualului de Identitate Vizuala.

Rezultatele așteptate/finale în urma implementării proiectului:

In vederea atingerii rezultatelor a fost vizata: asigurarea gestionarii corespunzatoare a procesului de implementare a proiectului, asigurarea unei capacitati de gestionare a crizei sanitare, prin diminuarea riscului de propagare a infectiei cu virusul SARS-COV-2 in sistemul public de educatie si asigurarea actiunilor obligatorii privind transparenta pentru proiecte finantate din fonduri europene, conform prevederilor Manualului de Identitate Vizuala.

Detalii suplimentare se pot obtine de la: Comuna Tudora, adresa: comuna Tudora, str. Primariei, nr. 2, judetul Botosani, cod postal 717410, persoana de contact: Nita Constantin – responsabil tehnic, comunicare si publicitate, telefon: 0762200504, e-mail: primariatudora@yahoo.com, website: https://comunatudora.ro/.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Hramul de vară al Mănăstirii Coșula, sărbătorit pe 16 mai: Credincioșii din toată Moldova sunt așteptați la un eveniment de mare încărcătură spirituală

Publicat

Publicitate

Pe 16 mai, Mănăstirea Coșula din județul Botoșani își deschide larg porțile pentru a celebra hramul de vară în cinstea Sfântului Cuvios Sila, ale cărui moaște se află în incinta așezământului monahal. Sute de credincioși din întreaga regiune a Moldovei sunt așteptați să participe la manifestările religioase dedicate acestui sfânt cuvios, cunoscut pentru darurile sale de rugăciune și povățuire duhovnicească.

Ceremoniile religioase vor debuta joi, 15 mai, la ora 18:00, cu slujba de Vecernie și Utrenie, iar vineri, 16 mai, începând cu ora 08:00, se vor oficia Ceasurile, Acatistul, Sfânta Liturghie și o agapă frățească.

„Cu bucurie, noi, viețuitorii Sfintei Mănăstiri Coșula, vă invităm la hramul de vară al mănăstirii noastre, închinat Sfântului Cuvios Sila. Să-l rugăm să ne lumineze sufletele prin rugăciunile lui și să ne călăuzească pe calea mântuirii”, a transmis arhimandritul Calinic Chervase, starețul Mănăstirii Coșula.

Un monument istoric cu rădăcini adânci în istoria spirituală și culturală a Moldovei

Situată la 20 de kilometri sud-est de municipiul Botoșani, Mănăstirea Coșula a fost întemeiată în anul 1535 de marele vistiernic Mateiaș Coșolvei, sfetnic al domnitorului Petru Rareș. Ansamblul arhitectural, reprezentativ pentru stilul feudal moldovenesc, este inclus pe lista monumentelor istorice și are o semnificație aparte în patrimoniul spiritual al regiunii.

După reînființarea sa în anul 1991, mănăstirea a cunoscut o amplă revitalizare. Începând cu 2022, a devenit un punct de atracție turistică major în județul Botoșani, odată cu finalizarea unui proiect de restaurare în valoare de 15 milioane de lei din fonduri europene. Din aceste fonduri au fost restaurate clădirile existente și s-a amenajat un muzeu în fosta casă egumenească, unde cel mai vechi exponat este o Sfântă Evanghelie din 1731.

Un alt proiect, în valoare de 2,89 milioane de lei, finanțat de Compania Națională de Investiții, a permis construirea unor spații moderne de cazare pentru pelerini și chilii pentru călugări, precum și un paraclis folosit în sezonul rece.

Publicitate

În perioada sa de glorie, între secolele XVII-XVIII, Mănăstirea Coșula a fost unul dintre cele mai importante centre monahale din lumea ortodoxă, cu peste 1.000 de călugări. Aici a fost tradusă pentru prima dată în limba română lucrarea istoricului Herodot. Din patrimoniul de odinioară s-au păstrat puține obiecte, multe dispărând în perioada regimului comunist, când mănăstirea a fost abandonată, iar o parte a bisericii „Sfântul Nicolae” a fost transformată în depozit de cartofi.

Biserica mănăstirii adăpostește fresce vechi de aproape 500 de ani, cu o valoare artistică remarcabilă. Restauratorii au descoperit o culoare unică, denumită „galben de Coșula”, iar stilul pictural amintește de marile mănăstiri din Bucovina, precum Sucevița, Voroneț sau Arbore.

Citeste mai mult

Eveniment

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Gheorghe” Botoșani, prezenți la sesiunea de informare „Economia socială – oportunități pentru comunitate”

Publicat

Publicitate

Elevii Seminarului Teologic Ortodox „Sfântul Gheorghe” din Botoșani au participat la o sesiune de informare organizată în cadrul campaniei cu tema „Economia socială – oportunități pentru comunitate” de către Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani în data de 05.05.2025.

 

În cadrul întâlnirii, tinerii au primit informații esențiale despre:
🔹 Rolul serviciului public de ocupare în alegerea unei cariere;
🔹 Etapele stabilirii unui traseu profesional sigur și sustenabil;
🔹 Importanța finalizării studiilor pentru reușita profesională și exploatarea fiecărei optunități care să le asigure competențe în domeniile de activitate în care doresc să se afirme;
🔹 Alegerea unei meserii căutate pe piața forței de muncă  ;
🔹 Motivele pentru care merită să își construiască o carieră aici, în România.

🔹Antreprenoriatul social o alternativă în creearea unei cariere  de succes

 

Activitatea a avut un caracter educativ și inspirațional, contribuind la dezvoltarea unei viziuni realiste și motivate asupra viitorului profesional al elevilor precum  și la dezvoltarea încrederii din partea acestor tineri  de a apela in viitor la serviciile oferite de Agenția Județeană pentru Ocuparea Forței de Muncă Botoșani .

Publicitate

 

Citeste mai mult

Cultura

Memorialul Ipotești: Vizite la creatori și colecționari de Zilele Eminescu

Publicat

Publicitate

Cum arată un atelier de lucru al unui pictor sau sculptor, masa de scris a unui scriitor, camera destinată repetiției unui artist, un spațiu de înregistrare sau biblioteca personală a unui cititor sau colecționar?

Răspunzând acestei curiozități, care vine din partea unui public tânăr, la început de cale, care își gândește un spațiu al său, Memorialul Ipotești invită creatorii și colecționarii să deschidă ușile și să primească vizitatorii în cadrul Zilelor Eminescu, care se vor desfășura în perioada 11-15 iunie 2025 la Ipotești și Botoșani.

Artiștii și colecționarii sunt rugați să comunice disponibilitatea de a primi vizitatori, până pe 20 mai 2025, la adresa: m.ipotesti@gmail.com.

comunicat de presă

Citeste mai mult

Eveniment

Prezidențiale 2025: AEP – Rezultate finale: George Simion – 40,96%; Nicușor Dan – 20,99%

Publicat

Publicitate

George Simion, candidatul AUR, a obținut 3.862.761 voturi (40,96%), la primul tur de scrutin al alegerilor prezidențiale, arată datele publicate luni pe site-ul Autorității Electorale Permanente, după centralizarea tuturor proceselor verbale.

Pe locul al doilea se află candidatul independent Nicușor Dan, cu 1.979.767 de voturi (20,99%), fiind urmat de Crin Antonescu (Alianța electorală ‘România, Înainte!’), cu 1.892.930 de voturi (20,07%), și de candidatul independent Victor Ponta cu 1.230.164 de voturi (13,04%).

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending