Connect with us

Administratie

Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” sărbătorește 50 de ani de excelență în educație

Publicat

Publicitate

Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi”, instituția care a dat județului, țării și lumii numeroși specialiști, marchează în aceste zile jumătate de secol de la înființare. Manifestările prilejuite de această sărbătoare au debutat luni, 6 noiembrie și vor culmina vineri, 10 noiembrie, cu o festivitate, care va avea loc, începând cu ora 10:00, în sala de sport a colegiului.

Sărbătoarea reprezintă un prilej pentru conducerea instituției, colectivul de cadre didactice și elevi de a evidenția activitatea și rezultatele obținute de-a lungul anilor și de a-i omagia pe cei care au contribuit la dezvoltarea și promovarea acestei unități de învățământ.

La festivitate au fost invitați oficiali botoșăneni, foste cadre didactice, foști elevi, reprezentanți ai agenților economici parteneri ai acestei instituții de învățământ. De la sărbătoare nu vor lipsi cadrele didactice, elevii și reprezentanții părinților.

Scurt istoric

Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” Botoșani a fost înfiinţat în septembrie 1973, ca Şcoala Profesională Botoşani, de pe lângă Întreprinderea „Electrocontact” Botoşani, funcţionând ca grup şcolar, având în acel an 5 clase de liceu și 12 de școală profesională, adică în jur de 650 de elevi de anul I.

Timp de 27 de ani a funcționat sub numele de Grupul Școlar Industrial „Electrocontact” Botoșani. Din septembrie 2000, noul nume a fost Grupul Școlar  „Gheorghe Asachi” Botoșani, iar din septembrie 2005 unitatea a devenit Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” – primul și singurul de acest fel din judeţul Botoşani.

Publicitate

Dacă în anii ’80 Grupul Şcolar Industrial „Electrocontact” Botoşani ajunsese unul din cele mai mari şi mai apreciate grupuri şcolare din Moldova, numărul elevilor depăşind cu mult cifra de 2.000, după 1990 oferta şcolară a suferit mutaţii calitative, adaptări la cererea comunităţii şi la specificul economiei de piaţă. În acest an școlar, unitatea funcționează cu 5 clase teoretice pe fiecare nivel, 6 clase de învățământ tehnic, domeniile electric, electronică și mecanic, și cu câte două clase de școală profesională. Din anul 2007, colegiul are ca structură și o grădiniță cu 3 grupe.

Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” este Școală Europeană

În Colegiul Tehnic “Gheorghe Asachi” învață 1.216 de elevi, care sunt îndrumați de 90 de cadre didactice.

Aprecierea de care se bucură liceul este datorată atât calităţii procesului de instruire şi educare a elevilor, finalizat prin rezultate foarte bune la examenele de bacalaureat şi admitere în facultăţi şi succese remarcabile la concursurile pe meserii şi olimpiadele şcolare, dar şi pentru buna pregătire în meserie a elevilor, mulți dintre aceștia, integrându-se rapid și eficient în sfera producției sau a serviciilor.

Eforturile unitare şi convergente ale întregului personal şi ale colectivului de elevi de la Colegiul Tehnic „Gheorghe Asachi” Botoşani au permis obținerea și în acest an a titulaturii de Școală Europeană”, a transmis profesorul Diana Moruzi, directorul colegiului.

Mulțumirile oficialului se îndreaptă către toți cei care au contribuit la succesul acestei unități de învățământ, de-a lungul anilor, profesorilor devotați, personalului auxiliar, elevilor și părinților care au făcut acest liceu să strălucească.

Marcăm împreună această aniversare specială și reflectăm cu mândrie asupra celor 50 de ani de excelență în educație. Pe măsură ce ne uităm în viitor, angajamentul nostru pentru excelență educațională și dezvoltarea personală a fiecărui elev rămâne neschimbat. Vom continua să inovăm și să adaptăm pentru a răspunde cerințelor unei lumi în schimbare și pentru a pregăti tinerii noștri pentru provocările viitoare”, a concluzionat Diana Moruzi.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Zeci de amenzi pentru pietoni și bicicliști la Botoșani: Peste 76.000 lei din sancțiunile aplicate

Publicat

Publicitate

Acțiune a polițiștilor rutieri pentru depistarea pietonilor, bicicliștilor și a celor care se deplasează cu trotinete și nu respectă regulile de circulație

Joi, polițiștii rutieri au acționat pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au drept cauze generatoare indisciplina pietonilor, a bicicliștilor sau a celor care se deplasează cu trotinete.

 

Activitățile au fost desfășurate atât în municipiul Botoșani, cât și pe arterele rutiere din județ, pentru reducerea riscului rutier și impunerea unui climat de siguranță rutieră.

 

Astfel, în cadrul activităților desfășurate au fost controlate peste 200 de vehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 142 de sancțiuni contravenționale, în valoare totală de peste 76.000 de lei, dintre care 11sancțiuni au fost aplicate bicicliștilor, 24 de sancțiuni au fost aplicate persoanelor care se deplasau cu trotinetele electrice, iar 24 de sancțiuni au fost aplicate pentru abateri ale pietonilor.

Publicitate

 

      

Citeste mai mult

Eveniment

Doi bărbați riscă să fie trimiși în judecată pentru cruzime față de animale

Publicat

Publicitate

Polițiștii de la Biroul pentru Protecția Animalelor au finalizat anchetele în două cazuri grave de violență asupra animalelor, comise anul trecut și în această primăvară.

Primul caz s-a petrecut în aprilie 2025, în comuna Prăjeni. Un bărbat de 43 de ani este acuzat că a bătut cu furca și cu picioarele un câine, chiar în curtea casei sale.

Al doilea caz a avut loc în comuna Călărași, pe 9 septembrie 2024. Un bărbat de 52 de ani ar fi înjunghiat mortal un animal domestic aparținând vecinului său, în urma unui conflict între cei doi.

În ambele situații, polițiștii au întocmit dosare penale pentru schingiuirea animalelor și uciderea acestora cu intenție, fără drept. Dosarele au fost trimise către parchet, cu propunerea ca cei doi să fie trimiși în judecată.

Citeste mai mult

Educație

Fetele de la C.S. Unirea Săveni au debutat cu VICTORIE la Eurofest, în Slovenia

Publicat

Publicitate

Micile handbaliste de la C.S. Unirea Săveni au început în forță participarea la turneul internațional Eurofest, desfășurat la Koper, în Slovenia. În prima zi de competiție, echipa din România a obținut o victorie clară în fața formației HC Dendermonde din Belgia, cu scorul de 16-8.

Meciul a fost controlat de la început până la final de sportivele de la Unirea, care au arătat disciplină tactică, determinare și un joc colectiv bine organizat.

„Este un rezultat bun, care ne dă încredere pentru meciurile următoare. Felicitări fetelor pentru atitudine și dăruire”, a transmis antrenoarea echipei, profesor Gabriela Răducanu, după fluierul final.

Eurofest Koper este unul dintre cele mai importante turnee internaționale de juniori, reunind zeci de echipe din Europa și oferind un cadru competitiv de înalt nivel.

Participarea la această competiție reprezintă o oportunitate importantă pentru jucătoarele de la C.S. Unirea Săveni de a câștiga experiență internațională și de a se dezvolta ca sportivi.

Programul turneului include mai multe meciuri în grupă, cu adversari puternici din diverse țări europene. Obiectivul echipei este să obțină cât mai multe victorii și o clasare onorabilă în cadrul competiției.

Publicitate

Conducerea clubului a felicitat sportivele pentru debutul excelent și a transmis mulțumiri celor care sprijină proiectul handbalistic de la Săveni.

Fetele de la Unirea vor reveni pe teren în cel mai scurt timp pentru alte confruntări în cadrul Eurofest, cu dorința de a reprezenta România cu mândrie.

Citeste mai mult

Eveniment

Lotul României a obținut cinci medalii la Olimpiada Europeană de Geografie

Publicat

Publicitate

Lotul României a obținut două medalii de aur, una de argint și două de bronz la Olimpiada Europeană de Geografie desfășurată la Vilnius, Lituania, a anunțat, vineri, Ministerul Educației și Cercetării.

Lotul de juniori a fost format din elevii Alessio Andrei Nenu de la Școala Gimnazială ‘Prof Nicolae Simache’ din Ploiești, care a obținut medalie de aur și locul I ca punctaj, Ștefan Negescu-Lucov, de la Școala Gimnazială nr 179, București, care a obținut medalie de aur, Ana-Maria Apătean, de la Colegiul Național ‘Sfântul Sava’, București, medalie de bronz, Tudor Toma, Liceul Internațional de Informatică, București.

Lotul de seniori a fost format din Ionuț Merăuță, de la Colegiul Național ‘Unirea’, Focșani, care a obținut medalie de argint, Sebastian Buțu, Colegiul Național ‘Iancu de Hunedoara’ din Hunedoara, medalie de bronz, Iustin Tode, Colegiul Național ‘Costache Negruzzi’ din Iași, Andrei Cristian Bunea, Colegiul Național ‘Gheorghe Munteanu-Murgoci’ din Brăila.

Profesori coordonatori ai loturilor au fost Mihaela Florina Alexandru de la Ministerul Educației și Cercetării și Mihaela Cornelia Fișcutean de la Colegiul Național Iași. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending