Connect with us
Publicitate

Administratie

Ciolacu: Facem o rectificare bugetară bazată pe un plus de venituri pentru investiţii în sănătate, educaţie, transport, dezvoltare

Publicat

Publicitate

Premierul Marcel Ciolacu a anunţat, miercuri, că Guvernul va face o rectificare bugetară, urmând să fie acordate venituri în plus pentru investiţii în sănătate, educaţie, transporturi şi dezvoltare.

“Facem şi o rectificare bugetară bazată pe un plus de venituri bugetare care susţin investiţii în patru domenii esenţiale: sănătate, educaţie, transporturi şi dezvoltarea ţării prin investiţii mari în autostrăzi, şcoli şi spitale. Este, de fapt, calea sigură pentru ca România să aibă o creştere economică importantă în următorii ani”, a afirmat Ciolacu, la începutul şedinţei de Guvern.

 

El a precizat că va fi continuată reducerea cheltuielilor publice inutile.

“Evident, continuăm să reducem cheltuielile publice inutile. Deficitul bugetar trebuie să fie exclusiv unul general de investiţii, nu pe risipă de achiziţii inutile”, a adăugat premierul. AGERPRES

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

FOTO: Bucurie și bucate delicioase, la „Târgul de toamnă” din curtea Școlii Primare Nr. 4 Broșteni

Publicat

Publicitate

Un târg de toamnă, care a avut loc de curând la Școala Primară Nr. 4 Broșteni, a adus împreună întreaga comunitate școlară. Activitatea a fost gândită ca o continuare a inițiativei cadrelor didactice de a introduce cât mai multe activități interactive pentru elevi.

Potrivit învățătoarei Bianca-Maria Hriscu, totul a pornit de la un colț de toamnă amenajat în clasă, însă entuziasmul copiilor și sprijinul comunității școlare a încurajat organizatorii să extindă această idee și să transforme terenul de fotbal al școlii într-un adevărat târg de toamnă. Copiii au avut ocazia să picteze, să se bucure de plăcinte tradiționale „poale-n brâu”, turte cu dulceață și suc de mere, iar la final au vizitat o expoziție de lucruri vechi. Întreaga activitate a avut un decor de toamnă minunat, iar lucrările realizate de elevi în cadrul orelor de AVAP au fost expuse într-un colț special amenajat.

„Evenimentul a fost organizat sub coordonarea mea, învățătoarea Hriscu Bianca Maria, cu sprijinul necondiționat al doamnei directoare Doloi Nicoleta, care a fost activ implicată în organizarea și desfășurarea activităților, sprijinindu-ne întotdeauna în inițiativele educative.

Ne-ar bucura mult să vedem această inițiativă publicată în ziarul dumneavoastră, pentru a promova activitățile educative interactive și creative desfășurate în cadrul școlii noastre”, a declarat sursa citată.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

„Ziua Porților Deschise”, în subunitățile de pompieri din Dorohoi, Săveni, Ștefănești, Trușești, Darabani, Flămânzi și Coțușca

Publicat

Publicitate

Sâmbătă și duminică, între orele 10:00 – 14:00, subunitățile Inspectoratului pentru Situații de Urgență din Dorohoi, Săveni, Ștefănești, Trușești, Darabani, Flămânzi și Coțușca își vor deschide porțile pentru toți cei care își doresc să afle cu ce se ocupă salvatorii militari.

Botoșănenii vor avea ocazia să vadă îndeaproape autospecialele folosite în misiunile operative și vor primi informații utile cu privire la modul în care trebuie să se comporte pentru a preveni situațiile de urgență.

Activitățile se vor desfășura în aer liber, în funcție de situația operativă, la sediile:

▪️Detașamentului de Pompieri Dorohoi;

▪️Stației de Pompieri Săveni;

▪️Gărzii de Intervenție Ștefănești;

Publicitate

▪️Gărzii de Intervenție Trușești;

▪️Punctului de Lucru Darabani

▪️Punctului de Lucru Flămânzi

Publicitate

▪️Punctului de Lucru Coțușca.

În situația în care copiii vor fi însoțiți de cadre didactice, accesul se va realiza în mod organizat, pe baza unui tabel nominal al fiecărei clase în parte, întocmit în prealabil.

Evenimentul „Ziua Porților Deschise” va fi derulat de ISU Botoșani în contextul sărbătoririi Zilei Internaţionale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor. Vă reamintim că, pentru marcarea acestui moment, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă și Inspectoratul General pentru Situații de Urgență organizează, la nivel național, o serie de activități dedicate culturii de prevenire și celebrării comunităților, autorităților publice și organizațiilor neguvernamentale care fac eforturi pentru reducerea expunerii și vulnerabilității la dezastre a cetățenilor.

Activitățile sunt organizate sub egida Platformei Naționale pentru Reducerea Riscurilor de Dezastre (PNRRD), iar tema propusă pentru acest an de către Națiunile Unite este creșterea nivelului de conștientizare privind vulnerabilitatea la dezastre a copiilor și a tinerilor, precum și promovarea rolului pe care tânăra generație îl poate avea în creșterea rezilienței și, implicit, în dezvoltarea durabilă a comunităților.

Citeste mai mult

Eveniment

Atenție, șoferi! Mai multe localități din Botoșani sunt învăluite în ceață. Este COD GALBEN

Publicat

Publicitate

Cod galben de ceață până la ora 09:00 pentru mai multe localități din județul Botoșani.

 

Din această cauză se reduce vizibilitatea sub 200 de metri, izolat sub 50 de metri.

 

Localitațiile vizate sunt : Hudești, Coțușca, Rădăuți-Prut, Păltiniș, Mileanca, Darabani, Viișoara, Concești și Mitoc.

 

Publicitate

Pentru evitarea producerii unor evenimente rutiere, adresăm conducătorilor auto recomandarea de a adapta viteza la condițiile de drum. Circulați prudent pentru siguranța dumneavoastră și a celorlalți participanți la  trafic!

Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Ierarh Teofan Mărturisitorul, Episcopul Niceei

Publicat

Publicitate

Sfântul Ierarh Teofan Mărturisitorul, Episcopul Niceei – 11 octombrie

Sfântul Cuvios Teofan Mărturisitorul, episcopul Niceei († 850) s-a născut în Palestina din părinți creștini și a fost frate cu Sfântul Teodor “Scrisul”. Au învățat filosofia elină și Sfânta Scriptură, după care au intrat în Mănăstirea Sfântul Sava, unde au fost hirotoniți preoți. În urma luptei împotriva sfintelor icoane, cei doi frați au fost trimiși de patriarhul Ierusalimului la Constantinopol și l-au înfruntat pe împăratul Leon Armeanul (813-820) deoarece era iconoclast. Din cauza acestui fapt au fost întemnițați din anul 817 până în anul 842, adică în timpul împăraților Leon Armeanul, Mihai Gângavul (820-829) și Teofil (829-842). Acesta din urmă i-a supus pe cei doi frați supliciilor, iar Sfântului Teodor i-a scris cu fier înroșit pe frunte, de unde și numele de Teodor Scrisul. Pe urmă au fost exilați în Apameia (Siria), unde Sfântul Teodor a murit. Când împărăteasa Teodora (842-856) a restabilit cinstirea sfintelor icoane și i-a chemat din exil pe toți preoții și creștinii, s-a întors și Sfântul Ierarh Teofan Mărturisitorul. Patriarhul Metodie l-a hirotonit mitropolit al Niceei (Asia Mică). În plus, ca Episcop, Sfântul Teofan s-a dovedit vrednic pastor al turmei lui Hristos. Apoi, după trecerea a aproape douăzeci si cinci de ani de la chinurile indurate pentru sfintele icoane în timpul domniei a trei împărați (Leon, Mihail si Teofil) si după ce a compus 145 de canoane, pe 11 octombrie 845, Sfântul Ierarh Teofan Mărturisitorul a trecut cu pace la bucuria velnici a Stăpânului Hristos, Căruia I se cuvine slava, cinstea si închinăciunea împreună cu Tatăl și cu Duhul Sfânt. Amin.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending