Connect with us

Eveniment

Cele mai puternice firme din Botoșani au fost premiate

Publicat

Publicitate

Eveniment de referință pentru firmele din Botoșani, „Balul oamenilor de afaceri” este organizat anual de Camera de Comerț, Industrie și Agricultura. Anul acesta, cele mai „tari” firme din județ au primit distincții pentru activitate, în contextul unui an pandemic, menit mai degrabă să destabilizeze și nu să aducă profit firmelor.

Topurile județene sunt organizate de catre camerele de comerț teritoriale, pe baza unei metodologii unice și unitare la nivel național. Pentru realizarea clasamentului, se prelucrează numai bilanțurile depuse în termenul legal la Ministerul Finanțelor Publice.

La evenimentul de anul acesta, unde au participat zeci de oameni de afaceri, au fost prezenți prefectul Dan Nechifor,  președintele Consiliului Județean, Doina Federovici, primarul municipiului, Cosmin Andrei.

„Faptul ca Hidroplasto a obținut locul 1 si diploma de excelenta în cadrul Balul oamenilor de afaceri, organizat de Camera de Comerț, Industrie și Agricultură Botoșani, ma bucura enorm pentru că toată munca mea dar și a echipei mele este recunoscuta la nivel județean, ocupând practic cel mai important loc în domeniul serviciilor de tratare și prelucrare a deșeurilor nepericuloase. Această premiere a companiei Hidroplasto o sarbatoresc tot prin munca la Alba Iulia, prin stilul meu caracteristic , care atunci când nu mai pot, mai pot puțin! Dar, când totul vine din pasiune și plăcere nu mai este muncă…este un hobby!”,a declarat Cătălin Silgeanu, administrator Hidroplasto.

 

Cele mai prospere afaceri premiate sunt: 

A. După cifra de afaceri:

Publicitate

1. Doly – COM Distribuție SRL (274.333.744 de lei)

2. Formens SRL (225.821.919 de lei)

3. Grupul de distribuție ETA SRL (195.769.150 de lei)

4. Samcom AS SRL (190.562.964 de lei)

5. Cornell`s Floor SRL (177.705.502 de lei)

6. Electro-Alfa International SRL (171.795.148 de lei)

7. Elsaco Electronic SRL (170.437.308 lei)

8. Dadycom SRL (167.979.458 de lei)

9. Ovisim Impex SRL (138.766.867 de lei)

10. Proagro SRL (104.844.341 de lei)

B. După profitul brut din exploatare:

1. Doly – COM Distribuție SRL (20.969.745 de lei)

2. Electro-Alfa International SRL (18.105.085 de lei)

3. Prodalcom SRL (15.0991.019 lei)

4. Formens SRL (15.056.767 de lei)

5. Vestra Industry SRL (12.026.108 lei)

6. Big Conf SRL (11.464.887 de lei)

7. Cornell`s Floor SRL (10.891.757 de lei)

8. Ovisim Impex SRL (9.025.380 de lei)

9. Diaconu Agriplant (8.002.483 de lei)

10. Cereal BAC SRL (5.915.393 de lei)

C. După numărul de angajați:

1. Formens SRL (960)

2. Serconf SA (412)

3. Doly – COM Distribuție SRL (393)

4. Conted SA (331)

5. Urban Serv SA (285)

6. Ovisim Impex SRL (262)

7. Elsaco Electronic SRL (257)

8. Spicul 2 SRL (234)

9. Electro-Alfa International SRL (228)

10. Grupul de distribuție ETA SRL (217)

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

„Croitoraşul cel viteaz” vine la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache”

Publicat

Publicitate

În această săptămână micuții botoșăneni unt invitați la Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” la spectacolul „Croitoraşul cel viteaz”, după Fraţii Grimm, adaptare de Florin Iftode, după următorul program:

– joi, 6 februarie 2025, de la ora 18:00;

– duminică, 9 februarie 2025, de la orele 11:00 şi 12:30.

Regia artistică este realizată de:  Florin Iftodescenografia îi aparţine lui:  Gelu Rîşcamuzica este compusă de:  Constantin Panaite.

În distribuţie Adelina Cojocariu, Florin Iftode, Oana Asofiei, Marius Rusu, Cosmin Tanasă, Pavel Petraşi, Renata Voloșcu, Andrei Bordianu, Alin Gheorghiu, Ana-Maria Apetrei, Andrei Iurescu  

„Croitoraşul cel viteaz, adaptare după Fraţii Grimm, este un spectacol care îmbină două poveşti „Croitoraşul cel viteaz” şi „Croitoraşul cel isteţ”. Micuţii se vor alătura în aventura croitoraşului Marcelo, care “prea mic” fiind,  nu poate participa la concursul anual „7 dintr-o lovitură”.  Copiii vor vedea că atunci când eşti isteţ, curajos şi încrezător în puterile  tale, poţi ca dintr-un “croitor neînsemnat” să ajungi chiar împărat!” (Florin Iftode – regizor artistic)

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Clienții care cumpără mâncare sau băuturi la pachet pot veni cu recipientele de acasă. Noi reguli pentru HoReCa, din 2027

Publicat

Publicitate

Noi reguli pentru HoReCa, din 2027. Clienții vor avea posibilitatea să vină cu propriile recipiente pentru a lua mâncare sau băuturi la pachet. De asemenea, până în 2028, restaurantele și cafenelele vor fi obligate să ofere produsele „la pachet” în ambalaje reutilizabile.

Uniunea Europeană a impus la sfârșitul anului trecut noi reguli stricte privind ambalajele, vizând reducerea deşeurilor, reciclarea eficientă şi interzicerea anumitor ambalaje din plastic.

Noi reguli pentru HoReCa, din 2027

Potrivit noului Regulament (UE) 2025/40 privind ambalajele şi deşeurile de ambalaje, pentru a reduce proporția tot mai mare de ambalaje de unică folosință și cantitățile tot mai mari de deșeuri de ambalaje care sunt generate, este necesar să se stabilească obiective cantitative privind reutilizarea ambalajelor în sectoarele care au fost evaluate ca având cel mai mare potențial de reducere a deșeurilor de ambalaje, și anume alimente și băuturi pentru consum la pachet, electrocasnice mari și ambalaje pentru transport.

„Se preconizează că stabilirea obiectivelor va sprijini inovarea și va crește proporția ambalajelor reutilizate și a soluțiilor de reumplere în cadrul vânzărilor de ambalaje. Nu ar trebui să fie permise ambalajele din plastic de unică folosință pentru alimentele și băuturile umplute și consumate în spațiile din sectorul HoReCa.

Consumatorii ar trebui să aibă întotdeauna opțiunea de a cumpăra alimente și băuturi la pachet în recipiente reutilizabile sau în propriile lor recipiente, în condiții care să nu fie mai puțin favorabile decât cele aplicabile pentru alimentele și băuturile oferite în ambalaje de unică folosință.

Publicitate

Operatorii economici care comercializează alimente sau băuturi la pachet ar trebui să ofere consumatorilor opțiunea de a cumpăra alimentele sau băuturile în propriile recipiente și opțiunea de a cumpăra alimente și băuturi în ambalaje reutilizabile”, se precizează în documentul citat.

Obligația de reumplere pentru sectorul produselor pentru servire la pachet

Potrivit Regulamentului, până la 12 februarie 2027, distribuitorii finali care își desfășoară activitatea în sectorul HoReCa și care pun la dispoziție pe teritoriul unui stat membru băuturi calde sau reci în ambalaje pentru servire la pachet vor organiza un sistem prin care consumatorii să își poată aduce propriile recipiente spre a fi umplute.

De asemenea, distribuitorii finali care își desfășoară activitatea în sectorul HoReCa și care pun la dispoziție pe teritoriul unui stat membru alimente gata preparate în ambalaje pentru servire la pachet vor organiza un sistem prin care consumatorii să își poată aduce propriile recipiente spre a fi umplute.

Pentru consumatorii care își aduc propriile recipiente spre a fi umplute, distribuitorii finali vor oferi produsele la prețuri care nu sunt mai mari și în condiții care nu sunt mai puțin favorabile decât în cazul vânzării unei unități de vânzare constituite din același produs și dintr-un ambalaj de unică folosință.

Distribuitorii finali vor informa consumatorii la punctul de vânzare, prin intermediul unor panouri sau pancarte de informare vizibile în mod clar și lizibile, cu privire la posibilitatea de a obține produsele într-un recipient reîncărcabil, furnizat de consumator.

Obligația privind oferta de reutilizare pentru sectorul produselor pentru servire la pachet
Până la 12 februarie 2028, distribuitorii finali care își desfășoară activitatea în sectorul HoReCa și care pun la dispoziție pe teritoriul unui stat membru băuturi calde sau reci sau alimente gata preparate în ambalaje pentru servire la pachet, le vor oferi consumatorilor posibilitatea obținerii produselor în ambalaje reutilizabile în cadrul unui sistem de reutilizare.

Distribuitorii finali vor informa consumatorii la punctul de vânzare, prin intermediul unor panouri sau pancarte de informare vizibile în mod clar și lizibile, cu privire la posibilitatea de a obține produsele în ambalaje reutilizabile.

Distribuitorii finali vor oferi produsele care sunt introduse în ambalajele reutilizabile la prețuri care nu sunt mai mari și în condiții care nu sunt mai puțin favorabile decât în cazul vânzării unei unități de vânzare constituite din aceleași produse și dintr-un ambalaj de unică folosință.

Începând din 2030, distribuitorii finali vor depune eforturi pentru a oferi spre vânzare 10 % din produse într-un format de ambalaj reutilizabil.

Citeste mai mult

Eveniment

Un bărbat din Botoșani a sunat la 112 și a cerut intervenția jandarmilor, pe motiv că un consătean vrea să îl bată. Minciuna l-a costat o amendă usturătoare

Publicat

Publicitate

În acest sfârșit de săptămână, jandarmii botoșăneni au acționat proactiv pentru siguranța cetățenilor, obiectivul principal fiind prevenirea faptelor antisociale de natură penală și contravențională, combaterea comerțului ilegal cu produse accizabile și a consumului de substanțe interzise cu efect psihoactiv.

Cu toate că misiunile efectivelor Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au avut un caracter preponderent preventiv, au fost aplicate și 14 sancțiuni contravenționale în valoare totală de aproximativ 13500 de lei, în special pentru fapte de tulburare a ordinii și liniștii publice.

Cea mai mare amendă a fost aplicată sâmbătă unui bărbat, pentru alertarea falsă a agențiilor specializate de intervenție prin numărul unic de urgență 112, apel telefonic prin care acesta reclama că a fost agresat de un consătean, stare de fapt neconfirmată în urma verificărilor efectuate.

De asemenea, jandarmii au confiscat 85 de pachete de țigări și 15 litri de alcool, persoanele care le ofereau ilegal spre comercializare fiind sancționate conform prevederilor Codului Fiscal.

Tot în acest week-end, jandarmii au intervenit prompt, independent sau împreună cu polițiștii botoșăneni, la 18 apeluri făcute de cetățeni la numărul unic de urgență 112, fiind luate măsurile legale ce se impuneau.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

A plătit 7.800 de euro și s-a ales cu dosar penal. Șofer prins cu mașina radiată, la Vama Stânca

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră din Punctul de Trecere a Frontierei Stânca efectuează cercetări în privinţa unui bărbat, cu dublă cetățenie română și R. Moldova, care s-a prezentat la controlul de frontieră, la volanul unui autoturism radiat din circulație.

 

În data de 02 februarie a.c., în jurul orei 11.30, în Punctul de Trecere a Frontierei Stânca-ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităţilor de control necesare trecerii frontierei, un bărbat cu cetățenie română și R. Moldova, care conducea un autoturism ce avea aplicate numere de înmatriculare specifice Belgiei.

La controlul de frontieră, având suspiciuni cu privire la starea de înmatriculare a autoturismului, colegii noştri au efectuat verificări suplimentare, ocazie cu care au stabilit faptul că autoturismul este radiat din circulație.

Bărbatul a declarat că a achiziționat autoturismul din Olanda, contra sumei de 7.800 de euro, iar reprezentanții firmei l-au asigurat că toate documentele sunt în regula pentru a ajunge în R. Moldova.

În cauză se efectuează cercetări sub aspectul săvârşirii infracţiunii de punerea în circulație sau conducerea pe drumurile publice a unui autovehicul neînmatriculat, la finalizare urmând a se lua măsurile legale care se impun.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending