Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cei mai iscusiți pescari din Botoșani sunt…polițiștii. Concurs de pescuit sportiv cu pompieri, polițiști, jandarmi și polițiști de penitenciar

Publicat

Publicitate

Pompierii, polițiștii, jandarmii și polițiștii de penitenciar sunt, înainte de toate, oameni cu pasiuni și hobby-uri. Și, ori de câte ori timpul le permite, participă la tot felul de competiții. Pentru cei pasionați de pescuit, Asociația Sportivă a Pompierilor din România – filiala Botoşani a organizat ieri și astăzi, două concursuri de #pescuit sportiv la iazul Năvodul Star de pe raza comunei Răchiți.

Unii au fost mai norocoși decât alții, au urcat pe podium şi au fost premiați de ASPR Botoșani.
Cea mai mare captură a fost de 14, 700 kg, premiul fiind revendicat de echipa Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani.
Clasamentul pe echipe se prezintă astfel :
La concursul “Cupa A.S.P.R la pescuit ”
– plutonier adjutant Vlăduț Grigoruță, plutonier adjutant Dorin Sobariu și plutonier Cezar Toma
– plutonier Andrei Ochian, sergent major Mircea Musteață și soldat Ovidiu Groza
– plutonier adjutant Ionuț Honciuc și sergent major Cosmin Tâmpău
Echipa clasată pe primul loc va reprezenta ISU Botoșani la ediția națională a concursului “Pescuit la crap”, ediția 2024, care se va desfășura la Botoșani, în august.
La concursul “Cupa pescuit la crap”
– ISU Botoșani
– Penitenciarul Botoșani
– IPJ Botoșani
La final, cel mai important a fost timpul petrecut împreună. Indiferent de culoarea uniformei, am rămas o #echipă pentru că întotdeauna ne bazăm unul pe celălalt.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Începe campania electorală pentru alegerile prezidențiale. Cine sunt cei 14 politicieni care cer voturile românilor

Publicat

Publicitate

Campania electorală pentru primul tur al alegerilor prezidenţiale din acest an începe vineri, la ora 00,00, şi se va încheia pe data de 23 noiembrie, la ora 7,00. 14 politicieni s-au înscris în cursa pentru președinția României, scrie alba24.ro.

Reamintim că alegerile prezidenţiale sunt programate, în acest an, pe 24 noiembrie – primul tur de scrutin şi pe 8 decembrie – turul al doilea.

Televiziunea Română intenționează să organizeze o dezbatere la care să fie invitați cei 14 candidați la alegerile prezidențiale, a precizat directorul general Dan Cristian Turturică.

Pe 24 noiembrie, românii vor putea alege viitorul preşedinte al României dintre cei 14 candidaţi înscrişi în cursa electorală – 10 candidaţi propuşi de partide politice şi de către o organizaţie a cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, precum şi 4 independenţi.

Biroul Electoral Central a stabilit, pe 10 octombrie, prin tragere la sorţi, ordinea în care candidaţii vor fi înscrişi pe buletinul de vot la alegerile prezidenţiale, transmite Agerpres.

Aceasta este următoarea:

Publicitate
  • poziţia nr. 1 – Elena-Valerica Lasconi – Uniunea Salvaţi România;
  • poziţia nr. 2 – George-Nicolae Simion – Alianţa pentru Unirea Românilor;
  • poziţia nr. 3 – Ion-Marcel Ciolacu – Partidul Social Democrat;
  • poziţia nr. 4 – Nicolae-Ionel Ciucă – Partidul Naţional Liberal;
  • poziţia nr. 5 – Hunor Kelemen – Uniunea Democrată Maghiară din România;
  • poziţia nr. 6 – Mircea-Dan Geoană – candidat independent;
  • poziţia nr. 7 – Ana Birchall – candidat independent;
  • poziţia nr. 8 – Alexandra-Beatrice Bertalan-Păcuraru – Partidul Alternativa pentru Demnitate Naţională;
  • poziţia nr. 9 – Sebastian-Constantin Popescu – Partidul Noua Românie;
  • poziţia nr. 10 – Ludovic Orban – Forţa Dreptei;
  • poziţia nr. 11 – Călin Georgescu – candidat independent;
  • poziţia nr. 12 – Cristian Diaconescu – candidat independent;
  • poziţia nr. 13 – Cristian-Vasile Terheş – Partidul Naţional Conservator Român;
  • poziţia nr. 14 – Silviu Predoiu – Partidul Liga Acţiunii Naţionale.

Pentru derularea campaniei electorale, Biroul Electoral Central a stabilit o serie de măsuri.

ncepe campania electorală: măsuri dispuse de BEC

Astfel, este interzisă acordarea sau formularea promisiunii de acordare a unor beneficii şi recompense de orice fel pentru participarea la vot.

Integritatea panourilor, afişelor electorale şi a altor materiale de propagandă electorală amplasate în locuri autorizate este asigurată de primar, cu sprijinul poliţiei locale sau, în localităţile unde poliţia locală nu este constituită, cu sprijinul efectivelor Ministerului Afacerilor Interne.

Publicitate

La alegerile pentru preşedintele României din anul 2024, primarii asigură competitorilor electorali panouri electorale distincte de cele amplasate pentru asigurarea locurilor de afişaj electoral la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din acest an.

Pe un panou electoral fiecare candidat poate aplica un singur afiş electoral.

Sunt interzise afişele electorale care combină culorile într-o succesiune care reproduce drapelul României sau al altui stat.

Totodată, este interzisă utilizarea în scop electoral a vehiculelor inscripţionate sau colantate cu sloganuri de campanie sau cu imagini ale candidaţilor, precum şi cu alte referiri la competitorii electorali, utilizarea vehiculelor care difuzează materiale audio, în mers sau staţionar, organizarea de spectacole, serbări, focuri de artificii, utilizarea de bannere, mesh-uri, corturi publicitare, pavilioane publicitare, panouri publicitare mobile, steaguri publicitare, calcane, ecrane publicitare, indicatoare publicitare direcţionale, structuri de publicitate autoportante, mijloace de publicitate, panouri publicitare, proiecte publicitare speciale, publicitate luminoasă şi oricare alte materiale electorale care nu sunt prevăzute la art. 36 alin. (2) din Legea nr. 334/2006, republicată, cu modificările şi completările ulterioare.

Este interzisă continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei electorale.

Prin continuarea propagandei electorale după data încheierii campaniei se înţelege: afişarea, lansarea sau distribuirea de materiale electorale de orice tip, precum şi difuzarea de mesaje electorale în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice, private sau prin intermediul unor vehicule special amenajate, care se referă la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024; sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze anumiţi candidaţi la aceste alegeri.

De asemenea, după încheierea campaniei electorale, menţinerea conţinutului cu caracter electoral referitor la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024, ce a fost publicat pe durata campaniei electorale pe paginile de internet şi pe platformele online de socializare şi care nu face obiectul unei promovări plătite pentru afişarea respectivului conţinut ulterior încheierii campaniei electorale, nu constituie acţiune de continuare a propagandei electorale după încheierea campaniei.

După încheierea campaniei electorale la alegerile pentru preşedintele României din anul 2024, continuarea propagandei electorale care se referă exclusiv şi neechivoc la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din acest an nu constituie continuare a propagandei electorale după încheierea campaniei electorale la alegerile prezidenţiale din anul 2024, după cum a precizat BEC.

În perioada cuprinsă între momentul încheierii campaniei electorale şi până la încheierea votării, organizatorii evenimentelor de orice gen şi participanţii la acestea nu pot derula acţiuni de propagandă electorală.

Citeste mai mult

Eveniment

Șase mandate de percheziție în județul Botoșani, într-un dosar penal privind infracțiuni de evaziune fiscală

Publicat

Publicitate

În cursul zilei de astăzi, 24 octombrie 2024, sub coordonarea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție și în colaborare cu Inspectoratul General al Poliției Române (IGPR), în cadrul operațiunii Jupiter, se desfășoară 36 de acțiuni operative, fiind efectuate 232 de percheziții, și emise 51 de mandate de aducere în diverse orașe din țară.

Acțiunile menționate reprezintă un efort coordonat pentru combaterea evaziunii fiscale, contrabandei, spălării banilor, infracțiunilor de fals, precum și al contrafacerilor, infracțiunilor de mediu și fraudelor informatice. De asemenea, sunt vizate și infracțiunile infracțiuni de obținere ilegală de fonduri, înșelăciune, proxenetism, tâlhărie calificată, nerespectarea regimului armelor și al munițiilor.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Botoșani, împreună cu ofițerii Serviciului de Investigare a Criminalității Economice din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, pun în executare 6 mandate de percheziție în județul Botoșani, într-un dosar penal privind infracțiuni de evaziune fiscală.

În acest caz, se reține faptul că în anul 2023, administratorul unei societăți comerciale de pe raza județului Botoșani a evidențiat în actele contabile, documentele legale de achiziții de mărfuri în valoare de 2.345.245 lei, ce nu au la bază operațiuni reale, creând bugetului de stat un prejudiciu un cuantum de 193.644 lei.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

„Ziua recoltei” la Liceul Tehnologic Ștefan cel Mare și Sfânt Vorona. Peste 150 de copii au organizat o expoziție cu fructe și legume

Publicat

Publicitate

Elevii Liceului Tehnologic Ștefan cel Mare și Sfânt Vorona, alături de cei de la grădiniță, au reușit și anul acesta să aducă un omagiu Toamnei și au „țesut” împreună o expoziție, ingrediente fiind bogăția de fructe, legume, frunze și culori ale toamnei. Acțiunea a luat naștere din dorința cadrelor didactice din liceu și grădiniță de a transmite copiilor principalele repere ale acestui minunat anotimp, să le ofere experiențe care să le rămână întipărite în suflete.

Elevii claselor primare Step by Step ai Liceului Tehnologic Ștefan cel Mare și Sfânt și cei de la grădiniță , îndrumați de cadrele didactice au sărbătorit în Săptămâna verde Ziua recoltei. In acest sens cei peste 150 de copii au organizat o expoziție cu fructe și legume, precum și dovleci sculptați.

Activitatea s-a finalizat în pași de dans precum și cu acordarea de diplome.

Citeste mai mult

Administratie

Angiograf ultraperformant pentru Spitalul Județean Botoșani

Publicat

Publicitate

Un angiograf de ultimă generație, ultraperformant, va ajunge la începutul lunii decembrie la Spitalul Județean de Urgență „Mavromati” Botoșani.

Achiziționarea angiografului s-a făcut grație unui efort comun al parlamentarilor PSD – Marius Budăi, Dan Şlincu, Alexandra Huțu și Lucian Trufin – care au depus și susținut la dezbaterea Legii Bugetului pe 2024 un amendament prin care s-au alocat 2 milioane de lei, și Consiliului Județean Botoșani, care a alocat peste 6,2 milioane de lei Spitalului Județean pentru a duce la bun sfârșit acest proiect. „Când este vorba de sănătate, timpul nu are răbdare! Spitalul Județean nu avea angiograf și nici nu putea primi fonduri de la Ministerul Sănătății pentru achiziționarea unui astfel de aparat vital pentru pacienți, pentru că nu avea un medic specialist care să facă angiografii. Pe de altă parte, nici un medic specialist nu putea fi angajat, pentru că Spitalul Județean nu avea angiograf. Împreună cu colegii parlamentari PSD am găsit soluția să rupem acest cerc vicios. La dezbaterea Legii Bugetului pe 2024, colegii parlamentari au făcut un amendament și au deschis o filă de buget specială pentru achiziționarea angiografului, iar noi, Consiliul Județean, am asigurat diferența de bani necesară implementării acestui proiect foarte important pentru sistemul sanitar botoșănean”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean Botoșani.

Comisia de achiziții din cadrul Spitalului Județean a finalizat procedura de licitație, a desemnat firma câștigătoare, care până în prima parte a lunii decembrie va trebui să amenajeze spațiul pentru angiograf și să monteze aparatul.

Valoarea proiectului este de 8,2 milioane de lei, echivalentul a 1,65 milioane de euro.

„În urma dotării Spitalului Județean cu acest angiograf performant, care poate face diferența între viață și moarte, botoșănenii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în alte județe sau să plătească investigații medicale la clinici private. Le mulțumesc colegilor mei parlamentari pentru implicarea și colaborarea în folosul sănătății botoșănenilor”, a mai spus Doina Federovici.

În ultimii patru ani, Consiliul Județean Botoșani a demarat proiecte ambițioase de modernizare a sistemului sanitar, asigurând cele mai mari fonduri pentru dotarea spitalului cu aparatură medicală ultraperformantă. „Am atras cele mai mari finanțări europene și guvernamentale pentru proiecte, precum: construirea unei noi Unități de Primiri Urgențe, reabilitarea energetică și modernizarea Maternității, a Blocului Alimentar, extinderea Oncologiei, construirea Laboratorului de microbiologie, a unui nou Ambulatoriu de Specialitate și reabilitarea sediului SMURD. Odată finalizate, aceste proiecte vor schimba radical sistemul sanitar botoșănean. Valoarea investițiilor finalizate sau în derulare depășește 50 de milioane de euro”, a mai declarat Doina Federovici, amintind, totodată, și de cele trei proiecte de spitale noi – Pediatrie, Psihiatrie și Săveni – care sunt pregătite pentru a fi depuse imediat ce se vor deschide axele de finanțare. „Săptămâna trecută am primit de la Ministerul Sănătății avizul de oportunitate pentru noul spital de Pediatrie și cel de la Săveni, care au fost incluse în Programul Național de Investiții în Infrastructura Unităților Spitalicești. Partea cea mai dificilă am făcut-o noi! Îmi exprim speranța că viitorul președinte al Consiliului Județean va continua aceste proiecte vitale pentru sănătatea botoșănenilor și că va ști să atragă fondurile necesare implementării lor”, a conchis Doina Federovici.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending