Connect with us

Eveniment

Cătălin Silegeanu: „În timp ce unii muncesc, alții doar se prefac! Doar nu o fac pe banii lor, ci pe ai botoșănenilor!”

Publicat

Publicitate
Faptul ca avem nenumărate avarii la rețeaua publică de apă în Botoșani,  o stim cu totii, dar să fie asa nepăsare din partea reprezentanților S.C. Nova Apaserv S.A. nu mi-am putut imagina.

Deci, pentru ei nu exista sau nu contează disconfortul creat botoșănenilor din cauza activitatii sau mai bine zis,  a inactivitatii lor de pe teren, unde sunt pierderi de apă, care ajung sa formeze cratere în carosabil, împiedicand pe unii, ca mine, de exemplu,  sa muncească cu adevărat.
Mai exact, în zona industriala, lângă Castillio este o avarie, de câteva zile bune, și nimeni nu a luat nicio măsură pentru a o remedia și pentru a reduce  astfel pierderea de apă, care după părerea mea, este o cantitate considerabila.
Dar, fiind și perioada sărbătorilor  de iarna e clar ca oameni pe teren nu prea mai vedem de la operatorul de apă,  ceea ce mi se pare total greșit. În cursul zilei de luni, un utilaj de la S.C. Urban Serv a ramas blocat în jur de 5 ore în craterele provocate de acestă avarie de la conducta de apă, iar camioanele care trebuiau sa încarce marfă de la mine la firma nu au putut înainta din cauza acestui blocaj.
Totuși, am rămas profund impresionat că acest mic „experiment” efectuat cu mașina personală, criticată de anumiți internauți, în postarea mea de pe rețelele de socializare, s-a dovedit a fi într-un final o problemă destul de apăsătoare pentru una din societățile din subordinea Primăriei Municipiului Botoșani și Consiliului Local Botoșani, respectiv Urban Serv.
Vă mărturisesc că în urma semnalului de alarmă pe care l-am transmis pe pagina mea de Facebook, referitor la această situație, am fost onorat să constat cu ochii mei că au apărut și autoritățile, de la directorul general al SC. Nova Apaserv S.A. până la primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, care  întamplator sau nu, se afla pe teren.
Cert este că în urma discuțiilor cu cei prezenți la fața locului și prin  faptul că am pus umărul cu angajații mei la scoaterea din groapa plină cu apă, a mașinii ce aparține societății Urban Serv, mi s-a garantat că problema va fi soluționată cel târziu până pe 30.12.2021.  Sper că se vor ține de cuvânt și se va putea circula și pe acea strada, care până la remedierea acelei avarii va rămâne închisă.
Țin să precizez că întotdeauna voi prezenta public orice problemă pe care o întâmpin, vizavi de defectuoasa gestionare a activității a anumitor instituții sau societăți comerciale cu capital de stat din județul Botoșani, indiferent de  cât de mult voi fi criticat sau apreciat de botoșaneni. Dar, așa sunt eu… nu pot fi indiferent la ceea ce se întâmplă în jurul meu, și  mai ales atunci când munca mea este afectată în mod direct!
Consider că, în aceste timpuri, în care unii muncim dar suntem tinuti în loc de incompetenta sau nepăsarea unora,  este  bătaie de joc !

Dacă noi, botoșănenii, plătim pentru serviciile prestate de SC Nova Apaserv SA , asa avem pretenția ca si aceasta societate sa ofere servicii de calitate abonaților săi.  Sa nu mai avem atatea avarii și disfuncționalități la reteaua publică de apă și canalizare. Cel puțin asa ar fi normal, într-o tara europeana și intr-un judet civilizat.

(comunicat de presă)

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Economie

Companiile aeriene avertizează: Biletele s-ar putea scumpi după ce dispare taxa pentru bagajul de mână

Publicat

Publicitate

Taxele suplimentare pentru bagajul de mână ar putea fi eliminate, după ce eurodeputații  din Paralentul European vor să interzică firmelor aeriene să perceapă costuri pentru bagajele mici, relatează alba24.ro.

Parlamentul European analizează o propunere prin care companiilor aeriene li s-ar interzice să factureze separat bagajele mici de mână. Măsura urmărește să ofere pasagerilor reguli uniforme și transparente privind bagajele acceptate la bord, eliminând taxele suplimentare pentru gențile mici sau rucsacuri.

Inițiatorii spun că această schimbare ar veni în sprijinul călătorilor, însă companiile aeriene avertizează că eliminarea acestor taxe ar duce la majorarea prețului biletelor de avion.

Inițiativa este contestată vehement de către întreprinderile din acest sector economic, a transmis France Presse.

Comisia pentru transporturi și turism a Parlamentului European (TRAN) a adoptat o propunere care le-ar permite pasagerilor să aducă gratuit în cabină un obiect personal, precum un sac de mână sau un rucsac, dar și un alt bagaj de cel mult 7 kilograme.

Măsura vizează scutirea pasagerilor de ”costuri suplimentare nejustificate”, a declarat eurodeputatul social-democrat Matteo Ricci, unul dintre inițiatorii textului.

Publicitate

Aceasta s-ar aplica tuturor zborurilor cu punct de plecare sau destinație în Uniunea Europeană. a fost adoptată în cadrul unui set de amendamente la regulile privind drepturile pasagerilor, propuse de Comisia Europeană.

Propunerile mai includ excluderea taxelor pentru selectarea locurilor pentru copii sub 12 ani și obligația companiilor de a informa pasagerii privind costul total al zborului, la rezervare. De asemenea, se mai prevede extinderea dreptului la despăgubiri, în cazul întârzierilor ce duc la pierderea conexiunilor.

TRAN a votat și pentru introducerea unui formular comun pentru cererile de indemnizație și rambursare. În plus, membrii TRAN au aprobat o listă de circumstanțe excepționale – precum catastrofe naturale sau războaie – ce autorizează companiile să refuze aceste compensații.

Înaintea eventualei lor intrări în vigoare, toate aceste propuneri trebuie să fie aprobate de planul Parlamentului European și apoi negociate cu statele membre (Consiliul UE).

Numeroase companii aeriene low-cost permit un singur obiect în cabină, inclus în prețul biletului, și facturează un supliment pentru orice alt bagaj de mână suplimentar.

De asemenea, dimensiunile bagajului gratuit diferă.

Reacția companiilor aeriene. S-ar scumpi biletele

Asociația Airlines for Europe (A4E), ce reprezintă acest sector, a criticat propunerea eurodeputaților, estimând că ea ar antrena o creștere a prețului biletelor pentru persoanele care călătoresc lejer.

Acest lucru ar obliga acești pasageri ”să plătească servicii pe care nu le doresc sau de care nu au nevoie”, a afirmat Ourania Georgoutsakou, director general al A4E.

”Ne opunem ferm propunerii Parlamentului European, care ar distruge actuala libertate comercială și ar face zborurile mai scumpe pentru milioane de călători. Dacă propunerea ar fi adoptată, companiile aeriene ar fi obligate să includă prețul bagajului de mână în prețul inițial al biletului, indiferent dacă clientul are nevoie de acesta sau nu.

Acest lucru ar reduce transparența prețurilor și ar elimina posibilitatea consumatorilor de a alege, obligând pasagerii să plătească pentru servicii pe care s-ar putea să nu le folosească”, potrivit unui răspuns primit de la reprezentanții Wizz Air, la solicitarea Agerpres.

De asemenea, spun reprezentanții companiei aeriene, acest lucru ar duce la prelungirea timpilor de îmbarcare, în special pentru transportatorii ultra low-cost, cum este Wizz Air, care operează cu timpi de rotație ai aeronavelor extrem de eficienți, de 30 de minute.

”Acest lucru ar submina eficiența operațională și modelul low-cost care fac posibilă călătoria cu avionul la prețuri accesibile în Europa”, au atenționat sursele citate.

Citeste mai mult

Cultura

S-a deschis Stagiunea Estivală 2025 a Filarmonicii „George Enescu” Botoșani. Concert festiv în aer liber pe Pietonalul Unirii

Publicat

Publicitate

Stagiunea Estivală 2025 a Filarmonicii „George Enescu” s-a deschis în această seară, pe Pietonalul Unirii, cu un concert special oferit gratuit publicului botoșănean. Evenimentul marchează debutul seriei de spectacole estivale și aduce comunitatea locală mai aproape de muzică, sub cerul liber.

Programul din această seară este structurat în două părți. Prima parte, „Duelul Dirijorilor”, îi are în prim-plan pe Alexandru Ilie și Gian Luigi Zampieri, acompaniați de tenorul Vlad Miriță și de soprana Nicoleta Maier, într-un repertoriu menit să îmbine clasicul cu spectacolul interactiv.

A doua parte a serii îi aduce pe scenă pe invitații speciali de la Trupa HARA, care completează atmosfera cu un show modern, cu influențe rock și etno, menit să încânte publicul de toate vârstele.

Evenimentul este organizat cu sprijinul Primăriei Municipiului Botoșani și al Consiliului Local, demonstrând încă o dată angajamentul față de promovarea culturii și a muzicii de calitate.

Organizatorii îi așteaptă pe toți botoșănenii să se bucure de o vară muzicală vibrantă și accesibilă, cu spectacole dedicate întregii comunități.

Iată și câteva imagini din această seară:

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Din nou Simona Radiș! Aur la Cupa Mondială de canotaj de la Lucerna. România încheie cu șase medalii

Publicat

Publicitate

Canotoarea botoșăneancă Simona Radiș a adus din nou mândrie României, cucerind medalia de aur la Cupa Mondială II de la Lucerna, Elveția.

Evoluând în proba de dublu rame feminin alături de Magdalena Rusu, Radiș a dominat cursa și s-a impus categoric cu timpul de 06 minute 59 secunde 04/100, în fața echipajului din Cehia, aflat la peste cinci secunde în urmă.

Pentru sportiva originară din Botoșani, acest nou titlu confirmă forma excelentă înaintea marilor competiții ale anului și contribuie la palmaresul impresionant pe care îl are în canotajul internațional.

În total, echipa României a încheiat duminică participarea la Cupa Mondială II de la Lucerna cu șase medalii: trei de aur, două de argint și una de bronz.

Aurul a fost obținut și la dublu rame masculin, prin Florin Arteni și Florin Lehaci (06:17.57), dar și de echipajul feminin de opt plus unu (Cristina Drugă, Roxana Anghel, Iulia Bălăucă, Geanina Juncănariu, Ancuța Bodnar, Maria Lehaci, Adriana Adam, Amalia Bereș, Victoria Petreanu), care a terminat în 06:02.92, în fața Statelor Unite.

Medaliile de argint au fost câștigate în proba de patru rame masculin (Ștefan Berariu, Sergiu Bejan, Andrei Mândrilă, Ciprian Tudosă – 05:47.74) și în proba feminină de patru vâsle (Iuliana Buhuș, Emanuela Ciotău, Alexandra Ungureanu, Patricia Cireș – 06:22.74).

Publicitate

În proba masculină de opt plus unu, România a obținut bronzul cu timpul de 05:28.52, într-o cursă câștigată de Germania.

Cupa Mondială de la Lucerna a confirmat încă o dată forța și valoarea lotului tricolor, cu Simona Radiș, sportiva din Botoșani, în prim-planul performanțelor remarcabile.

Citeste mai mult

Eveniment

Incendiu la Drăgușeni provocat de verificarea buteliei cu bricheta. Pompierii au limitat extinderea flăcărilor

Publicat

Publicitate

Un incendiu a izbucnit, astăzi după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Drăgușeni, după ce proprietara a verificat cu bricheta etanșeitatea buteliei. Gazul acumulat în bucătăria de vară s-a aprins instantaneu, provocând un incendiu care a cuprins bunurile aflate în încăpere și butelia.

Speriată de flăcări, femeia a reușit să iasă rapid din încăpere și a apelat numărul de urgență 112. La fața locului au intervenit de urgență pompierii militari din cadrul Stației Săveni, cu o autospecială de stingere, și un echipaj al Serviciului Județean de Ambulanță.

Pompierii au acționat prompt pentru a împiedica extinderea incendiului la locuința principală. Proprietara a suferit arsuri minore la mâini și a primit îngrijiri medicale la fața locului, refuzând însă transportul la spital.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență reamintește populației că este extrem de periculos să se verifice cu flacără etanșeitatea buteliei, a garniturilor sau a furtunului. Se recomandă utilizarea soluțiilor speciale cu apă și săpun pentru detectarea scăpărilor de gaz, evitând astfel riscul de incendii sau explozii.

ISU Botoșani a transmis că putem să înlăturăm acest pericol din propria casă, prin respectarea următoarelor recomandări:

✅ verificați etanșeitatea conductelor de gaze doar cu emulsie de apă și săpun. Este interzisă utilizarea flăcării pentru a face acest lucru;

Publicitate

✅ la aprinderea focului respectați principiul „gaz pe flacără”. Întâi se aprinde flacăra, apoi se deschide robinetul de gaze naturale;

✅ asigurați ventilarea permanentă a încăperilor în care sunt instalate aparate cu flacără deschisă, alimentate cu gaze naturale;

✅ în cazul în care se simte mirosul caracteristic al gazului în încăpere, închideți imediat robinetul buteliei şi al aparatului de utilizare;

✅ deschideți uşile şi ferestrele pentru aerisirea încăperii timp de 30 minute;

✅ nu aprindeți chibrituri, brichete, nu manevrați întrerupătoarele electrice, soneriile, telefoanele, nu fumați şi nu utilizați surse de foc înainte de a aerisi încăperea.

Folosiți doar butelii comercializate în unități specializate!

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending