Connect with us
Publicitate

Actualitate

Cash sau card? Nova Apaserv Botoșani recomandă clienților să declare indexul contoarelor şi să facă plăţile online

Publicat

Publicitate

Nova Apaserv anunță toți clienții săi persoane fizice că toate prevederile contractuale existente între aceștia și operator sunt în vigoare și aplicabile.

În vederea asigurării serviciului public de furnizare apa/ canalizare Nova Apaserv Botosani recomandă clienţilor săi să  declare indexul contoarelor şi să facă plăţile online, pe pagina de internet a operatorului, www.apabotosani.ro. Clienţilor care posedă un card bancar valabil, dar nu au cont deschis pe site-ul nostru, li se recomandă activarea secţiunii „Contul Meu” pentru a beneficia de facilităţile amintite mai sus. De asemenea, operatorul de apă reaminteşte clienţilor săi că plăţile se pot face şi prin celelalte servicii electronice puse la dispoziţie:

–   decontare automată din cont curent, operaţiune denumită DIRECT DEBIT, pe baza de convenţii de plată încheiate cu una din următoarele bănci:

  • Banca Transilvania,
  • Banca Comercială Română-B.C.R.,
  • Banca Română de Dezvoltare – B.R.D.,
  • Banca Raiffeisen.
  • virament bancar într-unul din conturile -Nova Apaserv deschise la:
1 OTP Bank RO02OTPV460000390351RO02
2 BRD BOTOSANI RO15BRDE070SV27548780700
RO06BRDE070SV29566560700
3 BRD AGENTIA DOROHOI RO38BRDE070SV27382450700
4 BCR BOTOSANI RO79RNCB0041113050010001
5 BCR AGENTIA DOROHOI RO06RNCB0044113050010001
6 BANCA TRANSILVANIA BOTOSANI RO84BTRL00701202S28592XX
7 GARANTIBANK BOTOSANI RO41UGBI0000222006237RON
8 ALPHA BANK BOTOSANI RO21BUCU2271213075089RON
9 TREZORERIA BOTOSANI RO41TREZ1165069XXX006244

 

 

– clienţii care nu doresc să facă operaţiuni online sau bancare, pot achita numerar:

Publicitate
  • cu factura la punctele de plată PayPoint prin terminale instalate în magazinele cu sigla PayPoint din municipiile Botoșani și Dorohoi și din satele şi comunele din judeţul Botoşani .
  • cu factura la punctele de plată „Un -doi centru de plăţi” prin terminale instalate în magazinele cu sigla Un -doi centru de plăţi din municipiile Botoșani și Dorohoi și din satele şi comunele din judeţul Botoşani.
  • cu sau fără factură prin subunităţile poştale ale C. N. Poşta Română SA din Botoşani, Bucecea, Darabani, Dorohoi, Flămînzi, Săveni, Hudeşti, Ungureni,Truşeşti, Vorona şi Ştefăneşti.
  • Prin casieriile deschise , respectiv:
Bulevard Mihai Eminescu nr. 34 , Botosani
 Str.Primaverii nr.16 Botosani
Str.1 Decembrie nr.15 Botosani
Incinta Mall Botosani
Str.A.I.Cuza nr.7 Dorohoi,
Str. Postei nr.5 Dorohoi
Str. Nicolae Iorga nr.9 bl 28 Saveni
Str. Calea Nationala nr.71 Bucecea
Str. 1 Decembrie nr.111 Darabani

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

Când va avea loc Ziua de Curățenie Națională 2024. Anul trecut la acțiune au participat 18.000 de voluntari din Botoșani

Publicat

Publicitate

Prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă, a convocat, astăzi, în sala Nicolae Iorga, din Palatul Administrativ, o întâlnire de lucru pentru a organiza la nivel județean acţiunea, care va avea loc în data de 21 septembrie 2024, din cadrul proiectului naţional, ”Ziua de Curățenie Națională 2024”.

La întâlnire au participat reprezentanți de la Inspectoratul de Poliţie Judeţean Botoşani, Inspectoratul pentru Situaţíi de Urgenţă „Nicolae Iorga” Botoşani, Inspectoratul de Jandarmi Judeţean „General de brigadă Tudor Luchian” Botoşani, Serviciul Teritorial al Poliției de Frontiera Botosani, Centrul Militar Botoșani, UM 01251 Botoşani, Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani, Garda Națională de Mediu-Comisariatul Județean Botoșani, Sistemul de Gospodărire a Apelor Botoşani, Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate-Serviciul Teritorial Botoșani, Inspectoratul Şcolar Judeţean Botoşani, Direcţia Silvică Botoşani, Secţia Drumuri Naţionale Botoşani, ADI ECOPROCES, Direcția Județeană de Drumuri și Poduri Botoșani și Asociația “Let`s Do It, Romania!.

Instituția Prefectului-Județul Botoșani va coordona și colabora cu voluntarii proiectului din judeţul Botoşani, care se vor implica în acţiunea de voluntariat din data de 21 septembrie 2024, ”Ziua de Curățenie Națională 2024”.

”Ne așteptăm la o participare numeroasă a voluntarilor din Botoșani, la fel cum a fost și în anii trecuți. În 2022, aproximativ 10.000 de voluntari din județul Botoșani, dintre care peste 1.000 de cadre didactice și peste 6.000 de copii, au participat la acţiunea din cadrul proiectului naţional, „Ziua de Curățenie Națională”, iar în 2023 au participat aproximativ 18.000 de voluntari din județul Botoșani, dintre care 1.700 cadre didactice și inspectori școlari și peste 13.000 de elevi. Este un eveniment internațional, anul acesta 198 de țări și peste 19 milioane de voluntari se mobilizează pentru o curățenie globală. Fac un apel la autoritățile locale din județul nostru să se implice în gestionarea deșeurilor colectate în cadrul acțiunii” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.

Ecologizarea zonelor stabilite se va realiza simultan, în data de 21 septembrie 2024, în intervalul orar 08:00 – 15:00.

Startul oficial al campaniei se va da în Piața Revoluției, în fața Palatului Administrativ, de către angajații Instituției Prefectului și ai structurilor MAI, participanți la campanie.

Publicitate

Materialele necesare, saci menajeri și mănuși de protecție, vor fi distribuite de către Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate-Serviciul Teritorial Botoșani. Materialele de protecție pot fi ridicate de către responsabilii instituțiilor în baza listelor de voluntari transmise.

Ziua de Curățenie Națională reprezintă cea mai mare mobilizare de voluntari din România, pentru a face curățenie în toată țara într-o singură zi.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

CALENDAR alegeri prezidențiale 2024. Începe PERIOADA electorală

Publicat

Publicitate

Cnform calendarului aprobat prin hotărâre de Guvern, perioada electorală pentru alegerile prezidenţiale 2024 începe în această săptămână.

Alegerile prezidenţiale sunt programate pe 24 noiembrie – primul tur de scrutin şi pe 8 decembrie – turul al doilea, relatează alba24.ro.

Principalele repere ale acestei perioade sunt constituirea Biroului Electoral Central şi desemnarea preşedintelui BEC, depunerea candidaturilor, precum şi rămânerea lor definitivă, începerea campaniei electorale şi desfăşurarea celor două tururi de scrutin.

Joi, 12 septembrie, vor fi desemnaţi cei cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie care vor face parte din Biroul Electoral Central pentru alegerile prezidenţiale.

Aceştia vor fi aleşi prin tragere la sorţi de către preşedintele ÎCCJ, dintre judecătorii în exerciţiu ai Înaltei Curţi, potrivit Agerpres.

Publicitate

În termen de 24 de ore de la învestirea judecătorilor în Biroul Electoral Central, cel mai târziu pe 13 septembrie, este ales preşedintele BEC, prin vot secret.

De asemenea, în termen de 24 de ore de la alegerea preşedintelui BEC, cel mai târziu la data de 14 septembrie, are loc completarea Biroului Electoral Central cu preşedintele şi vicepreşedinţii Autorităţii Electorale Permanente şi cu câte un reprezentant al fiecărui partid politic parlamentar. Pe 13 octombrie, în Biroul Electoral Central vor fi desemnaţi reprezentanţii formaţiunilor politice care nu sunt reprezentate în Parlament şi care au propus candidaţi;

Cel mai târziu la data de 28 septembrie are loc comunicarea către Ministerul Afacerilor Externe a localităţilor din străinătate în care trebuie să fie înfiinţate secţii de votare, precum şi a numărului acestora;

Publicitate

Cel mai târziu la data de 5 octombrie, ora 24,00, se vor depune candidaturile la prezidenţiale; vor intra în cursa electorală reprezentanţi ai partidelor politice, alianţelor politice, alianţelor electorale, organizaţiilor cetăţenilor aparţinând minorităţilor naţionale, dar şi candidaţi independenţi.

În termen de 24 de ore de la înregistrarea candidaturii, cel mai târziu la data de 6 octombrie, se vor înainta către Consiliul Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii declaraţiile pe propria răspundere ale candidaţilor în sensul că au avut sau nu calitatea de lucrători ai Securităţii sau de colaboratori ai acesteia.

În termen de 48 de ore de la înregistrarea candidaturilor, cel mai târziu la data de 9 octombrie, are loc aducerea la cunoştinţa publică a declaraţiilor de avere şi a declaraţiilor de interese ale candidaţilor;

Pe 10 octombrie, candidaturile rămân definitive. Candidaturile şi semnele electorale definitive sunt aduse la cunoştinţa publică prin afişare pe pagina de internet a Biroului Electoral Central, la sediile birourilor electorale constituite, precum şi prin intermediul mass-media, în ordinea în care au fost depuse;

În 48 de ore de la data rămânerii definitive a candidaturilor – 12 octombrie, are loc stabilirea ordinii de înscriere în buletinul de vot;

Pe 25 octombrie începe campania electorală;

Prima zi a votării în străinătate: pe 22 noiembrie, ora 12,00, începe votarea în diaspora, iar la ora 21,00 se încheie;

În preziua datei alegerilor: 23 noiembrie, ora 7,00, se încheie campania electorală;

A doua zi a votării în străinătate: 23 noiembrie, ora 7,00, românii din afară îşi exercită dreptul de vot până la ora 21,00;

În ajunul datei alegerilor, pe 23 noiembrie, între orele 18,00 şi 20,00, se primesc cererile de votare prin intermediul urnei speciale;

În ziua alegerilor: 24 noiembrie, ora 7,00, românii sunt chemaţi la urne să-şi aleagă preşedintele. Votarea se încheie la ora 21,00.

Alegătorii care la ora 21,00 se află la sediul secţiei de votare, precum şi cei care se află la rând în afara sediului secţiei pentru a intra în localul de vot pot să îşi exercite dreptul de a alege până cel mult la ora 23,59;

Alegeri prezidențiale 2024: Al doilea tur de scrutin

Cel mai târziu la data de 29 noiembrie – aducerea la cunoştinţă publică a numelui celor doi candidaţi care vor participa la al doilea tur de scrutin;

Cel mai târziu la data de 1 decembrie, se va comunica ordinea de înscriere a candidaţilor şi a semnelor electorale ale acestora în buletinul de vot;

Pe 29 noiembrie începe campania electorală pentru al doilea tur de scrutin;

Prima zi a votării în străinătate: 6 decembrie, ora 12,00, începe votarea în diaspora şi se încheie la ora 21,00;

În preziua celui de-al doilea tur de scrutin: 7 decembrie, ora 7,00, se încheie campania electorală;

A doua zi a votării în străinătate: 7 decembrie, ora 7,00, românii din afară se pot prezenta la vot până la ora 21,00;

În ţară, românii se pot prezenta la urne pe 8 decembrie. Votarea începe la ora 7,00 şi se încheie la ora 21,00;

Pe 12 decembrie, are loc înaintarea către Curtea Constituţională a procesului-verbal, împreună cu procesele-verbale de constatare şi centralizare a rezultatelor votării întocmite de birourile electorale judeţene, birourile electorale ale sectoarelor municipiului Bucureşti, biroul electoral pentru secţiile de votare din străinătate şi birourile electorale ale secţiilor de votare; ulterior vor fi validate alegerile şi publicat rezultatul acestora în mass-media şi în Monitorul Oficial.

Citeste mai mult

Educație

A sunat CLOPOȚELUL de începere a școlii și pentru cei aproape 100 de elevi din Penitenciarul Botoșani

Publicat

Publicitate

A sunat CLOPOȚELUL de începere a școlii și la Penitenciarul Botoșani iar 96 de deținuți au avut posibilitatea de a asculta mesajul transmis de către directorul general al Administrației Naționale a Penitenciarelor, chestor de poliție penitenciară dr. Dan Halchin, al domnului comisar șef de poliție penitenciară Dumitru-Daniel Pînzariu, directorul Penitenciarului Botoșani.

Deținuții au ascultat și mesajul de deschidere al doamnei Loredana Secrieru, directorul Școlii Speciale Sfântul Stelian Botoșani, în prezența cadrelor didactice care vor asigura procesul instructiv-educativ în anul școlar 2024-2025.

“Accesul la educație reprezintă, pentru cei ce vor frecventa cursurile claselor I-XI, o șansă în plus pentru reintegrare, o ocazie de a accesa cursuri de calificare sau un loc de muncă după liberare, astfel încât să revină în societate în deplinătatea rolurilor de cetățeni activi.

Pentru cei ce vor ține pentru prima dată stiloul în mână, școala va reprezenta o șansă de a citi și de a putea transmite câte un gând de bine celor de acasă.

Școala modelează caractere și cultivă valori. Niciodată nu este prea târziu să învățăm!”, a transmis Penitenciarul Botoșani care de ani de zile respectă dreptul la educație și pentru această categorie de elevi.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Tragedie la Leorda: O bătrână a ajuns la spital cu arsuri pe mâini în urma unui incendiu în gospodărie

Publicat

Publicitate

O femeie, în vârstă de 74 de ani, din localitatea Leorda, a ajuns la spital cu arsuri pe mâini, în urma unui incendiu care a izbucnit gospodărie.

S-a întâmplat în această după-amiază.

Trei echipaje din cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, cu două autospeciale de stingere și o ambulanță SMURD au ajuns, imediat, la fața locului.

Pompierii au constatat că ardea bucătăria de vară și au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la casă.

Proprietara a suferit arsuri în timp ce încerca să stingă incendiul. Aceasta a fost preluată și transportată la spital pentru îngrijiri medicale de specialitate, de echipajul SMURD.

“Cel mai probabil, incendiul a fost generat de jarul căzut din sobă pe materiale combustibile”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului pentru Situații de Urgență Botoşani, Dorina Lupu.

Publicitate

Pentru a preveni astfel de evenimente, ISU Botoșani recomandă:

▪️nu lăsați sobele și alte mijloace de încălzire nesupravegheate pe timpul funcţionării;

▪️nu introduceți în sobă lemne cu lungimea mai mare decât vatra focarului;

Publicitate

▪️nu lăsați ușa sobei deschisă;

▪️nu supraîncălziți soba;

✔️ montați pe pardoseală, în fața ușii de alimentare cu combustibil a mijlocului de încălzire, o bucată de tablă cu dimensiuni de 0,50 x 0,70 metri;

▪️nu puneți haine la uscat pe sobe sau în imediata lor apropiere;

✔️stingeți focul pe timpul nopții;

▪️nu lăsați, niciodată, copiii singuri în casă, mai ales într-o încăpere unde este în funcțiune un mijloc de încălzire.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending