Connect with us
Publicitate

Actualitate

Casa Verde Fotovoltaice 2023: Înscrierile pentru persoanele fizice din Botoșani – 29, 30, 31 mai. GHID explicativ, acte necesare

Publicat

Publicitate

Începând de vineri, 19 mai, persoanele fizice care vor să monteze un sistem fotovoltaic cu subvenție de 20.000 de lei de la stat pot să se înscrie în aplicația informatică dedicată a Administrației Fondului de Mediu, relatează alba24.ro

„Suntem într-un moment foarte important. Vă pot anunța că vineri, pe 19 mai, începând cu ora 10.00, vom da startul uneia dintre cele mai populare și așteptate programe de finanțare – Casa Verde Fotovoltaice. Oferim o finanțare în cuantum de 20.000 de lei pentru fiecare solicitant sub condiția unei contribuții proprii de 2000 de lei”, spune ministrul Mediului, Tanczos Barna. El precizează că bugetul total al programului este de 1,75 miliarde lei, echivalentul a 87.000 de sisteme fotovoltaice.

De asemenea, ministrul Mediului precizează că sesiunea de înscriere va fi făcută în opt etape, câte una pentru fiecare regiune de dezvoltare.

Publicitate

Astfel, în zilele de 19, 22 și 23 mai, se vor putea înscrie doar persoanele fizice din regiunea București – Ilfov.

Cetățenii din Regiunea Nord Est, respectiv judeţele Botoşani, Bacău, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui se vor putea înscrie în zilele de 29, 30, 31 mai.

Solicitanții vor avea nevoie de patru documente în format pdf., respectiv cartea de identitate, extras de carte funciară, certificatul fiscal care să ateste lipsa datoriilor la stat și certificatul fiscal lipsă datorii la buget.

Publicitate

Înscrierea se face pe platforma – depunerefotovoltaice.afm.ro. AFM a publicat un mic ghid video cu pașii care trebuie făcuți.

Înscrierea solicitantului se va face prin completarea unor câmpuri predefinite și încărcarea documentelor necesare. Documentele trebuie să fie valabile la momentul înscrierii în aplicație. Documentele încărcate la momentul înscrierii în aplicație nu vor mai putea fi modificate sau reîncărcate ulterior.

Publicitate

Calendar Casa Verde Fotovoltaice 2023 – Perioada de înscriere județe

  • București Ilfov – 19, 22, 23 mai
  • Regiunea Centru ( judeţele Alba, Braşov, Covasna, Harghita, Mureş şi Sibiu) – 24, 25, 26 mai
  • Regiunea Nord Est (judeţele Bacău, Botoşani, Iaşi, Neamţ, Suceava şi Vaslui) – 29, 30, 31 mai
  • Regiunea Nord Vest (judeţele Bihor, Bistriţa-Năsăud, Cluj, Sălaj, Satu Mare şi Maramureş) – 6,7,8 iunie
  • Regiunea Sud Est ( judeţele Brăila, Buzău, Constanţa, Galaţi, Vrancea şi Tulcea) – 9, 12, 13 iunie
  • Regiunea Sud Muntenia ( judeţele Argeş, Călăraşi, Dâmboviţa, Giurgiu, Ialomiţa, Prahova şi Teleorman) – 14, 15, 16 iunie
  • Regiunea Sud Vest ( judeţele Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt şi Vâlcea) – 19, 20, 21 iunie
  • Regiunea Vest ( judeţele Arad, Caraş-Severin, Hunedoara şi Timiş) – 22, 23, 26 iunie

De asemenea, printre beneficiari, anul acesta se numără și ONG-urile, asociațiile, și fundațiile care prestează servicii sociale, precum și parohii.

Zilele rezervate înscrierilor pentru biserici sunt: 27, 28 şi 29 iunie.

Aplicațiile pot fi făcute pe o platformă digitală care poate fi accesată pe site-ul Administraţiei Fondului pentru Mediu.

Publicitate

Casa Verde Fotovoltaice 2023: Actele necesare pentru finanțare

  • carte de identitate;
  • extras de carte funciară;
  • dovada că persoana beneficiară nu are datorii la stat sau la bugetul local;
  • certificatul de racordare.

Cine poate aplica pentru Programul Casa Verde Fotovoltaice 2023

Potrivit AFM, sunt considerați eligibili cei care îndeplinesc următoarele condiții:

  • este persoană fizică și are domiciliul pe teritoriul României;
  • nu are obligaţii restante la bugetul de stat, bugetul/bugetele local/locale, conform legislaţiei naţionale în vigoare;
  • nu a mai primit finanțare în cadrul aceluiași program pentru același imobil în sesiunile derulate anterior;
  • în activitatea desfăşurată anterior începerii proiectului nu a fost condamnat pentru infracțiuni împotriva mediului, prin hotărare judecătorească definitivă;
  • este proprietar/coproprietar al imobilului – teren și al imobilului – construcţie pe care se implementează sistemul de încalzire pentru care se solicită finanţare; imobilele nu trebuie să facă obiectul unui litigiu în curs de soluţionare la instanţele judecătoreşti, vreunei revendicări potrivit unei legi speciale sau dreptului comun, unei proceduri de expropriere pentru cauză de utilitate publică.

Cum se face înscrierea în Programul Casa Verde Fotovoltaice

“Din data de 19 mai cetăţenii vor putea să se înscrie personal în platformă. Trebuie să se înscrie doar cu o adresă de e-mail. În cazul în care mai au conturi la AFM pentru alte programe aplicaţia va recunoaşte contul respectiv după adresa de e-mail şi va primi după validare un e-mail în care i se spune că a fost încărcată solicitarea şi are un număr unic de înregistrare.

Dacă nu are cont creat îşi introduce adresa de e-mail, aplicaţi va recunoaşte că nu are un cont şi va primi pe adresa de e-mail validarea dosarului înscris şi parola pentru contul nou creat. (…)

La înscriere au nevoie de cartea de identitate care trebuie să fie valabilă, au nevoie de extrasul de carte funciară şi de documentele care atestă că nu au datorii la taxe şi impozite locale şi la bugetul de stat. (…)

După ce se termină perioada de înscriere a persoanelor fizice au la dispoziţie 90 de zile în care vom publica lista cu toate firmele validate de către AFM pentru a participa în cadrul acestui program şi în aceste 90 de zile cetăţenii îşi pot alege oricare din acele companii”, a transmis preşedintele AFM, Laurenţiu-Adrian Neculaescu.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Pelerinaj de Florii în mai multe localități din județul Botoșani în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim

Publicat

Publicitate

Sâmbătă, 27 aprilie 2024, în ajunul marii sărbători a Intrării Domnului în Ierusalim,  Arhiepiscopia Iaşilor va organiza Pelerinajul de Florii, atât la Iaşi, cât şi în alte protopopiate de pe cuprinsul eparhiei, la care vor participa cei doi ierarhi, preoți, monahi, monahii și credincioși mireni. 

La Dorohoi, pelerinajul va începe de la ora 13.00, cu plecare de la Catedrala „Adormirea Maicii Domnului”, până la Biserica „Sfântul Nicolae Domnesc”.

În Protopopiatul Darabani, pelerinajul va începe la ora 16.00, la Biserica „Sfântul Nicolae” şi se va desfăşura până la Biserica „Sfinții Împărați Constantin și Elena”.

Publicitate

La Săveni, pelerinajul va începe la ora 12.00, cu plecare de la Biserica „Sfântul Gheorghe” până la Biserica „Sfântul Nicolae”.

Credincioșii sunt așteptați numeroși.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Cine plătește dacă te inundă vecinul: Legea spune clar

Publicat

Publicitate

Atunci când te confrunți cu o inundație în apartament cauzată de unul dintre vecini, este important să acționezi rapid și eficient pentru a minimiza pagubele și pentru a stabili cine trebuie să plătească daunele pentru situația neplăcută. Iată câțiva pași pe care îi poți urma în această situație dificilă, recomandă realitatea.net.

1.) Prezintă situația administratorului blocului

Înainte de orice, anunță in cel mai scurt timp de la constatare asociația de proprietari sau administratorul blocului. Comunică-le despre situația de urgență și cere-le să trimită un reprezentant pentru a evalua pagubele și pentru a lua măsuri pentru oprirea inundației.

2.) Fă un proces verbal de constatare a pagubelor

Întocmește un proces verbal de constatare a pagubelor. Acest document oficial va conține o descriere detaliată a daunelor și va fi semnat de tine, de vecinul responsabil și de un reprezentant al asociației de proprietari sau administratorului blocului.

Publicitate

3.) Întocmește un dosar cu probe cu stricăciunile cauzate de inundație

Realizează fotografii sau înregistrează video-uri cu daunele provocate de inundație. Aceste dovezi vizuale vor fi importante pentru a susține cererea ta de despăgubire în fața autorităților.

4.) Soluționare pe cale amiabilă cu vinovatul!

Încearcă să ajungi la o soluționare pe cale amiabilă cu vecinul. Poate fi util să discuți cu vecinul tău responsabil pentru a găsi o modalitate de a acoperi costurile reparațiilor fără a recurge la procese lungi și costisitoare.

5.) Cere ajutorul unui avocat specializat în dreptul imobiliar

Consultă-te cu un avocat specializat în dreptul imobiliar. Dacă nu poți ajunge la o înțelegere cu vecinul și trebuie să soluționezi problema prin intermediul instanței, este important să ai sprijinul legal adecvat pentru a-ți proteja interesele.

Publicitate

În cazul unei inundații la bloc provocate de vecin, responsabilitatea financiară poate fi atribuită asociației de proprietari sau administratorului blocului în funcție de circumstanțele specifice ale cazului. Prin luarea unor măsuri rapide și adecvate, poți minimiza pagubele și poți obține despăgubiri pentru daunele suferite.

Sursă text: Click.ro 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Acțiuni preventive în stațiile CFR Botoșani și Leorda, precum și în trenurile de călători

Publicat

Publicitate

Miercuri, polițiștii din cadrul Biroului Județean de Poliție Transporturi au desfășurat activități preventive în stațiile CFR Botoșani și Leorda, precum și în trenurile de călători care au circulat pe această rută.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost transmise recomandări cu privire la comportamentul pe care trebuie să îl adopte cetățenii pentru a nu deveni victime ale faptelor antisociale, precum și regulile de circulație care se aplică în proximitatea trecerilor la nivel cu calea ferată.

Publicitate

 

La activitățile de informare au participat și 35 de elevi din cadrul Școlii Gimnaziale ”Octav Băncilă”, Corni.

 

Publicitate

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Cardurile de energie, valabile până la finalul lunii mai. Românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor

Publicat

Publicitate

Valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită, astfel că românii mai pot face plăţi reduse ale facturilor. Aceasta este una dintre cele mai importante măsuri sociale decontate anul trecut din fonduri europene. De acestea beneficiază 2,8 milioane de locuințe, a spus, joi, premierul Marcel Ciolacu.

Valabilitatea voucherelor pentru energie va fi prelungită până la finalul lunii mai. Este decizia luată în urmă cu puțin timp de către Guvern. Până acum românii care aveau carduri de energie aveau posibilitatea să le mai folosească doar până la finalul lunii martie.

Românii îşi pot achita facturile cu bani de la stat şi după data de 31 martie, deoarece valabilitatea cardurilor de energie a fost prelungită joi de Guvern.

Publicitate

Cardurile pot fi folosite atât pentru achitarea facturilor curente, cat și a celor restante, exclusiv pentru consumul de energie de la adresa de domiciliu a beneficiarului. Mai mult decât atât, beneficiarii pot efectua mai multe plăți către diferiți furnizori până când suma disponibilă pe card este epuizată.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending