Connect with us
Publicitate

Eveniment

Care sunt comunele din Botoșani care primesc apă în zilele cu număr impar

Publicat

Publicitate

Având în vedere situația creată prin sistarea neanunțată a furnizării apei brute, de către Administrația Națională Apele Române – Exploatarea Complexă Stânca Costești, către operatorul regional, în intervalul 28.06.2024 ora 18.00 – 29.06.2024 ora 10.00, S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani, informează că, nu a mai putut furniza apă potabilă în sistemul de alimentare cu apă din sursa Prut. Conform constatărilor noastre, cauza a fost pornirea sistemului de irigații alimentat din aceeași sursă.

Ca urmare, programul de furnizare a apei comunicat anterior a suferit unele modificări. Până la restabilirea parametrilor hidraulici ai sistemului, respectiv pentru a permite refacerea rezervei de apă înmagazinate în rezervoare se impune restricționarea furnizării apei în rețeaua de distribuție. În cazul în care nu mai intervin alte modificări, programul stabilit în perioada 29.06.2024-08.07.2024, pentru utilizatorii alimentați din sursa Prut, rămâne astfel:

– în zilele cu număr impar se va furniza apă potabilă către consumatorii din   U.A.T-urile: Albești, Dângeni, Durnești, Todireni, Trușești și Ungureni;

– în zilele cu număr par se va furniza apă potabilă către consumatorii  din U.A.T-urile:  Călărași, Hlipiceni, Răuseni, Santa Mare, respectiv în localitățile Andrieșeni și Bivolari din județul Iași;

zilnic, în intervalul orar 07:00-10:00 dimineața și 19:00-22:00 seara, către consumatorii din U.A.T-rile: Ștefănești, Mihălășeni, Dobârceni și Românești;

„Reamintim tuturor consumatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă a sistemelor, iar alimentarea cu apă a populației este prioritară”, au transmis reprezntanții NOVA Apaserv.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Examenul de bacalaureat, sub lupa jandarmilor botoșăneni

Publicat

Publicitate

În perioada 01 – 04 iulie, Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani asigură climatul de ordine și siguranță publică în zona a șase unități de învățământ din municipiile Botoșani, Dorohoi și orașele Darabani și Săveni, unde se desfășoară examenul de bacalaureat pentru absolvenții învățământului liceal.

Misiunile se desfășoară conform Planului comun de măsuri încheiat între Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani și Inspectoratul de Poliție Județean Botoșani, iar jandarmii vor lua măsuri de monitorizare a activităților desfășurate și vor intensifica patrularea pe timpul venirii/plecării elevilor la instituțiile de învățământ.
Echipajelor de jandarmerie vor relaționa cu președinții comisiilor de concurs în vederea identificării unor eventuale situații care ar putea afecta buna desfășurare a activităților din punct de vedere a ordinii și liniștii publice și vor lua măsurile legale ce se impun în cazul constatării unor fapte antisociale.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: O casă din Drăgușeni a fost la un pas să se facă scrum. Pompierii au intervenit la timp

Publicat

Publicitate

O casă a fost salvată de pompierii militari și voluntari, astăzi, din calea flăcărilor, în localitatea Drăgușeni. Un incendiu violent, pornit de la groapa de gunoi menajer, s-a extins la vegetația uscată și gardul gospodăriei, punând în pericol locuința.

La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Punctului de Lucru Coțușca, cu o autospecială de stingere, dar și Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Drăgușeni.

Pompierii au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă.

Au ars avegetația uscată de pe aproximativ 10.000 de metri pătrați, un gard din lemn și gunoiul menajer.

Cauza probabilă de producere a incendiului a fost stabilită ca fiind autoapriderea gunoaielor menajere.

În continuare, pompierii militari rămân mobilizați, 24 de ore din 24, pentru gestionarea operativă a situaţiilor de urgenţă şi acordarea primului ajutor medical specializat persoanelor aflate în dificultate.

Publicitate

Evenimentele înregistrate la nivel județean rămân în atenția Centrului Operațional, pentru dispunerea imediată a măsurilor menite să asigure optimizarea misiunilor de răspuns orientate spre salvarea de vieți.

Informații despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgență pot fi obținute prin accesarea platformei naționale de pregătire în situații de urgență https://fiipregatit.ro.

Publicitate

Citeste mai mult

Economie

ANRE a aprobat o creştere medie de 19% a tarifelor reglementate de distribuţie a gazelor naturale, de la 1 iulie

Publicat

Publicitate

Autoritatea Naţională de Reglementare în Domeniul Energiei (ANRE) a aprobat, săptămâna trecută, o creştere medie de 19% a tarifelor reglementate de distribuţie a gazelor naturale aplicabile consumatorilor de gaze naturale beneficiari ai serviciului de distribuţie, care reprezintă aproximativ 10 lei/MWh distribuit.

Majorarea se aplică din 1 iulie.

Conform unui comunicat remis AGERPRES, modificarea tarifelor este determinată de trei factori principali: creşterea costurilor serviciului de distribuţie gaze naturale cu inflaţia prognozată a anului 2024 de 4,6%, creşterea costurilor de capital în urma realizării în anul 2023 a unui volum investiţional record, atât în racordări de noi consumatori, cât şi în extinderi de sisteme de distribuţie în zonele concesionate, precum şi ca urmare a reducerii cantităţii de gaze naturale distribuite în anul 2023 cu 8%.

“Cu titlu de exemplu: pentru un client casnic care locuieşte într-un apartament cu 3 camere şi are un consum anual de gaze naturale de 3 MWh, valoarea lunară a facturii de gaze naturale ar putea creşte cu aproximativ 2,5 lei”, se menţionează în comunicat.

În conformitate cu prevederile Legii energiei şi a gazelor naturale nr. 123/2012 şi cele ale Ordinului ANRE nr. 217/2018 privind aprobarea Metodologiei de stabilire a tarifelor reglementate pentru serviciul de distribuţie în sectorul gazelor naturale, ANRE aprobă tarifele reglementate pentru serviciul de distribuţie a gazelor naturale şi stabileşte tarifele reglementate pentru prestarea serviciilor de distribuţie a gazelor naturale, diferenţiat, pentru fiecare operator de distribuţie.

Aceste tarife includ, fără a se limita la acestea, costuri generate de modernizarea şi dezvoltarea capacităţilor de distribuţie prin extinderea reţelelor sau prin realizarea/înfiinţarea unor noi sisteme/reţele, precum şi costuri generate de racordarea unor noi solicitanţi clienţi casnici, persoane fizice autorizate, întreprinderi individuale, întreprinderi familiale şi instituţii publice, doar dacă aceste costuri sunt justificate.

Publicitate

Tarifele de distribuţie se aplică pe un an tarifar, pentru perioada 1 iulie – 30 iunie. În prezent, proiectul de ordin privind stabilirea ratei reglementate a capitalului investit aplicată la aprobarea tarifelor pentru serviciile de transport şi distribuţie ale energiei electrice şi gazelor naturale, pentru a cincea perioadă de reglementare, este în faza finală de elaborare. La stabilirea acestei rate, Autoritatea are în vedere atingerea unui echilibru între necesarul de investiţii pentru asigurarea calităţii serviciilor de transport şi distribuţie ale gazelor naturale şi energiei electrice şi nivelul tarifului aplicat beneficiarilor acestor servicii.

În perioada următoare, ANRE va publica acest proiect de ordin în consultare publică, în formă actualizată, precizează sursa citată. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Aproape 50 de absolvenți de liceu din Botoșani au lipsit de la examenul maturității

Publicat

Publicitate

Potrivit informațiilor furnizate de reprezentanții Inspectoratului Școlar Botoșani, din totalul de 2591 de candidați înscriși au absentat 44 de candidați.

Regulile au fost respectate, astfel că nu fost candidați eliminați.

Examenul de Bacalaureat continuă astfel:

2 iulie: Proba obligatorie a profilului – Matematică sau Istorie

· 4 iulie: Proba la alegere a profilului și specializării

· 5 iulie: Limba și literatura maternă (unde este cazul)

Publicitate

Rezultatele inițiale vor fi afișate pe 8 iulie, urmate de perioada de contestații și rezolvarea acestora.

Rezultatele finale vor fi cunoscute pe 12 iulie.

A doua sesiune se desfășoară între 15 iulie (perioada de înscriere) și 30 august (afișarea rezultatelor finale), cu probele scrise programate în perioada 19-22 august.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending