Connect with us
Publicitate

Eveniment

Care este ultima zi pentru obținerea vizei de flotant în vederea votului

Publicat

Publicitate

Cei care doresc să voteze la alegerile locale în altă localitate decât cea din buletin mai au la dispoziție foarte puțin timp pentru a obține o viză de flotant. Dacă nu o au deja în buletin la începutul lunii aprilie, nu vor putea vota la locale în localitatea în care locuiesc de fapt, scrie realitatea.net.

Viza de flotant trebuie să fie aplicată pe buletin cu minim 60 de zile înainte de ziua votului. Alegerile locale au loc pe 9 iunie, iar pentru a vota la ele, viza de flotant trebuie aplicată cel târziu în data de 5 aprilie.

„Mai sunt două săptămâni în care pot să îşi ia viza de flotant. Dacă locuiesc în Bucureşti, dar nu au buletin de Bucureşti sau viza lor de flotant expiră, legea spune că trebuie, ca să votezi, să ai o viză de flotant cu cel puţin 60 de zile înainte de momentul votului. (…) Termenul limită, ca să o ai deja în buletin (viza de flotant, n.r.) este 5 aprilie”, a declarat Nicuşor Dan.

Publicitate

Documente necesare pentru a obține viza de flotant

Actele care trebuie prezentate la primărie pentru eliberarea vizei sunt:

Cerere de viza de flotant completată
Act de identitate (carte de identitate sau pașaport)
Documente care atestă dreptul de folosință a locuinței (contract de închiriere, titlu de proprietate, adeverință de la proprietar)
Declarație pe proprie răspundere
Autoritățile locale pot solicita și alte documente, precum certificatul de naștere sau de căsătorie.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Pompierul botoșănean Ionuț Honciuc, loc fruntaș la o competiție internațională care a avut loc în Spania

Publicat

Publicitate

Un pompier botoșănean a făcut parte din echipa de alpiniști a Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, care a obținut locul IV la un concurs internațional.

Plutonierul adjutant Ionuț Honciuc a participat, alături de alți 10 colegi din Inspectoratele pentru Situații de Urgență București-Ilfov, Alba, Brașov, Cluj, Hunedoara, Mureș și Timiș la competiția internațională Rescue Great Day, desfășurată în Sevilla, Spania.

Timp de trei zile, aceștia și-au testat priceperea și îndemânarea într-o serie de provocări intense de salvarea, recuperarea și evacuarea victimelor sau animalelor dintr-un mediu natural (baraj, deversor și front stâncos) și din structurile mari și clădirile carismatice ale orașului, alături de alte 34 de echipe profesioniste din toate colțurile lumii.

Publicitate

La finalul probelor, echipa reprezentativă a IGSU, din care a făcut parte și Ionuț, a reușit să se situeze pe locul IV. Lucrul în echipă, experiența acumulată de fiecare membru și coordonarea impecabilă au fost doar câteva elemente care au contribuit la această realizare.

Această competiție nu este doar despre a cuceri înălțimile, ci pentru a demonstra spiritul de echipă și abilitățile remarcabile ale pompierilor români.

Ionuț este angajat ca servant pompier în cadrul Detașamentului de Pompieri Botoșani, de 17 ani. În 2019, a făcut cunoștință cu „alpinismul”, pe timpul unui curs organizat de IGSU. Ulterior, el a început să se antreneze împreună cu colegii de la ISU Botoșani, dar și în taberele de pregătire organizate de IGSU, fiind remarcat pentru abilitățile dovedite.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

30 aprilie este data limită de depunere a candidaturilor la alegerile locale. Pe 10 mai va începe campania electorală

Publicat

Publicitate

Formaţiunile politice care vor să se înscrie în cursa pentru alegerile locale din data de 9 iunie mai au la dispoziţie doar ziua de marţi pentru a depune candidaturile la birourile electorale.

Conform calendarului electoral aprobat de Guvern, 30 aprilie este data limită de depunere a candidaturilor la alegerile locale.

Este vorba de candidaturile pentru funcţiile de primari, consilieri locali, municipali şi judeţeni şi pentru preşedinţii consiliilor judeţene.

Publicitate

Pe 8 mai vor rămâne definitive candidaturile la alegerile pentru autorităţile administraţiei publice locale din anul 2024.

În data de 10 mai va începe campania electorală, care se va încheia pe 8 iunie, la ora 7,00.

AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Lângă noi: Mașină făcută praf la Suceava. Șoferul a ajuns la spital

Publicat

Publicitate

O mașină a ajuns un morman de fiare, după un accident care a avut loc în județul Suceava, în această dimineață.

Purtătorul de cuvânt al ISU Suceava, maior Alin Găleată, a declarat că în urma unui accident rutier produs pe raza orașului Salcea au intervenit pompierii militari, cu o autospecială pentru descarcerare și o ambulanță SMURD, precizează newsbucovina.ro.
În urma coliziunii dintre un autoturism și o autoutilitară, o persoană a necesitat îngrijiri medicale.

Persoana monitorizată medical, conștientă și cooperantă, a refuzat transportul la spital.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Site-ul Titularizare 2024 a fost actualizat. Lista finală a posturilor în județul Botoșani, publicată de Ministerul Educației

Publicat

Publicitate
Lista finală a posturilor pentru Titularizare 2024 a fost publicată de Ministerul Educației luni seara. Profesorii sau viitoarele cadre didactice se vor înscrie la concursul național de Titularizare 2024 în perioada 8-17 mai, potrivit calendarului oficial.

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală. Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – profesorii trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului. Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Lista finală a posturilor

Posturi titularizare 2024 Județul Botoşani

Lista posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate conţine cel puţin următoarele informaţii:

Publicitate

Codul postului;
Denumirea localităţii;
Regimul de mediu al localităţii;
Denumirea unităţii/unităţilor de învăţământ;
Nivelul unităţii/unităţilor de învăţământ;
Denumirea disciplinei/disciplinelor care constituie postul/catedra;
Nr. de ore/săptămână (trunchi comun şi opţionale) din care este constituit(ă) postul/catedra;
Detalii suplimentare privind structura postului/catedrei (complet(ă)/incomplet(ă));
Viabilitatea postului;
Statutul postului (vacant/rezervat, pentru angajare pe perioadă determinată, nedeterminată sau pe durata viabilităţii postului, propus pentru continuitate/prelungirea contractului individual de muncă);
Condiţiile pentru ocuparea postului/catedrei:specialitatea postului;
inspecţie specială la clasă sau probă practică*;
proba la limba de predare;
avizul de culte;
avizul special al cultului;
avizul de alternativă;
avizul unităţii de învăţământ militar;
avizul liceului pedagogic;
avizul unităţii de învăţământ particular;
avizul I.G.P. (Inspectoratului General al Poliţiei)/A.R.R (Autorităţii Rutiere Române);
atestat de educaţie specială;
post pentru profesor preparator (nevăzător)
Actele necesare pentru înscrierea la Titularizare 2024. Cele 18 documente pe care le au de pregătit profesorii

Informații de context
Edupedu.ro a scris despre regulile noi în privința angajării profesorilor în școli, anunțate de Ministerul Educației. Instituția a anunțat pe 27 decembrie 2023 că, potrivit ordinului de ministru care prevede condițiile mobilitate a personalului, școlile nu mai pot stabili pe ce perioadă scot posturile la concurs.

Metodologia a fost aprobată cu cea mai mare întârziere din istoria recentă, de regulă aceasta fiind publicată până acum în luna noiembrie a fiecărui an. Cea mai mare schimbare este faptul că viabilitatea posturilor nu se mai stabilește la școală, așa cum s-a întâmplat în ultimul deceniu, cel puțin – detalii aici.
Profesorii sancționați cu desfacerea contractului de muncă nu mai pot preda pentru 7 ani școlari, conform metodologiei de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025, document publicat în Monitorul Oficial.

Publicitate

La Titularizare 2024, profesorii suplinitori pierd postul dacă sunt eliminați din concurs pentru fraudă sau tentativă de fraudă, potrivit metodologiei de mobilitate pentru anul școlar 2024-2025.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending