Connect with us
Publicitate

Eveniment

Când și unde încep ninsorile: ANM a anunțat prognoza oficială a iernii

Publicat

Publicitate

Meteorologii anunță că vom avea parte de o iarnă blândă, cu temperaturi mai ridicate decât în mod normal, însă „nu ar fi exclus ca sărbătorile să ne aducă iarna la munte”, scrie realitatea.net.

Directorul ANM Florinela Georgescu anunță că vom avea „un sezon mai extins de iarnă”, care urmează să înceapă din luna noiembrie și se va termina în martie.

Întrebată cum va fi vremea în perioada sărbătorilor de iarnă, Florinela Georgescu, director ANM, a transmis că este posibil să se depună zăpadă la munte, însă spune nu sunt foarte multe șanse să ningă și în zonele de câmpie.

Publicitate

„E puțin probabil să apară ninsoarea, cel puțin în următoarele patru săptămâni în zonele de câmpie, pentru că temperaturile s-ar putea menține ușor peste normalul acestei perioade”, spune Florinela Georgescu.

Cu toate că sezonul de iarnă nu va fi unul prea friguros, specialiștii menționează că ar putea urma și episoade cu vreme severă, care nu pot fi anticipate cu atât de mult timp înainte.

„Pe de o parte, vorbim despre posibilitatea unor temperaturi în general apropiate de normalul climatologic și un regim al precipitațiilor de asemenea, ceea ce ar însemna că în fiecare din lunile următoare am putea avea, în medie, cantități de precipitații între 30 și 60l/m². Pe de altă parte, primele fenomene de iarnă noi le-am avut deja, pentru că au fost primele ninsori la munte, au fost primele dimineți cu temperaturi sub 0°C, nu doar în zonele depresionare”, a explicat Florinela Georgescu.

Publicitate

La sfârșitul săptămânii 28 octombrie – 3 noiembrie, în care ne vom bucura de o vreme deosebit de caldă pentru această perioadă a anului, cu temperaturi de până la 27°C în sudul şi estul ţării, urmează ca temperaturile să mai scadă și să apară „scurte episoade cu precipitații mai puternice pe arii mai extinse și mai degrabă o evoluție firească de intrare în iarnă, ceea ce înseamnă, sigur, o scădere treptată a temperaturilor. Deci, n-ar fi exclus ca sărbătorile să ne aducă ninsoarea la munte, a mai spus directorul ANM.

„Ne-am obișnuit cu ierni mai calde decât normalul. Trebuie să fim însă întotdeauna pregătiți pentru orice eveniment cu adevărat de iarnă”, mai spune Florinela Georgescu.

Sursa: realitatea.net

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

„Invitatul Zilei” la Botosani24.ro: Doina Federovici, candidat PSD la Senatul României (P)

Publicat

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botosani24.ro a fost astăzi Doina Federovici, candidat PSD la Senatul României și omul care timp de patru ani, în calitate de președinte al Consiliului Județean Botoșani, și-a legat numele foarte strâns de dezvoltarea infrastructurii rutiere din județul Botoșani.

Doina Federovici a vorbit despre candidatura sa pe listele Partidului Social Democrat Botoșani dar și despre echipa PSD cu care intenționează să acceadă în Parlamentul României.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare. (CMF: 11240017)

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Cătălin Silegeanu, prim-vicepreședinte AUR Botoșani și candidat la Senatul României, promite sprijin real pentru micii producători locali

Publicat

Publicitate

Cătălin Silegeanu, unul dintre liderii proeminenți ai AUR Botoșani și candidat la Senatul României, și-a exprimat îngrijorarea față de condițiile dificile cu care se confruntă micii producători locali, în urma unei vizite recente în piața din Călărași, județul Botoșani. Într-o declarație emoționantă, Silegeanu a evidențiat provocările cu care se confruntă acești oameni muncitori, subliniind necesitatea unor acțiuni concrete din partea autorităților locale și naționale.

“Am fost profund impresionat de determinarea și munca acestor oameni care, în ciuda frigului și a lipsei infrastructurii adecvate, își vând cu mândrie produsele cultivate cu propriile mâini. Este dezamăgitor că politicienii în funcție, inclusiv primarul și viceprimarul, par să ignore această realitate, întorcând spatele problemelor evidente,” a declarat Silegeanu.

El a subliniat că această situație nu poate fi acceptabilă într-o comunitate care își respectă cetățenii. “Nu este suficient să vorbim despre sprijinirea agriculturii locale și a micilor antreprenori dacă nu acționăm concret pentru a le oferi condiții decente de muncă. Fiecare producător merită șansa de a-și vinde marfa într-un mediu care să îi respecte efortul și să promoveze produsele locale,” a adăugat el.

Publicitate

În calitate de candidat la Senatul României, Cătălin Silegeanu își asumă responsabilitatea de a prioritiza un proiect de lege care să susțină amenajarea piețelor volante pentru producătorii și antreprenorii din județul Botoșani. Propunerea sa vizează obligarea unităților administrativ-teritoriale cu minim 3.000 de locuitori să creeze piețe volante în locuri publice cu vad comercial, oferind condiții decente pentru producători, fără a impune chirii împovărătoare.

“Este timpul să ne arătăm solidaritatea și respectul față de acești oameni care contribuie la economia locală și la păstrarea tradițiilor noastre. Vă invit să susțineți acest demers și să lucrăm împreună pentru a crea un mediu mai bun pentru toți cetățenii județului Botoșani,” a concluzionat Silegeanu.

Prin acest angajament, Cătălin Silegeanu își propune să aducă schimbări semnificative în viața comunității botoșănene, demonstrând că este un lider dedicat și implicat activ în rezolvarea problemelor locale.
CMF11240014

Publicitate

Citeste mai mult

Administratie

Pe lotul 4 al Autostrăzii Moldovei s-a bătut recordul – 3.200 de muncitori şi 1.000 de utilaje

Publicat

Publicitate

Ministrul Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu, a declarat miercuri, la Focşani, că pe lotul 4 al Autostrăzii Moldovei, Mândreşti Munteni – Focşani, care va fi dat în circulaţie joi, constructorul a stabilit un adevărat record, peste 3.200 de muncitori cu 1.000 de utilaje fiind implicaţi pentru realizarea acestui tronson de autostradă.

“Mâine după-amiază (joi – n.red.) se va da drumul la circulaţie pe aceşti primi 11 kilometri. Aş mai adăuga un lucru extrem de important. Sunt primii 11 kilometri care au ca finanţare PNRR-ul, un program naţional de redresare şi rezilienţă care a avut şi părţile bune şi are şi părţile mai puţin bune pe care am încercat să le să le îndreptăm. Important e că s-a pornit. Avem aceşti 11 kilometri care vor fi daţi în circulaţie mâine. Avem săptămâna viitoare pentru loturile 1 şi 2, cele de la Buzău şi Râmnicu Sărat, de asemenea vor fi daţi în circulaţie. Vom avea în luna decembrie şi lotul 3, de aici, dintre Focşani şi Buzău. Şi de asemenea loturile 1 şi 2, între Ploieşti şi Buzău. (…) Să ştiţi că pe acest lot, la un moment dat, cred că s-a bătut recordul. Au fost vreo 3.200 de muncitori şi 1.000 de utilaje. Asta înseamnă forţă şi merită toate felicitările constructorul, un constructor român, un constructor care are treabă multă de acum încolo”, a declarat ministrul Transporturilor.

 

Publicitate

El a subliniat că lucrările pe autostrada A7 până la Paşcani “merg foarte bine” şi că au fost depuse oferte şi pentru primul lot dintre Paşcani şi Suceava.

“Până la Bacău lucrurile merg şi sunt într-un stadiu foarte avansat. De asemenea, şi pe ceilalţi 70 şi ceva de kilometri de la Bacău la Paşcani s-a avansat foarte mult. Şi aici, pe A7, se merge foarte bine. (…) Mă bucur că săptămâna aceasta primul lot între Paşcani şi Suceava a avut termen de depunere. Există trei oferte în acest moment, pentru că ţinta noastră este să ne ducem cu Autostrada A7 până la Siret, până la graniţa cu Ucraina. Ăsta este un lucru important şi iată că primul pas a fost făcut. În câteva zile se va închide perioada de depuneri şi pentru lotul al doilea, astfel încât în aceste săptămâni de iarnă să se poată juriza de către Comisie, astfel încât să se dea câştigătorii”, a explicat Grindeanu.

Publicitate

El a subliniat că peste două săptămâni va fi dat în circulaţie drumul expres Craiova – Piteşti.

“Domnule prim-ministru, peste două săptămâni trebuie să mergem şi în sud, fiindcă ţin neapărat să finalizăm şi drumul expres şi să-l dăm în circulaţie, de la Craiova la Piteşti. Şi acolo avem tronsoane de finalizat, pe care până la sfârşitul anului le vom da în circulaţie”, a spus ministrul.

Sorin Grindeanu împreună cu premierul Marcel Ciolacu s-au aflat miercuri în Vrancea, pentru a verifica stadiul lucrărilor pe Autostrada Moldovei.

Publicitate

AGERPRES

 

Citeste mai mult

Cultura

Spectacolul „Watch Dogs”, de Lucian Băleanu, se va juca la Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani, la sfârșit de săptămână

Publicat

Publicitate

Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani invită botoșănenii, în acest sfârșit de săptămână, la spectacolul „Watch Dogs” de Lucian Băleanu.

Sâmbătă, 9 noiembrie și duminică, 10 noiembrie de la ora 1800, la Casa Tineretului din B-dul Mihai Eminescu nr. 48, botoșănenii sunt așteptați la spectacolul „Watch Dogs”, de Lucian Băleanu, în regia lui Alexandru Vasilachi, scenografia Mihai Pastramagiu. Din distribuție fac parte actorii: Gheorghe Frunză, Răzvan Amitroaei, Sorin Ciofu și Gina Patrașcu-Zamfirache.

Incinta unui aeroport. Un culoar lăuntric, interzis călătorilor. Nimic ieșit din comun. Un cotidian aproape dureros de banal și plictisitor. Și totuși… În acest spațiu al întâlnirilor și al despărțirilor se intersectează destine. Sunt niște întâlniri aparent ocazionale, nevinovate. Așa cum ni se întâmplă cu miile pe parcursul unei vieți și cărora nu le acordăm nici cea mai minimă atenție. Aceste atingeri ale sorții, însă, nu sunt deloc accidentale. Ele ne marchează existența. A noastră , a celor din preajma noastră, a tuturor celor cu care intrăm ulterior în contact. O întâlnire, o întâmplare, o vorbă spusă de cineva sau o privire aruncată anume spre noi, ne pot determina și modela viața, ne pot direcționa parcursul drumului, numit destin. Nimic întâmplător, cum spun bătrânii înțelepți, dar, în același timp, și o uriașă doză de responsabilitate.

Publicitate

Pret bilet: 36 lei, elevi, studenți, pensionari – 18 lei.

Biletele se găsesc la Agenția teatrală:

Casa Tineretului 0231.510.970 | 0735.779.821 marți-vineri: 10°°-18°° sâmbătă, duminică: 12°°-20°°

Publicitate

Cinema Unirea 0722.557.556 luni-duminică: 10°°-19°°

online https://eventbook.ro/program/teatrul-mihai-eminescu-botosani

 

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending