Connect with us

Actualitate

CALENDAR Evaluare Națională 2025, clasa a II-a, a IV-a și a VI-a. Cum vor fi organizate testările pentru elevi

Publicat

Publicitate

Calendar Evaluare Națională 2025, clasa a II-a, a IV-a și a VI-a. Datele de organizare a testărilor au fost publicate în Monitorul Oficial. Acestea se vor organiza în luna mai, relatează alba24.ro. Pentru o mai bună înțelegere a nivelului de competență al copiilor, de anul acesta, rezultatele la aceste evaluări vor fi consemnate sub formă de punctaje, a anunțat ministrul Educației, Ligia Deca.

La clasa a II-a, testarea va dura 45 de minute. La clasele a IV-a și a VI-a, fiecare testare va fi de 60 de minute.

Rezultatele nu se afișează și nu se comunică public. Însă, la cererea elevului, aceste punctaje se pot echivala în calificative sau note și pot fi trecute în catalog.

Pe baza rezultatelor la evaluări, profesorii vor elabora planuri individuale de învățare, dacă este cazul.

De asemenea, elevii și părinții vor fi informați despre stadiul dezvoltării competențelor evaluate.

Rezultatele sunt trecute în portofoliul educațional al elevului.

Publicitate

Evaluare Națională 2025, clasa a II-a, a IV-a, a VI-a. Cum vor fi organizate testările pentru elevi

Elevii vor susține testările în sălile de clasă în care susțin, de regulă, activitățile la școală. Vor fi eliminate materiale didactice ce i-ar putea influența pe elevi în timpul administrării evaluării.

Pe testul primit, elevul își scrie numele, prenumele și unitatea de învățământ.

Pe durata evaluării, administratorul de test asigură respectarea ordinii și a liniștii în sala de clasă. Acesta nu are voie să le ofere elevilor indicații referitoare la rezolvarea testelor, să facă modificări ale testelor sau să realizeze completări ale rezolvărilor testelor.

La încheierea perioadei de administrare a fiecărui test, administratorii de test predau testele, pe bază de proces-verbal, președintelui comisiei de organizare și de administrare a EN-2025 din unitatea de învățământ.

Calendar Evaluare Națională 2025, clasa a II-a

  • 13 mai 2025: Limbă și comunicare — scris — Limba română
  • 13 mai 2025: Limbă și comunicare — scris — Limba maternă
  • 14 mai 2025: Limbă și comunicare — citit — Limba română
  • 14 mai 2025: Limbă și comunicare — citit — Limba maternă
  • 15 mai 2025: Matematică și Explorarea mediului
  • 16 mai 2025: Limbă și comunicare — scris — citit — Limba română pentru minoritățile naționale

Pentru fiecare test/probă, elevii vor avea la dispoziție 45 de minute.

Calendar Evaluare Națională 2025, clasa a IV-a

  • 20 mai 2025: Limbă și comunicare — Limba română/Limba română pentru minoritățile naționale
  • 21 mai 2025: Matematică și Științe ale naturii
  • 22 mai 2025: Limbă și comunicare — Limba maternă

La clasa a IV-a, durata testelor este de 60 de minute.

Calendar Evaluare Națională 2025, clasa a IV-a

  • 27 mai 2025: Limbă și comunicare — Limba română
  • 28 mai 2025: Matematică și Științe ale naturii
  • 29 mai 2025: Limbă și comunicare — Limba maternă

La clasa a VI-a, durata testelor este de 60 de minute.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Administratie

Continuă lucrările de construcție a A7, Ploiești – Pașcani

Publicat

Publicitate
Până la finalul lunii iunie trebuie deschisă circulația și pe lotul 2 al Autostrăzii Ploiești – Buzău, parte a A7, între localitățile Mizil și Pietroasele (28,35 km).
Până atunci, constructorul bulgar (Trace) care face parte din Asocierea Coni-Trace (româno-bulgară) trebuie să rezolve toate problemele tehnice identificate în șantier.
După deschiderea circulației și pe acest lot, se va putea circula de la București la Pietroasele pe autostradă (aproximativ 110 km).
În luna iunie se vor finaliza și lucrările la podul de la Vadu Pașii peste râul Buzău, care va face posibilă circulația continuă pe autostradă între localitățile Buzău și Focșani.
Asocierea de constructori turci (Nurol – Makyol) va asigura descărcări provizorii în DN2, astfel încât podul de la Vadu Pașii peste râul Buzău să poată fi folosit înainte de finalizarea întregului lot 3 (Pietroasele – Municipiul Buzău) în luna noiembrie 2025.
Practic, până la sfârșitul anului 2025, se va putea circula pe 268 km din cei 319 km ai autostrăzii A7, construită integral prin PNRR.
În cursul anului 2026 vor fi finalizați și ultimii 51 de kilometri din A7, care vor asigura conexiunea cu autostrada A8 în localitatea Pașcani.

Citeste mai mult

Eveniment

Polițiștii din Botoșani au tras pe dreapta un șofer de 35 de ani din Bălușeni, beat criță, care circula pe contrasens

Publicat

Publicitate

Polițiștii din Botoșani au tras pe dreapta, miercuri, un șofer de 35 de ani din comuna Bălușeni, care circula pe contrasens.

În urma testării cu etilotestul, s-a constatat că avea o alcoolemie de 0,90 mg/l în aerul expirat. Bărbatul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, ca să se stabilească exact nivelul de alcool din sânge.

Pe numele lui a fost deschis un dosar penal pentru conducere sub influența alcoolului, iar cercetările continuă.

Citeste mai mult

Eveniment

19 – 25 mai: Săptămâna ȘCOALA ÎN SIGURANȚĂ

Publicat

Publicitate

Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani prin Biroul Siguranța Școlară, împreună cu Inspectoratul Școlar Județean Botoșani și alți parteneri instituționali desfășoară în această săptămână activități tematice de informare, conștientizare și prevenire a  comiterii de fapte antisociale.

 

Activitățile desfășurate sub semnul celei de-a doua ediții a  ”Săptămânii ȘCOALA ÎN SIGURANȚĂ” vor alinia domenii prestabilite de discuții, respectiv:

 

  • prevenirea violenței în mediul școlar
  • prevenirea faptelor de bullying și cyberbullying, precum și cele de criminalitate informatică
  • prevenirea consumului și traficului de droguri, în rândul elevilor
  • prevenirea infracţiunilor la viața sexuală și violarea vieții private

 

În lumina celor prezentate, activitățile s-au desfășurat până în prezent în mai multe unități de învățământ din întregul județ, între care Școala Gimnazială ”Sfântul Nicolae” Botoșani, Școala Gimnazială  nr. 7 Botoșani, Școala Gimnazială ”Leon Dănăilă” Darabani, Școala Gimnazială Manoleasa sau Școala Primară Flondora, iar la întâlnirile polițiștilor cu elevii, cadrele didactice și părinții au fost purtate îndeosebi discuții cu privire la consecințele actelor de violență raportat atât la autor cât și la victimă; probabilitatea adoptării unui comportament violent pe fondul consumului de substanțe interzise a constituit de asemenea unul dintre subiectele dezbaterii.

Publicitate

***

Violența asupra elevilor reprezintă un concept integrator pentru diversele forme de abuz fizic, verbal, emoțional, sexual, neglijare, exploatare sexuală, trafic, violență prin internet, violență de gen, hărțuire sexuală etc. Această formă de violență include violența între egali, respectiv între elevi. De asemenea, violența asupra elevilor cuprinde forme de rele tratamente comise de către adulți aflați în poziție de răspundere, putere ori în relație de încredere cu copilul, care produc vătămare asupra sănătății acestuia și îi pun în pericol dezvoltarea, demnitatea și moralitatea.

Noțiunea de violență presupune utilizarea forței și a constrângerii fizice, psihice sau morale asupra unei persoane care nu dorește să fie tratată în acest mod. De aceea violența implică mereu și agresivitatea sau un comportament agresiv.

Agresivitatea reprezintă o formă de comportament orientat în sens distructiv, care poate cauza prejudicii de natură fizică sau morală altor persoane. Comportamentul agresiv se poate manifesta de la abuzuri verbale – prin cuvinte care jignesc, calomniază;  abuzuri fizice  – lovirea sau alte violențe;  până la distrugerea bunurilor unei persoane.

Siguranța elevilor și a personalului didactic în incinta unităților de învățământ preuniversitar și zona adiacentă acestora constituie una din condițiile fundamentale pentru organizarea unui proces educațional de calitate, performant.

Ca factor de răspundere în asigurarea unui climat corespunzător de siguranță în zona unităților de învățământ, Inspectoratul Județean de Poliție Botoșani prin Biroul de Siguranța Școlară, a desfășurat de la începutul acestui an școlar peste 600 de activități cu caracter de informare și prevenire.

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

Șoferi rămași fără permis, după o depășire neregulamentară chiar în fața polițiștilor

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier, fiind în exercitarea atribuțiilor de serviciu, pe DE 58, în localitatea Baisa, au observat două autoturisme care s-au angajat în depășirea unor autocamioane, pe un sector de drum cu marcaj longitudinal continuu și în zona de acțiune a indicatorului ”depășirea interzisă”

 

Polițiștii au procedat la oprirea celor două autoturisme, fiind stabilită identitatea conducătorilor auto, respectiv, un bărbat de 67 de ani și o tânără de 24 de ani, ambii din municipiul Botoșani.

 

Cei doi au fost sancționați cu amendă în valoare de peste 1.200 de lei fiecare, iar ca măsură complementară, le-a fost suspendată exercitarea dreptului de a conduce pentru o perioadă de 60 de zile.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending