Connect with us
Publicitate

Actualitate

Călătorii gratuite cu trenul pentru tineri, în Europa. Ce trebuie să faci

Publicat

Publicitate

35.000 de tineri se pot înscrie să primească un permis de călătorie gratuit în Europa. Runda de înscrieri începe miercuri la ora 12.00 şi se va încheia la 29 martie, la ora 12.00.

Călătoriile sunt în special cu trenul (există și excepții pentru a permite participarea tinerilor care locuiesc pe insule sau în zone îndepărtate).

Pentru a putea câştiga un permis de călătorie, tinerii sunt invitaţi să se înscrie pe Portalul european pentru tineret, să răspundă la un quiz alcătuit din 5 întrebări şi la încă o întrebare suplimentară (drept criteriu de departajare în caz de scoruri egale).

Candidaţii selectaţi născuţi în perioada 1 iulie 2004 – 30 iunie 2005 vor putea călători în Europa pentru o perioadă de până la 30 de zile în cursul perioadei de călătorie cuprinse între 15 iunie 2023 şi 30 septembrie 2024.

Runda de înscrieri este deschisă candidaţilor din Uniunea Europeană şi din ţările terţe asociate la programul Erasmus+RO, precum Islanda, Liechtenstein, Macedonia de Nord, Norvegia, Serbia şi Turcia.

„Uniunea Europeană este un proiect al păcii, şi tocmai de aceea investim constant în noile generaţii de tineri, care duc mai departe visul european.

Publicitate

Astăzi se deschide o nouă rundă de înscrieri pentru un loc în <euroaventura> DiscoverEU. Ce înseamnă acest lucru?

Tinerii pot câştiga un permis gratuit de călătorie în Europa, pentru a explora, timp de 30 de zile, Europa şi patrimoniul său cultural bogat.

Până în prezent, peste 8300 de tineri români au beneficiat de un astfel de permis de călătorie. Tinerii, precum Daniela, Mihaela, Cosmin, Ioan, Mihai şi mulţi alţii, sunt proprietarii viitorului Europei!”, a declarat Ramona Chiriac, şefa Reprezentanţei Comisiei Europene în România, citată de Mediafax.

Publicitate

70.000 de tineri din toată Europa au şansa de a descoperi Europa şi de a-şi îmbogăţi competenţele chiar în Anul European al Competenţelor – European Year of Skills.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Cultura

„Invitații Zilei” la Interviurile Botosani24.ro: Cristian Nistor și Cristi Dumitrașcu, despre Festivalul Național “Seri Eminesciene”

Publicat

Publicitate

Memorialul Ipotești va găzdui în perioada 9 – 11 august Festivalul Național de Muzică “Seri Eminesciene”, un festival care a devenit de tradiție la Botoșani și care va aduna în acest an nume de rezonanță din zona folk și blues din România.

„Invitații Zilei” la Interviurile Botosani24.ro au fost astăzi Cristian Nistor, administratorul public al județului Botoșani și Cristi Dumitrașcu, prezentatorul Festivalului “Seri Eminesciene”, dar și realizatorul emisiunii “Folk Bun” de la radio Rock FM, care au acceptat un dialog pe marginea organizării acestui festival de la Botoșani.

Cei doi au vorbit despre invitații de marcă de la acest festival, care a devenit de marcă în România, despre surprizele din acest an, dar și despre ceea ce ar trebui să fie una dintre cele mai frumoase manifestări culturale de la Botoșani din acest an.

Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botosani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Eveniment

Şcoală de vară organizată la Biserica „Izvorul Tămăduirii” Botoșani

Publicat

Publicitate

Parohia „Izvorul Tămăduirii”, din municipiul Botoșani, organizează în perioada 1 – 10 august 2024 școala de vară cu tema „Copii fericiți, părinți liniștiți”, la care sunt invitați copii și tineri cu vârsta cuprinsă între 6 şi 18 ani.

 

Copiii se vor bucura de activităţi educative şi recreative, jocuri, surprize şi premii. Mai exact, vor fi ateliere de creație, filme, discuții, jocuri, desene, învățături, amintiri, trăiri. Între orele 10:00-12:00, copii și tinerii vor avea parte de diverse învățături și activități pentru destindere și recreere.

 

„Şcoala de vară este o oportunitate de dezvoltare şi acumulare de cunoştinţe noi pentru tinerii noştri, dar şi o modalitate de a se recrea în mod organizat, de a-şi face noi prieteni, de a-şi petrece timpul într-un mod plăcut şi constructiv în această perioadă”, a  spus preotul paroh, Ioan Alupoaiei.

 

Publicitate

Pentru copii este foarte important să aibă prieteni. Chiar dacă sunt mai timizi, toată lumea simte nevoia de a aparține la un grup, de a se integra, a împărtăși momente, a se juca. De aceea, activitățile propuse pentru copii, le oferă copiilor posibilitatea de a-și dezvolta imaginația.

PROGRAMUL ACTIVITĂȚILOR

  1. Atelierul „Învățăm să comunicăm”:

– să ne cunoaștem;

Publicitate

– reguli de comportare;

– reguli de respect;

– pildă creștină – Cele 4 piersici.

 

  1. Atelier de pictură, desen și creație de tablouri, cu materiale din natură (frunze, flori):

– dezvoltarea creativității și imaginației;

– expoziție cu lucrările copiilor.

 

  1. Cursurile de vară:

– lucru în caietul de vacanță;

– fișe de lucru în funcție de vârsta copilului.

 

  1. Un stil de viață sănătos:

– înțelegerea legăturii dintre alimentație, sport și starea de sănătate;

– piramida alimentelor.

– motivarea copiilor pentru sport

– jocurile copilăriei: „Țară, țară, vrem ostași”,  „Rațele și vânătorii”,  „Scăunele muzicale”.

 

  1. Matematică distractivă :

– construirea abilităților matematice și aplicarea acestora în rezolvarea problemelor;

– fișe de lucru: calculăm și ne distrăm;

– jocuri de mimică pe echipe: să dezvoltăm puțin imaginația și exprimarea non-verbală.

 

  1. Lumea basmelor și a poveștilor:

– citirea unei cărți pe roluri;

– compunere de povești cu început dat;

– vizionare de povești pentru copii.

 

  1. Jocuri de dezvoltare personală:

– sport, cântece, dansuri, jocuri.

8.Carnavalul prieteniei:

– expoziție cu pozele realizate în timpul desfășurării activităților,

– feed-backul din partea copiilor asupra activităților;

– discuții finale.

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

Mai multe cartiere din municipiul Botoșani nu vor avea apă vineri. Motivul anunțat de Nova Apaserv

Publicat

Publicitate

În vederea executării lucrărilor de mutare a caminului de contor de branșament ce alimentează cu apă potabilă clădirea Grădiniței cu Program Prelungit nr. 19, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani întrerupe furnizarea apei, mâine 26 iulie 2024, în intervalul orar 08:00 – 12:00.

Afectaţi de oprirea apei sunt utilizatorii din municipiul Botoşani ce locuiesc în imobilele situate pe Aleea Prieteniei, str. Vârnav, respectiv instituții publice și agenți economici: Școala Gimnazială nr. 7, Punct Termin Eminescu nr. 1, Punct Termic Cornișa, Serviciul Român de Informații.

Pentru evitarea disconfortului cauzat de lipsa apei, rugăm consumatorii să-şi constituie rezervele de apă necesare.

 

Citeste mai mult

Eveniment

E gata: Bogdan Andone a plecat de la FC Botoșani

Publicat

Publicitate

Colaborarea dintre FC Botoșani și antrenorul Bogdan Andone a ajuns astăzi la final, a anunțat clubul din nordul Moldovei într-un comunicat de presă.

Numit antrenor al FC Botoșani la sfârșitul anului trecut, Bogdan Andone i-a condus pe “roș-alb-albaștri” în 22 de partide. Cu Bogdan Andone pe bancă, FC Botoșani a câștigat opt meciuri, a remizat în cinci jocuri și a suferit nouă înfrângeri, a  mai transmis sursa citată.

Împreună am parcurs un drum dificil pentru a ne salva de la retrogradare, într-un moment în care nimeni nu mai credea că acest lucru ar fi posibil.

Împreună am reușit să ne îndeplinim obiectivul și să ne putem bucura acum de cel de-al 12-lea sezon consecutiv în elita fotbalului românesc.

Mulțumim, Bogdan Andone, pentru perioada petrecută la FC Botoșani și mult succes în carieră”, a mai adăugat clubul de la Botoșani.

Pe de altă parte, în prezent se vehiculează varianta că nol antrenor al “cailor lui Iftimie” va fi Liviu Ciobotariu.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending