Connect with us
Publicitate

Eveniment

Cad rețelele de trafic de țigări? Țigarete, mii de lei și stații de emisie – recepție găsite în urma unor percheziții la Botoșani

Publicat

Publicitate

Poliţiştii de frontieră botoşăneni au descoperit şi confiscat, în urma unor percheziții domiciliare efectuate în locuințele unor botoșăneni, aproximativ 1.900 de pachete ţigări, în valoare de peste 22.800 de lei precum și stații de emisie recepție și suma de 11.000 lei.

În data de 13.06. a.c., începând cu ora 16.00, în baza unor mandate emise de către Judecătoria Botoşani, polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Botoşani împreună cu lucrători din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, au efectuat percheziții domiciliare la cinci imobile de pe raza judeţului Botoşani.

În urma perchezițiilor efectuate, polițiștii de frontieră au descoperit și ridicat în vederea confiscării cantitatea totală de 1839 pachete cu ţigări, stații de emisie recepție, precum și suma de 11.000 lei. Țigaretele au fost descoperite în casa unui botoşănean, în cutii ce se aflau în una dintre camere, fără a fi disimulate în vreun fel.

Ţigările, în valoare de peste 22.800 de lei (aproximativ 5.000 de euro) au fost ridicate în vederea confiscării și transportate la sediul Poliției de Frontieră pentru continuarea cercetărilor.

“În continuare poliţiştii de frontieră fac cercetări sub aspectul săvârșirii infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută şi pedepsită de Codul Vamal al României. În cauză, cercetările continuă sub directa coordonare a procurorului de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani, în vederea documentării întregii activități infracționale, urmând ca la final să fie luate măsurile legale ce se impun”, a transmis purtătorul de cuvânt al S.T.P.F. Botoșani, comisar şef de poliţie Răcnea Minodora.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Cultura

Poetul Lucian Vasiliu a fost desemnat câştigătorul celei de-a 33-a ediţii a Premiului Naţional de Poezie „Mihai Eminescu”- Opera Omnia

Publicat

Publicitate

Anunţarea laureatului şi decernarea prestigiosului premiu de poezie, acordat de Primăria Municipiului Botoşani, au avut loc în cadrul unei gale speciale organizate, sâmbătă, la Botoşani, cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la moartea lui Mihai Eminescu.

Pe lângă acest premiu, Lucian Vasiliu a fost desemnat şi cetăţean de onoare al municipiului Botoşani, la fel ca toţi ceilalţi 32 de poeţi care au câştigat anterior acelaşi premiu.

Poetul Lucian Vasiliu s-a născut la 8 ianuarie 1954, în comuna Puieşti, din judeţul Vaslui. A fost bibliotecar la Biblioteca Institutului Politehnic “Gh. Asachi” din Iaşi (1976-1980), apoi a fost muzeograf (1980-1989). Între 1990-2007 a fost director la Muzeul Literaturii Române din Iaşi. A debutat publicistic în revista “Convorbiri literare” în 1973, iar editorial în 1981, cu placheta “Mona-Monada”, apărută la Editura Junimea din Iaşi.

A iniţiat reapariţia Revistei “Dacia literară”, la 150 de ani de la interzicerea ei, şi fondarea Societăţii Culturale “Junimea 90”. Din 2007 devine redactor-şef al Revistei “Dacia literară”.

Lucian Vasiliu este membru al Uniunii Scriitorilor din România începând din 1990, iar în perioada 2002-2004 a fost preşedinte al Uniunii Scriitorilor – Filiala Iaşi. În 2004 a fost distins cu Ordinul naţional “Meritul Cultural”, în grad de Ofiţer.

A mai fost nominalizat pentru Premiul Naţional de Poezie “Mihai Eminescu” – Opera Omnia pentru anul 2019 şi 2022, precum şi la premiile Uniunii Scriitorilor din România pentru anul 2018, pentru cartea de poezie “Cod numeric personal”.

Publicitate

Pentru acest premiu au fost nominalizaţi: Marian Drăghici, Ioan Moldovan, Ioan Es. Pop, Cassian Maria Spiridon, Arcadie Suceveanu, Grete Tartler, Lucian Vasiliu, Călin Vlasie şi George Vulturescu.

Premiul Naţional de Poezie Mihai Eminescu este organizat de Consiliul Local şi Primăria Municipiului Botoşani, împreună cu Fundaţia Culturală “Hyperion – Caiete Botoşănene” şi Uniunea Scriitorilor din România. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Slujbă de pomenire în Biserica Uspenia din municipiul Botoşani, în care a fost botezat marele poet Mihai Eminescu

Publicat

Publicitate

O slujbă de pomenire a lui Mihai Eminescu a avut loc, sâmbătă, în Biserica Uspenia din municipiul Botoşani, în care a fost botezat marele poet.

Ceremonialul religios a fost oficiat cu prilejul împlinirii a 135 de ani de la moartea “geniului poeziei româneşti”.

La eveniment au participat fostul ministru al Muncii, Marius Budăi, preşedintele Consiliului Judeţean Botoşani, Doina Federovici, prefectul Sorin Cornilă, viceprimarul municipiului Botoşani, Bogdan Buhăianu, dar şi numeroşi oameni de cultură.

“Astăzi l-am pomenit pe marele poet Mihai Eminescu, spirit universal, care, prin activitatea sa, a adus România şi pe românii cei dragi ai săi la nivelul culturii universale, alături de Goethe, alături de Rilke, alături de Puşkin, dacă ar fi să ne raportăm doar la poezie. Prezenţa noastră aici în biserică nu face altceva decât să arată că nu ne uităm rădăcinile noastre. Să nu uităm că prin cultură s-a vindecat omenesc şi neamul românesc de multe răni de care a suferit! Să nu uităm că prin cultură!”, a declarat, la finalul slujbei, preotul paroh Marius Babiuc, care i-a îndemnat pe toţi credincioşii să citească poezie.

Slujba de pomenire a fost precedată de o depunere de coroane şi jerbe de flori la statuia lui Eminescu din curtea Bisericii Uspenia.

De asemenea, cu prilejul Zilelor Eminescu, sâmbătă seară va fi organizată gala de decernare a Premiului Naţional de Poezie Mihai Eminescu – Opera Omnia. AGERPRES

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Explozia de la Dedeman: Starea celor doi răniţi în explozia de la Botoşani, internați la Spitalul Floreasca, rămâne gravă

Publicat

Publicitate

Cinci persoane dintre cele 15 rănite în explozia care a avut loc săptămâna trecută la un centru comercial din municipiul Botoşani mai sunt internate în spitale din Bucureşti şi Iaşi, cele aflate la Spitalul Floreasca fiind în stare gravă, a anunţat, sâmbătă, Ministerul Sănătăţii.

Potrivit MS, starea celor doi răniţi în explozia de la Botoşani şi care au fost aduşi la Spitalul Clinic de Urgenţă Bucureşti (Floreasca) rămâne gravă, aceştia necesitând în continuare oxigenoterapie cu presiune crescută, iar cei trei aflaţi la Spitalul Clinic Judeţean de Urgenţă ”Sfântul Spiridon” din Iaşi sunt stabili.

Zece pacienţi care erau trataţi la Spitalul Judeţean de Urgenţă “Mavromati” Botoşani au fost externaţi.

Cincisprezece persoane au fost rănite în explozia urmată de incendiu produsă săptămâna trecută la un magazin de materiale de construcţii din municipiul Botoşani. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Lângă noi: Un autoturism s-a răsturnat, sâmbătă, în albia unui râu la Suceava

Publicat

Publicitate

Un autoturism s-a răsturnat, sâmbătă, în albia râului Bistriţa, pe raza comunei Crucea, au anunţat reprezentanţii Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă (ISU) Suceava.

Potrivit acestora, în maşină se aflau două persoane, care au reuşit să iasă singure.

“Au intervenit pompierii militari, cu o autospecială pentru descarcerare şi o ambulanţă SMURD. În evenimentul rutier au fost implicate două persoane, care au ieşit singure din maşină”, a precizat ISU.

După evaluare, doar una a necesitat îngrijiri medicale şi a fost transportată la spital. AGERPRES

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending