Connect with us

Eveniment

Botoșaniul pierde un profesor de excepție: George-Robert Postolache, simbol al bunului simț și al eleganței morale

Publicat

Publicitate

George-Robert Postolache a fost profesor de orgă și pian în cadrul Școlii Populare de Arte din Botoșani, unde a contribuit activ la formarea artistică a tinerilor pasionați de muzică.

Parcursul său educațional reflectă o pregătire temeinică în domeniul muzicii. A început studiile la Școala Populară de Arte din Botoșani, specializându-se în orgă electronică, apoi a urmat Liceul de Artă „Ștefan Luchian” din același oraș, unde s-a perfecționat la chitară și pian. Studiile superioare le-a absolvit la Facultatea de Muzică din București, consolidându-și astfel cunoștințele teoretice și abilitățile interpretative.

De-a lungul timpului, George-Robert Postolache a activat ca instrumentist, fiind contrabasist în ansamblul Clubului Copiilor din Botoșani. A colaborat, de asemenea, cu ansamblul folcloric „Datina” și cu prestigioasa orchestră de muzică populară „Rapsozii Botoșanilor”, aducându-și contribuția la promovarea tradițiilor muzicale locale.

În aceste momente grele, profesorii elevii și cunoscuții au transmis mesaje de condoleanțe.

„Cu drepții să te așeze bunul Dumnezeu de-a dreapta Sa, prieten drag cu suflet blând și iubitor! Cu tristețe am primit vestea, dar inimile noastre rămân pline de nădejde, căci te-ai mutat la viața cea adevărată, în Împărăția lui Hristos, unde nu este durere, nici întristare, ci odihnă veșnică. Cel ce este Învierea și Viața să-ți dăruiască lumina feței Sale și să te primească în ceata celor bineplăcuți Lui, căci moartea nu este sfârșitul, ci începutul întâlnirii depline cu iubirea cea fără de moarte. Vei rămâne pentru noi toți un exemplu desăvârșit de modestie, discreție și bun simț!” (Catalin Mihai Apetrei).

„Cu profundă tristețe am aflat vestea trecerii în neființă a bunului nostru prieten, coleg și mentor, profesorul Robert. A fost nu doar un muzician de excepție, ci și un suflet nobil, care a lăsat o amprentă de neșters în inimile celor pe care i-a învățat și i-a inspirat!!! Ne va lipsi enorm blândețea, pasiunea sa pentru muzică și generozitatea cu care și-a dăruit cunoașterea. Gândurile mele se îndreaptă către familia îndurerată! Dumnezeu să te odihnească în pace , domn profesor” (Adrian Aursulesei).

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Lângă noi: Șofer imobilizat în scaun cu rotile și cu permisul suspendat, prins circulând cu 110 km/h la Suceava

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Compartimentului Rutier Rădăuți, aflați în acțiune pe DJ 178C, în Frătăuții Vechi, au depistat sâmbătă un autoturism Skoda Superb care se deplasa cu viteza de 110 km/h pe un sector de drum limitat la 50 km/h.

Echipajul, dotat cu o autospecială BMW și radar pistol TRUCAM II, a efectuat semnalul de oprire, iar conducătorul auto a oprit regulamentar.

Șoferul, un bărbat în vârstă de 46 de ani din orașul Siret a prezentat documentele autoturismului, care avea modificări omologate pentru a fi condus de o persoană cu dizabilități locomotorii, acesta fiind imobilizat în scaun cu rotile.

În urma verificărilor în aplicația E-Dac, polițiștii au constatat că dreptul său de a conduce autovehicule pe drumurile publice era suspendat în perioada 8 iunie – 5 octombrie 2025.

În cauză, a fost întocmit un dosar penal pentru săvârșirea infracțiunii de „conducerea unui vehicul fără permis de conducere”.

De asemenea, șoferul a fost sancționat contravențional cu o amendă în valoare de 2.025 de lei pentru depășirea vitezei legale, au transmis polițiștii.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Cod galben de ploi torențiale și vijelii în mai multe localități din județul Botoșani

Publicat

Publicitate

Meteorologii au emis o atenționare de tip cod galben de instabilitate atmosferică accentuată, valabilă astăzi, 20 iulie 2025, în intervalul orar 16:55 – 18:30, pentru mai multe localități din județul Botoșani.

Conform prognozei actualizate, în zonele vizate se vor semnala averse torențiale ce pot acumula între 15 și 25 l/mp, rafale de vânt cu viteze de 50–60 km/h, descărcări electrice, dar și căderi de grindină cu diametrul de până la 2 cm.

Localitățile aflate sub incidența codului galben sunt: Botoșani, Flămânzi, Vorona, Ungureni, Corni, Mihai Eminescu, Frumușica, Albești, Trușești, Ștefănești, Bălușeni, Lunca, Cristești, Curtești, Răchiți, Copălău, Călărași, Gorbănești, Hlipiceni, Coșula, Todireni, Sulița, Dângeni, Stăuceni, Roma, Santa Mare, Unțeni, Durnești, Nicșeni, Dobârceni, Mihălășeni, Blândești, Hănești, Ripiceni și Românești.

Inspectoratul pentru Situații de Urgență Botoșani anunță că monitorizează în permanență evoluția fenomenelor prin Centrul Operațional Județean, iar echipajele de intervenție sunt pregătite să acționeze prompt în cazul producerii unor situații de urgență.

Cetățenii sunt sfătuiți să evite deplasările în aer liber în intervalul menționat, să nu se adăpostească sub copaci și să îndepărteze obiectele care pot fi luate de vânt din curți sau balcoane.

Pentru a preveni situațiile de urgență, ISU Botoșani recomandă cetățenilor respectarea următoarelor măsuri:

Publicitate

– fiți prudenți atunci când vă aflați pe stradă și evitați deplasarea în zone cu panouri publicitare, copaci sau stâlpi de electricitate care ar putea fi doborâți;

– nu treceți prin dreptul clădirilor aflate în construcție sau care prezintă elemente arhitectonice ce pot fi smulse de vânt;

– parcați autoturismele la distanță sigură față de copaci sau stâlpi de electricitate;

– îndepărtați copacii sau ramurile uscate care, pe timpul unei furtuni, ar putea cădea şi provoca victime sau pagube materiale;

– nu atingeți firele căzute la pământ;

– curățați șanțurile și rigolele de scurgere, pentru a permite evacuarea apelor pluviale;

– nu aruncați gunoaiele menajere sau resturile vegetale în albiile apelor curgătoare sau în șanțurile / canalele de colectare a apei.

Citeste mai mult

Educație

Performanță dublă pentru elevii din Vorona la etapa națională a Festivalului „CDIdei în cărți”

Publicat

Publicitate

Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” din Vorona are din nou motive de mândrie: două echipaje ale școlii au obținut rezultate remarcabile la etapa națională a Festivalului-concurs „CDIdei în cărți”, un eveniment educațional care promovează lectura, creativitatea și exprimarea liberă în rândul tinerilor.

Locul I la Secțiunea Limba Franceză a fost câștigat de echipa formată din Alessia Aecoboaei, Ecaterina Iosub și Larisa Schiopu, care a impresionat juriul printr-o prezentare expresivă, originală și plină de rafinament în limba franceză. Succesul lor este rezultatul pasiunii, muncii în echipă și al unei coordonări de excepție asigurate de prof. Corina-Elena Oboroceanu.

Locul II la Secțiunea Limba Română a fost obținut de elevele Diana-Patricia Giuburuncă, Emanuela-Irina Pentrenchi și Anastasia Sandu, care au reușit să aducă literatura română în prim-plan printr-o interpretare profundă și inovatoare a textelor alese. Ele au fost pregătite cu profesionalism și dăruire de prof. Lenuța Hâncu.

Participarea la acest concurs național dovedește că elevii din Vorona sunt nu doar talentați, ci și dedicați procesului de învățare și implicării culturale. Rezultatele lor confirmă faptul că lectura, atunci când este însoțită de pasiune și ghidare atentă, devine o rampă către performanță.

Conducerea liceului a transmis deja felicitări tuturor elevilor participanți și profesorilor coordonatori, subliniind că această reușită este o dovadă vie că liceul din Vorona continuă să crească tineri valoroși, capabili să se afirme la nivel național.

Publicitate
Citeste mai mult

Cultura

Zilele Constantin Dracsin, ediția I: Botoșaniul își omagiază poetul și graficianul vizionar

Publicat

Publicitate

Astăzi, pe 20 iulie 2025, de la ora 16:30, botoșănenii sunt invitați la un eveniment cultural de excepție: prima ediție a „Zilelor Constantin Dracsin”, organizată la Complexul Muzeal Botoșani, pe strada Doboșari nr. 65.

Manifestarea este un omagiu adus unuia dintre cei mai rafinați și sensibili artiști pe care i-a dat acest colț de țară în partea a doua a secolului XX – poetul și graficianul Constantin Dracsin.

Evenimentul reunește scriitori, artiști plastici, cititori și iubitori de frumos, într-o atmosferă caldă și profundă, dedicată redescoperirii unei opere care nu și-a spus încă ultimul cuvânt. Programul cuprinde recitaluri poetice, lecturi din opera autorului, intervenții ale invitaților și vizionarea expoziției permanente de grafică semnată de Constantin Dracsin, găzduită în incinta muzeului.

Printre invitați se numără nume importante ale literaturii contemporane: Gellu Dorian, Nicolae Corlat, Stelorian Moroșanu, Dumitru Necșanu, Mircea Oprea, George Luca, Cristina Șoptelea, Vlad Scutelnicu, Ciprian Manolache și Victor Teișanu. Aceștia vor citi din poezia lui Dracsin și vor evoca în intervențiile lor personalitatea discretă, dar puternică a celui comemorat.

Evenimentul mai include o „academie liberă” – un spațiu deschis dialogului între autori, critici și public – dar și momente vizuale susținute de artiști plastici din cadrul Filialei Artiștilor Plastici Botoșani, coorganizatori ai evenimentului.

„Zilele Constantin Dracsin” sunt organizate de Complexul Muzeal Botoșani, în parteneriat cu Reprezentanța Botoșani a Filialei Iași a Uniunii Scriitorilor din România și Filiala Artiștilor Plastici Botoșani.

Publicitate

Intrarea este liberă, iar organizatorii își doresc ca acest eveniment să devină o tradiție anuală, menită să aducă în lumină creația unuia dintre cei mai subtili artiști botoșăneni ai secolului trecut.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending