Connect with us
Publicitate

Cultura

Botoșani: „Gala Teatrului „Vasilache”. Programul evenimentului

Publicat

Publicitate

Teatrul pentru Copii şi Tineret „Vasilache” organizează în data de 29 septembrie 2024 „Gala Teatrului „Vasilache” – Proiect cultural finanţat de Ministerul Culturii în parteneriat cu Teatrul „Mihai Eminescu” Botoșani și Centrul Naţional de Informare şi Promovare Turistică Botoşani.

Proiectul va debuta la ora 15:00 cu un colocviu susţinut de prof. universitar dr. Călin Ciobotari – directorul Şcolii Doctorale de Teatru din cadrul UNAGE Iaşi cu titlul: „Direcții ale teatrului românesc. Certitudini și îndoieli”.

Tot în cadrul Galei Teatrului „Vasilache”, începând cu ora 18:00 se va lansa albumul aniversar „Teatrul Vasilache – 70 de ani de… tinereţe”.

Ceremonia va continua cu decernarea premiilor oferite spectatorilor câştigători ai Programului „Povestiri din copilărie”, prilejuit de aniversarea zilei de naştere a marelui povestitor Ion Creangă, ediţiile 2023 şi 2024.

Manifestările vor fi încheiate cu spectacolul identitar „Vasilache și Mărioara”.

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Zeci de botoșăneni au cerut intervenția polițiștilor în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au acționat pentru prevenirea și combaterea faptelor antisociale, intervenind la 54 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

 

De asemenea, au fost organizate 4 acțiuni punctuale în cadrul planului de activitate Blocada, unde s-a acționat împreună cu jandarmeria.

 

În cadrul activităților desfășurate, polițiștii au aplicat 169 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 140.000 de lei. Totodată, în urma controalelor efectuate în trafic, au fost reținute 9 certificate de înmatriculare și 7 permise de conducere

 

Publicitate

În aceeași perioadă, au fost surprinse în flagrant delict patru persoane, fiind întocmite dosare penale pentru infracțiuni la regimul rutier și au fost reținute pentru 24 de ore, două persoane.

 

Totodată, a fost emis un ordin de protecție provizoriu pentru infracțiunea de violență în familie.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

FOTO: Elevii de la Liceul „Demostene Botez” Trușești au sărbătorit „Ziua Europeană a limbilor”

Publicat

Publicitate

Elevii de la Liceul „Demostene Botez” Trușești, îndrumați de către profesoarele Ionescu Ana-Claudia și Cosorianu Rebeca, au sărbătorit, ieri, Ziua Europeană a limbilor!

Deviza din acest an “Pace prin diversitate lingvistică”, și-a propus să sublinieze rolul cheie pe care îl joacă diversitatea lingvistică și învățarea limbilor străine în promovarea păcii, a toleranței și a democrației.

„Activitatea interdisciplinară realizată de către elevii de gimnaziu si liceu a avut drept scop stimularea creativității și curiozității copiilor, implicarea acestora fiind plină de entuziasm.În lumea de astăzi din ce în ce mai interconectată și mai interdependentă, competența de comunicare în alte limbi este o abilitate vitală care îți oferă oportunitatea de a te conecta cu lumea din jur într-un mod mai semnificativ, fie în orizontul local, fie la mii de kilometri distanță, pregătindu-ne pentru a concura și a avea succes în economia globală. Mulțumiri cu recunoștință elevilor și cadrelor didactice implicate!”, a declarat profesoara Cătălina Gania.

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Bărbat de 40 de ani, din Cristinești, depistat la volan fără permis. Polițiștii i-au făcut dosar penal

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Poliția Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna George Enescu, un autoturism condus de un bărbat de, 40 de ani, din comuna Cristinești.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de autovehicule.

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere fără permis.

Citeste mai mult

Eveniment

Dosar penal pentru un tânăr de 29 de ani, din Dorohoi, care s-a urcat beat la volan

Publicat

Publicitate

Joi, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au oprit pentru control, pe drumul public, din municipiul Dorohoi, un autoturism condus de un tânăr, de 29 de ani, din aceeași localitate.

 

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,86 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending