Connect with us
Publicitate

Eveniment

BLOCADA Botoșani: Peste 150 de amenzi, permise reținute de polițiști, în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore, polițiștii botoșăneni au organizat 3 acțiuni punctuale, în cadrul acțiunii BLOCADA, beneficiind de sprijinul jandarmilor și au intervenit la 47 de evenimente, majoritatea sesizate prin apel la 112.

Activitățile desfășurate au avut drept scop asigurarea climatului de ordine și siguranță publică, creștera gradului de disciplină rutieră și prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri sau alte substanțe interzise, în cadrul acestora fiind aplicate 165 de sancțiuni contravenționale, în valoare de 59.130 de lei și reținute, în vederea suspendării dreptului de a conduce, 6 permise de conducere.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Silegeanu: La Zilele Orașului Flămânzi liderul PNL Valeriu Iftime a oferit premii pentru câștig electoral

Publicat

Publicitate

Liderul AUR Botoșani, Cătălin Silegeanu, a protestat față de politizarea acțiunilor care au loc cu ocazia zilelor orașelor și comunelor și l-a acuzat pe liderul PNL Valeriu Iftime, noul președinte al Consiliului Județean Botoșani, că a oferit premii pentru câștig electoral.

Iată comunicatul AUR:

În Botoșani și întreaga țară, partidele tradiționale PSD și PNL au transformat evenimentele publice și festive în platforme de autopromovare, folosind resursele comune pentru a-și avansa agendele electorale. Practica lor cinică nu doar că implică confiscarea ocaziilor de celebrare locală, ci este și o manifestare clară a dorinței de a capitaliza pe seama evenimentelor finanțate din bugetele publice.

Un exemplu recent este din orașul Flămânzi, unde Zilele Orașului, un eveniment așteptat cu nerăbdare de comunitate, a fost deturnat într-o veritabilă campanie electorală. În loc ca locuitorii să se bucure de un program cultural și social plătit din fondurile publice, au fost expuși unor discursuri politice agresive și bine orchestrate, menite să creeze o legătură artificială între realizările personale ale unor politicieni și bunăstarea comunității.

O tactică obișnuită în astfel de contexte este „cumpărarea” de voturi prin gesturi aparent altruiste, cum ar fi oferirea de premii elevilor merituoși. În realitate, aceste gesturi sunt profund manipulatoare, fiind gândite să creeze o obligație morală sau o recunoștință nejustificată din partea familiilor beneficiarilor. În cazul de față, liderul PNL Valeriu Iftime a oferit premii din fonduri personale și a fost elogiat de primar în fața unei audiențe captive, în încercarea de a exploata emoțional această acțiune pentru câștig electoral.

Această strategie de a politiza orice eveniment public este nu doar ineficientă pe termen lung, ci și profund dăunătoare pentru democrație. Cetățenii sunt transformați în spectatori ai unui teatru politic de prost gust, unde banii lor sunt folosiți pentru a întreține o clasă politică ce își urmărește propriul interes. Mai grav este faptul că astfel de evenimente, care ar trebui să fie prilejuri de unitate și mândrie locală, devin mijloace și medii de dezbinare și manipulare.

Publicitate

Într-o democrație sănătoasă, politicienii ar trebui să fie evaluați pe baza acțiunilor lor concrete și a politicilor implementate, nu pe baza capacității lor de a manipula evenimente festive sau de a-și impune prezența prin gesturi populiste. Cetățenii trebuie să fie conștienți de această manevră și să își revendice dreptul de a se bucura de evenimentele finanțate din bani publici fără să fie expuși propagandei politice.

Societatea civilă și presa trebuie să denunțe aceste practici și să ceară ca spațiile publice și evenimentele locale să fie dedicate comunității, nu campaniilor electorale. Numai prin transparență, responsabilitate și respect față de cetățeni se poate construi o democrație autentică, în care interesele publice prevalează asupra celor personale și de partid.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Încă un sucevean a picat în plasa polițiștilor de la Botoșani: Ducea lemne fără acte prin Rogojești

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 5 Mihăileni au oprit pentru control la data de 21 august 2024, pe drumul public din comuna Rogojești, o autoutilitară condusă de un bărbat, de 41 de ani, din județul Suceava, care transporta material lemnos.

În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta nu deținea documente de transport sau proveniență pentru cantitatea de aproximativ doi metri cubi de material lemnos pe care îi transporta.

“Față de conducătorul auto a fost dispusă măsura sancționării contravenționale, iar materialul lemnos a fost supus confiscării”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

Amenzi și țigări confiscate de la bișnițari în Piața Centrală după o acțiune a polițiștilor din Botoșani

Publicat

Publicitate

Peste 60 de persoane, iar nouă dintre acestea au fost supuse controlului corporal, asupra unei persoane fiind identificate mai multe pachete de țigarete de proveniență Republica Moldova, pentru care nu deținea documente legale, în urma unei acțiuni a polițiștilor de la Botoșani în Piața Centrală.

Polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani împreună cu jandarmi din cadrul Inspectoratului de Jandarmi Județean Botoșani au acționat la data de 21 august 2024 în Piața Centrală din municipiul Botoșani, pentru prevenirea faptelor antisociale și pentru impunerea unui climat de ordine și siguranță publică în rândul cetățenilor.

Țigaretele au fost supuse confiscării, iar persoana asupra căreia au fost identificate a fost sancționată cu amnedă în valoare de 20.000 de lei.

De asemenea, în cadrul acțiunii au fost controlați șapte agenți economici.

“În urma nergulilor constatate au fost aplicate 19 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste  23.000 de lei, nouă dintre acestea fiind aplicate pentru nerespectarea prevederilor legale privind modul de desfășurare a activităților economice, de valorificare de către producătorii agricoli, a produselor agricole proprii și de exercitare a comerțului cu aceste produse”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Ordin de protecție emis la Ungureni pentru violență în familie după ce un bărbat și-a bătut cu sălbăticie nevasta

Publicat

Publicitate

Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au emis la data de 21 august 2024 un ordin de protecție provizoriu față de un bărbat, de 49 de ani, din comuna Ungureni, pentru faptul că a avut un comportament agresiv față de soția sa.

Ordinul de protecție a fost emis pe o perioadă de 5 zile, iar bărbatul a fost evacuat din locuință, având totodată obligația de a păstra o distanță de minim 100 de metri față de soția sa.

În situația în care nu sunt respectate aceste obligații, se vor demara cercetări pentru infracțiunea de încalcare a ordinului de protecție, iar față de bărbat poate fi dispusă o măsură privativă de libertate.

“Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de violență în familie-lovire sau alte violențe, urmând ca în funcție de rezultate să fie dispuse măsuri legale” a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

IJP a transmis și măsurile de siguranță care se pot lua în cazul violenței în familie:

Măsurile de siguranţă au ca scop eliminarea stării de pericol public şi prevenirea infracţionalităţii în general.

Publicitate

Astfel,  Legea nr. 217/2003 Rep., pentru prevenirea şi combaterea violenţei în familie, prevede instituirea Ordinului de protecţie. Potrivit prevederilor art.23, ordinul de protecţie reprezintă hotărârea emisă de instanţa de judecată cu caracter provizoriu, prin care aceasta dispune, la solicitarea unei persoane a cărei viaţă, integritate fizică sau psihică ori libertate este pusă în pericol printr-un act de violenţă din partea unui membru al familiei, una sau mai multe dintre următoarele măsuri/obligaţii/interdicţii:

-evacuarea temporară a agresorului din locuința familiei, indiferent dacă acesta este titularul dreptului de proprietate;

-reintegrarea victimei, și după caz, a copiilor în locuința familiei;

Publicitate

-obligarea agresorului la păstrarea unei distanțe minime determinate față de victimă, față de copiii acesteia sau față de alte rude ale acesteia, ori  față de reședința, locul de muncă sau unitatea de învățământ ale victimei.

-interzicerea oricărui contact, inclusiv telefonic, prin corespondență sau orice alt mod cu victima.

Victima violenței în familie se poate adresa:

-Poliției pentru a depune o plângere;

– unei unități spitalicești, pentru a primi îngrijiri medicale;

– Medicului legist pentru a obține certificat medico legal;

-Direcției de Asistență Socială și Protecția Copilului pentru a beneficia de servicii sociale complexe, mai ales în cazul în care sunt implicați copiii victimei.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending