Connect with us

Eveniment

Bărbat din Mănăstirea Doamnei, găsit mort în casă, plin de sânge. Procurorii iau în calcul orice variantă

Publicat

Publicitate

Un bărbat din localitatea botoșăneană Mănăstirea Doamnei a fost găsit, marți seară, decedat în locuința sa, într-o baltă de sânge, cu o rană în zona capului.

În scurt timp, în zonă a ajuns o ambulanță, cadrele medicale fiind nevoite să constate decesul. Procurorii Parchetului de pe lângă Tribunalul Botoşani au declanşat o anchetă, iar în cursul zilei de miercuri medicii legiști au făcut autopsia cadavrului. Oamenii legii iau în calcul orice variantă.

Vecinii sunt îngroziți, mai cu seamă că vecinul lor fusese văzut în ziua decesului robotind prin curte.

„A zis că își cumpărase 40 de pui și că vrea să taie în acea zi mai multe găini bătrâne și că are o grămadă de treabă. Asta mi-a spus seara. A doua zi după-amiază să aud că-i mort”, a spus un localnic.

Miercuri, procurorii au mers din nou la locuința bărbatului decedat în condiții suspecte.

Vom reveni cu amănunte.

Publicitate

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Ajutorul financiar pentru pensionarii cu venituri mici a fost aprobat. Până la ce nivel al pensiei se va acorda

Publicat

Publicitate

Guvernul României a alocat 2 miliarde de lei pentru acordarea unui ajutor financiar one-off (plată unică) destinat pensionarilor cu venituri mici, scrie alba24.ro.

Ministrul Finanțelor, Tanczos Barna, explică faptul că Guvernul a alocat deja un buget de 2 miliarde de lei pentru un ajutor one-off (adică o plată unică) destinat pensionarilor cu pensii mici. Totuși, deocamdată nu s-a stabilit clar:

Cine va beneficia – Nu s-a decis până la ce nivel al pensiei se va acorda acest sprijin.

Cum va fi distribuit

Nu se știe dacă banii vor fi plătiți într-o singură tranșă sau în mai multe (ex. două sau trei tranșe).

Metoda exactă de alocare – Nu există încă un plan detaliat despre modul în care se va împărți suma alocată.
Detaliile specifice, precum pragul maxim al pensiei pentru eligibilitate și modalitatea de plată, urmează să fie stabilite de către Ministerul Muncii după aprobarea bugetului.

Publicitate

Astfel, ajutorul financiar pentru pensionari este aprobat în principiu, dar încă nu s-a decis clar cine îl primește, cât primește și cum va fi plătit. Ministerul Muncii trebuie să finalizeze aceste detalii în perioada următoare.

Citeste mai mult

Cultura

„Invitatul Zilei” la Botoșani24.ro: Liviu Șoptelea. Despre Bienala de pictură și grafică „Ștefan Luchian” 2025

Publicat

Publicitate

„Invitatul Zilei” la Interviurile Botoșani24.ro a fost astăzi Liviu Șoptelea, pictor, membru al Uniunii Artiștilor Plastici din Romania, filiala Iași, și inițiatorul Bienalei de pictură și grafică „Ștefan Luchian” Botoșani, care în acest an a ajuns la a II-a ediție.
Liviu Șoptelea a vorbit despre această manifestare care a adunat în acest an peste 100 de lucrări din pictură și grafică, de la artiști din România dar și din străinătate, și care, pentru prima dată, a reușit să ofere și câte un premiu în bani la fiecare categorie.
Un interviu realizat în studioul on-line al publicației Botoșani24.ro de editorul șef Tudor Carare.

Citeste mai mult

Educație

Gramatica, studiată și la liceu. Clase cu profil intensiv și la alte discipline. Noutăți pentru elevi, pregătite de minister

Publicat

Publicitate

Noutăți pentru elevii de liceu. Gramatica va fi introdusă la clasele a IX-a și a X-a „în unități de învățare”, la limba română. Pe lângă clasele intensive limbă modernă sau informatică, vor apărea și cele cu studiu intensiv la alte discipline, scrie alba24.ro.

Modificările au fost anunțate în contextul punerii în dezbatere publică a noilor planuri-cadru, de către ministerul Educației și Cercetării (MEC).

„Limba și literatura română: Va include explicit și unități de învățare pentru gramatică, în principal în clasele a IX-a și a X-a, pentru a asigura continuitatea și completarea studiului prin programele școlare de gimnaziu”, se arată în planurile-cadru.

Ideea ca gramatica să fie reintrodusă la liceu era lansată chiar în iulie 2022 de fostul ministru al Educației, Sorin Cîmpeanu, potrivit edupedu.ro.

Clase cu studiu intensive pe diferite discipline

Alte planuri la minister privesc posibilitatea de a studia intensiv la liceu și alte discipline, în afara de informatică sau limba modernă.

Publicitate

„Dacă până acum aveam doar clase de intensiv limbă modernă sau informatică, prin flexibilizarea curriculumului de specialitate pot apărea clase cu studiu intensiv pe diferite discipline. Ne referim aici la cele patru specializări din filiera teoretică”, a declarat Gabriel Vrînceanu, șeful serviciului de Dezvoltare Curriculum, potrivit edupedu.ro.

„Flexibilizarea CS-ului, a curriculumului de specialitate, presupune o zonă în care o parte a bugetului de ore să fie la dispoziția școlii. Aceasta ce înseamnă? Dacă până acum aveam doar clase de intensiv limbă modernă sau informatică, prin această flexibilizare pot apărea clase care să sugereze un studiu intensiv pe diferite discipline, ne referim aici la filiera teoretică, la cele patru specializări din filiera teoretică”, a precizat Vrînceanu.

Acesta spune că la filiera teoretică profil umanist, ”disciplinele se vor duce către cele 2 arii care sunt caracteristice acestui profil umanism, adică limbă și comunicare, respectiv om și societate, față de curriculum diferențiat care ducea orele și către alte discipline”.

Elevii care au început clasa a VIII-a în 2024 ar ar fi trebuit să învețe la liceu după programe școlare noi și să dea un Bacalaureat cu cel puțin 5 examene scrise și 4 de competențe. Lansarea noilor planuri-cadru a fost amânată în mod repetat pe parcursul ultimului an.

Citeste mai mult

Eveniment

Sectorul de drum din Flămânzi, unde într-o lună s-au produs zece accidente, monitorizată în permanență de polițiști

Publicat

Publicitate

Prevenirea și combaterea accidentelor rutiere este o prioritate pentru polițiștii botoșăneni, iar activitățile desfășurate în acest scop sunt constante și adaptate în funcție de zonele cu risc ridicat de producere a acestora.

Unul dintre sectoarele de drum cu risc ridicat de producere a accidentelor rutiere este DE 58, Flămânzi -Copălău.
Pe acest tronson, în perioada 15 decembrie 2024- ianuarie 2025, s-au produs 10 accidente rutiere, dintre care unul mortal, două cu victime rănite ușor și șapte soldate cu pagube materiale.

Principala cauză de producere a acestora a fost viteza neadaptată la condițiile de drum.

În acesta perioadă, zilnic au fost prezenți polițiști pe sectorul de drum respectiv, pentru supravegherea și controlul traficului rutier în scopul prevenirii accidentelor rutiere.

În cadrul activităților desfășurate în perioada menționată, pe sectorul de drum respectiv au fost depistați 325 de conducători auto care circulau cu viteză peste limită, 3 sub influența băuturilor alcoolice și 8 care au efectuat depășiri riscante și neregulamentare, punând în pericol pe ceilalți participanți la trafic.

Totodată, 28 dintre conducătorii auto au rămas fără permis de conducere .

Publicitate

Toți cei depistați încălcand regulile de circulație au primit amenzi în valoare totală de peste 150.000 de lei.

Activitățile de prevenire vor continua și în perioada următoare.
Vă recomandăm să respectați limitele de viteză impuse pe acel sector de drum pentru a a evita să fiți implicați în accidente rutiere!

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending