Connect with us
Publicitate

Educație

BACALAUREAT 2022: Au fost publicate notele și mediile la examenul din sesiunea a doua. Vezi notele

Publicat

Publicitate

Bacalaureat 2022, sesiunea a doua: Rezultatele la examen au fost publicate astăzi de Ministerul Educației. Candidații află notele și mediile, după probele susținute în perioada 16-29 august.

Tot astăzi, pot fi depuse contestații, până la ora 18.00, iar rezultatele finale vor fi afișate sâmbătă, 3 septembrie.

AICI Rezultate Bacalaureat 2022, sesiunea a doua – HARTA județe

Publicitate

AICI Rezultate Bacalaureat 2022, sesiune a doua – județul BOTOȘANI

Comunicarea rezultatelor

Pentru comunicarea notelor obţinute la examenul naţional de bacalaureat, înainte de etapa de depunere şi soluţionare a contestaţiilor, comisiile din unităţile de învăţământ/centrele de examen tipăresc lista rezultatelor examenului de bacalaureat care cuprinde: codul candidatului, unitatea de învăţământ de provenienţă, judeţul, promoţia, forma de învăţământ absolvită, specializarea, notele obţinute la fiecare probă scrisă, media sau menţiunile „reuşit”/”respins”/”neprezentat”/”eliminat din examen”, după caz.

Publicitate

Comisiile din unităţile de învăţământ – centre de examen tipăresc lista rezultatelor finale după contestaţii ale candidaţilor anonimizaţi şi o afişează, conform calendarului, cu semnătura preşedintelui şi a secretarului comisiei din centrul de examen, la avizierul unităţii de învăţământ şi pe website-ul acesteia.

Rezultatele examenului naţional de bacalaureat ale candidaţilor anonimizaţi sunt afişate şi pe pagina de internet a Ministerului Educaţiei şi a inspectoratelor şcolare.

Contestații

Publicitate

Candidaţii care depun contestaţii completează şi semnează o declaraţie-tip în care se menţionează faptul că au luat cunoştinţă că nota acordată ca urmare a soluţionării contestaţiei poate modifica nota iniţială prin creştere sau descreştere, după caz.

Comunicarea rezultatelor obţinute la examenul naţional de bacalaureat se face anonimizat, utilizându-se codurile individuale care înlocuiesc numele şi prenumele candidaţilor şi care au fost distribuite candidaţilor, pe bază de semnătură de primire, la prima probă susţinută de aceştia.

Vezi Model Cerere contestatie Bacalaureat 2022

Publicitate

Corectarea lucrărilor

În procesul de evaluare iniţială a lucrărilor scrise şi de rezolvare a contestaţiilor, după validarea finalizării evaluării de către cei doi profesori evaluatori, în cazul în care diferenţa dintre notele celor doi evaluatori este mai mică sau egală cu un punct, este calculată nota finală, ca medie aritmetică cu două zecimale a notelor acordate de evaluatori, fără rotunjire, fiind înregistrată în catalogul de bacalaureat.

În cazul în care diferenţa dintre notele acordate de cei doi profesori evaluator este mai mare de 1 punct, acestea nu se transcriu pe lucrare şi se procedează astfel:

  • preşedintele comisiei nominalizează alţi doi profesori evaluatori pentru recorectarea lucrării
  • după finalizarea recorectării lucrării, notele acordate de fiecare din cei patru evaluatori se trec pe lucrare şi se semnează de către evaluatori
  • preşedintele comisiei calculează nota finală din cele 4 (patru) note, după eliminarea celor două note – valori extreme, ca medie aritmetică cu două zecimale, fără rotunjire, a celor două note – valori centrale. Media rezultată reprezintă nota finală pe care o trece pe lucrare şi semnează.

În cadrul etapei de soluţionare a contestaţiilor, în situaţia în care, după desecretizarea lucrării, se constată o diferenţă de notare mai mare de 1,5 puncte, în plus sau în minus, între nota de la evaluarea iniţială şi cea de la contestaţii, lucrarea se resecretizează şi este transmisă spre a fi reevaluată altor doi profesori evaluatori.

Nota definitivă nu mai poate fi modificată şi reprezintă nota obţinută de candidat la proba respectivă.

CALENDAR actualizat BACALAUREAT 2022 – sesiunea august-septembrie

  • 18-25 iulie: înscrierea candidaților la a doua sesiune de examen, inclusiv a candidaților care au promovat examenele de corigențe
  • 16 august: Limba și literatura română – proba E.a) – proba scrisă
  • 17 august: Proba obligatorie a profilului – prova E.c) – proba scrisă
  • 18 august: Proba la alegere a profilului și specializării – proba E.d) – proba scrisă
  • 19 august: Limba și literatura maternă – proba E.b) – proba scrisă
  • 22-23 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba română — proba A
  • 24 august: Evaluarea competențelor lingvistice de comunicare orală în limba maternă — proba B
  • 25 august: Evaluarea competențelor digitale — proba D
  • 26-29 august: Evaluarea competențelor lingvistice într-o limbă de circulație internațională — proba C, astfel:
  • 26 august – proba de înțelegere text audiat, urmată de proba scrisă
  • 29 august – proba orală pentru toate limbile de circulație internațională studiate pe parcursul învățământului liceal
  • 31 august: Afișarea rezultatelor la probele scrise (până la ora 12:00) și depunerea contestațiilor în intervalul orar 12:00 – 18:00
  • 1-2 septembrie: Rezolvarea contestațiilor
  • 3 septembrie: Afișarea rezultatelor finale

Calcularea mediei la Bacalaureat

Pentru fiecare candidat care a obținut cel puțin nota 5 (cinci) la toate probele scrise de examen, se calculează media generală de bacalaureat ca medie aritmetică, cu două zecimale, fără rotunjire, din notele obținute la respectivele probe.

Nu se calculează media generală de bacalaureat pentru candidații care nu au promovat una sau mai multe probe, care nu s-au prezentat la toate probele sau care au fost eliminați de la o probă.

Media de promovare a examenului de Bacalaureat este de cel puțin 6 la probele scrise.

Pentru a fi declarat promovat, un absolvent de liceu trebuie să îndeplinească următoarele condiții, cumulativ:

  • recunoașterea/echivalarea/ susținerea tuturor probelor de evaluare a competențelor lingvistice și digitale;
  • susținerea tuturor probelor scrise și obținerea notei 5 (cel puțin) la fiecare dintre acestea;
  • obținerea mediei 6 (cel puțin) la probele scrise.

SUBIECTE și BAREME – ROMÂNĂ – proba scrisă Bacalaureat 2022 – sesiunea a doua

SUBIECTE și BAREME – proba obligatorie a profilului Bacalaureat 2022 – sesiunea a doua

Matematică

Matematică – Mate/Info

Matematică – Științe ale Naturii

Matematică – Tehnologic

Matematică – Pedagogic

Istorie

SUBIECTE și BAREME – proba la alegere – Bacalaureat 2022 – sesiunea a doua

ANATOMIE

BIOLOGIE

GEOGRAFIE

LOGICĂ

FIZICĂ

CHIMIE

INFORMATICĂ

ECONOMIE

FILOSOFIE

SOCIOLOGIE

PSIHOLOGIE

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor, căpușelor și a altor insecte, în mai multe zone din municipiul Botoșani

Publicat

Publicitate

Dezinsecția se va efectua DOAR PE PERIOADA NOPȚII.  Primele operațiuni vor fi realizate în Parcul Mihai Eminescu.

În perioada 22 – 23 mai 2024, în intervalul orar 22.00 – 05.00, se va desfășura operațiunea de dezinsecție în vederea combaterii țânțarilor, căpușelor și a altor insecte, în mai multe zone din municipiul Botoșani.

Se va interveni în zonele din municipiul Botoșani, cu precădere în parcurile din oraș, spațiile special amenajate pentru animalele de companie, zonele pietonale și Bulevardul Mihai Eminescu.
Substanțele utilizate pentru dezinsecție NU SUNT PERICULOASE pentru cetățeni!
Recomandăm botoșănenilor să evite zonele unde vor fi executate operațiunile de dezinsecție, doar pe perioada cât lucrătorii vor interveni!

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Poliţiştii botoşăneni, alături de elevi în Săptămâna prevenirii criminalităţii

Publicat

Publicitate

Prima zi a  Săptămânii prevenirii criminalităţii 2024 a fost dedicată prevenirii victimizării minorilor,  poliţiştii de prevenire fiind alături de elevii din clasele Școlii Gimnaziale nr.13 Botoşani, precum şi alături de beneficiarii Centrului social de zi pentru copii aflaţi în situaţie de risc social Botoşani, în mijlocul cărora au derulat activităţi  de informare.

Siguranţa pe Internet a fost subiectul dezbătut de poliţişti cu elevii claselor gimnaziale din cadrul unității  de învățământ. Recomandările generale s-au referit la  protejarea datelor personale, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente. De asemenea, au fost oferite date şi exemple concrete de situaţii în care minorii pot răspunde penal şi care sunt consecinţele unor astfel de fapte pentru aceştia.

În cadrul întâlnirilor cu beneficiarii centrului de zi , aceştia au fost informaţi într-un mod cât mai interactiv pe diverse teme : siguranţa pentru sănătate, siguranţă în clasă, siguranţa în pauză, prevenirea, recunoaşterea şi gestionarea situaţiilor periculoase, relaţiile cu colegii, când lipsesc părinţii de acasă sau accesarea internetului.

Publicitate

În cadrul activităților au fost distribuite materiale realizate în cadrul Programului local de prevenire a delincvenței juvenile și victimizării minorilor, derulat în parteneriat cu Autoritatea Teritorială de Ordine Publică – Consiliul Judeţean Botoşani.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

VIDEO: George Simion a fost primit la Botoșani cu aplauze și urale. „Am venit pentru a-i îndemna pe botoșăneni să voteze AUR”

Publicat

Publicitate

Liderul AUR, George Simion, s-a aflat marți, pentru câteva ore, pe meleagurile botoșănene. A fost primit la sediul de campanie din municipiul Botoșani de mai mulți membri ai acestei formațiuni politice cu aplauze și urale. În fruntea acestora s-au aflat Cătălin Silegeanu, candidatul la Primăria Botoșani, și Eusebiu Cilibiu, candidatul la Consiliul Județean. În conferința de presă, George Simion a insistat pe încrederea pe care a acordat-o și pe care și-o menține în cei doi candidați care luptă pentru fotoliul de primar al municipiului Botoșani și pentru șefia Consiliului Județean.

„Am venit la Botoșani pentru a-i susține pe cei doi candidați ai noștri și pentru a-i îndemna pe botoșăneni să voteze AUR pe toate cele cinci buletine de vot. Atât domnul Cilibiu, cât și Cătălin Silegeanu sunt oameni care doresc să schimbe viitorul Botoșaniul și pariez pe ei și  le acord această încredere să demonstreze într-o luptă corectă. Nu prea avem parte de luptă electorală corectă. Îi felicit pentru curaj. Viitorul lor politic stă în rezultatul pe care îl vor obține aici”, a spus George Simion.

După întâlnirea cu jurnaliștii, liderul AUR a pornit la pas prin oraș, a vorbit cu oamenii, s-a fotografiat și a făcut cumpărături.

Publicitate

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Comunelor Ungureni și Trușești, două zile fără apă! Nova Apaserv: Ne cerem scuze pentru disconfortul creat

Publicat

Publicitate

Din cauza unei avarii produsă în zona localității Cucuteni, pe conducta de distribuție apă Dn 500 mm, S.C. Nova Apaserv S.A. Botoșani a oprit sistemul de alimentare cu apă, astăzi 21 mai 2024, începând cu ora 12:00, pentru o perioadă de 48 ore, către utilizatorii din localitățile aparținând comunelor Ungureni și Trușești.

Ne cerem scuze pentru disconfortul creat prin această intervenție bruscă!

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending