Connect with us
Publicitate

Administratie

Au început lucrările pe DN 29A, drumul național care leagă Suceava de Dorohoi și punctul de trece a frontierei de la Racovăț

Publicat

Publicitate

La Suceava au început lucrările de modernizare a drumului național 29A pe tronsonul Adâncata – Zvoriștea, spre Dorohoi, în județul Botoșani.

Startul acestei investiții s-a făcut în prezența președintele Consiliului Județean Suceava, Gheorghe Flutur și primarul din Adâncata, Viorel Cucu. Gheorghe Flutur a precizat că lucrările se vor realiza pe un tronson de 19 kilometri, urmând să fie turnați 134.000 de metri pătrați de asfalt.

“În sfârșit, după mai multe demersuri, s-a început modernizarea acestui drum pe un tronson de 19 kilo­metri, până la podul de la Zvoriștea. E vorba de un strat de asfalt care se va turna pe acest tronson, iar în comuna Adâncata vor fi dale de beton care se vor scoate pentru că acolo sunt foarte multe denivelări și burdușiri. Important este că acest drum face legătura cu județul Botoșani, chiar cu viitorul punct de trece a frontierei cu Ucraina, în zona Pomârla, de la Racovăț”, a declarat Gheorghe Flutur, președintele Consiliului Județean Suceava, citat de Obiectiv de Suceava.

Publicitate

“Este nevoie de extinderea zonei carosabile pentru că tot pe aici se face legătura cu județul Botoșani, cu Rădăuți Prut, cu Republica Moldova, spre autostrada A7 și e nevoie în viitor de lărgirea acestui drum”, a mai adăugat Gheorghe Flutur.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Botoșani: „Toamna Bobocilor”, sub lupa polițiștilor

Publicat

Publicitate

Pentru siguranța participanților la evenimentele organizate de către unitățile de învățământ în cadrul festivalului ”Toamna Bobocilor”,  polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Botoșani, împreună cu polițiști ai Serviciului pentru Acțiuni Speciale, Serviciului de Combatere a Criminalității Organizate, Biroului Județean de Poliție Transporturi, jandarmi și polițiști de forntieră au organizat activități pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale și pentru reducerea riscului de victimizare a participanților la trafic prin accidente rutiere.

 

Activitățile s-au desfășurat în intervalul orar 18:00-02:00, fiind legitimate peste 100 de persoane, 47 de autovehicule și patru localuri publice. 41 dintre conducătorii auto au fost testați alcoolscopic, rezultatul fiind pozitiv doar în cazul unuia dintre aceștia.

Publicitate

 

De asemenea, au fost dispersate 11 grupuri de persoane, predispuse la comiterea de fapte antisociale.

 

Publicitate

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 38 de sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 12.000 de lei, dintre care 27 de sancțini au fost aplicate pentru abateri la regimul rutier, iar 11 sancțiuni au fost aplicate celor care au tulburat ordinea și liniștea publică.

Citeste mai mult

Eveniment

Percheziții la Botoșani! Ce au căutat oamenii legii

Publicat

Publicitate

Având în vedere cercetările care se efectuează în cadrul unui dosar penal privind săvârșirea infracțiunii de contrabandă, polițiștii din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalității Economice au pus în executare cinci mandate de percheziție domiciliară, la persoane bănuite de comiterea infracțiunii, din municipiul Botoșani și comuna Curtești.

 

În cadrul activităților desfășurate, la locațiile vizate au fost identificate și ridicate în vederea continuării cercetărilor, 6.500 de țigarete, de diferite mărci, de proveniență duty-free și Republica Moldova, precum și alcool, de proveniență Republica Moldova. Prejudiciul cauzat bugetului de stat a fost estimat la 10.000 de lei.

Publicitate

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de contrabandă, urmând ca la finalizare să fie dispuse măsuri legale.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Campania electorală pentru alegerile parlamentare se încheie. Ce restricții intră în vigoare

Publicat

Publicitate

Campania electorală pentru alegerile parlamentare se încheie la data de 30 noiembrie, la ora 7,00. Vineri este ultima zi în care formaţiunile intrate în cursa pentru noul Legislativ mai pot să convingă electoratul să le acorde votul, scrie alba24.ro.

Potrivit Biroului Electoral Central, este interzisă continuarea propagandei electorale după încheierea campaniei. Prin continuarea propagandei electorale după data încheierii campaniei se înţelege:

  • afişarea, lansarea sau distribuirea de materiale electorale de orice tip care se referă la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024;
  • difuzarea de mesaje electorale care se referă la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024 în format audio, vizual sau mixt pe ecrane digitale amplasate în locuri publice, private sau prin intermediul unor vehicule special amenajate;
  • sfătuirea alegătorilor să voteze sau să nu voteze anumiţi candidaţi la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor.

Totodată, după încheierea campaniei, menţinerea conţinutului cu caracter electoral referitor la alegerile pentru Senat şi Camera Deputaţilor din anul 2024, care a fost publicat pe durata campaniei electorale pe paginile de internet şi pe platformele online de socializare şi care nu face obiectul unei promovări active plătite pentru afişarea respectivului conţinut ulterior încheierii campaniei electorale, nu constituie acţiune de continuare a propagandei electorale după încheierea campaniei.

Publicitate

În perioada cuprinsă între momentul încheierii campaniei electorale şi până la încheierea votării, organizatorii evenimentelor de orice gen şi participanţii la acestea nu pot derula acţiuni de propagandă electorală.

Este interzisă acordarea sau formularea promisiunii de acordare a unor beneficii şi recompense de orice gen pentru participarea la vot.

În Camera Deputaţilor sunt în prezent 330 de parlamentari, iar la Senat – 136.

Publicitate

În străinătate se votează pe durata a două zile: sâmbătă, 30 noiembrie, între orele 7,00 – 21,00 (ora locală), şi duminică, 1 decembrie, între orele 7,00 – 21,00 (ora locală).

În ţară votarea se desfăşoară pe 1 decembrie, între orele 7,00 – 21,00.

Un număr de 31 de partide şi alianţe şi 19 organizaţii ale minorităţilor naţionale participă la scrutinul din 1 decembrie.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

ANPC: Majoritatea achiziţiilor online pot fi returnate în termen de 14 zile

Publicat

Publicitate

Majoritatea achiziţiilor online pot fi returnate în termen de 14 zile, datorită dreptului de retragere reglementat de Uniunea Europeană, a informat recent Autoritatea Naţională pentru protecţia Consumatorilor (ANPC).

„Aţi cumpărat ceva de care nu sunteţi sigur? S-ar putea să mai aveţi o cale de ieşire – dar numai dacă îndepliniţi condiţiile de mai jos.

După Black Friday, entuziasmul de a face o afacere bună, prin achiziţiile realizate, poate face rapid loc îndoielilor. Dacă aveţi remuşcări de cumpărător, nu sunteţi singurul. Din fericire, datorită dreptului de retragere reglementat de Uniunea Europeană, majoritatea achiziţiilor online pot fi returnate în termen de 14 zile. Totuşi, pentru a profita de această opţiune, va trebui să înţelegeţi literele mici”, a scris ANPC, pe pagina de Facebook.

Publicitate

Cu toate acestea, nu toate bunurile sunt acoperite de acest drept, scrie Agerpres.

Condiţiile pentru dreptul de retragere se aplică numai achiziţiilor la distanţă: Dreptul de retragere este valabil pentru majoritatea comenzilor online, telefonice sau poştale. Articolele cumpărate în magazin nu sunt acoperite de actul normativ. Cu toate acestea, unele magazine pot oferi returnări voluntare pentru achiziţiile efectuate în magazin.

La notificarea în termen de 14 zile, consumatorii trebuie să informeze vânzătorul cu privire la decizia lor de retragere în termen de 14 zile de la primirea bunurilor.

Publicitate

Informarea vânzătorului poate fi la fel de simplă ca trimiterea unui e-mail – nu este necesară o scrisoare oficială. Consumatorii trebuie să păstreze dovada notificării lor. Unele magazine se bazează pe un sistem de etichete de returnare prestabilite – verificaţi întotdeauna condiţiile specifice de returnare ale magazinului.

După notificarea vânzătorului, consumatorii au la dispoziţie încă 14 zile pentru a returna articolele în stare bună.

Se pot aplica costuri de transport pentru returnare. Consumatorii sunt de obicei responsabili pentru costurile de expediere a returului, cu excepţia cazului în care vânzătorul specifică altfel. Unele magazine oferă transportul de retur gratuit pe bază de voluntariat, aşa că verificaţi politica de retur

Publicitate

Anumite articole nu sunt eligibile pentru returnare în baza acestui drept, inclusiv:

  • produse personalizate sau făcute la comandă;
  • produse de sănătate sau igienă nesigilate – odată deschise, acestea nu pot fi returnate din motive de sănătate şi siguranţă;
  • conţinut digital – dacă este accesat sau descărcat după cumpărare, conţinutul digital nu este rambursabil;
  • bilete şi rezervări pentru evenimente – serviciile limitate în timp, cum ar fi călătoriile, biletele, rezervările la hotel rezervări sau închirieri de maşini.
    sursa: agerpres.ro

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending