Connect with us

Actualitate

Au început înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ liceal pentru anul de învățământ 2024-2025. Detalii

Publicat

Publicitate

Centrul Militar Județean Botoșani, prin Biroul Informare-Recrutare , structura specializată în domeniu a Ministerului Apărării Naționale care se ocupă de promovarea profesiei militare și recrutarea (înscrierea) candidaților – băieți și fete – pentru cariera militară, aduce la cunoștință celor interesați că au început înscrierile pentru instituțiile militare de învățământ liceal pentru anul de învățământ 2024-2025, după cum urmează:

ÎNVĂȚĂMÂNT LICEAL  MILITAR – COLEGII NAȚIONALE MILITARE, astfel  :

Există 5 colegii naționale militare – 816 de locuri:

–        Colegiul Național Militar „Dimitrie Cantemir”, Breaza – 168 de locuri;

–        Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul”, Alba Iulia – 168 de locuri;

–        Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare”, Câmpulung Moldovenesc – 168 de locuri;

Publicitate

–        Colegiul Național Militar „Tudor Vladimirescu”, Craiova – 168 de locuri;

–        Colegiul Național Militar „Alexandru Ioan Cuza” , Constanța – 144 de locuri.

Criterii specifice de recrutare (înscriere):

–        vârsta de cel mult 16 ani împliniți în anul 2024 (anul desfășurării concursului de admitere);

–        absolvenți ai învățământului secundar inferior sau gimnazial sau să facă dovada absolvirii acestuia până la data clasificării finale – ultima etapă a concursului de admitere.

Absolvenții clasei a VIII-a din serii anterioare, care au participat la procesul de admitere în anii precedenți și au fost înmatriculați într-o unitate de învățământ, în învățământul liceal sau profesional, nu se pot înscrie în vederea participării la procesul de recrutare, selecție și admitere în clasa a IX-a la învățământul liceal militar.

Termenul limită de înscriere este de 22 martie 2024 orele 16.00.

Ordinea etapelor pe care le veți parcurge este următoarea:

  1. 1. Înscriere – se execută pe platforma destinată înscrierilor online a candidaților în rețeaua INTERNET – recrutaremapn.ro (prin crearea conturilor de utilizator, introducerea datelor personale, încărcarea documentelor personale în format JPG sau PDF și transmiterea lor către biroul informare – recrutare) sau la sediul biroului informare – recrutare până la data de 22 martie 2024;
  2. Selecție – în cadrul Centrului zonal de selecție și orientare Câmpulung Moldovenesc – în perioada 05 februarie – 12 aprilie 2024;

Selecția constă în probe psihologice și fizice ( acestea sunt prezentate detaliat pe pagina de facebook a Centrului militar județean Botoșani )

Candidații declarați ”Admis” în urma susținerii probelor de selecție vor efectua examinarea medicală.

  1. Vizita medicală – Spitalul Militar Clinic de Urgență Iași – în perioada 19 februarie -19 aprilie 2024;
  2. Finalizarea dosarului de candidat – numai după parcurgerea tuturor etapelor anterioare – la sediul biroului informare-recrutare – până la data de 30 aprilie 2024;
  3. Prezentarea la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc – în data de 23 mai 2024;
  4. Susținerea testului de verificare a cunoștințelor la Colegiul Național Militar „Ștefan cel Mare” – Câmpulung Moldovenesc – în data de 24 mai 2024;

Chiar dacă foarte mulți tineri consideră că mai este suficient timp până la admiterea din anul 2024, recomand celor interesați să ne viziteze cât mai curând la sediul biroului informare recrutare al Centrului Militar Județean Botoșani, situat în strada Sucevei, nr. 2, în zilele lucrătoare de luni, miercuri, joi, vineri între 08.00-16.00, și marți între orele 10.00-18.00 iar informațiile suplimentare se pot obține la telefoanele 0231-518 086, 0231-512495, 0231-512850, int. 104, 106, pentru a se informa din timp privind criteriile ce trebuie îndeplinite dar și etapele ce trebuie urmate până la examenul propriu-zis.

Detalii suplimentare se găsesc și pe internet, pe site-ul oficial al Ministerului Apărării Naționale, la adresa www.mapn.ro , www.recrutare.mapn.ro sau pagina de facebook a Centrului Militar Județean Botoșani.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Educație

Botoșani: Peste 400 de elevi au absentat de la prima probă a simulării examenului de bacalaureat 2025.

Publicat

Publicitate

Astăzi, 24 martie 2025, s-a desfășurat prima probă a simulării probelor scrise din cadrul examenului de bacalaureat 2025, la disciplina Limba și literatura română.

Din totalul celor 2583 de elevi înscriși, 2170 de elevi au fost prezenți, iar 413 elevi au absentat.

Lucrările vor fi evaluate folosindu-se platforma de evaluare digitalizată.

Rezultatele se vor comunica individual în data de 8 aprilie 2025. Ele vor fi analizate la nivelul fiecărei unități de învățământ, pentru stabilirea unor măsuri care au scopul de a îmbunătăți performanțele școlare, în perspectiva examenelor din vara acestui an.

Rezultatele obținute la simulare nu se trec în catalog, cu excepția cazurilor în care există solicitări scrise în acest sens.

Cei mai mulți absenți sunt de la învățământul seral/ frecvență redusă.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Motanul Costică, adus cu lăbuțele pe pâmânt de pompierii botoșăneni. Poveste cu final fericit

Publicat

Publicitate
Pompierii botoșăneni au avut parte , luni, de o misiune cu totul specială. Speriat și obosit după ce și-a petrecut toată dimineața într-un castan, la aproximativ 12 metri înălțime. Așa a fost găsit un motan de pompierii militari, chemați să îl coboare din copac.
Disperată că nu își poate salva singură pisoiul, proprietara acestuia a cerut ajutorul salvatorilor, care au răspuns prompt.
Folosind o scară, pompierii militari din cadrul Detașamentului Botoșani au reușit să ajungă la motan care, chiar dacă era speriat, s-a lăsat prins.
Câteva minute mai târziu, Costică a ajuns în brațele stăpânei.
Întâmplarea a avut loc astăzi, pe strada Dimitrie Brândză din municipiul Botoșani.

Citeste mai mult

Eveniment

Cutremur în zona Vrancea cu magnitudinea 3,9. Cel mai puternic cutremur din ultimele 6 luni a fost la Buzău

Publicat

Publicitate

Institutul Național de Cercetare-Dezvoltare pentru Fizica Pământului (INCDFP) a revizuit de la 4 la 3,9 magnitudinea cutremurului produs luni dimineața, la ora 10:14, în județul Vrancea, zona seismică Vrancea.

De asemenea, adâncimea la care s-a produs seismul a fost revizuită de la 140 km la 129 km.

Conform noilor date publicate de INCDFP, cutremurul a avut loc în apropierea următoarelor orașe: 37 kilometri vest de Focșani, 62 km nord de Buzău, 73 km est de Sfântu-Gheorghe, 85 km est de Brașov, 95 km sud-vest de Bârlad, 97 km sud de Bacău și , 99 km nord-est de Ploiești

De la începutul lunii martie, în România s-au produs 24 cutremure, cu magnitudini cuprinse între 2 și 3,9.

Cel mai puternic cutremur din 2024, cu o magnitudine de 5,4, a avut loc în județul Buzău în data de 16 septembrie. AGERPRES

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Botoșani: A plouat cu șoferi beți în weekend. Au fost scoși din trafic de polițiști     

Publicat

Publicitate

Duminică, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 282A, în comuna Trușești, un autoturism condus de un bărbat de 47 de ani, care a avea o deplasare haotică.

 

În urma testării cu aparatul alcooltest, valoarea rezultată a fost de 0,42 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

 

Publicitate

****

La data de 22 martie 2025, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni au oprit pentru control, pe drumul județean D.J. 282 H, în comuna Călărași, un autoturism condus de un tânăr, de 24 de ani, din aceeași localitate.

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul alcooltes valoarea rezultată fiind de 0,43 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

 

Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending