Connect with us

Eveniment

Au început înscrierile pentru Facultatea de Pompieri

Publicat

Publicitate

38 de locuri sunt puse la dispoziția tinerilor care vor să urmeze cursurile Facultății de Pompieri din cadrul Academiei de Poliție “Alexandru Ioan Cuza” din București, la programul de studii “Instalații pentru construcții – pompieri”, forma de învăţământ cu frecvenţă – 4 ani.

Data limită până la care se pot transmite cererile tip, completate lizibil și semnate, este 09 iulie a.c, ora 15.00. Acestea se înaintează în format electronic, inclusiv în zilele de sâmbătă și duminică, la adresa de e-mail: resurse_umane@isubotosani.ro.

Anul acesta, probele de admitere vor fi organizate în perioada 18-30 august.

Examenul constă în susținerea unor probe eliminatorii (testare psihologică, examinare medicală și verificarea aptitudinilor fizice) și de evaluare a cunoștințelor la algebră și analiză matematică și fizică, sub forma unor teste grilă.

Condiţiile legale de recrutare a candidaţilor pentru admiterea în instituţiile de învăţământ pe locurile destinate formării iniţiale a cadrelor militare sunt următoarele:

§ să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;

Publicitate

§ să cunoască limba română, scris şi vorbit;

§ să aibă capacitate deplină de exerciţiu;

§ să fie apţi din punct de vedere medical, fizic şi psihologic;

§ să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi sau îi împlinească în cursul anului în care participă la concursul de admitere;

§ să fie absolvenţi de liceu cu diplomă de bacalaureat;

§ să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;

§ să nu aibă antecedente penale, cu excepţia situaţiei când a intervenit reabilitarea;

§ să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni;

§ să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare în ultimii 7 ani;

§ să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege.

Criteriile specifice pentru recrutarea candidaţilor la examenele de admitere în instituţiile de învăţământ, forma de învăţământ cu frecvenţă, în vederea formării profesionale iniţiale, sunt următoarele:

§ să aibă vârsta de până la 27 de ani, împliniţi în anul participării la concursul de admitere;

§ să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;

§ să nu fi fost exmatriculaţi pentru abateri disciplinare dintr-o instituţie de învăţământ.

 

Alte date şi informaţii pot fi obținute de la Serviciul Resurse Umane al ISU Botoșani, de luni până vineri, între orele 09:00-15:00, telefonic, la numărul 0231/508128 sau de pe site-ul instituției, www.isubotosani.ro.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Alegeri prezidențiale 2025. Prezență la urne în Botoșani: Doar 14,36 % dintre alegători au votat până la ora 12:00

Publicat

Publicitate

Județul Botoșani înregistrează o prezență redusă la urne în primul tur al alegerilor prezidențiale. Până la ora 12:00, doar 14,36 % dintre alegătorii botoșăneni și-au exprimat opțiunea electorală, procent semnificativ mai mic decât media națională, care a ajuns la 19,12%.

Dintr-un total de 374.690 de persoane înscrise pe listele permanente în județ, au votat 54.498 de alegători. Dintre aceștia, 48.552 au votat pe listele permanente, 5.667 pe liste suplimentare, iar 282 de persoane au solicitat urna mobilă.

Participarea a fost ceva mai ridicată în mediul rural, unde s-au prezentat la urne 28.961 de alegători, față de 24.822 în mediul urban.

La nivel național, din cei 17.988.031 de cetățeni înscriși în listele electorale, au votat până la ora 13:00 un total de 3.439.303 de persoane. Dintre acestea, 2.523.856 au votat pe listele permanente, 876.098 pe liste suplimentare, iar 20.242 cu urna mobilă. Ca și în județul Botoșani, mediul urban a fost mai activ, cu 2.167.562 de voturi exprimate, comparativ cu 1.271.741 în mediul rural.

Secțiile de votare vor rămâne deschise până la ora 21:00, iar în cazul în care, la închidere, mai sunt persoane în incinta secției sau la coadă, votul poate fi prelungit până cel târziu la ora 23:59.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Alegeri prezidențiale 2025. Ilie Bolojan la vot: Vremurile liniștite au apus. Votați așa cum vă dictează conștiința

Publicat

Publicitate

Fiecare cetățean responsabil care se prezintă la vot poate face istorie pentru România, a declarat, duminică, președintele interimar Ilie Bolojan, după ce și-a exprimat opțiunea electorală la o secție amenajată la Școala gimnazială nr. 150 din Capitală, relatează agerpres.ro.

”De ce sunt alegeri importante: e o perioadă complicată, iar vremurile liniștite au apus. Președintele României va da direcțiile importante ale politicii noastre externe și ale celei de apărare. De acestea vor depinde siguranța țării noastre și faptul că vom rămâne o țară de încredere”, a afirmat Bolojan.

El a adăugat că, în plan intern, președintele va trebui să colaboreze cu majoritatea parlamentară, cu Guvernul, ”pentru a reconstrui încrederea, pentru a reforma statul și pentru a crea oportunități și dezvoltare pentru români”.

”Din aceste motive, fiecare cetățean responsabil care se prezintă la vot poate face istorie pentru România și îndemnul meu pentru toți cetățenii României este să se prezinte la vot indiferent de opțiunea pe care o au. Votați așa cum vă dictează conștiința”, a transmis președintele interimar.

Citeste mai mult

Eveniment

IPJ Botoșani: Procesul de votare a început fără incidente la Botoșani

Publicat

Publicitate

Conform datelor centralizate la nivelul Comandamentului Operațional constituit în cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Botoșani, care monitorizează și coordonează misiunile legate de alegeri, pe parcursul nopții nu a fost înregistrat niciun incident deosebit.

Efectivele MAI care au asigurat protecția secțiilor de vot pe parcursul nopții le-au predat președinților birourilor electorale ale secțiilor de votare în această dimineață, cu sigiliile intacte.

Președinții birourile electorale ale secțiilor de votare sunt obligați să ia măsurile necesare pentru ca alegerile să decurgă în bune condiții, având atribuții și în afara secției de vot, în jurul secției, precum și pe străzi și în piețe publice, până la o distanță de 500 de metri.

Refuzul oricărei persoane de a se conforma dispozițiilor președintelui biroului electoral al secției de votare cu privire la asigurarea ordinii în localul de vot și în împrejurimi constituie contravenție.

Astăzi, peste 1.400 de polițiști, jandarmi, polițiști de frontieră, pompieri și angajați ale altor structuri MAI din jdețul Botoșani, acționează în misiuni conexe procesului electoral, în principal protecția secțiilor de votare,  verificarea incidentelor electorale și menținerea gradului de siguranță publică.

La nivelul județului Botoșani au fost înregistrate 1596 cereri pentru urna mobilă, dintre care, șapte persoane private de libertate, care în prezent sunt încarcerate în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă și au drept de vot.

Publicitate

“Vă reamintim, că cetățenii români pot vota în baza unuia dintre următoarele acte: cartea de identitate, cartea electronică de identitate, cartea de identitate provizorie,  buletinul de identitate și, în cazul elevilor din școlile militare, carnetul de serviciu militar”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Pentru a veni în sprijinul cetățenilor români care nu dețin un document valabil, serviciile publice comunitare locale de evidență a persoanelor vor asigura astazi, program cu publicul, în intervalul orar 07:00-21:00.

Citeste mai mult

Eveniment

Peste 1,1 milioane de români au votat până la ora 9:00. Prezența la urne în Botoșani – sub media națională

Publicat

Publicitate

Potrivit datelor oficiale publicate de Autoritatea Electorală Permanentă (AEP), până duminică dimineață, la ora 9:00, au fost înregistrate peste 632.045 de voturi în țară și 527.599 de voturi în străinătate, numărul total de alegători fiind de peste 1,1 milioane.

La nivel național sunt organizate 18.979 de secții de votare, iar în străinătate funcționează 965 de secții, unde românii din diaspora își pot exercita dreptul de vot.

Procesul de votare se desfășoară între orele 7:00 și 21:00, însă legea permite prelungirea programului până la ora 23:59, în cazul în care, la ora închiderii, în fața secției de votare se mai află alegători care așteaptă să voteze sau se află deja în incinta secției.

În afara granițelor țării, votarea a început duminică la ora locală 7:00 și se încheie tot la ora locală 21:00, cu respectarea termenului limită stabilit de legislația electorală, fără a depăși ora 21:00, ora României, cu posibilitatea de prelungire în condiții speciale.

În județul Botoșani, prezența la vot până la ora 9:00 a fost de 3,87%, sub media națională. Din cei 374.690 de alegători înscriși pe listele electorale permanente, s-au prezentat la urne 13.575 de persoane.

Procesul electoral continuă pe tot parcursul zilei, iar autoritățile încurajează cetățenii să se prezinte la vot pentru a-și exercita un drept fundamental garantat de Constituție.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending