Connect with us
Publicitate

Eveniment

Au dat foc la gunoaie și erau să rămână fără casă. Patru incendii stinse de pompieri la Dorohoi, Văculești și George Enescu

Publicat

Publicitate

Pompierii botoșăneni au fost la datorie 24 de ore din 24 pentru intervenția imediată la solicitările cetățenilor și gestionarea optimă a situațiilor de urgență, produse la nivel local.

În ultimele ore, aceștia au intervenit pentru stingerea a patru incendii, în următoarele localități:

– Văculești: a ars vegetația uscată de pe aproximativ 1000 de metri pătrați. Pompierii au intervenit rapid astfel încât flăcările să nu ajungă la o casă;

Publicitate

– George Enescu: au ars aproximativ 30 de metri pătrați de vegetație uscată. Pompierii au stins incendiul înainte ca flăcările să ajungă la un lan de porumb;

– Dorohoi: au ars aproximativ trei kilograme de deșeuri textile depozitate într-o casă nelocuită;

– Dorohoi: au ars o pubelă mobilă pentru colectarea deșeurilor și 30 kilograme de gunoi menajer.

Publicitate

 

La cazuri au intervenit pompierii din Detașamentului Dorohoi, cu cinci autospeciale de stingere, dar și Serviciile Voluntare pentru Situații de Urgență Văculești, Dorohoi și George Enescu.

Cauzele probabile de producere a incendiilor au fost: focul în aer liber, lăsat nesupravegheat, fumatul în locuri nepermise, utilizarea focului deschis în spații închise și acțiunea intenționată.

Publicitate

 

Informare preventivă

 

Arderea miriștilor sau a vegetației uscate este interzisă, potrivit legislației privind protecția mediului.

Atragem atenția asupra faptului că folosirea focului deschis pentru igienizarea terenurilor, arderea gunoaielor, a deșeurilor și a altor materiale combustibile pot avea consecințe grave, atât asupra mediului înconjurător și a solului, cât și asupra proprietății sau chiar vieții oamenilor.

În astfel de cazuri, flăcările se pot întinde cu repeziciune pe o suprafață mare, iar în condiții de vânt, incendiile de vegetație uscată sau de deșeuri menajere pot deveni și mai periculoase dacă se manifestă aproape de case, de rețele de electricitate sau de locuri cu pericol de explozie.

Recomandăm fumătorilor să nu arunce resturile de la țigară la întâmplare (de exemplu pe geamul autoturismului) pentru că pot incendia vegetația uscată de pe marginea drumului sau copacii, iar incendiile pot ajunge la proprietăți sau, în cele mai grave situații, pot provoca și victime.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Suspendarea TikTok în România: Vicepreședintele ANCOM cere ca măsura să intre în vigoare de joi

Publicat

Publicitate

Suspendarea TikTok în România: Vicepreședintele ANCOM, Pavel Popescu, a cerut ca în baza unor dovezi cu privire la manipularea procesului electoral de către platforma TikTok, aceasta să fie suspendată pe teritoriul României.

Pavel Popescu a scris pe Facebook, miercuri seara, că cere suspendarea TikTok începând de joi, 28 noiembrie.

„Cer, începând de mâine, 28.11.2024, suspendarea platformei TikTok pe teritoriul României, până la finalizarea anchetei instituțiilor statului cu privire la manipularea procesului electoral din data de 24.11.2024 (turul I, prezidențiale)”, a scris Popescu.

Publicitate

Acesta adaugă că va da curs procedurilor oficiale în acest sens.

Popescu cere această suspendare „doar în baza unor dovezi cu privire la manipularea procesului electoral de către platformă”.

Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a trimis notificări către TikTok semnalând diverse nereguli
ANCOM a transmis marți că Autoritatea Electorală Permanentă (AEP) a trimis notificări către TikTok semnalând diverse nereguli legate de conţinutul ilegal distribuit şi a solicitat acesteia luarea măsurilor necesare pentru desfăşurarea în condiţii legale a campaniei electorale din România, însă reprezentanţii platformei nu au acţionat cu celeritate la solicitarea autorităţii române.

Publicitate

ANCOM a solicitat Comisiei Europene o anchetă detaliată asupra impactului platformei TikTok în alegerile din România din acest an, susținând că platforma ar reprezenta un risc semnificativ pentru securitatea națională și suveranitatea statului român.

De asemenea, și CNA a solicitat marţi Comisiei Europene să investigheze cu privire la rolul jucat de TikTok în alegeri, având în vedere ceea ce Consiliul a calificat drept „suspiciuni de manipulare a opiniei publice”.

 
TikTok neagă acuzațiile

Publicitate

Un purtător de cuvânt al platformei digitale TikTok a respins îngrijorările formulate de Consiliul Naţional al Audiovizualului (CNA) cu privire la faptul că algoritmii platformei „au fost amplificaţi cu conţinut favorabil unui anumit candidat” la alegerile prezidenţiale de duminică din România, transmite Reuters, citat de Agerpres.

„Algoritmii TikTok, după părerea noastră, este clar că au fost amplificaţi cu conţinut favorabil unui anumit candidat, generând dezechilibru în competiţia electorală şi periclitând pluralismul politic”, a afirmat Valentin-Alexandru Jucan, vicepreşedinte al CNA.

Citeste mai mult

Eveniment

Percheziţii la falsificatori de bani, acuzaţi că au introdus în bancomate 400.000 de dolari falşi

Publicat

Publicitate

Procurorii DIICOT şi poliţişti din cadrul Direcţiei de Combatere a Criminalităţii Organizate – Oficiul Naţional Central pentru combaterea falsurilor de monedă au efectuat joi două percheziţii domiciliare în municipiile Bucureşti şi Giurgiu, într-un dosar în care două persoane sunt suspectate că au introdus în bancomate aproximativ 400.000 de dolari falşi, după care i-au schimbat în lei şi i-au retras folosind acte false.

„Din probatoriul administrat a reieşit că, în perioada octombrie 2021 – februarie 2022, trei unităţi bancare au fost prejudiciate cu suma de aproximativ de 400.000 USD, prin încărcarea în automatele bancare a aproximativ 4.000 de bancnote falsificate cu valoare individuală de 100 USD, urmată de conversia în lei şi retragerea în numerar a acestor sume. În cazul uneia dintre aceste bănci, făptuitorii au utilizat cărţi de identitate falsificate pentru deschiderea unor conturi de client necesare operaţiunilor de conversie valutară la automatele bancare”, transmite DIICOT.

Bancnotele contrafăcute fac parte dintr-un tip de fals foarte bine realizat, fiind depistate abia în centrele de procesare, trecând de sistemele de securitate ale ATM-urilor.

Publicitate

Audierile se desfăşoară la sediul DIICOT – Structura Centrală, pe numele a doi făptuitori fiind emise mandate de aducere.

Suportul tehnico-criminalistic a fost asigurat de Institutul Naţional de Criminalistică.

Acţiunea beneficiază de sprijinul jandarmilor din cadrul Brigăzii Speciale de Intervenţie a Jandarmeriei. AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

(P) Angiograful ultraperformant ajunge săptămâna viitoare la Spitalul Județean Botoșani

Publicat

Publicitate

Dotarea sistemului sanitar cu aparatură medicală ultraperformantă a fost prioritară pentru Administrația Federovici și echipa de parlamentari PSD.

 

Cei patru parlamentari PSD de Botoșani – Marius Budăi, Dan Şlincu, Alexandra Huțu și Lucian Trufin au depus și susținut la dezbaterea Legii Bugetului pe 2024 un amendament prin care s-au alocat 2 milioane de lei, iar, la începutul anului, Doina Federovici a alocat Spitalului din bugetul județean alte 6,2 milioane de lei pentru achiziționarea unui angiograf coronarian de ultimă generație.

Publicitate

 

Încă o promisiune onorată de echipa PSD, echipa faptelor bune. În această săptămână se finalizează lucrările de amenajare a spațiului în care va fi amplasat angiograful coronarian, care va ajunge la Botoșani în cursul săptămânii viitoare. Sunt convinsă că echipa de la Spitalul Județean va urgenta punerea lui în funcțiune și va angaja un medic specialist. Când este vorba de sănătate, timpul nu are răbdare!”, a declarat Doina Federovici, președintele PSD Botoșani, care a ținut să le mulțumească celor patru colegi parlamentari, care au depus și susținut amendamentul prin care s-a deschis calea achizițiotării acestui aparat medical ultraperformant.

 

Publicitate

Reamintim că, Spitalul Județean Botoșani nu avea angiograf și nici nu putea primi fonduri de la Ministerul Sănătății pentru achiziționarea unui astfel de aparat vital pentru pacienți, pentru că nu avea un medic specialist care să facă angiografii. Pe de altă parte, niciun medic specialist nu putea fi angajat, pentru că Spitalul Județean nu avea angiograf. „Împreună cu colegii parlamentari PSD am găsit soluția să rupem acest cerc vicios, iar Spitalul Județean va avea acest aparat care poate face diferența între viață și moarte. Botoșănenii nu vor mai fi nevoiți să se deplaseze în alte județe sau să plătească investigații medicale la clinici private”, a mai spus  Doina Federovici.

 

Suntem echipa faptelor bune, iar fiecare investiție realizată vorbește despre angajamentul nostru față de comunitate și față de cei care au nevoie de noi. Pe 1 decembrie, votați candidații PSD, poziția 3 pe buletinul de vot! Împreună, suntem mai puternici și mai uniți!”, a conchis Doina Federovici.

Publicitate

 

Raportul de activitate al Doine Federovici ca președinte al Consiliului Județean pentru perioada 2020-2024 se poate consulta pe pagina https://www.psdbotosani.ro/ la secțiunea:

INVESTIȚII PENTRU BOTOȘANI 2020-2024

https://www.psdbotosani.ro/wp-content/uploads/2024/11/Raport_D_Federovici_compressed.pdf

 

CMF11240017

Citeste mai mult

Eveniment

O casă din Podriga a fost în pericol, în această dimineață, după ce funinginea din coșul de fum s-a aprins.

Publicat

Publicitate

Pompierii din cadrul Stației Săveni au intervenit prompt și au stins flăcările înainte ca acestea să producă pagube materiale însemnate.

Cauza probabilă a fost stabilită ca fiind coș de fum necurățat de funingine.

Vă reamintim faptul că în sezonul rece multe dintre incendii se produc din cauza coșurilor de fum defecte, necurățate de funingine sau neprotejate termic față de materialele combustibile din structura acoperișului.

Publicitate

Verificaţi coşurile de evacuare a fumului, pentru ca acestea să nu prezinte fisuri care să permită scânteilor să incendieze materialele combustibile ale planșeului sau acoperișului (grinzi, astereală etc.).

Curățați periodic coșurile de fum pentru eliminarea depunerilor de funingine care se pot aprinde sau pot obtura canalele de evacuare.

Tencuiți şi văruiți partea din pod a coşului de fum, în scopul sesizării imediate a fisurilor (căldura sau scânteile care ies prin fisurile unui coş de fum deteriorat constituie surse de aprindere, dacă în zona lor există elemente de construcţie sau structuri din lemn).

Publicitate

Îngroșați zidăria coşului la trecerea prin planşee, lăsând un spaţiu între această zidărie şi elementele combustibile ale planşeului.

Păstrați distanţa dintre faţa exterioară a coşurilor şi elementele combustibile ale acoperişului.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending