Connect with us
Publicitate

Actualitate

Atenție șoferi! Sute de mii de permise de conducere nu vor mai fi valabile. Cine sunt cei care trebuie să ia măsuri urgente

Publicat

Autoritățile au transmis o atenționare importantă pentru șoferii din România. Sute de mii de permise de conducere nu vor mai fi valabile în următoarele luni. Cine sunt cei care trebuie să ia măsuri urgente și care sunt pașii pe care trebuie să îi urmeze.

MAI, atenționare pentru șoferi: Sute de mii de permise de conducere nu vor mai fi valabile

Reprezentanți ai Ministerului Afacerilor Interne (MAI) au transmis o atenționare importantă ce îi vizează pe foarte mulți dintre șoferii de la noi din țară. Potrivit autorităților, o analiză realizată de Direcția Regim Perminse de Conducere și Îmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) arată că sute de mii de permise de conducere nu vor mai fi valabile în următoarele luni

MAI anunță că termenul de valabilitate pentru în jur de 450.000 de permise de conducere, la…

Citește mai mult pe impact.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

În miez de noapte: Sucevean prins beat la VOLAN circulând prin comuna George Enescu

Publicat

La data de 27 martie 2024, în jurul orei 01:00, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 4 Dorohoi au oprit pentru control, pe DJ 293, în comuna George Enescu, un autoturism condus de un tânăr, de 32 de ani, din județul Suceava.

În urma testării cu aparatul etilotest, valoarea rezultată a fost de 0,62 mg/l alcool pur în aerul expirat.

Ulterior, acesta a fost condus la o unitate spitalicească pentru recoltarea de probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

“Cercetările sunt continuate sub aspectul comiterii infracțiunii de conducere sub influența alcoolului”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Citeste mai mult

Eveniment

Acțiune a polițiștilor la Trușești: TIR-uri trase pe dreapta pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor

Publicat

La data de 26 martie 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 3 Hlipiceni, împreună cu reprezentanții Registrului Auto Român au organizat o acțiune pe DJ 282 și DN 29, în comuna Trușești, pentru verificarea stării tehnice a autovehiculelor.

În cadrul activităților dsfășurate au fost verificate pete 60 de autovehicule, iar în urma neregulilor constatate au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale.

Acestea sunt în valoare de 3.500 de lei.

De asemenea, au fost retrase 5 certificate de înmatriculare, pentru lipsa inspecției tehnice periodice, caroserie în stare avansată de degradare și anvelope uzate peste limită, au anunțat astăzi polițiștii de la Botoșani.

Citeste mai mult

Eveniment

Altă nebunie: Un bărbat din Botoșani a rămas fără arme după ce a lăsat o tânără să se fotografieze cu ele la centură

Publicat

Un bărbat a fost sancționat contravențional, i-au fost confiscate armele și i-a fost anulat dreptul de a deține arme pentru că a lăsat o tânără să se fotografieze cu acestea, a anunțat astăzi IJP Botoșani.

În mod constant, polițiștii efectuează controale la posesorii autorizați de arme și muniții, pentru verificarea modului de deținere și asigurare a acestora la domiciliu, conform prevederilor Legii 295 din 2004 privind regimul armelor și munițiilor.

“Nicio persoană neautorizată nu are drept să folosească, să dețină sau să poarte o armă letală sau neletală, dintre cele supuse autoizării. Nerespectarea prevederilor legale privind regimul armelor și munițiilor atrage răspunderea contravențională sau penală”, a transmis purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

La data de 26 martie 2024, polițiștii din cadrul Serviciului Arme Explozivi și Substanțe Periculoase au dispus sancționarea contravențională a unui bărbat de 46 de ani, din comuna Mihai Eminescu, posesor legal de arme și muniții letale, pentru faptul că a înmânat unei tinere, de 32 de ani, una dintre arme, pentru a se fotografia cu aceasta, apoi a postat fotografia pe rețelele de socializare.

“Totodată, față de bărbat a fost dispusă măsura complementară de anulare a dreptului de deținere port și folosire a armelor, precum și confiscarea acestora”, a mai adăugat purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie Judeţean (IPJ) Botoşani, Delia Nenişcu.

Sursa foto ilustrativ: Joom.ro

Citeste mai mult

Eveniment

Botoșănenii nu vor mai plăti taxa de 10 lei la internarea în spital. Decizia noului manager al SJU ,,Mavromati”

Publicat

Botoșănenii care au nevoie de câteva zile de spitalizare nu vor mai fi nevoiți să plătească taxa obligatorie de 10 lei care era solicitată.
Anunțul a fost făcut de noul manager al Spitalului de Urgență,,Mavromati”, ec. Corneliu Mihai, in prima conferință de presă organizată miercuri.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending