Connect with us
Publicitate

Actualitate

ANAF: Declarația unică se depune până la 25 mai, inclusiv. Cum se completează

Publicat

Publicitate

Agenția Națională de Administrare Fiscală (ANAF) reamintește contribuabililor că termenul pentru depunerea Declaraţiei Unice (DU) privind impozitul pe venit şi contribuţiile sociale datorate de persoanele fizice (Formular 112) este data de  25 mai 2022, inclusiv.

Declarația unică se completează şi se depune de către persoanele fizice care în anul de impunere au realizat, individual sau într-o formă de asociere, venituri/pierderi din România sau/şi din străinătate şi care datorează impozit pe venit şi contribuții sociale obligatorii, potrivit prevederilor Codului fiscal.

ANAF recomandă ca Declaraţia unică să fie depusă prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, în conformitate cu prevederile legale în vigoare, respectiv:

Publicitate
  • prin intermediul serviciului „Spaţiul privat virtual” (SPV)
  • pe site-ul https://www.e-guvernare.ro, cu semnătură electronică calificată.

De asemenea, formularul poate fi depus și în format hârtie, direct la registratura organului fiscal sau prin poştă, cu confirmare de primire (data depunerii declaraţiei în format hârtie este data înregistrării acesteia la organul fiscal sau data depunerii la poştă, după caz).

Pentru completarea şi depunerea declarației unice contribuabilii pot solicita sprijin, astfel:

  • apelând Serviciul central de asistență telefonică a contribuabililor – Call-center, la numărul de telefon 031.403.91.60;
  • prin  e-mail, accesând Formularul de contact disponibil pe portal, AICI şi în serviciul Spatjul Privat Virtual.

Pe pagina de Facebook a ANAF și pe canalul de Youtube vor fi publicate modele de completare a DU.

Publicitate

Pe site-ul Agenţiei Naţionale de Administrare Fiscală se regăsesc toate informațiile detaliate despre declarația unică (Formularul 212 pentru descărcare, baza legală, modele de completare a DU, Broşură privind DU etc.), AICI.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Publicitate

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Zeci de botoșăneni și-au găsit de lucru la Bursa Generală  a Locurilor de Muncă organizată de AJOFM

Publicat

Publicitate

Din 665 care au participat la Bursa Generală  a Locurilor de Muncă, 135 au fost selectate pentru a participa la interviuri în perioada următoare și 74 au fost selectate în vederea angajării.

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Botoşani a organizat astăzi 17.05.2024 “Bursa Generală a Locurilor de Muncă”,  una dintre cele mai importante acţiuni implementate  la nivel judeţean  pentru persoane aflate în căutarea unui loc de muncă  şi agenţi economici.

 

Publicitate

Au participat la acest eveniment, un număr total de 40 agenți economici care au pus la dispoziție 471 locuri de muncă vacante pecum și reprezentanţi ai Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă”Nicolae Iorga”,Centrul Militar Judeţean, Inspectoratul Judeţean de Poliţie şi Inspectoratul Judeţean de Jandarmi ”General de brigadă Tudor Luchian”care au care au oferit sprijin și informații persoanelor care doresc să urmeze o carieră în aceste structuri .

 

Din numărul total de 665 participanţi : 500 au fost persoane în căutarea unui loc de muncă, 120 tineri viitori absolvenţi din clasele terminale şi 45 tineri instituţionalizaţi în centrele de plasament .

Publicitate

 

Dialogul direct dintre cerere și ofertă pe piața muncii a avut ca rezultat :

  • selectarea în vederea ocupării unui număr total de 135 persoane;
  • selectarea în vederea angajării a unui număr total de 74 persoane .

 

Publicitate

Considerăm că obiectivul principal al aceste acțiuni și-a atins scopul în sensul că s-a facilitat contactul direct dintre angajatori și viitorii angajați, dialog soldat cu selecții pentru angajare şi participare la probe de lucru precum și facilitarea unui canal de comunicare între reprezentanții instituțiile publice de aparare și ordine publică care să conducă la stabilirea unui traseu educațional și profesional pentru viitorii absolvenţi.

 

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Lucian Trufin își prezintă soluțiile pentru Sănătate. Candidatul PSD pentru Consiliul Județean: „Vom  construi 3 spitale noi în județ”

Publicat

Publicitate

Am promis că nu mă voi angaja în dispute politice ca alți candidați și că voi prezenta soluțiile mele pentru județul Botoșani. Pentru sănătate am în vedere să finalizez toate programele de investiții obținute de doamna președinte Doina Federovici și să realizez cele trei mari noi proiecte pentru construirea a trei spitale noi: Pediatrie și Psihiatrie de la Spitalul Județean și Spitalul de la Săveni. Este vorba de investiții de peste 175 de milioane de euro. Domnul ministru Rafila m-a asigurat de tot sprijinul Ministerului Sănătății pentru construcția celor trei noi unități sanitare din județul nostru”, a declarat Lucian Trufin candidatul PSD pentru Președinția Consiliului Județean Botoșani.

Studiile de fezabilitate pentru cele trei corpuri noi de spital, Pediatrie, Psihiatrie și Săveni au fost realizate, la fel și indicatorii tehnico-economici au fost aprobați, se lucrează la scrierea cererii de finanțare și scoaterea la licitație a realizării proiectului tehnic și execuției.

M-aș bucura ca și Botoșaniul în perioada imediat următoare să beneficieze de fondurile consistente pe care România le va primi de la Banca Europeană de Investiții pentru cele trei construcții noi. Mă refer la Secția de Psihiatrie, Secția de Pediatrie, pentru că ingrijirea copiilor reprezintă o prioritate, și nu în ultimul rând noul Spital de la Săveni, să beneficieze de aceste investiții pentru că dezvoltarea serviciilor medicale de asistență spitalicească este răspunsul corect pe care putem să-l dăm pentru cetățeni”, a declarat ministrul Sănătății Alexandru Rafila.

Publicitate

Programul de investiții în sistemul de sănătate botoșănean pe care l-a început Doina Federovici în ultimii 3 ani și jumătate este cel mai mare din 1990 până astăzi și e vorba de modernizări și dotări cu echipamente de ultimă generație de radiologie, Computer Tomograf, mamograf digital, incubatoare pentru nou născuți și multe altele, deschiderea de noi substații de ambulanță la Lunca și Ripiceni, a heliportului medical din municipiul Botoșani, modernizarea Unității de Primiri Urgențe și ambulatoriilor de specialitate de la Maternitate și Pediatrie.

Toate investițiile realizate în ultimii ani în sistemul de sănătate din județul Botoșani, dar și cele aflate în execuție, cât și cele care urmează să intre la finanțare trebuie obligatoriu continuate. De aceea, județul nostru are nevoie de un președinte al Consiliului Județean cu experiență în administrația publică, iar Lucian Trufin are această expertiză de 20 de ani în administrația locală și centrală. Este păcat de banii europeni pe care i-am obținut deja și cei care urmează să fie alocați pentru modernizarea sistemului de sănătate și construcția de unități medicale noi să fie pierduți sau implementarea proiectelor să fie întîrziată de lipsa de experiență în administrație”, a subliniat Doina Federovici.

Comandat de Partidul Social Democrat – Organizația Județeană Botoșani, Realizat de SC Direct Research SRL, Cod Unic de Identificare mandatar financiar coordonator 21240002.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Pompieri botoșăneni pe podium la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” – ediția 2024

Publicat

Publicitate

Patru subofițeri din cadrul Inspectoratului pentru Situații de Urgență „Nicolae Iorga” al Județului Botoșani sunt printre cei mai buni dintre pompierii militari din România, la atletism, cros și săritură în lungime.

Plutonier adjutant șef Doru Dutcovschi, plutonier adjutant Constantin Anușcă, plutonier adjutant Adrian Ciobanu, plutonier adjutant Cristina Mihai, sergent major Andrei Baltag, soldat Andrei Roman, soldat Răzvan Amariei și soldat Eusebiu Dutcovschi au participat, în ultimele trei zile, la etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” – ediția 2024.

Patru dintre ei au reușit să urce pe podium la probele „săritură în lungime cu elan”, „viteză pe 100 metri” și „cros 2000 de metri”.

Publicitate

Plutonier adjutant Cristina Mihai, singura femeie pompier din Botoșani înscrisă în concurs, a participat la proba „cros pe 2000 de metri”, obținând locul III.

La proba „viteză pe 100 de metri”, plutonier adjutant Doru Dutcovschi și sergent major Andrei Baltag s-au dovedit a fi cei mai rapizi dintre toți concurenții la categoriile lor de vârstă, respectiv peste 45 de ani și până la 35 de ani. La aceeași probă, soldat Eusebiu Dutcovschi a obținut locul III, la categoria de vârstă până la 35 de ani.

Plutonier adjutant șef Doru Dutcovschi și-a adăugat în palmares o nouă medalie: bronz la „săritură în lungime cu elan”, la categoria de vârstă peste 45 de ani.

Publicitate

Etapa națională a Concursului de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” – ediția 2024 s-a desfășurat în municipiul Piatra-Neamț, pe Stadionul Ceahlăul și pe traseele de pe Cernegura din municipiul Piatra-Neamț. Organizată de Asociația Sportivă a Pompierilor din România (A.S.P.R.) și Inspectoratul pentru Situații de Urgență „Petrodava” al Județului Neamț, competiția a reunit la start peste 80 de salvatori din 25 de județe.

Campionatul de Atletism și Cros „Cupa A.S.P.R.” se organizează anual, iar obiectivele principale ale competiției sportive sunt promovarea modului sănătos de viață, dezvoltarea aptitudinilor fizice și a spiritului de echipa.

Publicitate

Citeste mai mult

Administratie

MATERNA BOTOȘANI – Un program de succes al municipalității

Publicat

Publicitate

De la începutul acestui an, 121 de viitoare mame au solicitat să fie incluse în Programul MATERNA BOTOȘANI. Implementat la inițiativa primarului Cosmin Andrei și viceprimarilor Liviu Toma și Bogdan Buhăianu, acest program a fost bine primit de către familiile care se află într-un moment deosebit al vieții lor. Beneficiază de sprijinul financiar în cuantum de 2.000 de lei de persoană femeile însărcinate cu vârsta de peste 18 ani, care au domiciliul stabil în municipiul Botoșani.

Fondurile provin de la bugetul local și sunt asigurate în două tranșe. Viitoarele mame pot plăti analize medicale pentru monitorizarea sarcinii și tratamente medicamentoase. Prima tranșă de 1.000 de lei este asigurată după săptămâna a 10-a de sarcină, iar cea de a doua, după săptămâna a 24-a de sarcină.

Suntem mulțumiți că acest program este bine primit de viitoarele mămici. Prin intermediul MATERNA BOTOȘANI demonstrăm că suntem alături de botoșănencele care se pregătesc să aducă pe lume un copil, dar și de familiile lor”, a mai spus Liviu Toma.

Publicitate

Cererile se depun la Direcția de Asistență Socială

Viitoarele mame trebuie să depună o cerere Direcția de Asistență Socială a Municipiului Botoșani, de luni până joi, între orele 9:00 – 15:00. Sediul DAS se află pe strada Săvenilor, nr.12. Cererile pot fi depuse și în format electronic folosind:

  • adresa: asistenta_sociala_botosani@bt.e-adm.ro
  • platforma digitală ,,Up Comunitate” pusă la dispoziție de operatorul economic UP România-www.upromania.ro

Voucherele MATERNA sunt distribuite de către funcționarii Direcției de Asistență Socială Botoșani.

Publicitate

Pentru Programul MATERNA sunt necesare următoarele acte:

  1. cerere tip
  2. copie după cartea de identitate a solicitantei
  3. certificat fiscal eliberat de Direcția Impozite și Taxe Locale Botoșani care atestă că solicitanta nu are datorii la bugetul local
  4. adeverință eliberată de un medic ginecolog cu vârsta biometrică a sarcinii sau copie a ecografiei de confirmare a sarcinii incipiente
  5. la intrarea în săptămâna a 24-a de sarcină, este necesară o nouă adeverință de la medicul ginecolog vizând vârsta biometrică a sarcinii sau o copie a ecografiei morfologiei de sarcină trimestrul II.

Pentru a intra în etapa I a Programului MATERNA, viitoarele mame trebuie să să prezinte la Direcția de Asistență Socială documentele prevăzute la litera a) – d), în perioada cuprinsă între a 10-a și a 23-a săptămână de sarcină. Beneficiarele admise în etapa I trebuie să depună documentele prevăzute la litera e), în perioada cuprinsă între a 24-a și a 30-a săptămână de sarcină, pentru a primi banii aferenți etapei a II-a.

Proiect votat în iunie 2023

Publicitate

În ședința din 30 iunie 2023, consilierii municipali au votat Proiectul de hotărâre vizând acordarea unui sprijin financiar femeilor însărcinate din municipiul Botoșani pentru achitarea medicamentelor și serviciilor medicale și aprobarea Regulamentului de acordare a acestor beneficii de asistență socială, sub formă de vouchere în cuantum de 2000 de lei în scopul creșterii natalității și susținerii familiilor.

Programul MATERNA BOTOȘANI a fost demarat la data de 1 iulie 2023. În perioada 1 iulie – 31 decembrie 2023, Direcția de Asistență Socială Botoșani a primit 222 de cereri, valoarea totală a voucherelor acordate fiind de 313.000 de lei.

 

Publicitate

 

 

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending