Connect with us
Publicitate

Eveniment

Alertă! Încă o fată de 16 ani, din municipiul Botoșani, parcă a intrat în pământ! Dacă ați văzut-o, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei minore, de 16 ani, din municipiul Botoșani, care a părăsit domiciliul în cursul zilei de 25 iunie a.c., iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

CUTRICICHI REBECAELENA are următoarele semnalmente: 1,70 m înălțime, 78 de kg, păr brunet, ochi căprui, poartă ochelari de vedere.

Vestimentație cunoscută: Pantaloni de culoare neagră, tricou și hanorac de culoare neagră, în picioare purta încălțăminte sport neagră.

Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Care sunt comunele din Botoșani care primesc apă în zilele cu număr impar

Publicat

Publicitate

Având în vedere situația creată prin sistarea neanunțată a furnizării apei brute, de către Administrația Națională Apele Române – Exploatarea Complexă Stânca Costești, către operatorul regional, în intervalul 28.06.2024 ora 18.00 – 29.06.2024 ora 10.00, S.C. NOVA APASERV S.A. Botoșani, informează că, nu a mai putut furniza apă potabilă în sistemul de alimentare cu apă din sursa Prut. Conform constatărilor noastre, cauza a fost pornirea sistemului de irigații alimentat din aceeași sursă.

Ca urmare, programul de furnizare a apei comunicat anterior a suferit unele modificări. Până la restabilirea parametrilor hidraulici ai sistemului, respectiv pentru a permite refacerea rezervei de apă înmagazinate în rezervoare se impune restricționarea furnizării apei în rețeaua de distribuție. În cazul în care nu mai intervin alte modificări, programul stabilit în perioada 29.06.2024-08.07.2024, pentru utilizatorii alimentați din sursa Prut, rămâne astfel:

– în zilele cu număr impar se va furniza apă potabilă către consumatorii din   U.A.T-urile: Albești, Dângeni, Durnești, Todireni, Trușești și Ungureni;

– în zilele cu număr par se va furniza apă potabilă către consumatorii  din U.A.T-urile:  Călărași, Hlipiceni, Răuseni, Santa Mare, respectiv în localitățile Andrieșeni și Bivolari din județul Iași;

zilnic, în intervalul orar 07:00-10:00 dimineața și 19:00-22:00 seara, către consumatorii din U.A.T-rile: Ștefănești, Mihălășeni, Dobârceni și Românești;

„Reamintim tuturor consumatorilor din zonele afectate că folosirea apei în alte scopuri decât cel menajer duce la o creștere a consumurilor peste capacitatea maximă a sistemelor, iar alimentarea cu apă a populației este prioritară”, au transmis reprezntanții NOVA Apaserv.

Publicitate

Citeste mai mult

Educație

Guvernul a dat undă verde pentru instalarea camerelor de supraveghere în școli

Publicat

Publicitate

Actul normativ aprobat de Guvern introduce mai multe modificări în scopul asigurării unui mediu educațional sigur şi sănătos.

Sunt avute în vedere acțiuni pe care să le poată întreprinde unitățile școlare pentru prevenirea comportamentelor care încalcă sau favorizează încălcarea normelor de moralitate/conduită, în orice formă de manifestare – violenţă verbală, fizică, psihologică – bullying.

Pentru a crește siguranța în spațiul școlar – se reglementează clar condițiile în care se ia decizia cu privire la instalarea camerelor audio video în unitățile școlare. Această decizie se poate lua de fiecare unitate școlară cu acordul părinților, respectiv elevilor majori și salariaților unității școlare. În situații excepționale, atunci când există risc crescut de violență în spațiul școlar, fiind înregistrat un număr semnificativ de sesizări, instalarea sistemului de supraveghere audio-video se poate face doar cu informarea persoanelor vizate.

În ambele situații, decizia de instalarea și/sau punere în funcțiune a sistemelor de supraveghere se ia de către consiliul de administrație al unității școlare preuniversitare, cu aprobarea directorului și consultarea personalului, pe o perioadă de maximum 1 an calendaristic.

Sistemele de supraveghere audio-video pot fi instalate în spațiul școlar în sălile de clasă, în exteriorul clădirilor, pe holuri, în sălile de mese și de festivități, pe holurile căminelor sau internatelor, precum și în sălile de sport, cu excepția vestiarelor și grupurilor sanitare.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Tabără de vară pentru 50 de copii din Botoșani, la Mănăstirea Balş

Publicat

Publicitate

Tabăra de vară de la Mănăstirea Balş, comuna Frumușica, județul Botoșani, este la prima ediție. Anul acesta, aproximativ 50 de copii din comunele Stăuceni, Durnești,Trușești și Albești, cu rezultate bune la învăţătură sau provenind din familii defavorizate, se vor bucura de multă atenție. Tabăra se va desfășura în două serii: – perioada 7-12 iulie, prima serie – perioada 20-25, iulie a doua serie.

Vor avea loc numeroase activităţi sportive, concursuri, discuţii special adaptate nevoilor copiilor. De asemenea, vor avea ocazia să intre în contact cu viaţa liturgică din mediul monahal. Tabăra de anul acesta se organizează și prin implicarea protosinghelului Isidor Bucătaru, stareţul Mănăstirii Balş și a oamenilor de bine. Tematica din acest an este legată de credinţa ortodoxă, fiind îmbinată cu activităţile distractive, sportive. În fiecare zi, se vor ruga în sfânta biserică, iar apoi vor avea o serie de activităţi recreative şi sportive.

Programul va fi presărat cu filme ce au caracter religios. Festivitatea de premiere a copiilor şi focul de tabără, vor încheia tabăra. „Tabăra aceasta oferă oportunitatea de a combina distracția cu învățarea, așa cum ne place nouă să facem, arătându-le copiilor cum să descopere frumusețea și diversitatea culturii românești. Pe lângă activități, ei vor dobândi cunoștințe valoroase despre geografia și tradițiile locale, contribuind astfel la educația lor turistică și geografică. Pregătește-ti copiii pentru o experiență memorabilă, unde fiecare moment petrecut în tabăra va fi o lecție vie despre frumusețea și bogăția României!”, a spus Florentina Doroftei Melinte, președintele Asociației „Nectarie și prietenii”, unul dintre organizatorii Taberei.

Citeste mai mult

Eveniment

Cele mai mari universităţi din ţară vor începe în scurt timp înscrierile pentru studiile de licenţă şi master. Noutățile din acest an

Publicat

Publicitate

Cele mai mari universităţi din ţară vor începe în scurt timp înscrierile pentru studiile de licenţă şi master. Atât Universitatea „Alexandru Ioan Cuza” din Iași (UAIC), cât şi Universitatea Bucureşti şi Universitatea „Babeş-Bolyai” din Cluj-Napoca oferă viitorilor studenţi specializări noi în concordanţă cu solicitările de pe piaţa muncii: „Inteligenţă arti¬ficială”, „Ingineria informaţiei”, „Fizică aplicată în tehnologii smart şi comunicaţii” sau „Securitate globală şi politicile privind drepturile omului”, informează ziarullumina.ro. Criteriile de admitere sunt diferite, fiecare facultate optând pentru o selecţie fie în baza mediei obţinute la bacalaureat, a unor examene scrise sau orale şi chiar a unor probe eliminatorii. Oferta de studii pentru anul universitar 2024-2025 este foarte variată, marile universităţi din ţară venind în întâmpinarea absolvenţilor de liceu cu specializări noi, adaptate la cerinţele de pe piaţa muncii.

 

De exemplu, la Universitatea „Al. Ioan Cuza” din Iaşi viitorii studenţi vor putea accesa, la studiile de licenţă, specializările „Inteligență artificială”, cu predare în limba română, respectiv în limba engleză, la Facultatea de Informatică. De asemenea, două specializări noi sunt disponibile la studiile de master: „Alimentație și Sport” – la Facultatea de Chimie și „Fizică aplicată în tehnologii smart și comunica¬ții” – la Facultatea de Fizică. Opt dintre cele 15 facultăți ale UAIC vor face admiterea pentru studii de licență exclusiv pe baza mediei generale de la examenul de bacalaureat, la patru facultăți (Drept, Educație Fizică și Sport, Informatică și Teologie Ortodoxă) se vor susține probe scrise, a căror pondere variază între 40 și 60% din media de admitere, iar trei facultăți (Geografie și Geologie, Informatică, Matematică) vor lua în calcul și nota la diverse probe din cadrul examenului de bacalaureat

. Înscrierea la toate cele 15 facultăți ale UAIC se va putea face atât online, cât și fizic, în perioada 15-20 iulie 2024. Şi Universitatea „Babeş-Bolyai“ (UBB) din Cluj-Napoca oferă absolvenţilor de liceu patru specializări noi la nivel licenţă: trei specializări la Facultatea de Matematică şi Informatică („Ingineria informaţiei”, 4 ani, cu predare în limba engleză; „Ingineria informaţiei”, 4 ani, cu predare în limba maghiară; „Inteligenţă artificială”, 3 ani, cu predare în limba engleză) şi una la Facultatea de Ştiinţe Politice, Administrative şi ale Comunicării („Servicii şi politici de sănătate publică” – 3 ani, cu frecvenţă, în limba română). În acelaşi timp, UBB va avea patru programe noi de studiu la nivel de master: „Studii şi cercetări est-asiatice/East Asian Studies and Research”, „Health Economics”, în limba engleză, respectiv „Management bazat pe date”, în limba maghiară, „Securitate globală şi politicile privind drepturile omului/ Global security and human rights policies”. Perioada de admitere pentru noul an universitar de la UBB este cuprinsă între 15 şi 31 iulie

. La Universitatea din Bucureşti (UB), pentru programele de licenţă şi masterat, sesiunea de vară a concursului de admitere la facultăţile UB se desfăşoară în perioada 1-26 iulie, iar data-limită de afişare a rezultatelor este 31 iulie. Universitatea din Bucureşti acordă burse elevilor şi studenţilor medaliaţi cu aur, argint sau bronz la olimpiadele ştiinţifice şi competiţiile internaţionale, inclusiv cele organizate pentru persoanele cu dizabilităţi.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending