Connect with us
Publicitate

Eveniment

Alertă! Dispariție copil de 11 ani, în municipiul Botoșani. Dacă îl vedeți, sunați la 112

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unui minor, de 11 ani, din municipiul Botoșani, care astăzi, în jurul orei 10:30, a părăsit domiciliul pentru a se deplasa pe Pietonalul Unirii, unde trebuia să se întâlnească cu un membru de familie. Însă, acest lucru nu s-a mai întâmplat.

 

BORCOI SAMUEL MARIAN are următoarele semnalmente: 1 metru înălțime, 40 de kg, păr șaten tuns mediu, ten deschis.

 

In momentul plecării purta un tricou negru, pantaloni scurți și în picioare adidași.

 

Publicitate

Cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să adreseze celei mai apropiate unități de poliție!

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

CALENDAR ORTODOX 2024: Sfântul Voievod Ştefan cel Mare

Publicat

Publicitate

Măritul Voievod Ştefan cel Mare al Moldovei (1457-1504) a fost numit de popor: bun, mare şi sfânt.

„Bun”, pentru faptele sale de milostenie şi iertarea celor greşiţi; „Mare”, pentru iscusinţa cu care a condus ţara cu dreptate, întrucât prin el Dumnezeu a pedepsit pe cei lacomi şi trădători; „Sfânt”, pentru luptele sale de apărare a întregii creştinătăţi, cât şi pentru numărul mare de biserici şi mănăstiri pe care le-a zidit şi înzestrat cu cele necesare spre slava lui Dumnezeu şi mântuirea credincioşilor.

Deşi a fost încercat de numeroase suferinţe: rana de la picior căpătată în lupta de la Chilia, moartea a patru copii şi a două soţii, trădarea unor sfetnici şi multe războaie, Voievodul nu şi-a pierdut niciodată nădejdea în Dumnezeu, ci şi-a purtat crucea vieţii sale cu răbdare creştinească, luptând cu dârzenie şi neîntrecută iscusinţă împotriva duşmanilor ţării şi ai credinţei. De aceea, istoria mărturiseşte că evlaviosul Ştefan Vodă a trăit nu pentru sine, ci pentru ţara şi credinţa întregului popor.

El aducea mulţumiri şi laudă lui Dumnezeu, nu numai atunci când biruia, ci şi atunci când era biruit, fiind pentru noi o pildă de pocăinţă. Fericitul Voievod a luptat pentru apărarea întregii creştinătăţi, chemând la luptă sfântă pe cârmuitorii creştini ai Europei Ştefan cel Mare şi Sfânt a pus biruinţele în luptele purtate nu seama iscusinţei sale, ci a voii şi puterii lui Dumnezeu.

Pentru credinţa şi smerenia sa, Dumnezeu i-a dat putere şi înţelepciune. Ştefan cel Mare şi Sfânt a fost nu numai un apărător al credinţei creştine în luptele sale cu turcii şi tătarii, ci el a fost şi un mărturisitor al ei prin numărul mare de biserici ridicate cu purtarea sa de grijă, prin înzestrarea lor cu cele necesare slujbelor şi obştei călugărilor, care împleteau rugăciunile de zi şi de noapte cu lucrul mâinilor şi cultura minţii. Ştefan cel Mare şi Sfânt a zidit biserici şi mănăstiri nu numai în Moldova, ci şi în Muntenia şi Transilvania, mărturisind prin aceasta conştiinţa unităţii de credinţă şi neam.

De asemenea şi la muntele Athos, unde pericolul otoman ameninţa tot atât de mult Ortodoxia, a înălţat, înnoit şi înzestrat mai multe biserici şi mănăstiri. Pe toate aceste sfinte lăcaşuri, Ştefan cel Mare le-a înălţat ca mulţumire adusă lui Dumnezeu pentru biruinţele purtate în lupta cu duşmanii creştinătăţii. Ştefan cel Mare şi Sfânt este o icoană de lumină pentru tot poporul dreptcredincios, un ocrotitor al ctitorilor de locaşuri sfinte şi al celor care luptă pentru apărarea dreptei credinţe şi a patriei.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO&VIDEO: Patru hectare de grâu au ars la Miorcani

Publicat

Publicitate

Patru hectare de grâu netreierat, două hectare de miriște, paie și o balotieră au ars, în această seară, pe un câmp din localitatea Miorcani. Cel mai probabil, incendiul a fost generat de un scurtcircuit produs la utilajul agricol folosit pentru formarea baloților de paie.

 

Un echipaj din cadrul Punctului de Lucru Coțușca a ajuns, în cel mai scurt timp, la fața locului, cu o autospecială de stingere cu apă și spumă. Împreună cu Serviciul Voluntar pentru Situații de Urgență Rădăuți-Prut și personalul de pe locul de muncă, aceștia au acționat rapid astfel încât flăcările să nu se extindă la alte culturi. Au fost salvate aproximativ 15 hectare dintr-un lan de grâu netreierat.

 

Pentru a preveni incendiile în această perioadă, proprietarii terenurilor și reprezentanții asociațiilor agricole trebuie să:

 

Publicitate

– ️verifice maşinile şi utilajele agricole din punct de vedere tehnic, să asigurare dotarea acestora cu dispozitive parascântei şi cu mijloace de primă intervenție ‐ stingătoare, bidoane cu apă, lăzi cu nisip şi mături;

 

– remedieze defecţiunile apărute la maşinile şi utilajele agricole la distanță față de lanurile nerecoltate, mirişti sau vegetație uscată;

Publicitate

 

– ️alimenteze utilajele cu carburant în punctele de alimentare special amenajate;

 

– ️asigure punctele de recoltare cu tractoare cu plug sau disc, cisterne cu apă;

 

– ️️asigure izolarea lanurilor prin fâşii arate sau discuite faţă de drumuri şi păduri sau căi ferate adiacente;

 

-️️ strângă paiele rezultate în urma recoltării şi să are imediat miriştea;

 

– ️respecte regulile privind fumatul şi utilizarea focului deschis.

Citeste mai mult

Eveniment

În plin sezon de concedii, platforma prin care românii pot obține cardul european de sănătate nu funcționează

Publicat

Publicitate

Totul se blochează la operațiunea de înregistrare a datelor, unde după introducerea adresei de email, a parolei, a CNP-ului și a numărului de telefon nu se mai întâmplă nimic, informează alba24.ro. Chiar dacă nu acoperă, precum o asigurare clasică, serviciile private de asistență medicală, costurile de călătorie cu avionul înapoi în țara de origine sau contravaloarea bunurilor pierdute ori furate, cardul permite decondarea unor servicii medicale locale în caz de accident, în spitalele publice sau în cele care lucrează cu casele de asigurări din statele membre.
Cardul european de sănătate permite persoanelor asigurate să îl folosească oriunde în Europa, fără a mai plăti suplimentar asigurări de călătorie.

Doar că, platforma cardeuropean.ro pe care ar trebui depusă cerea nu funcționează.

Cardul poate fi obținut și printr-o deplasare la Casele de Asigurări de Sănătate de la nivelul fiecărui județ și de la cea a Capitalei, pe baza unor documente printre care o cerere tip și documentele de identitate.

Ce este cardul european de sănătate
Este un card gratuit care oferă acces la asistența medicalã necesară în cadrul sistemului de sănătate publică pe durata unei șederi temporare în oricare dintre statele membre ale UE și în Islanda, Liechtenstein, Norvegia, Elveția și Regatul Unit, în aceleași condiții și la același cost (gratuit în unele țări) ca persoanele asigurate din țara respectivă.

Prestațiile acoperite includ, de exemplu, îngrijirile acordate pe fondul unor boli cronice sau existente, precum și pe parcursul sarcinii și pentru naștere.

Deținerea unui asemenea card înlocuiește asigurările de călătorie pe care majoritatea românilor le achiziționează în perioada concediilor.

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Un bărbat care și-a pierdut cunoștința pe stradă a fost ajutat de doi elevi ai Școlii de Subofițeri Jandarmi Fălticeni

Publicat

Publicitate

Andrei și Alexandru, elevi ai Școlii Militare de Subofițeri Jandarmi Fălticeni, aflați în prima lor zi de practică la Inspectoratul de Jandarmi Județean Botoșani, au acordat în această după-amiază sprijin unui bărbat care și-a pierdut cunoștința, în apropierea sediului inspectoratului.
Șoferul mașinii în care se afla bărbatul a strigat după ajutor, iar cei doi elevi jandarmi au procedat la scoaterea bărbatului inconștient din mașină, după care l-au așezat într-o poziție de siguranță.
Între timp, Andrei a solicitat asistență medicală prin apel la numărul unic de urgență 112, iar până la sosirea ambulanței au supravegheat persoana.
Bărbatul a fost preluat de personalul medical și transportat la Unitatea de Primire a Urgențelor din cadrul Spitalului Mavromati, în vederea acordării îngrijirilor de specialitate.
Andrei și Alexandru sunt doi din cei 26 de elevi jandarmi care, până la sfârșitul lunii august, vor executa stagiul de practică în domeniul ordinii și siguranței publice, această perioadă fiind destinată însușirii deprinderilor practice și aprofundării noțiunilor teoretice acumulate la orele de curs.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending