Connect with us
Publicitate

Eveniment

A plecat să muncească la o stână și a dispărut. Familia și polițiștii îl caută

Publicat

Publicitate

Polițiștii botoșăneni au anunțat astăzi că efectuează verificări pentru localizarea unui bărbat de 70 de ani, din orașul Flămânzi, care, la data de 14 mai 2022, a părăsit domiciliul pentru a pleca să lucreze la o stână, din extravilanul localității de domiciliu, iar până în prezent nu a revenit și nici nu și-a contactat familia.

AIFTINCĂI DUMITRU are următoarele semnalmente: 1,60 m înălțime, aproximativ 60 de kilograme, păr grizonat, ochi albaștri. Semne particulare: tatuaj pe antebrațul drept, constând intr-o inimă și 4 cifre.

Vestimentația la momentul plecării: tricou de culoare gri, pantaloni de culoare neagră, încălțăminte sport de culoare neagră.

“Cetățenii care dețin informații despre această persoană sunt rugați să apeleze 112 sau să se adreseze celei mai apropiate unități de poliție!”, au precizat polițiștii botoșăneni.

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Poliţiştii botoşăneni alături de elevii Liceului Teoretic „Doctor Mihai Ciucă” Săveni pentru prevenirea victimizării acestora

Publicat

Publicitate

In data de 27 septembrie a.c.,  poliţiştii Compartimentului de Analiză și Prevenire a Criminalității Botoşani au derulat împreună cu elevii din clasele de liceu ale Liceului Teoretic „Doctor Mihai Ciucă” Săveni o serie de activităţi  de informare pe diferite teme : prevenirea victimizării prin infracţiuni informatice precum și prevenirea victimizării prin consum/trafic de droguri.

Siguranţa pe Internet a fost un subiect dezbătut de poliţişti cu cei peste 150 de elevi prezenți în cadrul activității. Recomandările generale privesc protejarea datelor personale, protejarea parolei, evitarea întâlnirilor cu persoane cunoscute pe internet sau anunţarea părinţilor despre intenţia unor astfel de întâlniri, selectarea atentă a imaginilor pe care le postează pe internet, respingerea unor contacte „agresive” venite din partea altor persoane şi anunţarea acestor incidente.

De asemenea, elevii au primit informaţii privind legislaţia în vigoare în domeniul consumului şi traficului de droguri, exemple de situaţii în care tinerii au fost implicați în fapte de consum și trafic de droguri, precum şi consecinţele legale ale acţiunilor acestora

Prevenirea victimizării minorilor şi a infracţiunilor informatice reprezintă priorităţi ale Poliției Române pentru anul 2024, copiii și tinerii reprezentând unul din grupurile țintă ale activităților preventive.

Activităţi similare vor avea loc şi la nivelul altor unităţi şcolare din judeţ.

 

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: „Copii fericiți de ziua lor de naștere”, un nou proiect marca Parohia Pacea. Botoșănenii au donat și au adus bucurie la aniversarea a doi copii

Publicat

Publicitate
„Copii fericiti de ziua lor de nastere”, este titlul unui nou proiect concretizat de Parohia Pacea Botoșani, prin preotul Marian Macuc și preoteasa Ana – Maria Macuc. Botoșănenii s-au mobilizat, atrași de intenția nobilă a demersului și au reușit să aducă bucurie la aniversarea a doi copii din Botoșani care au avut o petrecere adevărată de ziua lor. Potrivit celor spuse de Ana Maria Macuc, Parohia Pacea si Asociația „Cutia cu iubire” își doresc să aducă, lunar, zâmbete pe chipul copiilor din județul Botoșani, ce-și sărbătoresc ziua de naștere.
„ASTAZI, datorita generozitatii dv, i-am sarbatorit pe Maria si pe Daniel.
Ii felicitam si le dorim LA MULTI, FERICITI SI BINECUVANTATI ANI!
Milostivul Dumnezeu sa le daruiasca sanatate si o copilarie frumoasa alaturi de cei dragi!
Atat sarbatoritii, cat si fratiorii lor, au primit cadouri: jocuri educative, jucarii, plusuri, hainute si o bicicleta, de care s-au bucurat nespus de mult.
Parohia Pacea si ” Cutia cu iubire” isi doresc sa aduca, lunar, zambete pe chipul copiilor din judetul Botosani, ce-si sarbatoresc ziua de nastere.
Va multumim pentru ca sunteti alaturi de noi!
Va multumim pentru torturile frumoase si super gustoase, pentru pizza, pentru bicicleta ( ” Cutia cu iubire”) si pentru toate cadourile minunate oferite sarbatoritilor si fratiorilor acestora!
Multumim mult spatiului de joaca Unik Land Botosani – spatiu de joaca/ petreceri/ serbari pentru punerea la dispozitie, in mod gratuit, a spatiului de joaca, a mascotei si a animatorului.
Atat sarbatoritii, cat si ceilalti copii prezenti la ziua de nastere, s-au bucurat nespus de mult.
Fetita sarbatorita iese foarte rar din casa si atunci, pentru a merge la spital (din cauza problemelor grave de sanatate) si n-a “pasit” niciodata intr-un spatiu de joaca…
Impreuna cu dv, am reusit sa-i inveselim pe acesti copii si ne dorim, in continuare, sa reusim sa oferim cat mai multe zambete!
Multumim tuturor celor ce ati fost alaturi de sarbatoritii nostri din luna septembrie!
Dumnezeu sa va rasplateasca dragostea si bucuria pe care ati oferit-o acestor copii!
Cei care doriti sa fiti sarbatoriti sau sa-i bucurati pe viitorii sarbatoriti sau doriti mai multe informatii, puteti sa dati mesaj pe whatsapp la nr de telefon 0743326171 (Ana Maria Macuc) sau puteti suna la nr +40783050260 ( ” Cutia cu iubire”).
P.S. Avem acceptul parintilor de a posta pozele”, a scris preoteasa Ana-Maria Macuc pe pagina de socializare.

Citeste mai mult

Eveniment

ISU Botoșani: Atenție la vinul aflat în proces de fermentare

Publicat

Publicitate

Odată cu venirea toamnei și după culegerea viilor, mulți dintre cetățeni pregătesc vinul în gospodării. În condițiile în care acesta nu este depozitat în spații corespunzătoare, care să poată fi aerisite, pe timpul procesului de fermentare pot apărea incidente sau chiar tragedii.

Pentru a evita cazurile de intoxicaţie cu dioxid de carbon, acumulat în spații închise, pe timpul fermentării mustului, ISU Botoșani vă recomandă să:

– nu puneţi mustul la fermentat în spaţii închise;

– nu intraţi în încăperile în care fierbe vinul, fără a asigura o ventilaţie corespunzătoare;

– anunţaţi pe cineva că veţi intra într-o astfel de încăpere;

– verificaţi concentraţia de oxigen din încăperea în care intraţi, prin aprinderea unei lumânări. În cazul în care se va stinge, înseamnă cu nu există suficient oxigen;

Publicitate

– sunt mai susceptibili de a se intoxica cei cu probleme respiratorii, cardiace, neurologice.

– nu intraţi în încăperea în care există deja o victimă dacă nu aveți echipament de protecţie pentru că este posibil să vă intoxicaţi şi dumneavoastră;

– sunaţi la 112 în astfel de situaţii.

Publicitate

Precizăm faptul că o persoană care a inhalat cantităţi mai mici de dioxid de carbon prezintă dureri de cap, greţuri – cu sau fără vărsături, ameţeli, tulburări de vedere, greutate în respiraţie. Dacă în aer gazul este în concentraţie foarte mare, persoana în cauză îşi pierde cunoştinţa în câteva minute, iar consecințele pot fi grave. Este foarte important de ştiut că victima nu îşi dă seama că se intoxică deoarece dioxidul de carbon pe care îl emană vinul în timpul fermentării nu are culoare şi nici miros.

Citeste mai mult

Eveniment

Femeile se pot pensiona cu până la 11 ani mai devreme. Facilități aduse de noua lege a pensiilor

Publicat

Publicitate

Noua lege a pensiilor aduce o serie de facilități în cazul femeilor. Ele se pot pensiona cu ani de zile mai devreme decât bărbaţii. Pentru a putea beneficia de aceste reduceri, femeile trebuie să îndeplinească cumulativ următoarele cerințe: să aibă un stagiu complet de cotizare de 35 de ani și să fi născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani sau să fi adoptat copii și să-i fi crescut timp de cel puțin 13 ani.

Noua reglementare permite o reducere de 6 luni pentru fiecare copil, dar nu mai mult de 3 ani în total. Astfel, femeile pot obține o reducere a vârstei de pensionare de până la 11 ani, cumulând reducerea pentru nașteri sau adopții cu alte condiții speciale sau deosebite de muncă.

Pentru a beneficia de aceste reduceri, femeile trebuie să depună un dosar de pensionare care să conțină următoarele documente:

• Certificatul de naștere al copiilor sau hotărârea judecătorească de adopție, în copie.
• O declarație pe propria răspundere prin care să ateste că au născut și crescut copii până la vârsta de 16 ani sau au adoptat și crescut copii timp de cel puțin 13 ani.

Potrivit adevărul.ro, femeile care sunt deja în plată cu drepturi de pensie de invaliditate sau pensie anticipată și care îndeplinesc condițiile pentru a trece la pensia pentru limită de vârstă, conform Legii nr. 360/2023, vor beneficia de această trecere automat, fără a fi necesară o nouă cerere.

Casa Națională de Pensii Publice (CNPP) a anunțat că, odată cu intrarea în vigoare a noii legi pe 1 septembrie 2024, pensiile anticipate și pensiile anticipate parțiale stabilite conform legislației anterioare vor fi reglementate conform noilor dispoziții legale. Această inițiativă este un pas important în sprijinul femeilor din România, oferindu-le o opțiune mai flexibilă în gestionarea carierei și a responsabilităților familiale.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending