Connect with us
Publicitate

Cultura

A început campania de donare de sânge inițiată de Instituția Prefectului Botoșani, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie

Publicat

Publicitate
Astăzi, a început campania de donare de sânge inițiată de Instituția Prefectului Județul Botoșani, în parteneriat cu Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani și structurile Ministerului Afacerilor Interne și Ministerului Apărării Naționale de la nivelul județului Botoșani.
Astfel, la ora 7:30, 20 de donatori de la Instituția Prefectului Județul Botoșani, Serviciul Public Comunitar de Pașapoarte și Serviciul Public Comunitar Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor s-au prezentat la Centrul de Transfuzie Sanguină Botoșani și au donat sânge.
”Este un gest firesc, normal, o formă de ajutor pentru cei aflați în situații grele. Nu există riscuri pentru donatori, este o procedură simplă, cu refacere rapidă.
Sper ca această campanie de donare de sânge să aducă o schimbare în bine și astfel să creștem comunitatea salvatorilor de vieți.
În final, doresc să-i felicit pe toți cei care s-au alăturat campaniei inițiate de noi, ne-am unit forțele pentru acest proiect și le mulțumesc pentru că au înțeles că este mare nevoie de ei.” a declarat prefectul județului Botoșani, Sorin Cornilă.
Campania de donare sânge ”MAI uniți pentru viață” se desfășoară în perioada 31 martie – 7 aprilie 2023 și este parte componentă din seria evenimentelor organizate pentru a marca Ziua Pașaportului Românesc, Ziua Poliției Române, Ziua Instituției Prefectului și Ziua Jandarmeriei Române.
Calendar donare:
3 aprilie 2023 – donatori de la IPJ și IPF
4 aprilie 2023 – donatori de la ISU
4-5 aprilie 2023 – donatori de la IJJ
6-7 aprilie 2023 – donatori de la Centrul Militar Județean și Garnizoana Botoșani

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Cultura

„Căutându-l pe Eminescu”, ediția 2024: Tabăra de fotografie de la IPOTEȘTI

Publicat

Publicitate

Îl poți căuta pe Eminescu în poezia sa antumă sau postumă, în proză, în articolele din presa vremii, îl poți căuta în documentele de epocă, în manuscrise, în amintirile celor care l-au cunoscut, în fotografii. Îl poți căuta mergând pe urmele lui și încercând doar să-i ghicești pașii prin Ipotești și împrejurimi, în Botoșani, Cernăuți, Blaj, Sibiu, Iași, București, Viena, Berlin, Odessa, prin alte locuri pe unde se știe sau doar se presupune că a trecut. Peste ani, în virtutea legăturii pe care o avem cu textul lui, îi mai putem simți prezența și o mai putem transmite, prin fotografie, celor care vor să privească aceste locuri cu ochii altora.               

 

 

Publicitate

Pornind de la acest concept, Memorialul Ipotești – Centrul Național de Studii Mihai Eminescu, continuă an de an organizarea taberelor de artă fotografică.  În această tradiție, cea de-a  VIII-a ediție a taberei  se va desfăşura în perioada 7-10 noiembrie 2024 şi va debuta cu vizualizarea unei selecţii din materialul fotografic realizat de participanţii la Tabăra de fotografie Căutându-l pe Eminescu, ediţia 2022, material realizat în urma tururilor şi sesiunilor foto propuse în acea ediţie şi realizate de membrii clubului foto VARADINUM din Oradea.

Participanții la tabăra de artă fotografică din acest an vor lua la pas străzile din Botoșani și Dorohoi, căutând să imortalizeze istoria locului reflectată în clădirile de patrimoniu existente.

Atelierele vor fi coordonate de Ovidiu D. Pop, de la Clubul foto VARADINUM din Oradea.

Publicitate

Responsabili cu organizarea taberei sunt – din partea Memorialului Ipotești –  Daniel Tupiluș, Elena-Adina Cojocariu și Liliana Grecu, care s-au ocupat cu prezentarea grafică a afișului și panotarea expoziției din Sala Portaluri – Muzeul tematic Mihai Eminescu.

Comunicat de presă

 

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Ministrul Digitalizării, despre FERMELE DE TROLI: „Am închis mai multe conturi false. Mai mulți candidați le-au folosit”

Publicat

Publicitate

Ministrul Digitalizării, Bogdan Ivan, a făcut, joi, declarații cu privire la măsurile luate împotriva fermelor de troli care operează pe rețelele sociale din România. În cadrul unei conferințe de presă, Ivan a explicat că Ministerul a reușit să închidă mai multe conturi false, care erau folosite pentru a promova anumite interese politice sau pentru a discredita adversari, scrie realitatea.net.

„Am închis mai multe conturi false”, a declarat ministrul Bogdan Ivan. „Am identificat mai mulți candidați care le-au folosit în campaniile lor, însă nu toți candidații sunt implicați”

Aceste conturi false au fost utilizate pentru a crea o imagine favorabilă a anumitor candidați și pentru a lansa atacuri asupra altor competitori. Deși ministrul nu a oferit detalii despre numărul exact de conturi închise sau despre identitatea celor implicați, el a subliniat că toate încercările de acest tip vor fi gestionate cu strictețe.

Publicitate

„Orice încercare de acum înainte va fi blocată în termen de câteva ore”, a adăugat ministrul Ivan.

„Astăzi în România au fost identificate zeci de conturi care reprezintă mai multe reţele organizate care încearcă să obţină continut ilegitim pentru a promova un anumit candidat la aleste alegeri prezidenţiale şi parlamentare. Toate aceste conturi au fost blocate, au fost identificate aceste reţele care în integralitatea lor au fost blocate”, a declarat Ivan.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Circulație restricționată noaptea, pe Transalpina. Intervalul orar în care în care drumul este deschis

Publicat

Publicitate

Circulație restricționată noaptea, pe Transalpina. Autoritățile au anunțat intervalul orar în care în care drumul este deschis, scrie alba24.ro.

Centrul INFOTRAFIC din Inspectoratul General al Poliţiei Române informează că, începând de miercuri, 6 noiembrie, din cauza condiţiilor meteorologice din ultima perioadă, pentru siguranţa participanţilor la trafic, a fost modificat intervalul orar de circulaţie pentru toate categoriile de autovehicule pe DN 67C, Transalpina.

Restricțiile vor fi aplicate pe tronsonul kilometric 34+800 metri – 59+800 metri, între localităţile Rânca (judeţul Gorj) şi Obârşia Lotrului (judeţul Vâlcea), relatează Rador.

Publicitate

Aşadar, circulaţia rutieră va fi permisă între orele 09:00 şi 20:00.

Pentru prevenirea accidentelor rutiere, conducătorii auto sunt sfătuiți să ruleze cu prudenţă sporită, să păstreze distanţa regulamentară între vehicule şi să se asigure temeinic la schimbarea direcţiei de deplasare.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Copiii cu boli rare, trataţi până la 21 de ani în spitalele de pediatrie. Obstacole în aplicarea OUG în domeniu

Publicat

Publicitate

Copiii care au boli rare vor putea fi trataţi pentru aceste afecţiuni, până la vârsta de 21 de ani, în spitalele de pediatrie, a informat, miercuri, ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, care a precizat că a fost adoptată o ordonanţă de urgenţă în domeniu, dar nu este aplicată în toate unităţile sanitare şi trebuie identificate care sunt “obstacolele”.

Rafila a fost întrebat, într-o conferinţă de presă la sediul central al PSD, ce soluţii are pentru pacienţii copii cu boli rare care în momentul când împlinesc 18 ani nu îşi mai găsesc spitale şi medici cu care să îşi continue tratamentul.

“Soluţia noi am început-o, e o ordonanţă de urgenţă aprobată acum două luni care face posibilă tratarea acestor copii până la vârsta de 21 de ani în spitalele de pediatrie. Am avut deja o întâlnire cu secretarul de stat Adriana Pistol şi cu alţi colegi să identificăm care sunt obstacolele de aplicare a acestei ordonanţe de urgenţă. Noi am făcut ordonanţa tocmai că ne-am dat seama că un copil care are 17 ani şi 9 luni şi acelaşi copil care are 18 ani şi 2 luni trebuie să continue tratamentul în aceeaşi unitate sanitară. Vrem să vedem dacă există limitări, am luat legătura şi cu Colegiul Medicilor, din punct de vedere profesional al modului în care se adresează aceşti pacienţi copii sau foarte tineri”, a explicat Rafila.

Publicitate

El a menţionat că este şi o problemă “locală”, pentru că sunt spitale care fac acest lucru şi spitale care nu fac acest lucru.

“Mi se pare absolut firesc ca un copil care are o boală rară să poată să continue tratamentul pentru acea boală rară. Săptămâna viitoare o să iau legătura cu pacienţii pentru că ne interesează şi alte modificări de natură legislativă”, a transmis ministrul Rafila.

AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending