Connect with us
Publicitate

Eveniment

Alexandra Huțu: „Ministerul Familiei a lansat un nou apel pentru amenajarea de centre de zi pentru copiii din familii vulnerabile”

Publicat

Publicitate

Alexandra Huțu: „Ministerul Familiei a lansat nu nou apel pentru amenajarea de centre de zi pentru copiii din familii vulnerabile”

Parlamentarul social-democrat botoșănean, Alexandra Huțu, membru în Comisia pentru administrație publică din Camera Deputaților, a anunțat astăzi că autoritățile publice locale pot depune până pe 18 februarie la Ministerul Familiei proiecte pentru construcția, reabilitarea, modernizarea, extinderea și dotarea de centre destinate copiilor care provin din familii aflate în situații vulnerabile.

Este vorba de lansarea celui de-al doilea apel de proiecte în cadrul Componentei 13 – Reforme sociale din Planul Național de Redresare și Reziliență care prevede realizarea de investiții pentru amenajarea de centre de zi pentru copii aflați în situație de risc de separare de părinți, pentru copii cu dizabilități, cât și pentru consiliere și sprijin pentru părinți și copii.

Publicitate

La primul apel de proiecte 13 localități din Botoșani au fost selectate și au semnat la finalul anului trecut contractele pentru realizarea de centre de zi destinate copiilor din familii vulnerabile. Am încredere că și la cel de-al doilea apel, aleșii locali din județul nostru se vor mobiliza și vor depune la timp proiectele care vor fi eligibile pentru asigurarea accesului la servicii sociale de sprijin de prevenire a separării copilului de familia sa pentru un număr cât mai mare din comunitățile vulnerabile din județ”, a declarat Alexandra Huțu.

Valoarea maximă a unui proiect este de 330.000 Euro. Fiecare unitate administrativ-teritorială poate depune un singur proiect individual sau în parteneriat cu alți furnizori publici sau privați de servicii sociale acreditați. Obiectivul acestui al doilea apel este crearea a 64 de servicii sociale de prevenire a separării copilului de familia sa. Centrele de zi nou înființate în urma acestui apel vor asigura accesul la servicii sociale de sprijin de prevenire a separării copilului de familia sa pentru un număr de cel puțin 1.920 de copii la nivel național.

Cel mai important este să ajungem la finalul proiectului în următorii cinci ani şi să avem în județul nostru și la nivel național o rețea de centre de zi care să ofere copiilor o șansă reală de a se integra social, de a avea acces permanent la servicii medicale și educaționale și de a se realiza ca viitori adulți pe piața muncii. Cu ajutorul banilor europeni din PNRR trebuie să reducem cât mai mult din comunitățile vulnerabile, nu doar prin creșterea nivelului de trai, ci și al punerii la dispoziție de instrumente prin care fiecare locuitor din aceste medii defavorizate să se integreze social și economic la fel ca ceilalți cetățeni”, a subliniat deputatul social-democrat botoșănean.

Publicitate

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Lângă noi: Prima zăpadă pune probleme șoferilor. Un TIR a derapat și a blocat drumul, după ce a lovit un stâlp, la Iași

Publicat

Publicitate
Accident rutier pe DN 2, Miroslovești, județul Iași. Pe fondul vitezei, un TIR a derapat și a lovit un stâlp de electricitate, blocând temporar carosabilul.
Echipele DRDP Iași sunt mobilizate în zonă, în încercarea de a tracta autotrenul și a restabili traficul.
„Circulați cu atenție!”, îndeamnă autoritățile.

Citeste mai mult

Eveniment

(P) PSD a publicat lista integrală a întrebărilor de interes public de care fuge președintele PNL Botoșani. Ce are de ascuns?

Publicat

Publicitate

Mai mulți reprezentanți ai PSD au prezentat, joi, pe rețelele sociale lista integrală a întrebărilor de interes public, rămase fără răspuns, pe care le-au adresat în ultima perioadă președintelui PNL Botoșani, Valeriu Iftime. 

Există o modă la PNL de a spune una în campania electorală și de a face pe dos când se văd cu voturile în căruță. Fostul președinte PNL Florin Vasile Cîțu ne spunea senin să facem distincție între promisiunea creșterii pensiilor din programul electoral al PNL din 2020 și decizia de înghețare a pensiilor pe care a luat-o ca premier în 2021.

La fel face și Valeriu Iftime: la alegerile locale trâmbița peste tot că va veni cu transparența în politică, iar după ce a primit voturile fuge mâncând pământul de întrebările incomode, dar legitime pentru interesul public.

Publicitate

Lista integrală de care fuge „transparentul” președinte al PNL Botoșani:

 

  • ⁠ Au fost sau nu amendate firmele lui Iftime de Consiliul Concurenței pentru că au vândut repartitoare la suprapreț cetățenilor disperați să-și reducă povara costurilor cu energia termică? Dacă da, cum mai poate acum să joace rolul celui care se sacrifică de grija cetățenilor?
  • De ce a pus-o pe avocata PNL, care candidează la Senat, să blocheze acțiunea Primăriei Botoșani de a-i evacua pe chiriașii agresivi din Centrul Vechi? Câte voturi speră să obțină PNL de la cei vizați de evacuare?
  • Cum a obținut fără licitație 90% din cele 7.800 de contracte pe bani publici din care firmele sale au încasat 15 miliarde de lei noi din taxele și impozitele plătite de dumneavoastră?
  • ⁠Câte miliarde de lei noi au încasat firmele sale de la administrațiile locale conduse de PNL, adică de la colegii săi de partid?
  • ⁠Cine sunt acum beneficiarii reali ai firmelor sale? Sunt sau nu rude ale sale până la gradul al II-lea, care nu au dreptul să încheie contracte cu instituția pe care o conduce acum în calitate de președinte?
  • Cum l-a pus Iftime pe fiul său la conducerea Camerei de Comerț Botoșani, pe care a controlat-o până și-a luat mandatul la Consiliul Județean?
  • ⁠De ce se enervează mereu când i se adresează aceste întrebări și își pune secunzii care candidează la Parlament să atace PSD? N-ar fi mai simplu fie transparent și să răspundă? Iar dacă nu răspunde, ce are de ascuns?

 

Publicitate

CMF11240017

Citeste mai mult

Eveniment

RAR eXpert: Cum poți afla ce probleme are mașina, înainte de a o cumpăra. Verifică kilometrajul, defecțiunile ascunse și istoricul

Publicat

Publicitate

RAR Cluj oferă celor care vor să își cumpere o mașină second-hand, un serviciu de verificare amănunțită cu privire la kilometraj, defecțiuni ascunse sau probleme de identificare a autovehiculului, scrie alba24.ro

Este vorba despre RAR eXpert, implementat în alte regiuni încă de acum doi ani.

”Dacă aduceți mașina în reprezentanță, inginerii îi vor face o verificare amănunțită prin serviciul “RAR eXpert”.

Publicitate

Experiența ne-a arătat cât de vulnerabili pot fi unii cumpărători atunci când cred că au găsit autovehiculul mult așteptat și, pentru că nu au pregătirea de specialitate necesară, pot fi ușor păcăliți de cei care, cu rea credință, pun la vânzare mașini cu defecțiuni ascunse, cu kilometrajul modificat sau, și mai grav, cu probleme de identificare.

Și, uite așa, apar situațiile nefericite în care cumpărați mașini pe care nu le puteți folosi.

Centrul țării este o zonă în care ajung frecvent autovehicule importate din UE, iar acesta este motivul pentru care ne-am asumat și rolul de consultant oficial în materie de achiziții auto și considerăm că sfatul nostru și verificarea pe care o primiți la RAR pot cântări semnificativ la decizia de a cumpăra o mașină” precizează reprezentanții RAR Cluj.

Publicitate

Prin efectuarea verificării RAR eXpert puteți afla și dacă mașina pe care vreți să o cumpărați a fost în trecut implicată în accidente ale căror reparații nu au fost făcute ca la carte și nu mai corespunde criteriilor de fabricație, dacă sunt probleme la geometria roților și la sistemele de frânare și direcție, insesizabile pentru necunoscători, dar care neremediate în timp pot face diferența între o manevră sigură și una cu riscuri.

Sunt verificate elementele de identificare, bazele de date cu vehicule date în urmărire, geometria caroseriei, toate sistemele vitale ale vehiculului și elementele care prezintă deformări, tăieturi sau suduri care ridică semne de întrebare.
Serviciile prin RAR eXpert costă între 270 de lei (identificare) și 400 de lei (evaluarea detaliată a stării tehnice).

FOTO: RAR Cluj – Facebook

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

Cum fac elevii cursuri, vinerea și lunea, în școlile unde sunt amenajate secții de votare. Precizări de la Ministerul Educației

Publicat

Publicitate

Ministerul Educației oferă recomandări școlilor privind modul în care trebuie să organizeze cursurile elevilor în instituțiile de învățământ în care sunt amenajate secții de votare.

Astfel, MEC a recomandat ca elevii să meargă normal la școală în zilele de vineri când sunt organizate alegeri, chiar dacă în școlile lor vor funcționa secții de votare. Pentru zilele de luni după alegeri, regulile sunt diferite și există posibilitatea ca orele să fie decalate, scrie alba24.ro.

Ministerul Educației anunță că marți a avut loc o videoconferință cu inspectorii școlari generali în cadrul căreia a fost discutată și modalitatea de pregătire a școlilor în care vor fi organizate secții de votare.

Publicitate

În cursul zilei de 19.11.2024 a avut loc o videoconferință cu inspectorii școlari generali în cadrul căreia a fost discutată și modalitatea de pregătire a unităților de învățământ în care vor fi organizate secții de votare, potrivit celor stabilite în ședința Comisiei tehnice centrale pentru coordonarea activităților de organizare a alegerilor”, transmite Biroul de Presă al Ministerului Educației.

Ministerul a recomandat ca, în zilele de vineri, să nu se suspende cursurile.

În zilele de luni, doar în situații excepționale, școlile pot aproba modificări de program precum decalarea orei de începere a programului, în funcție de situația specifică de la fiecare școală.

Publicitate

De asemenea, „în zilele de luni nu se recomandă suspendarea cursurilor decât în situații care nu permit derularea procesului educațional în condiții de siguranță și cu aprobarea prealabilă a inspectorului școlar general”.

Toate deciziile trebuie comunicate către părinți și elevi, pentru orice schimbare care îi afectează.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending