Connect with us
Publicitate

Eveniment

19 iulie: Ziua când a murit duhovnicul Arsenie Papacioc. „Dacă nu poţi să-ţi iubeşti vrăjmaşii, măcar să nu-i urăşti”

Publicat

Publicitate

Arhimandritul Arsenie Papacioc, unul dintre cei mai cunoscuți și iubiți duhovnici din țară, s-a născut în 1914. S-a călugărit de tânăr, la Mănăstirea Sihăstria. A fost egumen la Mănăstirea Slatina, de unde a fost arestat şi dus la Suceava. După ani de detenţie, în 1976, a ajuns la Mănăstirea „Sfânta Maria” – Techirghiol, pe care a păstorit-o până în dimineața zilei de marți, 19 iulie 2011, când s-a mutat la Domnul.

Din invataturile parintelui Arsenie Papacioc

“M-am uitat la voi sa va vad figurile, doar, doar, in felul asta as putea sa va vad si inimile. Faptul ca va aflati aici da de inteles ca va preocupa problema mantuirii, dar mai rational. As vrea sa discutam despre ceva care sa va puna in miscare. Nu teorie, tipic, tipic, si la inima, nimic. Trebuie sa zbori cu amandoua aripile, vertical, fara cea mai mica abatere. Pentru ceea ce a facut Hristos pentru noi, nu e permisa nici cea mai mica abatere. Iar daca se intampla, sa fie fara voia noastra, sa cautam duhovnicul si sa ne dezlegam. Pentru ca nici o nenorocire nu inseamna ceva, daca credinta ramane in picioare. Cel mai mare castig al Satanei este descurajarea noastra in urma unor caderi, slabiciuni. Dragii mei, nu se ajunge sa strabati distante decat pas cu pas, dar sigur. Nu va intreb daca ati auzit de iad. Ati auzit, dar nu-l cunoasteti! Apucati-va de acum de a cunoaste mai intai Raiul. Va cunoasteti dupa identitatea din buletin, dar nu va cunoasteti inimile, posibilitatile.

Dumnezeu ne-a creat numai pentru El

Dragii mei, fiinta omeneasca este cu totul superioara intregii creatii. Umanitatea e superioara ingerilor. Dumnezeu a creat ingerii cu o mare misiune. Ei pot mult, pentru ca sunt curati. Dumnezeu ne-a creat singur, numai pentru El. Nu pentru altceva, cu nici un chip! Ne-a creat ca sa fim impreuna cu El in vecii vecilor, iar pentru asa ceva ne-a creat liberi, dar ne-a asortat, ne-a dat inger pazitor, pe care l-ati uitat! Dar n-ati simtit pe dracul pe spinare ca sa vedeti cat de important e ingerul pazitor impotriva lui. Se spune ca este cu neputinta sa nu mori daca vezi un inger in adevarata lui lumina. Ingerul asta are o misiune grozav de importanta. Toate gandurile si cuvintele tale spre Dumnezeire sunt duse de inger la Dumnezeu.

Nu exista pacat mic

La o conferinta, primeam bilete. Si-mi zice unul ca el are un pacat mic. Dar eu cunosc un pacat si mai mic decat al lui. Adam n-a facut altceva, decat a muscat dintr-un mar. N-a fost impotriva lui Dumnezeu, nu s-a indoit de existenta puterii divine, dar n-a ascultat. Si a rasturnat cerul si pamantul. Nu exista pacat mic! A trebuit sa vina Hristos sa salveze fiinta omeneasca. Si ne-a adus mai mult decat ne-a pierdut Adam! Ne-a dat putinta de a ne indumnezei. Noi, niste fiinte in dimensiunea in care suntem, avem puteri divine! Avem o animalitate in noi si unde inceteaza animalitatea incepe omul. Pana cand, va intrebati, dam voie animalului astuia din noi sa lucreze?

Parintele Arsenie Papacioc – Moartea nu vine sa-i faci o cafea
In viata mea, am fost la multe capataie de muribunzi. Tipete grozave, vedeau dracii, vedeau pacatele exact cum le-au facut! Nu se puteau salva, ca moartea nu vine sa-i faci o cafea! Vine sa te ia. Te duce unde-s faptele, nu discuta. Si toti acestia doreau sa mai traiasca o zi. Ziceti ca-i putin… dar sa vedeti, cand se opreste rasuflarea, ce importanta e o clipa. Justitia divina e incadrata de marea iubire divina, si ne iarta cu o suspinare. Asta m-a facut sa spun ca o clipa poate sa fie un timp si o suspinare poate sa fie o rugaciune. Si un mare traitor a zis ca aceasta clipa e mai mult decat cosul cu lacrimi. Dumnezeu vrea o inima sincera, si nu mii de rugaciuni. Vrea inima noastra. Nimic nu-i mai scump de la Dumnezeu decat timpul. Ni l-a dat ca sa ne salvam. Ne-a suferit, ne-a ingaduit, doar-doar ne-om ridica. Asta e mila lui Dumnezeu – ne tine o viata intreaga! Daca am gasi cu putinta sa intrebam pe cei de sus – ce v-a costat de ati ajuns la atata fericire, raspunsul ar fi: timp, putin timp, petrecut bine. Dumnezeu ne-a creat liberi ca sa luptam, ca harul Lui nu vine la un milog, vine la un erou.

Publicitate

Daca nu poti sa-ti iubesti vrajmasii, macar sa nu-i urasti

A iubi vrajmasii e o porunca, nu un sfat! Eu, care stau de vorba cu multa lume, am simtit ca-mi spun – parinte, pana aici! Fac orice, 1.000 de metanii pe zi, dar sa nu-mi spui sa-mi iubesc dusmanii. Vedeti ghearele dracesti care stapanesc pe fiecare? Daca nu poti sa-ti iubesti vrajmasii, macar sa nu-i urasti, si nu mai esti in balta, ci pe treapta. Sa facem putina cantareala negustoreasca. Focul iadului e o realitate, nu o sperietoare adusa de duhovnici sau parinti in educatia religioasa. Iadul e o mare realitate! Si daca nu ierti, mergi in focul de veci. Focul de acolo e de mii de ori mai tare decat focul de aici, si-i fara lumina. Nu te vezi cu cineva! Si nu stai acolo un timp, ci o vesnicie! Dati-va seama, ingrozitor! Pentru ca nu numai suferinta fizica te macina, ci si faptul ca esti rupt de iubirea lui Dumnezeu pe vesnicie. Te ingrozeste vesnicia asta, mai fratilor! Te plictisesc de multe ori chiar niste bunatati, ca te saturi de ele.

40 de ani erau un timp si nu o vesnicie

Unui oarecare ins i s-au descoperit suferintele din iad. Pana la glezne era unul in foc si tipa groaznic. Si l-a intrebat asta – de ce tipi asa? Pentru ca vesnic sunt in focul asta! Si a mers de a dat de altul care era in foc pana la gat; dar asta se bucura din cand in cand. Si a spus: cu mult mai mult sunt in foc decat altii, dar ma bucur cand se mai face cate unul din neamul meu preot, si peste 40 de ani ma scoate de aici. Vedeti, psihologic, 40 de ani erau un timp si nu o vesnicie. Era fericit pentru ca avea o nadejde.

Publicitate

Fratilor, la judecata vom fi intrebati: de ce n-ai iubit? Pentru ca am dusmanit, pentru ca am vorbit de rau, pentru ca am ucis! Luptati, de ce nu vreti sa cereti harul lui Dumnezeu? Cand vin ispite de tot felul, strigati la Hristos: Doamne Iisuse, Doamne Iisuse! Nu stati in virtutea inertiei, traiti fiecare moment. E greu, dar Dumnezeu va intelege, vrea sa va ajute. Ne urmareste pentru ca ne iubeste. Hai sa ne iubim!”

Nu fa cruce cantand ca la mandolina!

Atunci cand facem crucea ne plecam Sfintei Treimi. Cand ridici mana la frunte, toata inaltimea, Tatal, apoi, toata adancimea, Fiul si duci la umeri, toata latimea, Sfantul Duh.

De aceea fuge dracul de cruce! Dar daca o faci asa, ca si cum ai canta la mandolina, atunci nu stiu care draci vor mai fugi, mai mult ii incurajezi.

Sursa: Ziarul Lumina

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Se răcește brusc și vom avea cinci zile de ploi! Maxime de 25 de grade Celsius. Prognoza pe regiuni

Publicat

Publicitate

Temperaturile scad semnificativ în curând, când vom avea parte și de ploi.

Iată cum arată prognoza pentru intervalul 2 – 15 septembrie, emisă de Administrația Națională de Meteorologie, pe regiuni.

Vremea BANAT

Vremea va fi caniculară în primele zile ale intervalului când media maximelor se va situa în jurul valorii de 35 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, deși în scădere de la o zi la alta, valorile medii ale maximelor vor caracteriza o vreme călduroasă, acestea urmând a se încadra între 30 și 32 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 25 de grade. În intervalul 2 – 11 septembrie, media minimelor va fi de 15…16 grade, însă după data de 11 septembrie și până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, minimele vor scădea ușor, până spre medii în jurul a 14 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 11 – 15 septembrie.

 

Publicitate

Vremea CRIȘANA

Vremea va fi caniculară în primele zile ale intervalului, când media maximelor se va situa în jurul valorii de 35 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, deși în scădere de la o zi la alta, valorile medii ale maximelor vor caracteriza o vreme călduroasă, acestea urmând a se încadra între 30 și 32 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 25 de grade. În intervalul 02 – 11 septembrie, media minimelor va fi de 15…16 grade, însă după data de 11 septembrie și până spre sfârșitul celei de-a doua săptămâni de prognoză, minimele vor scădea ușor, până spre medii în jurul a 14 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 11 – 15 septembrie.

Publicitate

Vremea TRANSILVANIA

Vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului, când media maximelor va fi de 30…31 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, vremea se va răci ușor, astfel că media maximelor se va situa în jurul a 28 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 24 de grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu ușoare variații de la o noapte la alta, media minimelor va fi de 12…13 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 12 – 15 septembrie.

Vremea MARAMUREȘ

Vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului, când media maximelor va fi de 32…33 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, vremea se va răci treptat, astfel că media maximelor va fi de 28…30 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor se va situa în jurul a 25 de grade. Pe tot parcursul intervalului de prognoză, cu ușoare variații de la o noapte la alta, media minimelor va fi de 14…15 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 12 – 15 septembrie.

Vremea MOLDOVA

Vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului, când media maximelor se va situa în jurul valorii de 32 de grade. După ziua de 4 septembrie, maximele vor scădea spre 27 de grade, apoi după data de 5 septembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, cu ușoare variații de la o zi la alta, media maximelor va fi de 26…28 de grade. Media minimelor va fi de 16…17 grade, în perioada 2 – 4 septembrie, apoi va scădea până spre 14 grade în data de 5 septembrie, valoare ce va caracteriza intervalul 6 -15 septembrie.

Probabilitatea pentru ploi va crește începând cu 13 septembrie.

Vremea DOBROGEA

Vremea va fi călduroasă în primele zile ale intervalului, când media maximelor va fi de 30…32 de grade. După ziua de 4 septembrie, maximele vor scădea spre 28 de grade, iar după data de 5 septembrie și până la sfârșitul intervalului de prognoză, cu ușoare variații de la o zi la alta, media maximelor va fi de 27…28 de grade. Media minimelor va fi de 16…17 grade, în perioada 2 – 4 septembrie, apoi va scădea până spre 17 grade în data de 5 septembrie, valoare ce va caracteriza intervalul 6 -15 septembrie.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în data de 2 septembrie, apoi din nou în intervalul 12 -15 septembrie.

Vremea MUNTENIA

În primele zile ale intervalului media maximelor va fi de 32…34 de grade. După ziua de 4 septembrie, vremea se va răci treptat, astfel încât în intervalul 5-10 septembrie media maximelor va fi de 30 de grade, iar în intervalul 11 – 15 septembrie de 28…29 de grade. Media minimelor va fi de 16 grade în primele nopți ale intervalului, iar în perioada 5 -15 septembrie, aceasta se va situa în jurul a 15 grade.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în data de 2 septembrie, apoi din nou în intervalul 11 -15 septembrie.

Vremea OLTENIA

Vremea va fi caniculară în primele zile ale intervalului, când media maximelor va fi de 34…35 de grade. În perioada 5 – 10 septembrie, deși în scădere de la o zi la alta, valorile medii ale maximelor vor caracteriza o vreme călduroasă, acestea urmând a se încadra între 30 și 32 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor va fi de 26…27 de grade. Cu ușoare variații de la o noapte la alta, media minimelor va avea valori cuprinse între 15 și 18 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în data de 4 septembrie.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 11 – 15 septembrie.

Vremea LA MUNTE

În primele zile ale intervalului media maximelor va fi de 22…23 de grade, apoi în perioada 5 – 10 septembrie, cu ușoare variații de la o zi la alta, aceasta se va situa în jurul a 20 de grade. Ulterior zilei de 10 septembrie, procesul de răcire a vremii va continua, astfel că, până la sfârșitul intervalului de prognoză, media maximelor va fi de 15 grade. În intervalul 2- 15 septembrie, cu ușoare variații de la o noapte la alta, media minimelor va avea valori cuprinse între 8 și 12 grade, cele mai mari valori urmând a se înregistra în primele 3 nopți, iar cele mai mici valori, în nopțile de 14 și 15 septembrie.

Probabilitatea pentru ploi va fi mai mare în intervalul 5 – 15 septembrie.

Citeste mai mult

Economie

629 locuri de muncă disponibile la Botoșani. AJOFM a anunțat lista locurilor de muncă

Publicat

Publicitate

629 de locuri de muncă sunt disponibile astăzi la nivelul județului Botoșani, conform datelor centralizate de AJOFM Botoșani de la agenții economici și făcute publice la începutul acestei săptămâni.

Iată și lista completă cu locurile de muncă comunicate de AJOFM Botoșani:

UNITATEA
DIRECTOR ECONOMIC SC DIACONU CONSULT OFFICE SRL;Tel:0723331583

E-mail:mdwaytosuccess@gmail.com

MANAGER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA MAVROMATI BOTOSANI

Str.Marchian nr.11

Tel:0231518812

INGINER TEXTILE, PIELARIE SC JADE FASHION SRL

Publicitate

Str. Cornisa nr. 10

Telefon: 0753024148

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Publicitate

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

INGINER CONSTRUCTII CIVILE,INDUSTRIALE SI AGRICOLE SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

INGINER MECANIC SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

INGINER IN INDUSTRIA ALIMENTARA SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

INGINER AUTOMATIST SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

MEDIC SPECIALIST-SPEC. MEDICINA DE URGENTA SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA MAVROMATI BOTOSANI

Str. Marchian nr.11

Tel:0231518812

ASISTENT MEDICAL GENERALIST SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA MAVROMATI BOTOSANI;Str. Marchian nr.11

Tel:0231/518812

ASISTENT MEDICAL GENERALIST SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA MAVROMATI BOTOSANI;Str. Marchian nr.11

Tel:0231/518812

CONSILIER ADMINISTRATIE PUBLICA PRIMARIA MUNICIPIULUI      BOTOSANI;Str. Piata Revolutiei nr. 1; Tel:0231/502200

 

 

INSPECTOR DE SPECIALITATE IN ADMINISTRATIE PUBLICA DIRECTIA SERVICII PUBLICE BOTOSANI

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0726291827

INGINER DE SISTEM IN INFORMATICA SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

ECONOMIST SC TEHNO INSTAL NORD SRL

Botoșani,Piata Revolutiei,nr.7 Tel:0728 984158

ECONOMIST SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Tel. 0231 534833

TEHNICIAN,NORMARE

SALARIZARE

SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Tel. 0231 534833

TEHNICIAN IN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

TEHNICIAN IN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC DAGAMITEX SRL

C. Nationala nr.32,Botosani

Tel:0744373131/0231538148

TEHNICIAN IN INDUSTRIA TEXTILA SC NEW FASHION SRL

C. Națională  nr.30B

Tel. 0231/517857;0747128199

E-mail:newfashion69@yahoo.it

Loc de muncă: SĂVENI

SEF FORMATIE INDUSTRIA CONFECTIILOR IMBRACAMINTE SC NEW FASHION SRL

C. Națională  nr.30B

Tel. 0231/517857;0747128199

E-mail:newfashion69@yahoo.it

Loc de muncă: SĂVENI

RESPONSABIL (INSPECTOR) SSM-PSI SC FORMENS SRL

C. Nationala nr. 4

Tel:0231/506412

BRANCARDIER SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA MAVROMATI BOTOSANI

Str. Marchian nr.11

Tel:0231518812

ASISTENT MEDICAL GENERALIST ASOCIATIA SES BIOCLEANING NORD;Soseaua Iasului nr.85

Tel:0752220402
ASISTENT MEDICAL LABORATOR SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA MAVROMATI BOTOSANI;Str. Marchian nr.11

Tel:0231/518812

AGENT VANZARI SC GOLDEN STAR SRL

Iasi;Loc de munca în Botosani;Tel:0742122522

E-mail:golden_star_99@yahoo.com

AGENT DE VANZARI SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

BUCATAR SEF SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

OPERATOR INTRODUCERE SI PRELUCRARE DATE SC DIMI SRL

Str. P-ta Revolutiei nr.13

Tel:0231/531731

E-mail:office@dimi.ro

RECEPTIONER HOTEL SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

RECEPTIONER HOTEL SC BIA GOLD HOTELS SRL

Str. Pacea nr. 45 A

Tel:0754010661

AGENT POSTAL Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ SA – IASI

Loc muncă: Draguseni;Hanesti;Rauseni

Tel:0372323801

FACTOR POSTAL Compania Națională POȘTA ROMÂNĂ SA – IASI

Loc muncă: Corni

Tel:0372323801

BUCATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

BUCATAR ASOCIATIA PENTRU COPII IL GIROTONDO

Str. Savenilor nr. 148

Tel:0751379180

PIZZAR SC MIORITA SRL

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0745672761

AJUTOR OSPATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

AJUTOR OSPATAR SC MULTI AKTIV MOLDOVA SRL

Str. Teatrului nr. 26

Tel:0740015420

OSPATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

OSPATAR SC VICTORIOUS BUSINESS RL

Str. Cuza Voda nr 4

Tel : 0747081800

BARMAN SC LA STRADA ARMONIA SRL

Str. Armoniei nr. 11A

Tel:0742462255

BARMAN SC MULTI AKTIV MOLDOVA SRL

Str. Teatrului nr. 26

Tel:0740015420

GOSPODAR ASOCIATIA DE PROPRIETARI NR. 23;Str. Primaverii nr. 14

(punct termic Teilor 2)

Tel:0231/527312

INGRIJITOR CLADIRI FUNDATIA MATTHEW”S HOUSE

Dersca; Tel:0743043346

CAMERISTA HOTEL SC GAMA SRL

Str. Unirii nr. 12

Tel:0743930964

CAMERISTA HOTEL SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

VANZATOR SC MIORITA SRL

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0745672761

VANZATOR SC ALIMILI SPOT SRL

Str. Grivita nr. 6

Tel:0742984020

VANZATOR SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

LUCRATOR COMERCIAL   SC RAP MAR SRL

Saveni; Tel:0724553111

LUCRATOR COMERCIAL II ASLAN CRISTINA

Piata Centrala(chiosc mici)

Tel:0747942129

LUCRATOR COMERCIAL SC STOLERU SRL

P-ta Centrala,Platou B,nr.U15

Tel:0744789174

VANZATOR LA DOMICILIUL CLIENTULUI PE BAZA DE COMANDA SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

INFIRMIER/ INFIRMIERA ASOCIATIA SES BIOCLEANING NORD;Soseaua Iasului nr.85

Tel:0752220402
INFIRMIER/ INFIRMIERA SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA MAVROMATI BOTOSANI

Str. Marchian nr.11

Tel:0231518812

INGRIJITOARE LA UNITATI DE OCROTIRE SOCIALA SI SANITARA ASOCIATIA SES BIOCLEANING NORD;Soseaua Iasului nr.85

Tel:0752220402
INGRIJITOARE LA UNITATI DE OCROTIRE SOCIALA SI SANITARA SPITALUL JUDETEAN DE URGENTA MAVROMATI BOTOSANI

Str. Marchian nr.11

Tel:0231518812

INGRIJITOARE LA UNITATI DE OCROTIRE SOCIALA SI SANITARA UAT COMUNA VÎRFU CĂMPULUI

Tel:0231/627106

ZIDAR SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

ZIDAR SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

ZIDAR SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. Octav Onicescu nr 3,parter,camera 3

Tel:0745521363

ZIDAR SPITALUL DE RECUPERARE „SF. GHEORGHE”

C. Nationala nr. 2

Tel:0231/512822

FIERAR BETONIST SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

FIERAR BETONIST SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

FIERAR BETONIST SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

FIERAR BETONIST SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. Octav Onicescu nr 3,parter,camera 3

Tel:0745521363

DULGHER SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

DULGHER SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

DULGHER SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

DULGHER SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. Octav Onicescu nr 3,parter,camera 3

Tel:0745521363

FAIANTAR SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

CONFECTIONER TAMPLARIE DIN ALUMINIU SI MASE PLASTICE SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

CONFECTIONER MONTATOR TAMPLARIE CU VITRAJ IZOLANT SC TAMIŞTEF SRL

Str. Pacea nr.37A

E-mail:tamistef@yahoo.com

INSTALATOR INSTALATII TEHNICO SANITARE SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

FRIGOTEHNIST SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

ZUGRAV SC D&D CONSTRUCT SRL

Str. 1 Mai nr. 1A

Tel:0743794621

ZUGRAV SC TODODECART DESIGN SRL

Str. Octav Onicescu nr. 3

Tel:0723530005

ZUGRAV SC BRAMIS REBUILD SRL

Str. Octav Onicescu nr 3,parter,camera 3

Tel:0745521363

LACATUS MECANIC SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

LACATUS MECANIC DIRECTIA SERVICII PUBLICE BOTOSANI

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0726291827

MECANIC INTRETINERE SI REPARATII MASINI DE CUSUT INDUSTRIALE SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Tel. 0231 534833

CROITOR STANTATOR ARTICOLE MAROCHINARIE SC VIZITEU SRL

C. Naţională nr.32, et.3A (incinta JATEX);

Tel.0745594533

TIPOGRAF PRINT DIGITAL ȘI OFFSET SC TEHNO INSTAL NORD SRL

Piata Revolutiei,nr.7

Tel:0728 984158

ELECTRICIAN CONSTR. MONTATOR APARATAJ ȘI CABLURI DE JOASĂ TENSIUNE SC INFOPACK TOTAL SRL

Str. I.C. Bratianu nr. 1

Tel:0740603324

ELECTRICIAN  EXPLOATARE CENTRALE SI STATII ELECTRICE SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Tel. 0231 534833

ELECTRICIAN INTRETINERE SI REPARATII SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

MACELAR SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

BRUTAR SC FAMILY K & G ROYAL PRODUCTION SRL

Str.Garii nr.4

Telefon: 0741159292

BRUTAR SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

COFETAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

COFETAR SC FAMILY K & G ROYAL PRODUCTION SRL

Str.Garii nr.4

Telefon: 0741159292

COFETAR SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

PATISER SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

PATISER SC MIORITA SRL

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0745672761

PATISER SC FAMILY K & G ROYAL PRODUCTION SRL

Str.Garii nr.4

Telefon: 0741159292

CROITOR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

CONFECTIONER PRELUCRATOR IN INDUSTRIA TEXTILA SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

CONFECTIONER PRELUCRATOR IN INDUSTRIA TEXTILA SC STOLERU SRL

P-ta Centrala,Platou B,nr.U15

Tel:0744789174

CROITOR-CONFECTIONER IMBRACAMINTE DUPA COMANDA SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

CROITOR-CONFECTIONER IMBRACAMINTE DUPA COMANDA SC BIG CONF PRODUCTION SRL

C. Nationala nr. 1

Tel:0746261893

MULTIPLICATOR SABLOANE CROITORIE SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

MULTIPLICATOR SABLOANE CROITORIE SC VIZITEU SRL

C. Naţională nr.32, et.3A (incinta JATEX);

Tel.0745594533

CONTROLOR CALITATE SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Telefon: 0231 534833

CONTROLOR CALITATE SC DAGAMITEX SRL

C. Nationala nr.32,Botosani

Tel:0744373131/0231538148

CONTROLOR CALITATE SC FORMENS SRL

C. Nationala nr. 4

Tel:0231/506412

CONTROLOR CALITATE SC BIG CONF PRODUCTION SRL

C. Nationala nr. 1

Tel:0746261893

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC PRIVILEGE INVEST SRL

Str. Postei nr. D8

Tel:0748605896

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Telefon: 0231 534833

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC SUMMER CONF SRL

C.Nationala, nr.30C

Telefon:0231530395

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC DAGAMITEX SRL

C. Nationala nr.32,Botosani

Tel:0744373131/0231538148

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC JADE FASHION SRL

Str. Cornisa nr. 10

Telefon: 0753024148

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC NEW FASHION SRL

C. Națională  nr.30B

Tel. 0231/517857;0747128199

E-mail:newfashion69@yahoo.it

Loc de muncă: SĂVENI

OPERATOR CONFECȚIONER ind. îmbracaminte din țesături, tricotaje, materiale sintetice SC FORMENS SRL

C. Nationala nr. 4

Tel:0231/506412

SPANUITOR CONFECTII SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

TAIETOR CONFECTII SC BIG CONF PRODUCTION SRL

C. Nationala nr. 1

Tel:0746261893

OPERATOR LA VALORIFICAREA SUBPRODUSELOR DE ABATOR SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

OPERATOR LA VALORIFICAREA SUBPRODUSELOR DE ABATOR SC ANTARES INTERNATIONAL

RACHITI, Str.29 , nr.291 (ABATOR RĂCHIȚI)

Telefon: 0741068575

OPERATOR LA FABRICAREA MEZELURILOR SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

OPERATOR LA FABRICAREA PROD. FAINOASE SC MIORITA SRL

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0745672761

OPERATOR ETICHETARE SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

CONDUCATOR AUTO TRANSPORT RUTIER DE MARFURI SC MERCUR EXPRES SRL

Sat Zaicesti Com. Baluseni

Tel:0372/766373

TRACTORIST DIRECTIA SILVICA BOTOSANI

Str. Pacea nr. 47

Tel:0231/512882

MACARAGIU SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

FEMEIE DE SERVICIU ASOCIATIA SES BIOCLEANING NORD;Soseaua Iasului nr.85

Tel:0752220402
FEMEIE DE SERVICIU SC TEHNO INSTAL NORD SRL

Piata Revolutiei,nr.7

Tel:0728 984158

FEMEIE DE SERVICIU ASOCIATIA DE PROPRIETARI NR. 38;

C. Nationala nr. 73;sc.A

Tel:0749933457

FEMEIE DE SERVICIU SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

CĂLCĂTOREASĂ LENJERIE SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

CALCATOREASA LENJERIE SC DAGAMITEX SRL

C. Nationala nr.32,Botosani

Tel:0744373131/0231538148

SPALATOR VEHICULE II HARTIE ANCA

Sat.Hutani Com. Vladeni

Tel:0740497286

INGRIJITOR SPATII VERZI SPITALUL DE RECUPERARE „SF. GHEORGHE”

C. Nationala nr. 2

Tel:0231/512822

MUNCITOR NECALIFICAT IN CONSTRUCTII SC TOTAL INVEST GRUP SRL

Str. Ion Pillat nr 9

Loc de munca in Germania

Tel:0733021913

MUNCITOR NECALIFICAT IN CONSTRUCTII SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr. 11

Tel:0752216503

AMBALATOR MANUAL SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

MUNCITOR NEC. LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

MUNCITOR NEC. LA AMBALAREA PRODUSELOR SOLIDE SI SEMISOLIDE SC VATRA DOMNEASCA SRL

Catamarasti-Deal;

Str. Freziilor nr. 7

Tel:0748222333

MUNCITOR NEC. ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC GT COMPANY SRL

C. Nationala nr. 30

Telefon: 0231 534833

MUNCITOR NECALIFICAT IN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC DAGAMITEX SRL

C. Nationala nr.32,Botosani

Tel:0744373131/0231538148

MUNCITOR NEC. ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC JADE FASHION SRL

Str. Cornisa nr. 10

Telefon: 0753024148

MUNCITOR NEC. ÎN INDUSTRIA CONFECTIILOR SC BIG CONF PRODUCTION SRL

C. Nationala nr. 1

Tel:0746261893

MUNCITOR NECALIFICAT LA ASAMBLAREA SI MONTAREA PIESELOR SC DANIVAS SRL

Dorohoi;Tel:0751434840

MUNCITOR NECALIFICAT LA  ASAMBLAREA , MONTAREA PIESELOR SC INFOPACK TOTAL SRL

Str. I.C. Bratianu nr. 1

Tel:0740603324

MANIPULANT MARFURI SC DOLY-COM DISTRIBUȚIE SRL

Loc. Roma, jud. Botoșani

Telefon: 0753 090117

E-mail:office@dolycom.ro

Loc de munca în Roma

MANIPULANT MARFURI SC FORMENS SRL

C. Nationala nr. 4

Tel:0231/506412

AJUTOR BUCATAR   SC RAP MAR SRL

Saveni; Tel:0724553111

AJUTOR BUCATAR SC MARIOS PRODCONF SRL

Str. Ion Luca Caragiale nr 11

Tel:0752216503

AJUTOR BUCATAR SC MIORITA SRL

Pietonalul Transilvaniei nr.2

Tel:0745672761

 

 

Citeste mai mult

Eveniment

CNAS: Plafonul pensiei până la care se acordă medicamente compensate cu 90% creşte la 2.020 lei

Publicat

Publicitate

Plafonul de pensie pentru care se acordă medicamente compensate cu 90% din preţul de referinţă creşte începând cu luna septembrie de la 1.830 la 2.020 lei, prevede o Ordonanţă de urgenţă privind unele măsuri de protecţie socială, aprobată luni de Guvern.

“Această majorare se efectuează avându-se în vedere că prin punerea în aplicare a reformei sistemului de pensii prevăzută de Legea nr. 360/2023 un număr semnificativ de pensionari beneficiază de creşteri ale cuantumului pensiei, în unele cazuri depăşindu-se vechiul plafon până la care se acordau medicamente compensate 90%”, a informat Casa Naţională de Asigurări de Sănătate într-un comunicat remis presei.

Potrivit sursei citate, de programul de compensare cu 90% a medicamentelor de pe Sublista B2 vor putea beneficia peste 2,3 milioane de persoane cu pensii sub 2.020 lei.

“Tot ca şi până acum, în stabilirea dreptului la compensarea cu 90% a medicamentelor nu se iau în calcul eventualele alte venituri realizate de beneficiari, în afara celor din pensii şi din indemnizaţiile sociale pentru pensionari”, precizează CNAS.

Pentru transpunerea cât mai rapidă în practică a prevederilor actului normativ, CNAS a transmis caselor de asigurări de sănătate judeţene, a Municipiului Bucureşti şi CAS a OPSNAJ să informeze toţi furnizorii de servicii medicale cu care se află în relaţii contractuale cu privire la noul plafon de pensie până la care se aplică programul de compensare 90%, prin publicarea informaţiilor pe pagina web proprie şi transmiterea prin poşta electronică către fiecare furnizor.

“CNAS a răspuns cu promptitudine îngrijorării pensionarilor ale căror pensii majorate ar fi fost afectate de costul suplimentar al medicamentelor, întrucât se depăşea plafonul care le dădea dreptul la compensarea de 90%. Vom continua să depunem toate eforturile pentru ca medicamentele şi serviciile medicale de care depind sănătatea şi viaţa asiguraţilor să fie cât mai accesibile pentru aceştia”, a declarat Valeria Herdea, preşedintele CNAS, conform comunicatului de presă. AGERPRES

Publicitate

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO Botoșani: Proiectil de artilerie, calibrul 85 mm, descoperit pe timpul lucrărilor de modernizare

Publicat

Publicitate

În timpul lucrărilor de modernizare a unui drum județean, mai mulți muncitori au observat astăzi un obiect ce părea a fi un element de muniție. Ei au cerut imediat ajutorul autorităților.

La caz s-au deplasat pirotehnicienii din cadrul ISU Botoșani. În urma verificărilor efectuate, s-a constatat faptul că este vorba despre un proiectil de artilerie, calibrul 85 mm, descoperit pe timpul lucrărilor de modernizare, pe acostamentul DJ 291K, Lozna – Talpa. Circulația rutieră a fost oprită de polițiști până ce elementul a fost ridicat, transportat și depozitat în siguranţă, în poligonul militar de la Copălău, urmând să fie distrus.

Muniția neexplodată este foarte periculoasă și de aceea oamenii trebuie să știe ce să facă atunci când găsesc obiecte metalice ce seamănă cu proiectile, grenade, bombe, cartușe sau altele asemănătoare.

În primul rând, nu trebuie să le atingă sau să le lovească, indiferent dacă sunt parțial îngropate în pământ sau se află la suprafață. Nu trebuie să le ridice pentru că nu au de unde să știe în ce stadiu se află acestea. Dacă nu sunt siguri ce fel de obiecte sunt, nu trebuie să le taie și nici să le folosească pentru improvizarea unor unelte sau ornamente.

Din curiozitate, unii oameni ar putea fi tentați să demonteze focoasele sau alte elemente componente, iar acest lucru este interzis pentru că o astfel de acțiune poate provoca explozii.

Tot ce trebuie să facă cetățenii este să apeleze numărul de urgență 112 dacă descoperă obiecte metalice cilindrice sau de altă formă ce prezintă suspiciunea că ar fi elemente de muniţie neexplodată.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending