Connect with us
Publicitate

Eveniment

Zeci de intervenții ale polițiștilor botoșăneni, în ultimele 24 de ore

Publicat

În ultimile 24 de ore, polițiștii botoșăneni au desfășurat activități pentru prevenirea și combaterea oricăror fapte antisociale și pentru asigurarea unui climat de ordine și siguranță publică.

 

Forțele de ordine au intervenit la 43 de evenimente, 39 dintre acestea fiind sesizate prin apel la 112.

 

În urma activităților desfășurate, pe raza întregului județ, au fost aplicate 110 sancțiuni contravenționale, în valoare de peste 46.000 de lei și au fost reținute 10 permise de conducere și 3 certificate de înmatriculare.

 

Sancțiunile au fost aplicate pentru provocarea de scandal, nesupravegherea animalelor, apelarea nejustificată a numărului de urgență 112 și nerespectarea prevederilor legale privind regimul rutier.

 

Totodată, o sancțiune în valoare de 6.000 de lei a fost aplicată pentru împiedicarea forțelor de ordine de a-și îndeplini obligațiile de serviciu privind legitimarea și conducerea la sediu a unei persoane.

 

Exemplu:

Acțiune a polițiștilor din Dorohoi

La data de 15 martie 2023, polițiștii din cadrul Poliției Municipiului Dorohoi au organizat o acțiune pentru prevenirea și combaterea accidentelor rutiere care au ca principale cauze generatoare viteza excesivă și consumul de băuturi alcoolice.

 

În cadrul activităților desfășurate au fost legitimate peste 30 de persoane, au fost controlate 47 de autovehicule și au fost efectuate 14 testări cu aparatul etilotest.

 

În urma neregulilor constatate au fost aplicate 8 sancțiuni contravenționale, în valoare de aproximativ 10.000 de lei, toate fiind aplicate pentru nerespectarea limitei legale de viteză.

 

De asemenea, au fost reținute 3 permise de conducere.

 

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google NewsDacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Lucian Trufin, candidat PSD la Consiliul Județean: „Voi continua programul de modernizare a drumurilor județene realizat de Doina Federovici”

Publicat

Dezvoltarea infrastructurii rutiere județene a cunoscut un ritm fără precedent în mandatul de președinte al Consiliului Județean deținut de Doina Federovici. O treime din totalul drumurilor județene au fost modernizate sau reabilitate, începând cu anul 2021.

Un județ cu o infrastructură rutieră precară nu poate emite pretenții de dezvoltare, motiv pentru care, împreună cu echipa PSD și cea de la Consiliul Județean, am conturat un program de modernizare a drumurilor județene de care ne-am ținut cu strictețe. Astfel, în cei trei ani și jumătate de mandat s-au modernizat și reabilitat 210 kilometri de drum județean. Consiliul Județean Botoșani este singurul din Regiunea de Nord-Est a țării care a finalizat Drumul Strategic și a atras toți banii europeni. De asemenea, am asfaltat sectorul Prăjeni – Plugari, care asigură o alternativă mai rapidă drumului național spre Iași. Am modernizat Drumul «Mănăstirilor» și toate celelalte sectoare finanțate prin PNDL 2”, a declarat Doina Federovici, președintele Consiliului Județean și al PSD Botoșani, care este convinsă că senatorul Lucian Trufin este candidatul cel mai potrivit pentru a continua programul de modernizare a drumurilor județene.

În prezent, se lucrează la modernizarea celor cinci sectoare de drum județean, pentru care s-au obținut finanțări prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny”.

Împreună cu doamna președinte Doina Federovici am văzut care este stadiul lucrărilor pe șantierele din județ. Voi continua programul de modernizare conturat de dumneaei și echipa pe care a condus-o. Sunt convins că, împreună, vom găsi soluții de finanțare și pentru celelalte sectoare de drum din județ care necesită lucrări de modernizare sau reabilitare. Voi munci zi de zi, așa cum am făcut-o din postura de primar și de senator, și voi colabora cu toți primarii, indiferent de culoarea politică a acestora. Cu o experiență de 12 ani la nivel local și de 8 ani la nivel legislativ, știu bine ce înseamnă administrația locală. Știu cum se scrie un proiect pentru a obține fonduri europene, cum să gestionez programele locale și naționale pentru asfaltarea drumurilor. Doar împreună cu botoșănenii putem să continuăm proiectele pentru județul nostru!”, a declarat senatorul social-democrat Lucian Trufin, candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani.

Doina Federovici a mai subliniat faptul că echipa PSD este garantul modernizării și dezvoltării județului și de aceea este nevoie de continuitate atât la nivelul Consiliului Județean și al Primăriei Municipiului Botoșani, cât și în ceea ce privește reprezentanții județului Botoșani în Parlament: „Sunt convinsă că tandemul Lucian Trufin, președinte al CJ Botoșani, și Cosmin Andrei, primar al Municipiului Botoșani, este cea mai bună soluție pentru continuarea procesului de dezvoltare. Împreună cu echipele de consilieri PSD, vor reuși să implementeze toate proiectele începute în acest mandat, să continue ritmul susținut de atragere a fondurilor europene și să gândească noi proiecte pentru botoșăneni”.

În acest mandat, sub administrația PSD, în județul Botoșani a avut loc cel mai amplu proces de modernizare a drumurilor județene din ultimii 30 de ani.

Citeste mai mult

Educație

Profesorii își pot reactualiza dosarele la inspectoratele școlare pentru prelungirea contractului de muncă pe perioadă determinată. Data limită

Publicat

Este vorba despre cadrele didactice cu definitivare în învățământ, cel puțin, informează EDUPEDU.Potrivit metodologiei, până în 18 aprilie se face reactualizarea dosarelor personale, la inspectoratele şcolare, a cadrelor didactice care au primit acordul de principiu privind prelungirea duratei contractului individual de muncă pe perioadă determinată în anul şcolar 2024-2025.

Stabilirea prelungirii duratei contractelor individuale de muncă este pentru cadrele didactice angajate cu contract individual de muncă pe perioadă determinată, care

au dobândit cel puţin definitivarea în învăţământ, în baza notei sau mediei de repartizare minimum 7 (şapte) obţinute la concursurile de ocupare a posturilor didactice/catedrelor vacante/rezervate în învăţământul preuniversitar.

Este vorba despre candidați din sesiunile 2023 şi/sau 2022, respectiv 2023, 2022, 2021 şi/sau 2020 pentru învăţători/profesori pentru învăţământ primar, pentru finalizarea ciclului primar la aceeaşi clasă de elevi.

De asemenea, comisia de mobilitate verifică dosarele şi situațiile transmise de unitățile de învățământ, potrivit edupedu.ro.

În perioada 3-11 aprilie au fost depuse cereri.

Până în 25 aprilie se vor reactualiza listele cu posturile didactice/catedrele vacante/rezervate.

Emiterea şi comunicarea deciziilor de repartizare se face în perioada 8-10 mai 2024.

Citeste mai mult

Eveniment

Vremea va intra într-un proces semnificativ de răcire în zilele următoare, în întreaga ţară

Publicat

Vremea va intra într-un proces semnificativ de răcire în zilele următoare, în întreaga ţară, iar probabilitatea pentru precipitaţii, sub formă de ploaie, dar şi mixte în zona montană înaltă, se va menţine ridicată până pe 28 aprilie 2024, arată prognoza de specialitate, publicată de Administraţia Naţională de Meteorologie (ANM), relatează AGERPRES.

În Banat, intervalul va debuta cu o vreme extrem de caldă pentru luna aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse în general între 28 şi 31 de grade. Răcirea va fi accentuată în 17 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 12 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13 – 15 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de peste 11 – 13 grade, în primele două nopţi, de numai 2 – 3 grade, în 19 şi 20 aprilie, ca ulterior să crească până spre 7 – 9 grade, la finalul intervalului. Vor fi ploi în 17 şi 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt probabile şi după data de 21 aprilie.

În Crişana, vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată în 17 şi 18 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 10 – 12 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 14 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel că spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de 11 – 12 grade, în primele două nopţi, de numai un grad – maximum două grade, în 19 şi 20 aprilie, pentru ca ulterior să crească până spre 6 – 8 grade. Ploi se vor semnala în zilele de 17 şi 18 aprilie, local însemnate cantitativ, iar perioade în care va ploua sunt destul de probabile şi după data de 21 aprilie.

În Transilvania, răcirea vremii va fi accentuată după data de 17 aprilie. Astfel, până la finalul primei săptămâni, sunt prognozate temperaturi maxime în medie de 10 – 13 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată şi se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 18 – 19 grade. Media temperaturilor minime va fi de 8 – 10 grade, în primele nopţi, va scădea până la zero grade, în 20 aprilie, apoi va urma o creştere uşoară şi treptată, până la valori de 5 – 6 grade, la finalul intervalului. Ploi vor fi în zilele de 17, 18 şi 19 aprilie, local însemnate cantitativ, iar ulterior probabilitatea de precipitaţii se va menţine ridicată.

În Maramureş, vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată în zilele de 17, 18 şi 19 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 10 – 12 grade. Până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13 – 14 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 17 – 18 grade. Media temperaturile minime va fi de 8 – 11 grade, în primele nopţi, va scădea până la zero grade în 20 aprilie, apoi va urma o creştere uşoară şi treptată, până la valori de 6 – 7 grade, la finalul intervalului. Vor fi ploi în zilele de 17, 18 şi 19 aprilie, local însemnate cantitativ, iar ulterior probabilitatea pentru intervale cu ploaie se va menţine ridicată.

În Moldova, vremea va fi extrem de caldă marţi (16 aprilie), cu temperaturi maxime cuprinse în general între 28 şi 31 de grade. În 17 aprilie, răcirea vremii va fi accentuată în partea nordică a regiunii, apoi se va resimţi în toată zona, astfel încât media temperaturilor maxime va scădea la 12 – 13 grade, iar până la finalul primei săptămâni sunt prognozate valori de cel mult 13 – 15 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, iar spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime în jurul a 20 de grade. Evoluţia va fi asemănătoare şi în cazul temperaturilor minime, care vor prezenta o medie de 12 – 13 grade, în primele nopţi, va scădea până la 2 – 3 grade, în data de 20 aprilie. Ulterior, se va înregistra o creştere uşoară şi treptată a valorilor termice, până la 6 – 8 grade la finalul intervalului. Va ploua în zilele de 17 şi 18 aprilie, însemnat cantitativ, iar perioade în care precipitaţiile vor fi prezente, după data de 21 aprilie.

În Dobrogea, regimul termic va fi mult mai ridicat decât în mod obişnuit până pe data de 17 aprilie, cu temperaturi maxime cuprinse, în general, între 27 şi 31 de grade şi minime de 13-15
grade. Răcirea se va resimţi şi în această regiune începând cu ziua de joi (18 aprilie), când valorile termice se vor apropia de normalul climatologic, astfel încât maximele se vor situa între 16 şi 18 grade, iar minimele vor fi de 6 – 8 grade. O încălzire uşoară şi treptată este posibilă spre finalul lunii, când sunt estimate temperaturi maxime în jurul a 20 de grade şi minime de 10 grade. Probabilitatea pentru ploi va fi ridicată în perioada 18 – 22 aprilie, când vor fi posibile şi cantităţi de apă însemnate.

În Muntenia, marţi, vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă, călduroasă în timpul după-amiezelor, cu temperaturi maxime de 30 – 32 de grade. Ulterior, vremea va intra într-un proces de răcire, chiar accentuată după 18 aprilie şi în a doua jumătate a primei săptămâni sunt prognozate valori termice diurne în general de 15 – 16 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, astfel încât spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 20 – 22 de grade. Media temperaturilor minime va fi de peste 12 – 14 grade, în primele nopţi, va scădea până la 4 grade, în perioada 19 – 23 aprilie, apoi va urma o creştere uşoară şi treptată, până la valori de 7 – 8 grade. Vor fi ploi începând cu a doua parte a nopţii de marţi spre miercuri (16/17 aprilie) şi până joi dimineaţa (18 aprilie), local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în zilele următoare (până în 22 aprilie), apoi acestea se vor semnala pe arii mai restrânse.

În Oltenia, pe parcursul zilei de marţi, 16 aprilie, vremea va fi extrem de caldă pentru această perioadă, călduroasă în timpul după-amiezelor, cu temperaturi maxime de peste 32 de grade. Răcirea va fi accentuată începând cu 17 aprilie, astfel încât în a doua jumătate a primei săptămâni sunt prognozate valori termice diurne în general de 15 – 16 grade. În a doua săptămână de prognoză, tendinţa va fi de încălzire treptată, iar spre finalul lunii se va ajunge la o medie a temperaturilor maxime de 20 – 22 de grade. Totodată, media temperaturile minime va fi de peste 12 – 14 grade în primele nopţi, va scădea până la 4 – 5 grade, în perioada 19 – 23 aprilie, după care va urma o creştere uşoară şi treptată, până la valori de 7 – 8 grade, la finalul intervalului. Ploi se vor semnala începând din noaptea de marţi spre miercuri (16/17 aprilie) şi până joi dimineaţa (18 aprilie), local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în zilele de 21 şi 22 aprilie, iar în restul intervalului va fi mai redusă.

La munte, în primele două zile din interval, valorile termice vor fi cu mult peste normalul climatologic, cu o medie a temperaturilor maxime pentru întreaga zonă montană de 18 – 20 de grade şi minime, în general, de 6 – 8 grade. Scăderea de temperatură va fi accentuată în zilele următoare, astfel încât vremea va deveni rece în perioada 18 – 22 aprilie, când media temperaturilor maxime va fi de 2 – 4 grade, iar a celor minime între -4 şi -2 grade. Spre finalul lunii, tendinţa va fi de încălzire uşoară şi treptată spre valori maxime ce vor atinge o medie de 10 grade şi minime de 2 – 3 grade. Vor fi precipitaţii (ploi, dar şi precipitaţii mixte îndeosebi în zona înaltă) în zilele de 17, 18 şi 19 aprilie, local însemnate cantitativ. Probabilitatea pentru precipitaţii se va menţine ridicată şi în restul intervalului. AGERPRES

Citeste mai mult

Eveniment

Mașinile care nu mai au nicio șansă să treacă de ITP. Obligațiile inspectorilor de la stațiile de verificare sunt bine stabilite

Publicat

Nerespectarea regulilor ITP poate avea consecințe serioase pentru toți șoferii din România. Mai exact, din data de 15 aprilie 2024, o nouă măsură impusă de autorități vine să întărească necesitatea respectării termenelor și standardelor pentru verificarea tehnică periodică a mașinilor, scrie playtech.ro.

Fiecare șofer este obligat să prezinte mașina la ITP conform legislației în vigoare. Scopul acestei proceduri este de a asigura că vehiculul este într-o stare tehnică corespunzătoare, pentru a reduce riscul de accidente și a menține siguranța în trafic.

Printre aspectele esențiale care trebuie verificate în cadrul ITP se numără starea filtrului de particule, nivelurile de fluide precum uleiul, lichidul de răcire și lichidul de frână.

Funcționarea corectă a acestor componente este crucială pentru buna funcționare a mașinii și pentru respectarea standardelor de mediu.

De exemplu, filtrul de particule (DPF pentru mașinile diesel sau GPF pentru cele pe benzină) este esențial pentru reducerea emisiilor nocive. O defecțiune a acestuia poate duce la respingerea mașinii la ITP din cauza nivelului prea mare de emisii.

Este important de menționat că efectuarea unor reparații rapide înainte de ITP nu este recomandată, deoarece orice intervenție poate fi observată de inspectorii de la stația de verificare.

Lipsa documentelor necesare duce la respingerea mașinii la controlul ITP

Mai mult, lipsa documentelor necesare, cum ar fi certificatul de înmatriculare, asigurarea valabilă și cartea de identitate a mașinii, poate duce, de asemenea, la respingerea mașinii la ITP.
Obligațiile inspectorilor de la stațiile de verificare sunt bine stabilite, aceștia având responsabilitatea de a informa șoferii în legătură cu eventualele neconformități și necesitatea unei noi verificări.

Procesul de monitorizare a calității verificărilor se face prin selectarea aleatorie a unui procent din mașinile verificate, în conformitate cu legislația în vigoare.

Aceste măsuri au fost introduse pentru a asigura un nivel ridicat de siguranță și conformitate în traficul rutier din România și pentru a evita posibilele riscuri asociate unor vehicule în stare tehnică precară.

Respectarea termenelor și a standardelor pentru ITP este esențială pentru protecția și securitatea tuturor participanților la trafic.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate
Publicitate

Trending