Connect with us
Publicitate

Eveniment

Zece cazuri noi de COVID la Botoșani, în ultimele 24 de ore

Publicat

Publicitate

În ultimele 24 de ore,în județul Botoșani au fost diagnosticate cu COVID zece persoane, potrivit datelor puse la dispoziție de oficialii Direcției de Sănătate Publică. Patru cazuri de îmbolnăviri se înregistrează în municipiul Botoșani, câte un caz la Hilișeu, Copălău, Dorohoi, Rădăuți-Prut și două cazuri la Corni.

Rata de infectare la nivelul municipiului Botoșani este 0,31,în timp ce în județ acest indice este 0,23 la mia de locuitori.

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

LPF a anunțat programul meciurilor din etapa a 4-a din Superliga. Când și la ce oră joacă FC Botoșani

Publicat

Publicitate

Liga Profesionistă de Fotbal (LPF) a anunțat programul meciurilor din etapa a 4-a din Superliga. 

Programul jocurilor din etapa a 4-a din Superliga:

Vineri, 2 august – ora 19.00: Oțelul Galați – FC Hermanstadt, ora 22.00: Dinamo – Gloria Buzău.

Sâmbătă, 3 august – ora 19.00: Farul Constanța – Poli Iași, ora 22.00: FC Botoșani – FCSB.

Duminică, 4 august – ora 19.00: Universitatea Craiova – Petrolul Ploiești, ora 22.00: CFR Cluj – U Cluj.

Luni, 5 august – ora 19.00: Unirea Slobozia – UTA Arad, ora 22.00: FC Rapid – Sepsi Sf. Gheorghe.

Publicitate

De asemenea, într-un comunicat, Liga Profesionistă de Fotbal a precizat că a decis inversarea turului cu returul partidei U Cluj – CFR Cluj, progamat în etapa a 4-a. S-a luat în considerare că imposibilitatea disputării jocului programat inițial (U Cluj – CFR Cluj) pe ‘Cluj Arena’ este una obiectivă și insurmontabilă, întrucât aceasta a intervenit independent de voința clubului gazdă (Universitatea Cluj), iar cele patru zile consecutive în care urmează a se desfășura festivalul Untold (8 – 11 August) nu pot suporta nicio modificare (…).

Citeste mai mult

Eveniment

Dacă plecați la drum: CNAIR anunță că emiterea rovinietei și a peajelor ar putea fi întreruptă în 24 iulie

Publicat

Publicitate

Emiterea rovinietelor și a peajelor ar putea fi întreruptă miercuri, 24 iulie, anunță CNAIR, iar acest lucru pentru că se fac operațiuni de actualizare a echipamentelor de comunicații din centrul de date.

”Miercuri, 24.07.2024, în intervalul orar 00.00 – 2.00, în urma unor lucrări de update ale echipamentelor de comunicații din centrul de date, emiterea rovinietelor și a peajelor prin SIEGMCR poate fi îngreunată/ întreruptă.

În aceste condiții, traficul vehiculelor prin punctele de trecere a frontierei în acest interval de timp poate fi îngreunat.

Reamintim utilizatorilor că rovinieta poate fi achiziționată în avans, cu până la 30 de zile înainte de data de început a valabilității, iar peajul poate fi achitat până cel târziu la ora 24: 00 a următoarei zile în care a fost efectuată trecerea”, a anunțat compania de drumuri.

Informaţii suplimentare privind starea reţelei de drumuri naţionale și autostrăzipot fi obţinute de la Dispeceratul Companiei Naţionale de Administrare a Infrastructurii Rutiere S.A., la numerele de telefon 021/264.33.33; 021/9360.

Publicitate
Citeste mai mult

Economie

APIA Botoșani: Condiții și EXCEPȚII la acordarea sprijinului financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic. Campania 2024

Publicat

Publicitate

Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.) Centrul Judetean Botosani a făcut astăzi o serie de precizări cu privire la anumite condiții și excepții în acordarea de sprijin financiar pentru eco-schemele din sectorul zootehnic, aferente Campaniei 2024.

Conform sursei citate solicitanții care și-au asumat angajamente pentru eco-schema „PD-08 – Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrăşat”, au obligația depunerii până la 31 iulie 2024, a decontului justificativ și a documentelor care atestă îndeplinirea cerinţelor specifice pentru activitatea de creştere şi îngrăşare desfăşurată în perioada 1 ianuarie – 30 iunie 2024, în conformitate cu prevederile Ordinul MADR nr. 106/2024, cu modificările și completările ulterioare.

De asemenea, efectivele de bovine pentru care s-au asumat angajamente privind eco-schemele „PD-07 – Creşterea nivelului de bunăstare a vacilor de lapte” și „PD-08 – Măsură pentru bunăstarea tineretului bovin la îngrăşat” și pentru care nu se respectă condițiile superioare de bunăstare în perioada 01.01.2024 până la data depunerii cererii de plată, nu vor putea fi eligibile la plată dar nu vor fi sancționate, perioada respectivă fiind considerată perioadă de adaptare, în conformitate cu prevederile Ordinului MADR nr. 278/2024 pentru aprobarea sistemului de sancțiuni aplicabil intervențiilor și ajutoarelor naționale tranzitorii în sectoarele vegetal și zootehnic, aferente cererilor de plată începând cu anul de cerere 2024.

Totodată, solicitanții eco-schemei „PD-27 – Creşterea nivelului de bunăstare a bovinelor prin păşunat extensiv pe pajişti în condiţii optime de sustenabilitate” care nu au declarat în cererea de plată codul exploataţiei cu RO ANSVSA amplasată pe păşune, au obligația depunerii formularului de modificare tip M5 prin care vor completa acest cod al exploataţiei în care sunt transferate animalele pe perioada de pășunat.

“APIA asigură toți fermierii de sprijin, implicare și atașament!”, a transmis director executiv al APIA Botoșani, Elena Lăzăruc.

Publicitate
Citeste mai mult

Economie

Imobilele și cadastrul, direct pe telefon: eTerra, o nouă aplicație pentru mobil, destinată publicului larg, dezvoltată de ANCPI

Publicat

Publicitate

ANCPI dezvoltă o aplicație eTerra pentru mobil, destinată publicului larg, care va cuprinde mai multe date despre imobile și cadastru.

Cetățenii vor putea accesa direct de pe telefonul mobil, o serie de informații despre proprietățile pe care le dețin, relatează alba24.ro.

Agenția Națională de Cadastru și Publicitate Imobiliară (ANCPI) lucrează la dezvoltarea unei aplicații pentru mobil, au transmis reprezentanții agenției, pentru Alba24.

Este vorba despre o variantă de mobil a eTerra.

Ce vor putea face utilizatorii:

  • să primească notificări în cazul în care există solicitări de servicii pentru imobilele sale;
  • să identifice rapid o proprietate prin folosirea GPS-ului dispozitivului mobil;
  • să primească notificări referitoare la tranzacțiile dintr-o zonă pe care a identificat-o de interes;
  • să primească notificări referitoare la procesul de cadastru sistematic, cu posibilitatea de a interacționa cu ANCPI de la distanță;
  • să afle stadiul cererilor depuse la oficiile de cadastru și publicitate imobiliară;
  • să obțină direct un extras de carte funciară pentru informare.

”Noua aplicație pentru mobil va fi gata în aproximativ 6 luni și este parte din eforturile noastre de a oferi servicii cât mai accesibile și mai prietenoase pentru cetățeni” a spus președintele ANCPI, Laurențiu Blaga.

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending