Connect with us

Eveniment

Vrei să deblochezi căruciorul de la supermarket, dar nu ai o monedă de 50 de bani? Trucuri utile pentru diferite situații

Publicat

Publicitate

Tu știi cum poți debloca căruciorul de la supermarket, dacă nu ai o modenă de 50 de bani? Iată câteva trucuri utile…

Una dintre soluţii ar fi să foloseşti un card de fidelitate pe care nu-l mai utilizezi (este expirat). Tot ce ai de făcut este să îndoi cardul aproximativ 2.5 centimetri. Repetă mişcarea până se rupe. În acest moment se poate introduce în orificiul pentru fise şi vei observa că l-ai deblocat, scrie cumsa.ro.

O altă soluţie ar fi să foloseşti cheile pe care le ai asupra ta. Sigur ai printre ele şi una rotundă, simplă. Acestea au aceeaşi dimensiune ca monedă de 50 de bani. Trebuie să o scoţi de pe inel, să introduci în fanta pentru fise partea rotundă a cheii şi imediat îl vei debloca.  Odată deblocat coşul, nu e bine să laşi cheia în fantă. Trage mai tare de cheie şi se va elibera. Coşul de cumpărături rămâne liber, fără cheia în el.

Există şi o a treia variantă pentru a debloca un cărucior fără fise. Poţi face asta şi cu ajutorul unui breloc de plastic. Dacă ai unul rotund, de mărimea fisei, atunci tocmai ai găsit o metodă eficientă pentru a prelua coşul de cumpărături.

Achiziţionează-ţi un breloc potrivit ca mărime pe care să-l ţii în permanenţă în portofel, în unul dintre buzunăraşele pe care nu îl foloseşti niciodată. Aşa elimini riscul de a-l pierde şi brelocul va putea fi folosit de fiecare dată când nu ai o monedă de 50 de bani.

Publicitate

Truc viral: La ce folosește dopul cu inel din interiorul sticlei de ulei

Găsim pe TikTok tot felul de trucuri utile în viața de zi cu zi, inclusiv în bucătărie. Unul dintre ele, devenit viral, privește turnatul uleiului din sticlă. Partea interesantă este că ‘în centrul atenției’ se află banalul dop cu inel din sticla de ulei, pe care obișnuim să-l aruncăm imediat.

Dopul cu inel din interiorul sticlei de ulei poate fi, de fapt, de mare ajutor. El nu este pus acolo pentru a fi aruncat, ci pentru a fi rupt, întors și reatașat în același loc. Vei putea controla mult mai ușor cantitatea de ulei pe care o torni.

Sursă: DC NEWS.ro

 

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FC Botoșani și-a reziliat contractul cu Lorand Fulop

Publicat

Publicitate

FC Botoșani și jucătorul Lorand Fulop au reziliat astăzi înțelegerea contractuală în condiții amiabile.

Revenit la FC Botoșani în noiembrie 2023, Lorand Fulop a bifat în această a doua sa experiență în tricoul „roș-alb-albastru”, 25 de partide și a marcat un gol.

“Mulțumim Lorand Fulop!  Mult succes mai departe în carieră Lorand și la cât mai multe realizări!”, a transmis clubul de la Botoșani pe pagina de socializare.

Decizia FC Botoșani vine după ce zilele trecute, clubul din nordul României, a reziliat înțelegerea contractuală în condiții amiabil și cu antrenorul Liviu Ciobotariu, iar la Botoșani a fost așteptat să ajungă ca antrenor principal Leo Grozavu, cel care s-a prezentat la primul meci de pregătire al FC Botoșani din Antalya .

Citeste mai mult

Eveniment

În câte case este veselie în aceste clipe: Aproape 2 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica de Sfântul Ioan Botezătorul

Publicat

Publicitate

Aproape 2 milioane de români îşi sărbătoresc onomastica marţi, la praznicul Sfântului Ioan Botezătorul, relatează agerpres.ro.

Potrivit datelor furnizate de Direcţia pentru Evidenţa Persoanei, este vorba despre 1.953.014 români, dintre care 1.296.437 bărbaţi şi 656.577 femei.

Cei mai mulţi sărbătoriţi sunt cei cu prenumele Ioan – 436.873 şi Ionuţ – 366.329.

Lor li se adaugă cei care se numesc Ion – 319.994, Ionel – 131.634, Nelu – 19.867, Ivan – 7.931, Jan – 4.363, Ionică – 4.361, Jean – 3.307 şi Ioniţă – 1.778.

Dintre femei, cele mai multe sărbătorite poartă numele de Ioana – 394.552.

De Sfântul Ioan mai sunt sărbătorite şi cele care se numesc Ionela – 148.488, Oana – 71.757, Ionica – 19.006, Nela – 10.645, Ionelia – 6.752, Jana – 4.665, Ionuţa – 579 şi Onuţa – 133.

Publicitate

Citeste mai mult

Cultura

Se apropie „Zilele Eminescu” la Memorialul Ipotești și Botoșani: Eveniment de referință pentru Cultura Română

Publicat

Publicitate

La Botoșani se apropie „Zilele Eminescu”, care vor avea loc ca în fiecare an la Memorialul Ipotești și în municipul Botoșani, un eveniment de referință pentru cultura românească. Mai exact, în perioada 14-17 ianuarie 2025, Memorialul Ipotești și diverse locații din Botoșani vor găzdui manifestările culturale dedicate „Zilelor Eminescu, ediția ianuarie – Ziua Culturii Române”.

Evenimentul include o gamă variată de activități, precum dezbateri, lecturi, expoziții, ateliere și recitaluri, ce celebrează moștenirea culturală a marelui poet național.

Un punct central al evenimentului este Gala Premiilor Culturii Naționale, care se va desfășura pe 14 ianuarie. În cadrul acesteia, Memorialul Ipotești va acorda trei premii prestigioase:

– Premiul Național pentru Excelență în Cultură,

– Premiul Național pentru Promovarea Culturii Române și a Operei Eminesciene,

– Premiul Național pentru Traducere și Dezvoltarea Studiilor Românești în Mediul Internațional.

Publicitate

– Premiile vor fi decernate de un juriu național și vor celebra contribuțiile remarcabile ale unor personalități culturale de prestigiu.

Evenimentul reunește poeți, pictori, actori și alte figuri marcante ale culturii române, propunându-și să devină o referință în peisajul cultural național. Organizarea este susținută de Consiliul Județean Botoșani, în parteneriat cu Primăria Botoșani, Teatrul „Mihai Eminescu”, instituții de învățământ, ONG-uri și mediul privat.

Ca în fiecare an, publicul este invitat să participe la acest eveniment dedicat celebrării culturii române și operei eminesciene, într-un context ce îmbină tradiția cu perspective contemporane.

Citeste mai mult

Eveniment

FOTO: Câți bani a cheltuit un roman pentru a transforma o Dacia 1300, într-o mașină electrică. Ce viteză maximă prinde

Publicat

Publicitate

Un român a investit 26.000 de euro pentru a-și transforma Dacia 1300 într-o mașină electrică.

Vehiculul, care a fost prezentat luni pe Bulevardul Eroilor din centrul Clujului, atrage privirile trecătorilor prin combinația dintre designul retro și tehnologia modernă. 

Mașina este dotată cu un motor electric de 40 kW și o baterie de 20 kWh, care îi oferă o putere de 41 de cai putere și o viteză maximă de 110 km/h. Deși funcționează cu o singură treaptă de viteză, mașina păstrează cutia mecanică originală, adaptată de la o Dacia Papuc diesel, potrivit Cluj24.ro.

Sursa foto: Cluj24.ro

Mașina a fost omologată la RAR și are o autonomie de aproximativ 155 km. Proprietarul a obținut și numere verzi de înmatriculare și a subliniat mândru că este vorba de o „Dacia 1300 electrică”.

Publicitate

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending