Connect with us

Eveniment

Vin zilele fierbinți din ”luna lui cuptor”. VREMEA până în 31 iulie. Media temperaturilor maxime va fi de 32-34 de grade

Publicat

Publicitate

Vremea se încălzește semnificativ din 20 iulie în toată țara. Valul de căldură aduce temperaturi medii maxime de 32-34 de grade Celsius în Transilvania și de 36-38 de grade în Banat și Crișana, respectiv 34-37 de grade în Muntenia și Oltenia.

Ploile vor fi puține, fiind prognozate după 25 iulie.

Administrația Națională de Meteorologie (ANM) a prezentat prognoza de vreme pentru următoarele două săptămâni, în regiuni din țară.

Prognoza meteo – vremea 18-31 iulie: MOLDOVA

În primele două zile se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic, respectiv 26-28 de grade, însă nopțile vor fi răcoroase mai ales în nordul regiunii, cu minime mediate regional, de numai 12 grade.

Și în această regiune vremea se va încălzi semnificativ din 20 iulie, iar până la finalul lunii, media regională a temperaturilor maxime va fi de 32-34 de grade, iar minimele vor fi în general de 15-18 grade.

Publicitate

Temperaturi mai ridicate sunt estimate pentru 24 iulie când media temperaturilor maxime poate ajunge la 35-36 de grade.

Regimul pluviometric se va menţine deficitar şi în aceste două săptămâni. Totuși, în perioada 24-31 iulie, vor fi zile în care probabilitatea pentru ploi locale va fi mai ridicată.

Prognoza meteo – vremea 18-31 iulie: TRANSILVANIA

Intervalul va debuta cu valori termice diurne apropiate de cele climatologic specifice, respectiv 26-28 de grade, iar nopţile vor fi răcoroase (8-10 grade, în medie).

Vremea se va încălzi semnificativ din 20 iulie, iar până la finalul lunii, media regională a temperaturilor maxime va fi de 32-34 de grade, cele mai ridicate valori fiind estimate pentru 21 și 24 iulie, iar minimele vor fi în general de 13-15 grade.

În prima săptămână nu sunt prognozate ploi, iar pentru perioada 25-31 iulie crește ușor probabilitatea pentru ploi locale.

Prognoza meteo – vremea 18-31 iulie: LA MUNTE

În primele două zile, vremea va fi răcoroasă în special în timpul nopților, cu minime termice de numai 6-8 grade și maxime de 16-18 grade. Ulterior se va încălzi, iar media maximelor pentru întreaga zonă va fi de 22-24 de grade, iar a celor minime de 12-14 grade.

În prima săptămână, doar cu totul izolat vor fi posibile ploi slabe de scurtă durată. După 24 iulie, crește probabilitatea pentru averse locale îndeosebi în timpul după-amiezelor, dar cantităţile de apă vor fi în ansamblu deficitare

Prognoza meteo – vremea 18-31 iulie: BANAT

Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de cele climatologic specifice, respectiv maxime în general de 28-30 de grade și minime de 12-14 grade.

Din 20 iulie vremea se va încălzi semnificativ, iar pentru perioada 21 – 24 iulie este estimată o intensificare a valului de căldură şi accentuarea disconfortului termic, cu maxime termice ce vor tinde spre o medie de 37-38 de grade.

Pentru ultima săptămână a lunii iulie sunt estimate temperaturi maxime, în medie de 34-36 de grade. Media temperaturilor minime în această perioadă va fi de 17-19 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

Prognoza meteo – vremea 18-31 iulie: CRIŞANA

Intervalul va debuta cu valori termice diurne apropiate de cele climatologic specifice, respectiv 27-29 de grade, iar nopţile vor fi relativ răcoroase (10-12 grade, în medie).

Din 20 iulie vremea se va încălzi semnificativ, iar pentru perioada 21 – 24 iulie este estimată o intensificare a valului de căldură şi accentuarea disconfortului termic, cu maxime termice ce vor tinde spre o medie de 36-37 de grade.

Pentru ultima săptămână a lunii iulie sunt estimate temperaturi maxime, în jurul a 34 de grade. Media temperaturilor minime va fi de 16-18 grade.

Toată perioada va fi caracterizată de deficit pluviometric. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

Prognoza meteo – vremea 18-31 iulie: MARAMUREŞ

În primele două zile se vor înregistra valori termice diurne apropiate de normalul climatologic, respectiv 26-29 de grade, însă nopțile vor fi răcoroase cu minime în general sub 10 grade.

Din data de 20 iulie, temperaturile vor creşte semnificativ şi, cu mici oscilaţii, până la finalul lunii va predomina vremea călduroasă, chiar caniculară în anumite zile la câmpie. Media regională a temperaturilor maxime va fi de 32-34 de grade, iar a celor minime va fi de 15-17 grade.

Până în 22 iulie nu sunt prognozate ploi, iar ulterior va crește probabilitatea de ploaie, îndeosebi în a doua săptămână.

Prognoza meteo – vremea 18-31 iulie: DOBROGEA și litoral

În primele zile, valorile temperaturii aerului vor caracteriza o vreme normală pentru această perioadă, cu o medie a maximelor de 26-27 de grade, iar minimele termice ale acestui interval vor fi de 16-18 grade.

După 20 iulie, vremea va deveni călduroasă, chiar caniculară în partea continentală, cu maxime în medie de 32-34 grade și minime de 19-21 de grade.

Deficitul pluviometric va caracteriza întregul interval de prognoză. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile mai ales în a doua săptămână.

Prognoza meteo – vremea 18-31 iulie: MUNTENIA

Intervalul va debuta cu valori termice apropiate de mediile multianuale specifice lunii iulie, respectiv maxime în general de 29-32 de grade și minime de 13-15 grade.

Din 20 iulie încălzirea va fi semnificativă, astfel că, și această regiune va fi cuprinsă de un val de căldură, care cu o probabilitate destul de ridicată se va menține până la sfârșitul lunii. Media temperaturilor maxime în această perioadă va fi de 34-37 de grade, iar a celor minime de 18-19 grade.

Deficitul pluviometric va caracteriza întregul interval de prognoză. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 25 iulie.

Prognoza meteo – vremea 18-31 iulie: OLTENIA

În primele două zile se vor înregistra valori termice apropiate de mediile multianuale specifice lunii iulie, respectiv maxime în general de 29-31 de grade și minime de 14-16 grade.

Din 20 iulie încălzirea va fi semnificativă, astfel că, și această regiune va fi cuprinsă de un val de căldură, care cu o probabilitate destul de ridicată se va menține până la sfârșitul lunii. Media temperaturilor maxime în această perioadă va fi de 34-37 de grade, iar a celor minime de 18-19 grade.

Regimul pluviometric va fi deficitar pe tot parcursul celor două săptămâni. Ploi de scurtă durată pe arii restrânse sunt posibile după 24 iulie.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

sursă: meteoromania.ro

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Aproape o sută de copii de la Grădinița „Floare de colț”, din municipiul Botoșani, au aflat de la pompieri cum trebuie să procedeze în caz de incendiu sau cutremur

Publicat

Publicitate

Grădinița “Floare de colț” din Botoșani a fost astăzi „scena” unei intervenții planificate: o lecție practică de informare și educație preventivă, desfășurată de pompierii botoșăneni, în cadrul programului național “Săptămâna Verde”. Salvatorii au interacționat cu cei peste 80 de copii, care au învățat cum trebuie să procedeze în caz de incendiu, cutremur sau atunci când se confruntă cu un pericol.

Cu această ocazie, specialiștii din cadrul Inspecției de Prevenire au transmis celor mici următoarele sfaturi în cazul producerii unui incendiu în incinta grădiniței:
* Să anunțe evenimentul primului adult pe care îl întâlnesc și să își păstreze calmul
– Să părăsească clădirea sub supravegherea și îndrumarea unui cadru didactic
– Să urmeze căile de evacuare marcate. Să nu se întoarcă spre locurile în care se manifestă incendiul ca să își ia lucrurile personale sau obiectele de valoare
– Dacă este mult fum, să înainteze în genunchi, deoarece la nivelul podelei pot respira mai ușor
– Să aștepte intervenția pompierilor
În caz de cutremur:
– Să se adăpostească sub bănci și să stea departe de ferestre, de pereții exteriori sau de obiecte care i-ar putea răni
– Să își protejeze capul și fața
– Să nu iasă din clasă în timpul cutremurului
– Cadrul didactic va deschide ușa clasei și se va proteja lângă un perete de rezistență
– Vor putea ieși după terminarea seismului și verificarea căilor de evacuare.

Pompierii au adus și prezentat echipamentele de intervenție, de la costumul de protecție până la accesoriile folosite în misiunile lor. Copiii le-au văzut de aproape, au pus întrebări și au înțeles mai bine ce înseamnă meseria de salvator.

La final, acestora le-au fost oferite materiale de informare preventivă din cadrul campaniilor naționale „Nu tremur la cutremur”, „R.I.S.C. – Renunță! Improvizațiile Sunt Catastrofale”, „R.I.S.C. – Mai bine previi decât să nu fii!”, „R.I.S.C. – Siguranța NU e un joc de noroc!”, „Ai grijă la cea mai mare grijă: siguranța copilului tău” și „Împreună pentru siguranță”.

Publicitate
Citeste mai mult

Eveniment

Prima Bursa a locurilor de muncă din  anul 2025. Detalii despre desfășurare

Publicat

Publicitate

Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Munca Botoşani organizează prima Bursa a locurilor de munca  din  anul 2025,  care va avea loc în data de 23.05.2025, evenimentul se va  desfăşura  începând cu ora 10.00, în incinta SĂLII POLIVALENTE “ELISABETA LIPĂ” din Municipiul Botoșani, B-dul M.Eminescu nr.15A .

Obiectivele principale ale evenimentului sunt creşterea gradului de ocupare pentru toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă şi crearea de noi oportunităţi pentru angajatori în identificarea potenţialilor viitori angajaţi, care prin experienţa şi abilităţile lor pot contribui la succesul activităţii economice.

Este una dintre cele mai importante măsuri active privind creșterea gradului de ocupare a forței de muncă aflată într-o formă de evidență și plată și o oportunitate pentru angajatori, pentru a-și recruta forța de muncă necesară.

Evenimentul se adresează tuturor persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă, viitorilor absolvenți, șomeri, persoane care doresc să își schimbe locul de munca sau care doresc să îşi imbunătățească poziția profesională.

Participarea la bursă va oferi persoanelor aflate în căutarea unui loc de muncă posibilitatea de a obţine un loc de muncă sau de a obţine informaţii suplimentare, referitoare la cursurile de formare profesională derulate de către Agenţie și la facilităţile acordate în cazul angajării .

 

Publicitate

Agenții economici, interesaţi să participe la bursă, sunt asteptaţi să ne contacteze  și să transmită  ofertele de locuri de muncă, pe adresa de e-mail: ajofm.bt@anofm.gov.ro, în care să specifice opțiunea participării la bursă și numărul locurilor de muncă vacante de care dispun, precum și meseriile corespunzătoare acestora.

Numerele de telefon, unde se pot cere dertalii suplimentare sunt: 0231 536791/ 0231 536792  !

Citeste mai mult

Eveniment

Primul hub de mare putere din România pentru încărcarea vehiculelor electrice, deschis pe A1

Publicat

Publicitate

Primul hub de mare putere din România pentru încărcarea autovehiculelor electrice s-a deschis joi, pe A1, în zona localității Miercurea Sibiului, a anunțat directorul general al Companiei Naționale de Administrare a Infrastructurii Rutiere, Cristian Pistol, relatează alba24.ro.

„S-a deschis astăzi primul hub de mare putere din România pentru încărcarea autovehiculelor electrice! Stațiile de încărcare pentru vehicule grele (HDV) de 400 kW, amplasate pe A1, în zona localității Miercurea Sibiului (km 288+810), sunt dotate cu 18 puncte de încărcare (câte 9 pe fiecare sens de mers).

Acestora li se adaugă 16 puncte de încărcare pentru autoturisme electrice (câte 8 pe fiecare sens). Această stație, cu o putere instalată de 10 MW, este mai performantă decât stații similare din Germania (Aral Pulse Hamburg – Moorfelet care are 6 puncte și 1,8 MW) și Olanda (Watthub, Geldermalsen, cu o capacitate de 3,6MW)”, a scris Cristian Pistol pe pagina sa de Facebook, potrivit Agerpres.

Cele două stații din hub aparțin OMV Petrom și au un total de 34 de puncte de încărcare rapidă cu o putere instalată de 10 MW. Stațiile de reîncărcare sunt de mare capacitate: cele pentru autoturisme electrice au fiecare o putere de 300 kW și permit încărcarea în 15-20 de minute.

Stațiile de reîncărcare pentru camioane au o capacitate de 400 kW și permit încărcarea unui camion electric în doar 1,5 – 2 ore.

În comparație, stațiile cu o capacitate sub 25 kW necesită o noapte întreagă pentru a finaliza încărcarea. Puterea totală instalată pentru încărcarea vehiculelor este de 10 MW (câte 5 MW pe sens).

Publicitate

Stațiile și dotările aferente au fost construite în baza unui contract de concesiune încheiat între OMV Petrom Marketing și Compania Națională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR).

Pe lângă punctele de alimentare cu carburanți, spațiile de pe autostradă includ și parcări extinse pentru autoturisme, camioane și autocare, toalete publice, zonă servicii – apă, aer, aspirator, zonă de shop cu peste 3.000 de produse atent selectate și zona gastro Viva – cu cafea și gastronomie de calitate – mâncăruri calde, sandvișuri, salate și deserturi, preparate zilnic de bucătarii stației.

În plus, tot aici există acces la servicii precum plata taxei de drum, transfer de bani, plata vignetelor.

Citeste mai mult

Eveniment

Consultații oftalmologice gratuite pentru toți locuitorii comunei Stăuceni

Publicat

Publicitate

Sâmbătă, 10 mai 2025, între orele 10:00 și 18:30, o echipă de ingineri optometriști va ajunge în toate satele din comuna Stăuceni cu un laborator oftalmologic mobil, oferind consultații gratuite la domiciliu.

Startul se va da la ora 10:00, în parcarea Primăriei Stăuceni, unde cabinetul mobil va rămâne până la ora 11:00. Ulterior, echipa se va deplasa în satele din comună pentru a ajunge cât mai aproape de cetățeni.

Pe lângă consultații, doritorii vor putea achiziționa ochelari de vedere, contra cost, direct de la specialiști.

Acțiunea are loc sub deviza: „Din grijă pentru ochii tăi”.

 Pentru informații suplimentare, doritorii pot suna la: 0732 019 117

Publicitate
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending