Connect with us

Economie

Vin sărbătorile: 7 din 10 companii vor oferi angajaților beneficii în bani și petreceri de Crăciun

Publicat

Publicitate

Cel mai recent sondaj eJobs arată că 70% dintre companii vor oferi angajaților beneficii extrasalariale de sărbători. 7,5% dintre firme au răspuns ferm că nu au bugetat o astfel de acțiune, în timp de 22,5% nu știu încă dacă vor face sau nu ceva în acest sens. 64,3% au ales primele în bani, care reprezintă, de altfel, și stimulentul cel mai dorit de angajați.

43% vor organiza o petrecere de final de an pentru toată echipa, iar 28,6% dintre angajatori vor achiziționa coșuri cu produse specifice de sezon pentru toți angajații. Alte beneficii menționate de participanții la sondaj au fost voucherele și tichetele cadou, zilele libere suplimentare, tichetele de vacanță și tombolele cu premii.

Recompense pentru angajați

„A devenit o tradiție ca finalul de an să fie marcat de angajatori cu astfel de recompense pentru angajați și, chiar dacă valoarea pachetelor oferite a fluctuat de la un an la altul, a rămas un obicei de la care companiile nu au abdicat nici măcar în anii mai dificili din punct de vedere economic.

Ce am observat, de asemenea, este că rămâne relativ constantă predilecția pentru anumite tipuri de stimulente. Spre exemplu, primele în bani sunt cele mai apreciate de angajați și, prin urmare, rămân și cel mai des oferite”, spune Ana Călugăru, Head of Communications în cadrul eJobs România.

Aproape o treime dintre respondenți au declarat că valoarea pachetului de sărbători va fi de peste 1.000 de lei pentru fiecare angajat. 25% au alocat, în acest scop, între 400 și 600 de lei, 14,3% între 200 și 400 de lei, 7,1% între 600 și 800 de lei, iar 3,6% între 800 și 1.000 de lei. 21,4%, în schimb, se vor limita la un buget cuprins între 100 și 200 de lei pentru fiecare angajat din companie.

Publicitate

Buget mai mare

Un sfert dintre managerii de HR și managerii de departament care au participat la sondaj spun că bugetul pe care l-au avut anul acesta la dispoziție a fost mai mare decât anul trecut, iar 64,3% declară că au sumele alocate au rămas la fel.

„Companiile măsoară constant nivelul de satisfacție a angajaților, iar unul dintre elementele pe care le urmăresc este legat de cum ar putea să crească motivația inclusiv folosind stimulente extrinseci, precum beneficiile.

De aceea, i-am întrebat și ce ar oferi angajaților, dacă nu ar avea limită de buget, astfel încât să se diferențieze în piață ca un angajator dezirabil în această perioadă. 65% au pus pe primul loc salariile suplimentare pentru toți angajații, iar pe locul al doilea (menționat de 52,5% dintre manageri) se află săptămâna de lucru de patru zile, cu scurtarea programului la 32 de ore pe săptămână”, mai spune Ana Călugăru.

Bona plătită de companie

35% adaugă faptul că angajații ar dori extinderea pachetului de beneficii și către membrii familiei, iar 30% cred că acoperirea cheltuielilor casnice ar fi un beneficiu care le-ar aduce o bilă albă în relația cu angajații și cu candidații. Perioada sabatică, bona ori menajera plătite de companie ar fi alte două beneficii pe care le-ar oferi angajatorii români dacă ar avea un buget considerabil mai mare.

Sondajul a fost realizat în luna octombrie, pe un eșantion de 120 de respondenți – manageri de HR, manageri de departament, team leaderi și antreprenori.

Despre eJobs

Lansată în 1999, eJobs este prima platformă de recrutare din România și liderul pieței locale de profil. Începând cu anul 2012, este parte a grupului Ringier AG, compania internațională de media localizată în Zurich, Elveția. eJobs.ro le oferă clienților săi cea mai relevantă bază de candidați, pe care o pune la dispoziție prin metode eficiente, utilizând canale de media personale și cunoștințe avansate de Performance Marketing și campanii de Employer Branding, precum și tactici de optimizare a rezultatelor de recrutare.

Cu 4,8+ milioane de CV-uri, peste 2 milioane de vizitatori unici pe lună și 300.000+ companii care au beneficiat de serviciile lor, eJobs este cea mai mare platformă de recrutare la nivel local.

 Urmăriți știrile Botosani24.ro și pe Google News

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

Dacă mergeți la meci în județul vecin: Fumatul și aruncarea cojilor de semințe, interzise pe Stadionul Areni din Suceava: Amenzile sunt între 600 și 1000 de lei

Publicat

Publicitate

Poliția Locală Suceava a anunțat noi măsuri pentru menținerea curățeniei și siguranței pe Stadionul Areni. În urma unei ședințe recente, fumatul și aruncarea cojilor de semințe au fost strict interzise în incinta stadionului, relatează newsbucovina.ro.

Conform Hotărârii Consiliului Local nr. 266/2023, aruncarea cojilor de semințe pe jos este sancționată cu amenzi între 600 și 1.000 de lei. Spectatorii care consumă semințe sunt obligați să folosească recipiente speciale pentru resturi. De asemenea, fumatul este interzis în totalitate, atât în tribune, cât și în zonele adiacente, pentru respectarea normelor privind sănătatea publică.

Autoritățile recomandă:

  • Respectarea regulilor și indicațiilor agenților de ordine;
  • Utilizarea coșurilor de gunoi pentru deșeuri;
  • Abținerea de la fumat;
  • Depozitarea corespunzătoare a cojilor de semințe;
  • Comportament civilizat pentru o experiență plăcută.

Pe durata evenimentelor sportive, prezența poliției locale va fi suplimentată pentru asigurarea respectării acestor reguli. Prin aceste măsuri autoritățile sucevene își propun să promoveze respectul pentru spațiile publice și să ofere un mediu agreabil tuturor spectatorilor.

Citeste mai mult

Cultura

Tradițiile autentice, sărbătorite la Vorona: Festivalul „Pe Toloaca Satului” și-a desemnat câștigătorii

Publicat

Publicitate

Festivalul-concurs de dansuri populare tradiționale „Pe Toloaca Satului”, ediția a II-a, care a avut loc ieri, 27 aprilie 2025, la Centrul Cultural „Mihai Eminescu” din Vorona, județul Botoșani și-a desemnat câștigătorii. Evenimentul, organizat de Primăria Comunei Vorona și Liceul Tehnologic „Ștefan cel Mare și Sfânt” Vorona, a adunat peste 20 de formații de dansatori din județele Botoșani, Iași, Suceava, Neamț și Maramureș.

Scopul festivalului a fost păstrarea și promovarea tradițiilor folclorice autentice, din dorința de a transmite generațiilor tinere bogăția culturală a satului românesc. În concurs s-au înscris 22 de formații, structurate pe trei categorii de vârstă: 7-10 ani, 11-14 ani și 15-18 ani.

Evoluțiile dansatorilor au fost atent analizate de un juriu format din personalități ale culturii tradiționale: Costinel Leonte (coregraf, președinte al juriului), Gina-Florentina Zală (reprezentant ISJ Botoșani) și Mihai Chelărescu (coregraf), având ca secretar de jurizare pe Bianca-Loredana Ciurariu.

Trofeul Festivalului a fost câștigat de formația Rapsozii Siretului din Pașcani, județul Iași, care a impresionat prin autenticitate și execuție artistică.

La categoria 7-10 ani, premiul I a fost adjudecat de „Floarea Albastră” din Joldești (Vorona), în timp ce formațiile „Brâulețul” și „Românașii” au obținut premiile II, respectiv III.

Categoria 11-14 ani a fost cea mai competitivă, cu 11 formații participante. Aici, premiile I au fost acordate formațiilor „Românașii” din Todirești, „Rapsozii Siretului” din Pașcani și „Tileguța” din Maramureș.

Publicitate

La categoria 15-18 ani, premiul I a revenit formațiilor „Plai Bucovinean” din Dorna Candrenilor (Suceava) și „Stejărelul – Vlăstarele lui Enescu” din comuna George Enescu (Botoșani).

Jurizarea a avut în vedere criterii stricte: originalitatea dansului, impresia artistică, complexitatea mișcărilor și autenticitatea costumelor populare.

Festivalul a reunit peste 500 de tineri dansatori și a fost o adevărată sărbătoare a spiritului tradițional, o demonstrație vie că folclorul românesc are viitor și continuitate.

Iată premiile și locurile obținute de participanți:

  • Pentru categoria de vârstă 7-10 ani juriul a acordat:

Premiul I formației

  • Floarea Albastră din Joldești, comuna Vorona, jud. Botoșani;

Premiul al II -lea formațiilor

  • Brâulețul din Dorohoi, jud. Botoșani;
  • Românașii din Românești, jud. Botoșani;

Premiul al III-lea formației

  • Alunelul din Dorohoi, jud. Botoșani;

Mențiune formației Mugurașii din Cristești, jud. Botoșani;

  • Pentru categoria de vârstă 11-14 ani juriul a acordat:

Premiul I formațiilor

  • Românașii din Todirești, jud. Iași;
  • Rapsozii Siretului din Pașcani, jud. Iași
  • Tileguța din Maramureș;

Premiul al II-lea formațiilor

  • Poienița din Vorona, jud. Botoșani;
  • Borosoaia din Plugari, jud. Iași;

Premiul al III -lea formațiilor

  • Vlăstarele Hlipiceniului din Hlipiceni, jud. Botoșani;
  • Todireanca din Todireni, jud. Botoșani;
  • Plaiurile Boiștei din Petricani, jud. Neamț;

Mențiune formațiilor

  • Stejărelul din Dorohoi, jud. Botoșani;
  • Doina Costeștilor, jud. Botoșani;
  • Zorile din Havârna, jud. Botoșani;
  • Pentru categoria de vârstă 15-18 ani juriul a acordat:

Premiul I formațiilor

  • Plai Bucovinean din Dorna Candrenilor, Suceava;
  • Stejărelul -Vlăstarele lui Enescu din comuna George Enescu, Botoșani;

Premiul al II – lea formațiilor

  • Codrulețul din Vorona, jud. Botoșani;
  • Bucovina Mică din comuna Tătăruși, jud. Iași;

Premiul al III-lea formației

  • Flori de Corn din comuna Corni, jud. Botoșani;

Iată și câteva imagini surprinse cu această ocazie:

Citeste mai mult

Eveniment

Cum va fi vremea de 1 Mai. Prognoza meteo pe regiuni pentru următoarele două săptămâni

Publicat

Publicitate

Vremea în minivacanța de 1 Mai, în Transilvania și la munte. Administrația Națională de Meteorologie a anunțat prognoza pentru următoarele două săptămâni, până în 11 mai, în regiuni din țară.

Vremea va fi caldă în următoarele zile, cu maxime de până la 25-26 sau chiar 27 de grade în minivacanța de 1 Mai. Însă în 5-8, temperaturile vor scădea brusc. Apoi temperaturile cresc din nou.

Sunt anunțate și perioade cu ploi: în Transilvania și Banat în 3-4 mai, în jurul datei de 6 mai în vest, apoi din nou în 9-10 mai în centru, vest și nord-est.

Vremea 28 aprilie – 11 mai în Transilvania

În primele 3 zile de prognoză media maximelor termice va fi în creștere până spre 23 de grade. Apoi va scădea treptat, astfel că în data de 5 mai aceasta se va situa în jurul valorii de 18 grade.

Va urma o încălzire ușoară, iar în ultimele zile de prognoză, media maximelor termice va tinde spre 21-22 de grade

Media temperaturilor minime va fi în creștere de la 2 grade în prima dimineață, până la aproximativ 7 grade în data de 1 mai, apoi va avea variații, în general, între 5 și 8 grade.

Publicitate

Vor fi intervale cu averse, izolat până la începutul lunii mai, apoi pe arii mai extinse.

Vremea 28 aprilie – 11 mai la munte

Media maximelor termice se va situa între 9 și 14 grade, iar a minimelor între 0 și 5 grade.

Vor fi perioade cu averse, pe arii restrânse în ultimele zile ale lunii aprilie, apoi pe suprafețe mai mari.

Vremea 28 aprilie – 11 mai în Banat

Valorile termice diurne vor fi în creștere până la finalul lunii aprilie, când media maximelor se va situa în jurul valorii de 24 de grade. În primele 5 zile ale lunii mai, aceasta va fi în scădere treptată spre 18-19 grade. Apoi se va încălzi din nou, astfel că spre finalul intervalului de prognoză se va ajunge la valori cuprinse între 21 și 24 de grade.

Media minimelor termice nu va avea variații mari și se va situa în general între 8 și 10 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare după data de 2 mai.

Vremea 28 aprilie – 11 mai în Crișana

Maximele termice vor fi în creștere până în data de 30 aprilie, când media lor va atinge 24 de grade. Va urma o scădere treptată a acesteia, pentru 5 zile, de aproximativ 6-7 grade, apoi o încălzire, spre valori medii de 22-23 de grade în ultimele zile de prognoză.

Media temperaturilor minime va fi cuprinsă, în general, între 7 și 10 grade.

Probabilitatea pentru averse va fi mai mare începând cu data de 3 mai.

Vremea 28 aprilie – 11 mai în Maramureș

Media maximelor termice va crește de la 20 de grade în prima zi, până la 23 de grade în 30 aprilie. Apoi va urma o perioadă de 5 zile în care aceasta va scădea cu aproximativ 7 grade.

În intervalul următor se va încălzi din nou, iar media va tinde, în ultimele zile de prognoză, spre 21-22 de grade.

Media temperaturilor minime va crește la începutul intervalului și va atinge 8 grade în data de 1 mai. Va urma o noapte rece, cu o medie de 3-4 grade, pentru ca în zilele care vor urma minimele termice să atingă în medie medie 6-9 grade.

Până la finalul lunii aprilie probabilitatea pentru averse va fi scăzută, apoi va crește.

Vremea 28 aprilie – 11 mai în Moldova

Până la începutul lunii mai vremea se va încălzi, media maximelor termice va ajunge la 21-22 de grade, iar cea a minimelor se va situa în jurul valorii de 9 grade.

În intervalul care va urma, până la finalul prognozei, în general, media temperaturilor maxime va avea valori între 19 și 23 de grade, iar a minimelor între 7 și 10 grade.

Vremea va fi predominant frumoasă până la începutul lunii mai, apoi va crește probabilitatea pentru intervale de timp cu averse.

Vremea 28 aprilie – 11 mai în Dobrogea

În primele două zile de prognoză vremea va fi rece, cu o medie a temperaturilor maxime de 15 grade și a minimelor de 4-5 grade. Vor urma 2 zile de încălzire, cu aproximativ 6-7 grade, apoi media maximelor termice va avea variații între 19 și 22 de grade, iar a minimelor între 9 și 11 grade.

Probabilitatea pentru perioade cu averse va fi în creștere după data de 3 mai.

Vremea 28 aprilie – 11 mai în Muntenia

Până în data de 1 mai vremea va fi în general în încălzire, media temperaturilor maxime va atinge 24-25 de grade, iar a minimelor va fi de 9-10 grade.

În zilele care vor urma vor fi variații ale mediei maximelor termice între 20 și 25 de grade, iar ale minimelor între 7 și 11 grade.

Vor fi intervale de timp cu averse, pe alocuri, în data de 1 mai și pe arii mai extinse începând cu data de 4 mai.

Vremea 28 aprilie – 11 mai în Oltenia

Valorile termice diurne vor fi în creștere până la începutul lunii mai, când media maximelor se va situa în jurul valorii de 24 de grade, iar a minimelor va fi de 9 grade.

În perioada care va urma, maximele termice vor fi în medie între 21 și 25 de grade, iar minimele între 7 și 11 grade.

Vor fi perioade cu averse, pe alocuri în data de 1 mai și pe suprafețe mai mari după data de 4 mai.

Citeste mai mult

Administratie

VIDEO: CNIR a preluat contractul pentru lotul de 28 de kilometri din autostrada A3 în Bihor. Termenul de finalizare a lucrărilor

Publicat

Publicitate

Compania Națională de Investiții Rutiere (CNIR) a preluat contractului pentru construirea lotului Chiribiș-Biharia pe traseul Autostrăzii A 3 – Transilvania. În circa doi ani, se va putea circula neîntrerupt pe autostradă, de la Nușfalău (Sălaj) până la vama Borș II, scrie alba24.ro.

”Este prima investiție a CNIR în zona de nord-vest a țării, un contract pe care îl vom derula cu profesionalism și responsabilitate pentru că obiectivul nostru este livrarea unui proiect de calitate în termenul asumat.

Vom organiza ședințe cu Antreprenorul pentru începerea lucrărilor în cel mai scurt timp posibil. Totodată, vom analiza inclusiv posibilitatea demarării execuției, etapizat, pe anumite sectoare.

Prin construirea subsecțiunii 3C2 Chiribiș-Biharia și finalizarea lucrărilor la lotul alăturat, 3C1 Suplacu de Bacău-Chiribiș, în aproximativ doi ani se va putea circula pe autostradă, fără întrerupere, de la Nușfalău, în județul Sălaj, până la Borș II, la frontiera cu Ungaria”, a declarat directorul general al CNIR, Gabriel Budescu.

Contractul pentru lotul de 28 de kilometri din autostrada A3 în Bihor

Pentru acest lot din județul Bihor, Asocierea Precon Transilvania- Citadina 98 are un termen de realizare de 24 de luni, din care 6 luni etapa de proiectare și 18 luni pentru execuție. Lungimea tronsonului de autostradă este de 28,5 km, iar în cadrul contractului vor fi realizate 18 lucrări de artă.

Publicitate

YouTube video

Valoarea contractului este de 785 milioane lei, finanțarea fiind asigurată din fonduri europene nerambursabile, Programul Transport 2021-2027, respectiv fonduri de la Bugetul de Stat.

În perioada următoare va fi semnat actul adițional prin care CNIR SA se subrogă în drepturile și obligațiile CNAIR SA și va fi emis ordinului de începere a lucrărilor.

Vor fi predate către antreprenor materialele de construcții aflate în stoc și documentația de calitate pentru lucrările deja executate.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending