Connect with us

Eveniment

VIDEO: Vlog din tractor. Fiul de preot care face senzatie pe internet: „Nu-mi place să-i cer bani tatei, eu, ditamai băiatul!”

Publicat

Publicitate

Un adolescent de 16 ani, fiul unui preot de țară, împărtășește cu internauții fiecare experiență din cabina tractorului său. Pasionat de utilaje agricole, dar și de viața la fermă, Teofan Sasca a devenit un model de serioziotate și maturitate, reușind să impresioneze prin cunoștințele sale, scrie Adevărul.

Teofan Sasca, băiatul preotului din satul Ghireni, comuna Coțușca, din județul Botoșani, face senzație pe Youtube. Cu un smartphone de calitate medie și un suport special de susținere, pe care-l atașează la nivelul capului, adolescentul de 16 ani împărtășește lumii întregii pasiunea sa pentru agricultură și utilaje agricole.

Conținutul prezentărilor sale este atât de calitativ încât este urmărit inclusiv de fermieri cu experiență. Teofan impresionează atât prin cunoștințele sale din domeniul agriculturii, cât și prin seriozitatea sa la munca câmpului.

Pasiune născută din nevoia unei parohii de la țară
Fiu de preot și elev la Seminarul Teologic din municipiul Botoșani, Teofan pleacă la școală în fiecare zi de luni a săptămânii și se întoarce acasă, în sat, vinerea, ca să muncească la ferma agricolă a tatălui său de la Ghireni. Începută inițial dintr-o nevoie a familiei cu trei copii, agricultura a devenit pentru Teofan o adevărată pasiune.

„Suntem trei frați, iar parohia tatălui meu este mică. Nu putea să ne întrețină doar din salariul de preot, așa că am început cu agricultura. Lucrăm doar noi, băieții, și tata. De la trei ani am avut animale în familie! Am început doar cu două animale și am ajuns la peste 30. Trebuia să hrănim vitele, așa că am cumpărat primul tractor, U 650. L-am ținut patru ani, după care am cumpărat, rând pe rând, altre tractoare. Pentru mine este efectiv o pasiune”, spune Teofan.

”O zi de muncă înseamnă distracție pentru mine”
Ajutând la treburile din gospodărie pentru a pune umărul la întreținerea familiei, Teofan a ajuns să fie înnebunit după utilajele agricole, cărora le cunoaște toate secretele. Știe perfect tipurile de lucrări, semințe, utilaje necesare, ce anume trebuie să folosească, unde și când. Dacă pe drumurile publice nu iese cu tractorul, în schimb, în brazdă, pe câmp, se bucură de utilaj.

Publicitate

„De la vârsta de opt ani am mers cu un utilaj agricol. Mai apoi am tot căpătat experiență, cu diferite utilaje și tipuri de tractoare. Pentru mine, o zi de muncă înseamnă în primul rând distracție”!, spune Teofan. În momentul de față, adolescentul fermier de la Ghireni lucrează pe un tractor Deutz Fahr 6165, cu un plug Pottinger Servo 25.

„Tractor-vlog” și zeci de mii de vizualizări
Teofan urmărea de mult clipuri pe canalele sociale, cu diferite prezentări de utilaje sau lucrări agricole și de aici i-a venit ideea de a-și face propriul vlog prin care să-și împărtășească propriile  experiențe, cu atât mai mult cu cât are cunoștințe serioase atât în materie de lucrărie agricole, cât și în materie de utilaje. Cu un telefon prins cu un suport, la nivelul capului, Teofan a început „tractor-vlog”, o serie de clipuri din cabina tractorului.

Prin conținutul variat și educativ, Teofan explică lucrările agricole pe care le face, semințele folosite, experiența pe utilaj, dar și visuri și dorințe. Aproape fiecare material postat de Teofan are peste 10.000 de vizionări.

„Ideea de vlog mi-a venit spontan. Adică mă uitam și eu pe Youtube și vedeam fermieri care postau. Am zis că pot face și eu același lucru.  Feedback-ul este 90% pozitiv. Momentan, este o joacă , deoarece sunt la început și nu am aparatura necesară, dar o să-mi cumpăr o cameră go-pro și o dronă. În trei ani, sper să mă număr printre marii agricultori ai Youtube-ului românesc”, spune Teofan Sasca.

”Nu-mi place să mă duc la tata să-i cer bani”
Teofan dorește să devină un mare fermier și încearcă, pe cât posibil, să-și câștige propriii bani și să meargă pe drumul lui.

„Pur și simplu încerc să-mi câștig independența financiară pentru că nu-mi place să mă duc la tata, eu, un ditamai băiatul de 100 de kilograme, și să-i cer zece lei. Prefer să muncesc pentru a-i obține”, a mai spus fiul preotului din Ghireni.

Sursa: Adevărul

Urmăriți Botosani24.ro și pe Google News



Dacă ți-a plăcut articolul și vrei să fii la curent cu ce scriem:


ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.


Eveniment

FOTO: Copilașii de la Grădinița nr. 3 din Dorohoi s-au întâlnit cu pompierii

Publicat

Publicitate

Multe persoane sunt superstițioase și consideră ziua de „Marţi, 13” o zi cu ghinion, dar se întâmplă ca uneori să ne facem și singuri „ghinionul” prin faptul că nu suntem destul de bine informați. De aceea, la nivelul IGSU, s-a stabilit ca, de fiecare dată când ziua de 13 pică marţea, aceasta să fie dedicată Informării Preventive.

Pompierii botoșăneni au diseminat astăzi mesajul preventiv prin distribuirea de materiale aferente campaniei în locurile aglomerate din municipiul Botoșani, dar și în celelalte localități ale județului prin intermediul Serviciilor Voluntare pentru Situații de Urgență.

De asemenea, Inspectorii de Prevenire au fost prezenți la Grădinița nr. 3 din Dorohoi, unde au desfășurat diverse activități, pe parcursul cărora copiii au învățat cum trebuie să se protejeze dacă un incendiu îi surprinde în locuință sau la școală, dar și cum să reacţioneze în situația producerii unui cutremur.

Pompierii botoșăneni si membrii serviciilor voluntare din comunele județului au abordat următoarele aspecte:
✔ verificarea și curățarea coșurilor de evacuare a fumului;
✔ verificarea sobelor și alimentarea acestora cu materiale combustibile potrivite;
✔ evitarea supeaîncălzirii sobei;
✔ depozitarea cenușii și a jarului provenite de la sobe într-un loc special amenajat. Jăratecul nestins nu trebuie aruncat în apropierea casei, a adăposturilor de animale, a magaziilor de lemne sau de furaje;
✔ folosirea responsabilă a instalațiilor electrice și de gaze și verificarea acestora de către personal specializat;
✔ instalarea în locuințe a detectoarelor de fum și de gaz;
✔ supravegherea și informarea copiilor, astfel încât aceștia să cunoască riscurile la care se expun în orice împrejurare.

Activitățile urmăresc creșterea nivelului de siguranță în rândul cetățenilor și crearea unei culturi preventive, cu precădere pe respectarea regulilor privind apărarea împotriva incendiilor.

Publicitate

 

Citeste mai mult

Eveniment

Suporterii botoșăneni sunt invitați să fie alături de echipa lor favorită, la meciul din ultima etapă a Play-out-ului SuperLigii României

Publicat

Publicitate

Suporterii botoșăneni sunt invitați să fie alături de echipa lor favorită!
Biletele pentru meciul dintre FC Botoșani și AFC Hermannstadt, din ultima etapă a Play-out-ului SuperLigii României, sunt disponibile online pe 🌐 www.fcbt.ro și 🌐 www.bilete.ro.

Partida FC Botoșani 🆚 AFC Hermannstadt va avea loc duminică, 18 mai 2025, începând cu ora 🕔 17:00, pe stadionul 🏟 Municipal din Botoșani. Hai la stadion să susții echipa ta de suflet!

Citeste mai mult

Eveniment

Minivacanță de Rusalii 2025: Angajații din România vor beneficia de trei zile libere, la începutul lunii iunie

Publicat

Publicitate

Angajații din România se vor bucura de o minivacanță de trei zile la începutul lunii iunie. Sărbătoarea Rusaliilor are loc la 50 de zile după Paște și comemorează Pogorârea Sfântului Duh asupra apostolilor. În 2025, prima zi de Rusalii va fi celebrată duminică, 8 iunie, iar a doua zi, luni, 9 iunie, va fi zi liberă legală.

Pentru angajații din România, a doua zi de Rusalii (luni, 9 iunie) este declarată zi liberă legal prin lege, ceea ce înseamnă că aceștia vor putea să se bucure de un weekend prelungit, în perioada 7 – 9 iunie.

Semnificația religioasă a sărbătorii

Cunoscută și sub denumirea de „Cincizecime”, sărbătoarea Rusaliilor reprezintă unul dintre cele mai vechi și importante praznice creștine. Aceasta comemorează momentul în care Duhul Sfânt s-a pogorât asupra apostolilor lui Iisus Hristos, la 50 de zile după Înviere, eveniment care marchează, în mod simbolic, și întemeierea Bisericii creștine.

Potrivit tradiției biblice, după ce Duhul Sfânt s-a pogorât asupra lor, apostolii au început să vorbească în limbi diferite și să predice cuvântul lui Dumnezeu, răspândind astfel învățăturile creștine în întreaga lume.

Minivacanță de Rusalii. Calendarul zilelor libere rămase în 2025

În anul 2025, românii vor beneficia de un total de 17 zile libere oferite de stat, datorită sărbătorilor legale. Dintre acestea, 13 zile libere vor fi în timpul săptămânii, în timp ce 4 zile libere vor cădea în weekend.

Iată lista completă a zilelor libere legale rămase pentru anul 2025:

Publicitate
  • 1 iunie – Ziua Copilului (duminică)
  • 8 iunie – Prima zi de Rusalii (duminică)
  • 9 iunie – A doua zi de Rusalii (luni) – zi liberă legal
  • 15 august – Adormirea Maicii Domnului (vineri) – zi liberă legal
  • 30 noiembrie – Sfântul Andrei (duminică)
  • 1 decembrie – Ziua Națională a României (luni) – zi liberă legal
  • 25 decembrie – Prima zi de Crăciun (joi) – zi liberă legal
  • 26 decembrie – A doua zi de Crăciun (vineri) – zi liberă legal

Este important de menționat că Ziua Copilului (1 iunie) cade într-o zi de duminică în 2025, suprapunându-se peste weekendul obișnuit.

Citeste mai mult

Cultura

„Noaptea Muzeelor” 2025 la Muzeul Județean Botoșani

Publicat

Publicitate

Conform tradiției ultimilor ani, Muzeul Județean Botoșani va lua parte și în 2025 la „Noaptea Muzeelor”, eveniment cultural de anvergură națională care mobilizează numeroase instituții de profil muzeal din întreaga țară într-o binevenită celebrare a culturii. Astfel, în data de 17 mai 2025, în intervalul orar 16.00-22.00, intrarea va fi liberă la următoarele muzee botoșănene:

  • Muzeul de Etnografie (Bd. Mihai Eminescu, nr. 50, Botoșani), unde, pe lângă expoziția permanentă care pune în valoare arealul etnografic al Botoșaniului, vizitatorii vor putea contempla expoziția de artă comparată „Zbor printre rădăcini”, încorporând atât piese din patrimoniul Muzeului de Etnografie, cât și lucrări de artă vizuală ale artistei Ioana Gina Poleac;
  • Casa Memorială „Nicolae Iorga” (Str. Nicolae Iorga, nr. 14, Botoșani), cu expoziția permanentă care omagiază opera și activitatea istoricului;
  • Muzeul „Ștefan Luchian” (Str. Ștefan Luchian, nr. 92, Ștefănești), cu expoziția permanentă dedicată vieții și creației artistului.

Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Știri Romania24.ro

Publicitate

Trending