O semifinală cât un concurs internațional, așa se prezintă line-up-ul Eurovision România, după încheierea etapei de preselecție. Juriul a anunțat cele 45 de piese calificate în prima fază a semifinalei.
45 de piese au intrat în cursa pentru un loc în finala Selecției Naționale
Competiția se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în direct și în exclusivitate la TVR
Compozitori din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Slovenia, Irlanda, Islanda, Belgia, Suedia, Ucraina, Spania, Canada, SUA și interpreți din Italia, Bulgaria, Croația, Germania și România se vor întâlni în prima etapă a Selecției Naționale.
Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu, jurații ediției din acest an, au decis ca următoarele piese (în ordine alfabetică) să intre în Selecţia Naţională:
Nume, prenume
Titlu piesa
Alex Parker & Erik Frank & Bastien
Best of me
Aldo Blaga
Embers
Alexa
Hoodies and cold nights
Alina Amon
Without you
Ana Lazăr
Youngster
Andra Oproiu
Younique
Andrea Stocchino
Avere paura
Andrei Petruş
Take me
ARIS
Do Svidaniya
Ayona Iordănescu
Let me come to you
Barbara
Hypnotized
Bogdan Dumitraş
Sign
Carmen Trandafir
Măşti
Cezar Ouatu
For everyone
Ciro De Luca
Imperdonabile
Claudia, Minodora, Diana
România mea
Dan Helciug
241
Dora Gaitanovici
Ana
Eliza G
The other half of me
Eugenia Nicolae
Doina
Fabian Ferrara
That way
Forţele de muncă
Hai afară, frate!
Gabriel Basco
One night
Giulia-Georgia Beiliciu
Find your way
Ivelin Trakiyski
Neverending
Jessie
Regret
Kyrie Mendél
Hurricane
Letiţia Moisescu
Mirunica
Leyah
I’ll be fine
Mălina
Prisoner
Miryam
Top of the rainbow
MOISE
Guilty
Oana Tabultoc
Utopia
Olivia Miheţ
Fragile
Othello
You’re worthy
Outflow
Running in circles
Petra
Ireligios
Popa Roberta-Maria
Indigo
Romeo Zaharia
Until the fight is over
Silvia Costache
Save me
Sophia
Beautiful lies
Stelian
Remember
VANU
Never give up
Vizi Imre
Sparrow
WRS
Llamame
Semifinala Selecției Naționale se încheie pe 12 februarie, cu un show transmis în direct de TVR
Melodiile care au trecut de etapa preselecției vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului.
În acest sens, echipa Eurovision România va organiza, în luna ianuarie, o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 45 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române și online, pe siteul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul TVR de Youtube și pe pagina de Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.
În premieră, fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru marea finală.
Ultimul act al competiției va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în concursul internațional Eurovision, care va avea loc în perioada 10-14 mai 2022, la Torino, Italia
Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere și organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.
Despre Eurovision:
Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.
41 de țări s-au înscris la ediția cu numărul 66 a concursului internațional:
Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.
Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Doar o singură zi a rezistat județul Botoșani pe harta meteo a României din grila ProTV. Postul de televiziune făcuse ieri o surpriză micului recitator genial de la Botoșani, Rareș Prisacariu, care își dorea ca județul geniilor din România, în care s-au născut Eminescu, Iorga, Enescu sau Luchian, să apară pe harta meteo de la ProTv.
Prezent la emisiunea La Măruță, Rareș Prisacariu spunea că aceasta ar fi cea mai arzătoare dorință, iar postul tv renumit din România i-a îndeplinit dorința.
Pentru o zi botoșănenii au putut să se mândrească că județul face parte din România și nu mai sunt considerați ca fiind din “țara paielor” și nici “sârma wăi” și nici din Republica Moldova, cum îi consideră sudiștii de la București, însă doar atât.
Astăzi, ProTV a revenit la standardul hărții meteo, așa că botoșănenii care au așteptat cu sufletul la gură să vadă județul pe harta meteo, au avut parte de o mare dezamăgire, gestul de ieri ai ProTv fiind doar o mișcare de marketing.
Noile tentative de fraudă din mediul online identificate la început de an au la bază texte în limba română din ce în ce mai bine scrise și adaptate rigorilor limbii, relatează alba24.ro.
Este un semn clar că atacatorii folosesc tehnologie din ce în ce mai avansată pentru a obține o rată de succes mult mai mare, inclusiv inteligența artificială, spun specialiștii Directoratului Național de Securitate Cibernetică.
Astfel, mesajele-capcană devin aproape imposibil de depistat doar prin analiza textului.
Printre cele mai utilizate metode folosite de infractori cibernetici pentru accesarea datelor personale ale utilizatorilor, se numără e-mail-urile de tip phishing prin care se solicită actualizarea datelor, anunțurile privind false investiții sau contractarea unor credite internaționale, dar și „ofertele de nerefuzat”.
Totodată, multe mesaje înșelătoare sunt promovate și pe platformele de social media și motoarele de căutare.
În trecut, greșelile gramaticale și exprimările neadecvate reprezentau semnale de alarmă care dădeau în vileag mesajele frauduloase. Odată cu apariția platformelor de inteligență artificială ce traduc sau pregătesc texte pe baza unor cerințe, tentativele de fraudă devin mai greu de detectat.
Familia și polițiștii din Flămânzi caută un bărbat din Frumușica dispărut în urmă cu o zi și care nu a mai dat niciun semn de viață, înciuda apelurilor disperate ale familiei.
La data de 28 ianuarie 2023, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr.8 Flămânzi au fost sesizați cu privire la faptul că un bărbat, de 69 de ani, din comuna Frumușica, a părăsit domiciliul, la data de 27 ianuarie a.c., în jurul orei 17:00, iar până în prezent nu a revenit.
ROHOZEANU CONSTANTIN are aproximativ 1,80 m înălțime, păr grizonat, ochi căprui, constituție astenică.
Vestimentație la momentul plecării era geacă de culoare închisă, hanorac de culoare portocalie, cu glugă, pantaloni închiși la culoare, în picioare purta adidași de culoare alb cu albastru.
“Rugăm cetățenii care dețin informații cu privire la această persoană să apeleze 112 sau să se adrezese celei mai apropiate unități de poliție!”, au transmis polițiștii de la Botoșani.
Primarul municipiului Botoșani, Cosmin Andrei, a anunțat că a inspectat astăzi șantierul deschis în urmă cu aproximativ 3 luni de la Teatrul Mihai Eminescu pentru a analiza ritmul lucrărilor și evoluția acestora, și dă asigurări că lucrările sunt în grafic.
Întrucât termenul de finalizare a lucrărilor este decembrie 2023, pentru a se asigura că această dată va fi respectată, constructorii erau la datorie și astăzi în ciuda temperaturilor scăzute și a vremii nefavorabile, desfășurându-și activitatea cu precădere în interior, a explicat municipalitatea de la Botoșani.
Cosmin Andrei spune lucrările sunt în grafic iar până acum s-a finalizat aproape în totalitate etapa de decapare, atât pe interior cât și pe exterior, în timp ce la etajul al doilea s-au executat lucrările de tencuire și execuție instalație electrică în proporții mari.
De asemenea, cupola exterioară este refăcută în totalitate și pregătită pentru a fi acoperită când vremea va permite, în timp ce instalația electrica de la subsol este făcută în totalitate. De asemenea, se lucrează la restul acoperișului și la refacerea sălii de spectacole, ajunsă într-un grad ridicat de degradare!
“Avem parte de un constructor foarte serios, care astăzi este în grafic cu lucrările, organizând șantierul de așa natură încât vremea să nu reprezinte un factor de stopare a acestora. Vom susține aceste vizite în mod regulat pentru a informa botoșănenii și pentru a-i asigura că vom termina acest șantier așa cum ne-am asumat, la sfârșitul anului 2023”, a precizat primarul Cosmin Andrei.
Edilul botoșănean a dat asigurări că va depune toate diligențele pentru ca toate plățile să fie efectuate la timp, astfel ca lucrările să se desfășoare fără întreruperi.