O semifinală cât un concurs internațional, așa se prezintă line-up-ul Eurovision România, după încheierea etapei de preselecție. Juriul a anunțat cele 45 de piese calificate în prima fază a semifinalei.
45 de piese au intrat în cursa pentru un loc în finala Selecției Naționale
Competiția se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în direct și în exclusivitate la TVR
Compozitori din România, Republica Moldova, Marea Britanie, Slovenia, Irlanda, Islanda, Belgia, Suedia, Ucraina, Spania, Canada, SUA și interpreți din Italia, Bulgaria, Croația, Germania și România se vor întâlni în prima etapă a Selecției Naționale.
Alexandra Ungureanu, Ozana Barabancea, Randi, Cristian Faur şi Adrian Romcescu, jurații ediției din acest an, au decis ca următoarele piese (în ordine alfabetică) să intre în Selecţia Naţională:
Nume, prenume
Titlu piesa
Alex Parker & Erik Frank & Bastien
Best of me
Aldo Blaga
Embers
Alexa
Hoodies and cold nights
Alina Amon
Without you
Ana Lazăr
Youngster
Andra Oproiu
Younique
Andrea Stocchino
Avere paura
Andrei Petruş
Take me
ARIS
Do Svidaniya
Ayona Iordănescu
Let me come to you
Barbara
Hypnotized
Bogdan Dumitraş
Sign
Carmen Trandafir
Măşti
Cezar Ouatu
For everyone
Ciro De Luca
Imperdonabile
Claudia, Minodora, Diana
România mea
Dan Helciug
241
Dora Gaitanovici
Ana
Eliza G
The other half of me
Eugenia Nicolae
Doina
Fabian Ferrara
That way
Forţele de muncă
Hai afară, frate!
Gabriel Basco
One night
Giulia-Georgia Beiliciu
Find your way
Ivelin Trakiyski
Neverending
Jessie
Regret
Kyrie Mendél
Hurricane
Letiţia Moisescu
Mirunica
Leyah
I’ll be fine
Mălina
Prisoner
Miryam
Top of the rainbow
MOISE
Guilty
Oana Tabultoc
Utopia
Olivia Miheţ
Fragile
Othello
You’re worthy
Outflow
Running in circles
Petra
Ireligios
Popa Roberta-Maria
Indigo
Romeo Zaharia
Until the fight is over
Silvia Costache
Save me
Sophia
Beautiful lies
Stelian
Remember
VANU
Never give up
Vizi Imre
Sparrow
WRS
Llamame
Semifinala Selecției Naționale se încheie pe 12 februarie, cu un show transmis în direct de TVR
Publicitate
Melodiile care au trecut de etapa preselecției vor intra în prima etapă a semifinalei, de unde juriul și telespectatorii vor califica 20 de piese în următoarea fază a concursului.
În acest sens, echipa Eurovision România va organiza, în luna ianuarie, o sesiune de înregistrări într-unul dintre studiourile TVR, pentru cele 45 de piese. Acestea vor fi difuzate pe canalele Televiziunii Române și online, pe siteul oficial eurovision.tvr.ro, pe canalul TVR de Youtube și pe pagina de Facebook Eurovision România, la începutul lunii februarie.
În premieră, fanii își vor putea vota favoriții pe pagina oficială Facebook, unde pot salva cinci piese pentru a doua etapă a semifinalei. Juriul va califica alte 15, iar semifinala se va încheia pe 12 februarie, cu un show tv, în cadrul căruia juriul de specialiști va alege doar zece piese pentru marea finală.
Ultimul act al competiției va avea loc pe 5 martie, când vom afla și numele reprezentantului țării noastre în concursul internațional Eurovision, care va avea loc în perioada 10-14 mai 2022, la Torino, Italia
Toate informaţiile privind modalitatea de înscriere și organizarea concursului sunt prezentate în Regulamentul Selecţiei Naţionale, disponibil pe site-ul oficial eurovision.tvr.ro.
Despre Eurovision:
Eurovision Song Contest 2022 va avea loc în Italia, la Torino, cu semifinalele pe 10 şi 12 mai şi finala pe 14 mai 2022.
41 de țări s-au înscris la ediția cu numărul 66 a concursului internațional:
Eurovision Song Contest este cea mai importantă competiţie muzicală internaţională, organizată de EBU – cea mai mare asociaţie a televiziunilor publice din Europa. European Song Contest (ESC) se desfăşoară în fiecare an, începând din 1956. Show-ul este unul dintre cele mai longevive şi mai urmărite programe de televiziune din lume, fiind transmis atât în Europa, cât şi în Australia, Asia şi Statele Unite.
Televiziunea Română este organizatoarea Selecţiei Naţionale şi participă la competiţia europeană din anul 1993.
Cele mai bune performanţe ale României la acest concurs au fost: de două ori locul al treilea (Luminiţa Anghel & Sistem – Kiev, 2005; Paula Seling şi Ovi – Oslo, 2010) şi o dată locul al patrulea (Mihai Trăistariu – Atena, 2006).
ȘTIREA TA - Dacă ești martorul unor evenimente deosebite, fotografiază, filmează și trimite-le la Botosani24 prin Facebook, WhatsApp, sau prin formularul online.
Aproape 100.000 de mașini din România trebuie să ajungă în service, din cauza unor rechemări tehnice. Registrul Auto Român le recomandă șoferilor să verifice cât mai curând site-urile oficiale ale producătorilor auto sau să meargă direct la un service autorizat pentru a vedea dacă mașina lor este afectată, scrie alba24.ro.
RAR atrage atenția că în momentul de față se derulează o serie de campanii de rechemări pentru următoarele mărci auto, construite între 1998 și 2019: Audi, BMW, Cadillac, Chevrolet, Chrysler, Citroën, Cupra, Dodge, DS, Ferrari, Ford, Honda, Jeep, Land Rover, Lexus, Mazda, Mercedes, Mitsubishi, Nissan, Opel, Seat, Skoda, Subaru, Suzuki, Toyota, Volkswagen.
RAR precizează că posesorii de autovehicule trebuie să trateze cu celeritate aceste notificări deoarece vizează probleme tehnice și cu impact major asupra sistemelor de siguranță activă și siguranță pasivă.
Potrivit reprezentanților RAR, o parte dintre aceste campanii de rechemare impactează componenta „airbag”: „Studiile au identificat un risc, legat de combinarea unui climat cald și umed cu îmbătrânirea vehiculului, care ar putea determina degradarea anumitor componente chimice prezente în declanșarea airbagului. În cazul unui impact, airbagurile defecte se pot sparge atunci când sunt declanșate și pot proiecta fragmente metalice în habitaclu care ar putea provoca răni grave sau chiar deces”.
Aproape 100.000 de mașini din România sunt rechemate în service
Potrivit datelor furnizate de producători, impactul asupra parcului auto din România în privința autovehiculelor ale căror probleme tehnice trebuie remediate este de aproape 14.000 de mașini (siguranță activă) și peste 85.000 (siguranță pasivă).
RAR menționează că este vorba doar de mașini raportate ca vândute în România prin rețeaua producătorilor, nu și de cele achiziționate din piața comunitară, acestea urmând a fi identificate ulterior, fie de producători, fie de reprezentanții producătorilor din țara noastră.
Publicitate
„Pentru a veni în sprijinul clienților săi, RAR are în vedere ca, într-un termen scurt, să includă în certificatul RAR Auto-Pass (care poate fi solicitat pe site-ul RAR, www.rarom.ro) atenționările privind campaniile de rechemare în service-uri, dar și crearea unei platforme interactive care să faciliteze accesul publicului privind campaniile de rechemare. Astfel, vom putea atenționa clienții care se prezintă la RAR sau în stațiile ITP pentru diverse activități despre aceste campanii”, au transmis reprezentanții RAR.
Refuzul de a participa la remedierea defecțiunilor implică riscuri atât în privința siguranței proprii cât și a pasagerilor sau a celorlalți participanți la trafic.
Potrivit RAR, toate campaniile de rechemare în service sunt gratuite.
În calitate de autoritate în domeniul siguranței rutiere, RAR se implică activ în derularea campaniilor de rechemare în service-uri a autovehiculelor identificate ca având probleme tehnice.
Polițiștii din cadrul Biroului pentru Protecția Animalelor, cu sprijinul celor din cadrul Biroului de Ordine Publică au desfășurat o acțiune pentru verificarea legalității deținerii exemplarelor canine cu potențial agresiv sau periculos.
În cadrul activităților desfășurate au fost controlate 57 de locații, prilej cu care au fost identificate 28 de exemplare canine.
În cadrul activităților desfășurate au fost aplicate peste 20 de sancțiuni, în valoare de aproximativ 5.000 de lei, pentru nerespectarea legislației privind regimul de deținere a câinilor periculoși.
Publicitate
Totodată, au fost transmise recomandări pentru asigurarea condițiilor de bunăstare a animalelor și să denunțe actele de cruzime asupra acestora.
Un bărbat de 64 de ani din Botoșani a fost oprit de polițiști pe Calea Națională, în timp ce conducea sub influența alcoolului.
În urma testării cu etilotestul, a rezultat o alcoolemie de 0,70 mg/l alcool pur în aerul expirat. Șoferul a fost dus la spital pentru recoltarea de probe biologice, iar polițiștii au deschis un dosar penal pentru conducere în stare de ebrietate.
Polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 9 Vlăsinești au oprit pentru control, pe drumul public, din comuna Negreni, un autoturism condus de un bărbat, de 54 de ani, din comuna Drăgușeni.
În urma verificărilor efectuate s-a stabilit faptul că acesta are exercitarea dreptului de a conduce autoturisme suspendat din luna mai a.c., iar autoturismul pe care îl conducea nu era înmatriculat.
Polițiștii continuă cercetările sub aspectul comiterii infracțiunilor de conducere fără permis și punerea în circulație a unui autoturism neînmatriculat.